Benim anlayamadıgım olay su. Selçukla Melo ile ne alakası var. Yahu Fenerbahçe'ye Beşiktaş'a olan atak ile Galatasaray'a olan atak arasında ne fark var. kontr-ataklarda mesela takım iyi ondan öyle oldu diyebilirmisiniz Semih'in yaptıkları için ? Ya da hava toplarındaki başarısında Melo'nun mu etkisi var ? Bana sacmalık olarak geliyor söylediginiz şeyler. Serdar Kesimal daha Gekas'ı tutamıyorken Semih Beşiktaş derbisinde hatırlamıyorum tribünde olmama ragmen fakat tuttugu adama top oynatmamıstı adeta. Geçen maç ne Nobre'ye ne de yanındaki adama top vermedi havadan.
Bir savunma oyuncusunun takım başarısına göre profile sahip olması gerekiyormus gibi yapılan yorumlar bana sacma geliyor kimse kusura bakmasın ama. Ben fanatik degilim. Futbol izleyicisiyim ve abarttıgımı da düşünmüyorum Semih'i. İlla karşılaştırma yapacaksak eğer Semih'in forma giydigi dönemde iki takımın savunma 4lüsünü karsılastıralım derim.
Serdar Kesimal'in yanında ki Yobo'nun Ujifalusi den eksik kalır yanı yok. Uji ne kadar yerde iyiyse Yobo'da o kadar iyi havadan.
Gökhan Gönül - Sabri ? GG tabii ki de Sabri'den 10 kat daha iyi bir oyuncu.
Hakan Balta - Ziegler eşit.
Bu durumda Fenerbahçe'nin savunması çok daha iyi. Maç kaybediyor olabilirler fakat bakılması gerekenler verdikleri pozisyonlardır. Bir maç boyunca inanılmaz kötü oynamıs bile olsalar degerlendirilmesi gereken savunmadır. Atak aynı atak çünkü. Fener 20-0 önde olsa bile o macta pozisyon verdiginde atak aynı ataktır. Ve ben buna baglı kalarak karsılastırdıgım zaman TSL'de oynayan en iyi 2. yerli stoperin Semih oldugunu düşünüyorum.
Ayrıca böyle devam ederse 2-3 sene içinde Avrupa'ya gidecegini bende düşünüyorum.