sorun yabancı sınırını kaldırmak da çözülmez sıfıra indirmekle de.
sorun en başta futbolcuların mental olarak hiç bir eğitime tabi olmamaları
türk futbolcu profili %80 90 oranında bellidir okumamayım topçu olayım az çok oynarım şansım da yaver giderse cebimi doldururm mantığında.
bir çoğunun ufku dar hayat görüşleri tek düze açıkcası burda aşağılamak gibi gelmesin ama beyinlerini çok kullanmadan hayatlarını sürdüyorlar
önce küçük yaşlardan itibaren burada devrimi gerçekleştirmek gerek bana kalırsa
futbolcularda düşünmeyi başaran, sorgulayan, anlatılanı anlayan geniş açıdan bakabilmeyi başaran zihinler yaratmak lazım.
bunu önce ufak yaşlarda derslerinde günlük hayatında sağlayacaksın sonra o kendisi sahaya yansır zaten.
bunu yapabilen futbolcular her zaman her yerde fark yaratmıştır.
alex hagi arda emre sergen vs ülkemiz üzerinde gördüklerimiz.
en net ve keskin örneği de alex veya bir popescu illa hucumcu olması gerekmez
tabi alex yetiştirmek kolay değil ancak bunun temelini atmak hiç değilse potansiyeli olan oyuncuyu kazanmak anlamına gelir.
yoksa oyuncunun bunu kendi başına başarmasını beklemek yada bu perspektife sahip oyuncuların futbolcu olup iyi şeyler yapmasını beklemek bize çok zaman kaybettiriyor..
yada onlarında başka eksikleri oluyor tembellik umursamama fiziksel eksiklik gibi.
gerçi bu eğitim konusu ülkemiz insanında genel bir sorun düzeleceğini de hiç sanmıyorum ama tespit konusunda benim fikrim budur.