Sayfa 8 / 8 İlkİlk ... 678
211 ile 214 arası toplam 214 sonuç

Konu: Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu İlk Maçı: Galatasaray - Steaua Bükreş

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Hoca nerede görev verirse oynicaksın kardeşim madem profesyoneL futboLcusun. BöyLe önemLi maçLarda yok o orda oynamazmış yok mevkisi değiLmiş oLmaz. KaLeciysen forvet biLe oynatıLsan çıkıcaksın goLü atıcaksın.
    Yok canım, bu kadar da abartmayalım. Tamam futbolcu nerede oynarsa oynasın maksimum verimle oynamak için çaba sarfetmelidir ama bunun da bir sınırı var. Neden Galatasaray günlerdir iyi bir golcü arıyor? Arda'yı adapte etseydik o zaman oraya, ne yetenek eksiği var ne hırs ne de mentalite. Ama kabul etmek gerekir ki gol atmak farklı bir beceridir. Jardel ya da günümüzde Suazo tabiri caizse leblebi gibi gol atan adamlar ama ikisi de yetenek olarak Arda'nın tırnağı olamazlar, diğer yandan Arda'da ne yaparsa yapsın onlar kadar iyi bir golcü olamaz. Ayrıca oynadığın mevkiye alışmak diye bir şey de var. Yıllarca stoper oynadıysan, aslen ön libero olsan dahi artık stopersindir, aklın hep top kesmededir öncelikli olarak, atak kesmede değil, oyun kurmada değil. Sıkıntı da buradan başladı zaten Meira'da bence, aklında hep top kesmek vardı ama kendi kendine "top kesmemeliyim atak kesmeliyim" diye hatırlattı ve bunu yaptıkça kendini durdurdu. Evet bir oyuncu başka mevkiye adapte edilebilir ancak bu ne bir maçta gerçekleşir ne de böyle bir maçta denenir. Benim hep korkum Skibbe'nin yapacağı atraktif, şova yönelik hareketlerdi ki bu farklı mevki durumu bu korkularımın her ikisini de karşılıyor. Dediğim gibi, böyle şeyler yapılabilir, hazırlık maçlarında, lig maçlarında yaparsın, insanlar yine acımasızca eleştirir ama hazırlaık maçları zaten bunun içindir, lig maçları da telafi edilebilir. Sadece 2 maçta tamam ya da devam diyeceğin bir durumda yapılmaz, bunu yapmak intihardır. Ben bunu yaparak biraz rahatladığını düşünüyorum Skibbe'nin "Denedim ve tutmadı" diyip ikinci maça çok daha akıllıca bir kadroyla çıkacaktır.

Quote Originally Posted by Belgorth View Post
    Yok canım, bu kadar da abartmayalım. Tamam futbolcu nerede oynarsa oynasın maksimum verimle oynamak için çaba sarfetmelidir ama bunun da bir sınırı var. Neden Galatasaray günlerdir iyi bir golcü arıyor? Arda'yı adapte etseydik o zaman oraya, ne yetenek eksiği var ne hırs ne de mentalite. Ama kabul etmek gerekir ki gol atmak farklı bir beceridir. Jardel ya da günümüzde Suazo tabiri caizse leblebi gibi gol atan adamlar ama ikisi de yetenek olarak Arda'nın tırnağı olamazlar, diğer yandan Arda'da ne yaparsa yapsın onlar kadar iyi bir golcü olamaz. Ayrıca oynadığın mevkiye alışmak diye bir şey de var. Yıllarca stoper oynadıysan, aslen ön libero olsan dahi artık stopersindir, aklın hep top kesmededir öncelikli olarak, atak kesmede değil, oyun kurmada değil. Sıkıntı da buradan başladı zaten Meira'da bence, aklında hep top kesmek vardı ama kendi kendine "top kesmemeliyim atak kesmeliyim" diye hatırlattı ve bunu yaptıkça kendini durdurdu. Evet bir oyuncu başka mevkiye adapte edilebilir ancak bu ne bir maçta gerçekleşir ne de böyle bir maçta denenir. Benim hep korkum Skibbe'nin yapacağı atraktif, şova yönelik hareketlerdi ki bu farklı mevki durumu bu korkularımın her ikisini de karşılıyor. Dediğim gibi, böyle şeyler yapılabilir, hazırlık maçlarında, lig maçlarında yaparsın, insanlar yine acımasızca eleştirir ama hazırlaık maçları zaten bunun içindir, lig maçları da telafi edilebilir. Sadece 2 maçta tamam ya da devam diyeceğin bir durumda yapılmaz, bunu yapmak intihardır. Ben bunu yaparak biraz rahatladığını düşünüyorum Skibbe'nin "Denedim ve tutmadı" diyip ikinci maça çok daha akıllıca bir kadroyla çıkacaktır.
    Tam düşündüklerimi yazmışsın Belgorth .çok doğru-fena doğru--acayip doğru

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

bu arada Steau nun td si rıdvan dilmene çok benziyor
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Evet 2-2 lik skor 2.maçın deplasmanda oynanacağını göz önünde bulundurursak çok kötü bir skor ama bu skorun 2-0 dan gelinerek elde edildiğini düşünürsek fena bir skor değil.Olaya bardak felsefesinden yaklaşıyorum..

Maçın tekrarınını Nonda'nın golüne kadar seyretme imkanım oldu.Açıkcası Aykut'un yaşadığı olayda şansızlığı başrol oynamış.Top gidip adamın kafasına çarpmasa böyle olmazdı.Taraftarın golden sonra tepki göstermesi Aykut'a zaten baya gündemde olan kaleciler yeterli mi yetersiz mi tartışmasından dolayı muhtemelen yıpranan Aykut'u bitirme aşamasına getirdi bence.Ne olursa olsun sen o an oyuncuna destek olacaksın.Tepkini göstereceksen maçtan sonra göster.Bundan sonra Aykut kaleye geçtiğinde daha çok stres altında olacak.Tabii nadir olarak bu şansı elde edeceğini düşünüyorum.Bir oyuncuyu harcamak bu kadar kolay olmamalı..

Neyse maçı seyredemediğim için maçla ilgili fazla yorum yapamayacağım.Skibbe'nin tercihlerine ve 2.maç için tahminlerime değinmek istiyorum.

Skibbe'nin tercihleri gerçekten çok şaşırtıcı.Aynı sorunu geçen sene Galatasaray Feldkamp ilede yaşamıştı.En azından Feldkamp ilk zamanlarda değişik kadrolar kurmuyordu.Skibbe daha ilk günden kurduğu kadro ile tartışma konusu oldu.Belki böyle olması daha iyi olacaktır Galatasaray için.Hatasını anlayıp bundan sonra fantazi yapmak yerine en doğru kadroyu sahaya sürer.Buda Galatasaray için daha iyi olacaktır muhtemelen.

Galatasaray yanlış kadroya rağmen,rakibine göre daha hazır olmamasına rağmen,bireysel hatalardan yediği gollere rağmen maçı vermiyorsa bu Steau'dan daha iyi takım olduğunu gösterir.Yani daha hazır bir kadro ile ve daha doğru bir dizilişle Galatasaray'ın Steua'yı yenebilir orada ama önemli olan Steua'nın evinde böyle oynayıp oynamayacağı.Taraftarlarının ateşli olduğunu biliyoruz.Zaten buradada hafiften ortam yapmışlar.Taraftarlarının önünde daha farklı oynayabilirler.Zeminleride pek iyi değilmiş.Buna muhtemelen alışkındır Steua ve bunu avantaja çevirmek isteyeceklerdir.Galatasaray zemin konusunda zorlanacaktır.Yani Galatasaray'ın işi kolay değil ama tur imkansızda değil..
    So what?
    Saike

Sayfa 8 / 8 İlkİlk ... 678

Mesaj Yetkileri