Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur?

Voters
40. You may not vote on this poll
  • Fenerbahçe kazanır

20 50.00%
  • Berabere biter

7 17.50%
  • Beşiktaş kazanır

13 32.50%
Sayfa 7 / 11 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 301 sonuç

Konu: Fenerbahçe - Beşiktaş [ 30. Hafta ]

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Quote Originally Posted by yaman76hakanFB View Post
    Ben Guiza'nın ve Alex'in kaçırdığı gollere yanmakla meşgulüm... (.....)
    En büyük korkum orta sahada tembel bir pas yapıp, topu rakibe kaptırmak... Kendi ellerimizle böyle bir hata yapmazsak sakin sakin kazanmamız işten bile değil... Beşiktaş'tan değil; bireysel hatalardan korkuyorum...

Maçın devre arasında yazdığım yorumdan bir bölüm... Az kalsın korktuğum başıma geliyordu... Hücum ederken kaptırdığımız bir top ve üç-beş pas sonra "Bilica'nın engin ve zengin katkısıyla" kalemizde bir penaltıya dönüştü...

Gerçekten de; BEŞİKTAŞ'tan DEĞİL, BİREYSEL HATALARDAN KORKUYORDUM... Nasıl korkmam ki? Stoperin BİLİCA, santrforun ise GUİZA ise korkmamak için hissiz olmak lazım... (Şu günlerde şeytan kulağına kurşun ama buna kaleci Volkan'ı da ekleyin...)

Hakem mevzuuna gelince... Tipik bir Türk hakem sendromu... Önce sahaya çıktığında "mesaj" vermeye çalışıyor, sonra verdiği kararların altında eziliyor... Toparlamaya çalıştıkça dağıtıyor... Bundan aylar önce "Türkiye'de hakem-makem yok... Yapamıyorlar işte... Beceremiyorlar işte... Yabancı hakemse yabancı hakem... Bir çözüm bulunsun artık" diye yazdığımda az kalsın bu forumda linç edilecektim... (Mecazen konuşuyorum elbette...Yani epey tepki aldım...) Aynı görüşteyim... Bu ülkede hakem-makem yok... Yan hakem hiç yok... Bugün yine Guiza'nın net bir pozisyonu ve aynı şekilde İbrahim Üzülmez'in bir pozisyonu offsayt gerekçesiyle kesildi... Ama şu-şu-şu karar diye tek tek saymak yerine, oyun geneline baktığımızda verdiği kararlarla asıl OYNAMAK İSTEYEN TAKIMI ince ince doğradı... Her hücumumuzda "dört elle" savunulduk, çekildik, itildik... Hiçbirine çalınmadı, çalınmıyor diye bir sonraki ofansımızda daha şiddetli çekildik... Hakem dağıldıkça dağıldı, avantaj kuralını saçma sapan yerlerde uyguladı, uygulanacak yerlerde es geçti ve oyunu durdurdu...Yani maçın altında kaldı... Malesef ülkemizde bu kadarı yetişiyor... Diyeceksiniz ki; yabancılar çok mu iyi? Elbette değil, ama bazen iyileri çıkıyor... Bizde o da yok... En azından nabza göre şerbet vermezler ve standardı skorborda göre belirlemezler...

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Neyse ya, en iyisi foruma girmemek galip geldikten sonra derbilerde, mutalaka ve mutlaka sonucu hakeme bağlayanlar oluyor, benim de kırdıklarım varsa mesajlarımla özür dilerim, derbinin keyfi kaçmasın, kalın sağlıcakla.
    Bende bir mutlulukla girdim, dedim güzel güzel yorumlar yapayım. Takımım bir DERBİ daha kazanmış ama tüm hevesim kursağımda kaldı...

Diyeceğim odur ki, evet bu maç beşiktaşın hakkıydı, hakem düzgün yönetse sanırım tarihi bir fark olurdu. Şanslıyız ki hakem hep hep bizi tuttu, her pozisyonda bizi korudu, bizde güç bela karambole çektiğimiz ilk ve tek şutta golü bulduk. Kazandık mutluyuz
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by El Barto View Post
    Arkadaşlar benim takımım iyi oynamamış hiç pozisyonu olmamış olabilir ama, verilmeyen penaltıyı, atılmayan Bilica'yı, ofsayt diye kesilen pozisyonlarımızı konuşmayacak mıyız?

Lugano'nun penaltısını verse, diğer penaltı pozisyonunda Bilica'yı atsa bu penaltı da gol olsa Beşiktaş 2-1 önde olsa Fenerbahçe 10 kişi kalsa.

Bu senaryoların sonu gelmez denebilir ama kabaca böyle olması gerekiyordu durumun ama olmadı. Neden olmadı? Hakem yüzünden. Konuşacağım tabii.
    Yazmayacağım diyorum duramıyorum, ilk yarı dakika 20-30 arası, hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor, düdük çalıyor, İsmail durmayıp topu sürüyor, sonra da kaleye vuruyor. Nedir cezası sarı kart. Peki İsmail bu sarıyı görse ne olacak, 2 sarıdan kırmızı, daha ilk yarıda, Fenerbahçe maçın hakimiyken.

Ama bu pozisyon konuşulmaz, neden çünkü bugün Beşiktaş mağdur olmayı konuşmak prim yapıyor, reyting yapıyor, bu nedenle gündeme bile gelmez Fenerbahçe aleyhine yapılanlar, çünkü Fenerbahçe zaten kazanmış.

Fenerbahçelilerin haricinde bugün futbolla ilgilenen herkesin, Fenerbahçe'nin kaybetmesini beklediği ortamda da, zaten İsmail'in pozisyonunun konuşulmasını beklemek de hayalcilik olur, özetleri izlemedim, belki almamıştır bile Lig Tv özetlere, o derece konuşulmaz yani.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Yazmayacağım diyorum duramıyorum, ilk yarı dakika 20-30 arası, hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor, düdük çalıyor, İsmail durmayıp topu sürüyor, sonra da kaleye vuruyor. Nedir cezası sarı kart. Peki İsmail bu sarıyı görse ne olacak, 2 sarıdan kırmızı, daha ilk yarıda, Fenerbahçe maçın hakimiyken.

Ama bu pozisyon konuşulmaz, neden çünkü bugün Beşiktaş mağdur olmayı konuşmak prim yapıyor, reyting yapıyor, bu nedenle gündeme bile gelmez Fenerbahçe aleyhine yapılanlar, çünkü Fenerbahçe zaten kazanmış.

Fenerbahçelilerin haricinde bugün futbolla ilgilenen herkesin, Fenerbahçe'nin kaybetmesini beklediği ortamda da, zaten İsmail'in pozisyonunun konuşulmasını beklemek de hayalcilik olur, özetleri izlemedim, belki almamıştır bile Lig Tv özetlere, o derece konuşulmaz yani.

Hayatımda iLk defa bir derbi maçı bittikten sonra sakin durumda iken, hiçbirşey oLmamış edaLarında takıLırken, aman be bana ne ne güzeL oh, sezon bitti, kim şampiyon oLursa oLsun, biz kaçıncı oLursak oLaLım farketmez havaLarında takıLırken senin forumda ki yazıLarından doLayı acayip tahrik oLdum Serkancım nedense YeniLginin stresini şimdi şimdi yeniden yaşamaya başLadım , bende kaçsam iyi oLacak gaLiba
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Neyse uzatmaya gerek yok tebrik ederiz Fenerbahçe'yi.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by EreN View Post
    Bende bir mutlulukla girdim, dedim güzel güzel yorumlar yapayım. Takımım bir DERBİ daha kazanmış ama tüm hevesim kursağımda kaldı...
    O zaman şöyle devam edelim, ligde son 21 derbi maçta 16. galibiyete ulaştık. Kupa maçları olmasa neredeyse derbi kaybetmeyeceğiz. Bu sene kupayı alırsak belki bu lanet de ortadan kalkar, orada da yenilmeyiz.

Bir takım büyük maçlarda bu kadar başarı sağlarken, hala durumun bu olması ise düşündürücü, Bursa'ya 2-0'dan maçı evimizde vermeseydik, onların da havaya girip, şampiyonluğu telaffüz etmelerini engelleyebilirdik. Şimdi Galatasaray haftaya kazansın diye bekleyeceğiz.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bana Bilica'yı ve Emre'yi savunmayın da, Fenerbahçe Barcelona gibi oynuyor deyin. Onu tartışabiliriz. Ama Bilica ve Emre tartışılamaz.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Hayatımda iLk defa bir derbi maçı bittikten sonra sakin durumda iken, hiçbirşey oLmamış edaLarında takıLırken, aman be bana ne ne güzeL oh, sezon bitti, kim şampiyon oLursa oLsun, biz kaçıncı oLursak oLaLım farketmez havaLarında takıLırken senin forumda ki yazıLarından doLayı acayip tahrik oLdum Serkancım nedense YeniLginin stresini şimdi şimdi yeniden yaşamaya başLadım , bende kaçsam iyi oLacak gaLiba
    O konuda ben kendimde suç bulmuyorum, senin tahrik olasın varmış abi. Ben ilk mesajımda gerekli eleştirileri yapmıştım. Kazandığım halde beni tahrik edenler olmasa, o mesajı da yazmazdım zaten abi.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

O konuda ben kendimde suç bulmuyorum, senin tahrik olasın varmış abi. Ben ilk mesajımda gerekli eleştirileri yapmıştım. Kazandığım halde beni tahrik edenler olmasa, o mesajı da yazmazdım zaten abi.

Neyse geL bir kuçakLaşaLım da dostLuğumuz pekişsin.

Nesil
    2006

Ah ah Bursa maçında o 3.golü yemiyecektik... Şimdi ipler Bursa'nın elinde. Bu zafer ile Şampiyonlar Ligini garantiledik.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Benden yana bir sıkıntı yok abi, sıkıntım var da, bunlarla alakalı değil. Sevinçle deşarj olamayınca, böyle deşarj olmak istiyor bünye demek ki, engel olamıyorum kendime.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bu arada, ne kadar uygulanabilir bilmiyorum ama;

bir futbolcu oyun kuralları haricinde rakip takıma dezavantaj sağlayacak şekilde 'oyun alanının, kale direklerinin, korner bayraklarının veya topun' herhangi bir kısmında değişiklik yaparsa ve hakem bu futbolcuyu gerektiği anda cezalandıramamış ve futbolcunun yaptığı değişiklik onarılmamışsa, bu futbolcunun takımı hükmen yenik sayılır.
    Tabii böyle bir sonuç çıkmaz, Fenerbahçe'nin skoru tescil edilir.

Edit: futbol kuralları usül kitapçığının 17. maddesinin c bendi 3. fıkrası imiş. ekşisözlükten alıntıdır...

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Benden yana bir sıkıntı yok abi, sıkıntım var da, bunlarla alakalı değil. Sevinçle deşarj olamayınca, böyle deşarj olmak istiyor bünye demek ki, engel olamıyorum kendime.
    Bu arada Bilica'yı yeni yapılan salonun inşaatına götürmek lazım, kazma ihtiyacı var sanırım orda=) kazsın oralarıda. Yakışmadı

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by IcedEarth View Post

Onarıldı ya, hakem geldi, düzeltti orayı.

Eğer böyle bir şey uygulanırsa, oyuncuların kayıp kaldırdığı çimlerin olduğu her maç hakkında bunu uygulayın diye ayağa kalkar Fenerbahçe. O nedenle uygulanmaz, maç içerisinde Bilica'nın cezası verilmeliydi.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Bu nasıl derbi ya çirkilikler hiç eksik olmuyor.

Hakemler berbat,oyuncular birbirinden terbiyesiz nasıl iştir anlamadım.

Bilicanın yaptığı nedir ya nasıl bir mantık seni ona yapmaya iten be adam.Birde yer aldığı kulübe bakın sözde bu ülkenin en büyüğüyüz diyor daha bir oyuncusuna sahip çıkamıyordisipline edemiyor.Lugano,Emre bir başka çirkef.Volkan milli takımın kalesini de koruyor ama hala sanki amatörde gbi.Penaltıyı kurtarıyor yaptığına bak vallaha ben utandım ya.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

futbolcunun yaptığı değişiklik onarılmamışsa
    topun altına çim koydular.
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by IcedEarth View Post

Edit: futbol kuralları usül kitapçığının 17. maddesinin c bendi 3. fıkrası imiş. ekşisözlükten alıntıdır...
    Hakem Bilica'nın eşelediği yeri doldurdu zaten. Ama Sarı'yı es geçti. Muhtemelen TV Görüntülerinden ek bir ceza gelir Bilica'ya.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Benim yeni yapıLacak evimde kazı çaLışmaLarı oLacak. BiLica ya günLüğü neyse verip, çaLıştırmayı düşünüyorum

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Bilica seneye yollanmalı bence..Daha iyi bir stoper almalı Fenerbahçe.. Ayrıca Aygün konuşacak fazla bir şey yok skor açık ve net hakeminde ne olduğu belli yani gerek yok fazla konuşmaya..Duyduğuma göre BJK'nin bu maçta istemediği bir hakemmiş H.Göçek..

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Fenerbahçe özellikle Gökhan'ın ve Bilica'nın fedakarlığı ile maça ideal kadrosuyla çıktı. Daum belki Özer yerine Vederson'la başlayıp sol kanadı defansif olarak daha sağlam tutmak isteyebilir diye düşünüyordum ama muhtemelen Daum, Mustafa Denizli'nin defansif bir kadro çıkaracağını düşünüp hücumda daha organizatör bir oyuncu olan Özer'i değerlendirmiş.

Beşiktaş'ın kadrosunu gördüğümde bu maçta duran toplardan başka gol yemeyiz diye düşünmüştüm ve Beşiktaş duran toplar haricinde etkili olamadı. Alex'in golü Denizli'nin bütün planlarını alt üst etti. Ortasahada Alex markajı için ekstra bir oyuncu olan Toraman'ın ilk amacı Alex'i tutmak değil hücum yapmak olmak zorundaydı. Beşiktaş'ta Tello ve Bobo haricinde ofansif bir oyuncu yoktu.

Özellikle ilk 55 dakika maçın tamamen hakimi olan, 3-4 net pozisyonu olan taraftık. Son yarım saat civarında Beşiktaş daha etkili gibi gözükse de bu yalancı baskıydı. Yalancı baskı diyorum çünkü kalemizde pozisyon yoktu. Değerlendiremediğimiz pozisyonlar bize pahalıya patlayabilirdi.

Maçta penaltı kurtaran Volkan maçın yıldızı seçilebilir, çok güzel bir gol atan Alex maçın yıldızı seçilebilir ama benim en çok dikkatimi çeken nokta Özer'in Alex'e hazırladığı 2 tane net pozisyon. Oyun zekası çok yüksek bir oyuncu; ayağındaki platin alınmış, fizik olarak tamamen hazır, özgüveni tekrar oturmuş Özer'i dört gözle bekliyorum. Gökhan hem ilerde hem geride muhteşemdi, büyük fedakarlık yaptı ve görevini yerine getirdi. Fenerbahçe'de görevini yapmadı, sırıttı, kötüydü diyebileceğimiz oyuncu yoktu ama Mehmet'in Üzülmez karşısında daha etkili olmasını beklerdim ama daha çok karşılıklı didişme yolunu seçtiler, işi biraz güreşe çevirdiler.

Hakeme gelince; kötü bir yönetim sergiledi. Lugano'nun pozisyonunda Lugano'nun eline çarpmaması için Lugano'nun kolunun olmaması gerekirdi ama yine de çalınsa hakem niye çaldı diye yerden yere vurulmazdı. Bilica'nın pozisyonunda Uğur pozisyonu ıskaladı Bilica dengesini sağlayamayıp Uğur'un üzerine düştü. Bu pozisyonda ben penaltı olduğunu düşünmüyorum. Tamamen bir önceki pozisyonun etkisinde kaldı. Bilica'nın penaltı noktasıyla uğraşması doğru değildi de o hareketin maçın önüne geçmesini anlamak mümkün değil. Bobo ve hakem farketmez penaltı noktasının durumunu, sonra penaltıyı bir kullanır; Beckham'ın Türkiye maçında stadın dışına attığı gibi dengesiz bir şekilde gider top ve deriz ki bak Bilica bunu yaptı ondan şu oldu bu oldu. Yahu önce o noktayı düzeltiyorlar, ardından Bobo topu köşeye vuruyor ve Volkan köşeden alıyor topu. Bilica'nın yaptığı etik değil denilir tamamdır da maçın sonucuna etki etti demek komik oluyor. Gelelim kartlarına; Volkan'ın sevincine neden kart verdi anlamak münkün değil. Formasını mı çıkardı ? Tribünlere koşup tel örgülere mi atladı ? Ne yaptı yani ? Vederson yıllardır bu ülkede, muhtemelen Türkçe biliyodur ama ani bir sinirle insan sonradan öğrendiği dilde küfür etmez. Anadilinde eder. Bu adamın anadili nedir ? Portekizce. Ya benim tahminim yanlış ya da yan hakem Portekizce biliyor. Ernst'in kartı doğruydu. Maç içinde iki takım adına da gösterilmeyen sarılar vardı. Bilica'ya 2. sarı kart üzerine senaryolar yazılmış. Bir senaryo da 20. dakikada sarı kart gören İsmail'in bu kartından kısa bir süre sonra düdük çaldıktan sonra topa vurması üzerine 2. sarı görmesi üzerine yazalım. Durum nasıl olur ? Bir de şimdi tvde gördüğüm Tello'nun yumruğu var, son dakikalarda.

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş'ı tamamen yarış dışında bırakmış olup, Bursa'yı takibe devam ediyoruz. Geçen sene lig bir garipti ama bu sene daha da bir garip. Önümüzdeki hafta Galatasaray gol yerse üzüleceğim, daha nasıl bir ilginçlik olabilir ki ? Umarım Bursa o maçta bir kazaya uğrar ve biz de Daum üzerinden prim yapmaya çalışan Yılmaz Vural'ın takımına takılmadan koltuğu alırız.

Tebrikler Fenerbahçe'm. Fener gol gol gol şampiyonluk geliyor.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Kimse son dakikalarda Vederson ile Toraman'in neden atildigini merak etmiyor mu? sirf tartistilar diye kirmizi kart mi cikardi hakem? bence cok yanlis ve cok agir bir karar macin basindan beri tartisan Emre,I.Kas,Bilica,Üzülmez dururken oyuna yeni girmis Vederson'a hemen bir itirazda direk kirmizi verdi.

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Ben tekme attılar birbirine diye duydum..İzlemedimde maçı

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by Fearless Coward View Post
    Ben tekme attılar birbirine diye duydum..İzlemedimde maçı
    ben izledim tekme yoktu sadece tartistilar.. yardimci hakem birseyler söyledi ardindan ikisinede kirmizi verdi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Vederson büyük ihtimalle küfürden, Toraman ise orda vedo'ya kasti bi şekilde bastığını düşünerek verdi diye tahmin ediyorum..

Maçı İzlemedim ÇGH'yi İzlerken Reklam Arasında Tesadüfen Alex'in Maçın Başında Attığı Golü Gördüm O Kadar Allah Var O da Tam Usta İşi Gol. Ne Diyelim Diyecek Tek Şey Var Kazanan Her Zaman Haklıdır. Sende Adam Gibi Oyna Sende Daha Çok Çalış Sen Kazan Ama Kazanamadıysanda Bir Yerlere Sığınma Kendi İçinde Ara Her Şeyi Maçı İzlemedim Dediğim Gibi Belki Hakem Bizim Adımıza Çok Büyük Yanlış Karar Verdi Belkide Fenerbahçeye Çok Tolerans Gösterdi Bilemem Ama Bildiğim Tek Şey Var Hiçbir Mazaret Olamaz. Sen Kendi Oyununa Bakacaksınki Haftalardır Tesadüfen Kazandığın Maçlarda Bugün Hüsrana Uğrayabilirsin.

Kazanan Haklıdır Diyerekten Fenerbahçeyi ve Fenerbahçeli Dostlarımı En İçten Dileklerimle Kutlarım Şampiyonluk Yarışında Başarılar Dilerim.

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Fener gol gol gol şampiyonluk geliyor.

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

BİLİCANIN PENALTI NOKTASI OPERASYONU

futbol kuralları usül kitapçığının 17.

maddesinin c bendinin 3. fıkrasında net olarak şu ifade yer almakta:

"bir futbolcu oyun kuralları haricinde rakip takıma dezavantaj

sağlayacak şekilde 'oyun alanının, kale direklerinin, korner

bayraklarının veya topun' herhangi bir kısmında değişiklik yaparsa ve hakem bu futbolcuyu gerektiği anda cezalandıramamış ve futbolcunun yaptığı değişiklik onarılmamışsa, bu futbolcunun takımı hükmen yenik sayılır..
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by Börk View Post
    BİLİCANIN PENALTI NOKTASI OPERASYONU

futbol kuralları usül kitapçığının 17.

maddesinin c bendinin 3. fıkrasında net olarak şu ifade yer almakta:

"bir futbolcu oyun kuralları haricinde rakip takıma dezavantaj

sağlayacak şekilde 'oyun alanının, kale direklerinin, korner

bayraklarının veya topun' herhangi bir kısmında değişiklik yaparsa ve hakem bu futbolcuyu gerektiği anda cezalandıramamış ve futbolcunun yaptığı değişiklik onarılmamışsa, bu futbolcunun takımı hükmen yenik sayılır..
    Bu önceki sayfada yazıldı.. Hakem o noktada müdahale ettiği için bu madde saf dışı kalıyor otomatikman..

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Bu önceki sayfada yazıldı.. Hakem o noktada müdahale ettiği için bu madde saf dışı kalıyor otomatikman..
    Benim gördüğüm kadarıyla penaltı noktasının eştiği için,değil pozisyon için görmüş Bilica sarı kartı.
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Daha ne kuralları koyuyorsunuz. Hakemler bizden yana çözemediniz mi daha

Sayfa 7 / 11 İlkİlk ... 56789 ... SonSon

Mesaj Yetkileri