Kırmızı kart dogru tabi kart işareti yaparsan sarı yı yersin.Gökhan zan neden kk görmedi dirsegi saglam yapıstırdı.
Galatasaray
Beşiktaş
Beraberlik
Kırmızı kart dogru tabi kart işareti yaparsan sarı yı yersin.Gökhan zan neden kk görmedi dirsegi saglam yapıstırdı.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Kırmızı Kart Yanlış Bence Bunu Bir Galatasaraylı olarak söylerim.
Tartışalım könk. Kırmızı kart pozisyonu bana verdin buna niye vermiyorsun diyo diyeceksin. Peki bu da bir kart istem biçimi degil mi? ki Cüneyt Cakır D10 un dilini biliyor mu bakalım ? Hakem eminim oradaki ele odaklandı sadece. ve kartı verdi. Bence doğru. İlk kartın tartışması olmaz zaten..
Gelelim penaltıya. Lincoln Uğuru gecti. İlerliyor, Uğur arkadan sarıldı. Bence net penaltı. İlk penaltı zaten tartışılmaz. Farkettiniz mi bilmiyorum. Rüştü hakeme gitmeden önce Holosko ve Arda ya soruyo pen mi diye? 2 si de evet deyince hakeme gitmiyor bile...
Buyur sen konuş simdi könk![]()
O zaman Meira konyaspor maçında hareket yaptı sarıyı yedi.Lincoln fenerbahçe maçında yaptı sarıyı yedi .Delgado'da yaptı ve atıldı.Delgado yaktı Beşiktaş'ı
Nasıl Beşiktaştan yana kullandı.Maç 4-2 olduktan sonra hatasını bastırmak için Beşiktaşa faul çalmaya başladı ayrıca Arda bariz şekilde kendini attı hakemin gözleri önünde hakemde gördü kural ne diyor sarı kart demiyormu ama sarı kart yok..
Bir şey daha Beşiktaşa çalınan ilk faul dakikası 31 küsürlerdi yani Galatasaray bu dakikaya kadar hiç faul yapmadı..
arkadaşlar yapmayın. orada "bana ilk hareketimde sarıyı gösteriyorsun ama" demiş olması da zaten pozisyonda sarı kart istediği anlamına çıkar. hareket olmasa bile bunun cezası sarı karttır. sözle söylese hakem tolare edebilir ama hareket eklenince neyi tolare edecek. yapmayın lütfen. hep hakemler suçlu oyuncular sütten çıkma akkaşık gibi konuşuyorsunuz.
Beyler ister tebrik eder, ister etmez. Size ne ki? boşuna tartışıyorsunuz.
isteyen istediğini yazar. takılmayın bunlara.
Ayrıca burada çok ağır yazı yazan arkadaşlar biraz dikkat diyorum. Bir arkadaş siteden atılmasına sebebiyet verecek şeyler yazmış. Buna rağmen bir anlık sinir için siteden uzaklaştırmak istemiyorum kimseyi. Biraz daha dikkat.
Yabancılarda şu kart olayında insiyatif gösterilmeli açıkcası. Adamlar dilimizi bilmiyor İngilizcede bilmiyorsa mecbur elleriyle iletişim kurmak zorunda. Onun dışında hakemin hiç bir hatası yoktu![]()
ya ALLAH için sende amma şişiriyorsun yapma gözüm ya..
sanki posizyon icabi öyle bir olay olmadıda adam işi gücü bıraktı saha ortasında Dirseği vurdu.
siz bu kafayla konuşursanız NTVspor, Kanal1 gibi Avrupa liglerini gözlerinizi kapamadan izlersiniz..
biz çıtı pıtı lig istiyoruz adam FİFA hakemi kusura bakma o kadarda küçülmeyelim Lütfen biraz sertlik olsun ligimizde bizde kaliteli futbol izleyelim, ay kaydı ay kırmızı diye ağlanmasın. / ağlanmasın lafı laf icabi alınılmasın / (:
İyi de, bu söylediğiniz gibi olsa da farketmez. "Ben bir kere yaptım, ona da göster" demek de sarı kart gerektirir. Ne fark eder, ikisinde de kulağını gösteriyor, birinde sağdan gösteriyor birinde soldan. "Ama sağ kulağını sol eliyle gösterdi" gibi bir izah tarzı mı var. : )Delgado'nun pozisyonu tamamen haksız!!!!Maçın bittiği an bu oldu zaten..
Hakem orda yanlış yorumladı.Delgadoya o pozisyondan öncede faul yapılmıştı.Ve o faul yapılınca Delgado hakeme gidip ben 1 kere yaptım kartı hemen veriyorsun dedin ama hakem yanlış yorumladı..
Herşeyin de ötesinde, her futbolcu sorumluluğunu bilecek. Üstelik kaptanlık pazu bandı ile sahada bu oyuncu. Ağzını açmayacak. Ötesi yok.
Ergün Penbe de bu liglerde oynadı, bir kere kırmızı kart gördü. Hakeme herhangi bir şekilde itiraz etmek ne kazandırmış, kime kazandırmış daha önce? Geçin bunları..
Maç içinde söylenecek fazla birşey yok. Baros ve Lincoln' ün başarısı devam ediyor. Arda ne görev verirseniz verin yerine getiriyor. Ancak daha çok sorumluluk aldıkça toğu ayağında daha fazla tutmaya başladı. Örneğin Lincoln ile pas alışverişi yaptıklarında bu sorun yok. Baros ile yok. Ancak bir başka oyuncuya pas atarken sonucunu daha fazla düşünüp pas vermekten vaz geçiyor. İyi mi kötü mü, belli olmaz..
...Galatasaray' lı oyuncular ne yaptığını bilerek oynuyor. Herkes sorumluluğunun bilincinde. Yardımlaşma üst düzeyde. En çok takım görüntüsünü ne mutlu ki G.S. veriyor ligde. Hatalar var mı var. İnşallah devre arasında minimuma iner bunlar ve UEFA 'da elenmeden ligde başarılı tabloya çizmeye devam ederiz.
Beşiktaş bu gün çok kötü oynadı. Bu kadar dağınık oynayacaklarını düşünmüyordum. Çok koşacaklarını düşünüyordum. Yapmadılar.
Çakır bana göre çok iyi yönetti karşılaşmayı. Penaltı kararları doğru. Üstte açıkladığım üzere kırmızı kart da doğru. Gördüğünü tereddütsüz çaldı. Hatası çok az, sinir yönetimi çok iyiydi. Tansiyonun yükselmesine izin vermedi. Oyuncuları sakin tuttu. Soğukkanlı kaldı. Ve açıkçası maçın ardından üstüne yürüyen o kafile her kim ya da kimin-nerenin görevlisiyse işte o adamlar ki türkiyede futbolun içine edenler, katledenler, kimsenin değil ancak işte o kendini bilmez şahısların sonuna kadar cezalandırılması gerekiyor. Üzüldüm o görüntülere. Cüneyt Çakır çok iyi bir maç yönetti.
Galatasaraylı arkadaşlardan ricam var.
Zaten kazanmışsınız tebrik ederim.Sinirli olan Beşiktaş'lı arkadaşlarınıza bence gergin dozda cevap vereceğinize galibiyeti kutlayın.
Ortamı da boşuna germeye gerek yok.Herkes maçı izledi ve kendince yorumunu yaptı.Burada birbirinizi ikna etmeye çalışmayın,eğer illa bunu yapıcaz diyorsanız etrafınızdaki insanları da düşünün ve rahatsız etmeden yapın.
Ben bir Beşiktaş'lı olarak rica ediyorum sizden.Hiç de hoşlanmıyorum bu durumdan.
TEBRİKLER !!!
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Tahmin yazısında söylediklerimin hemen hepsi gerçek oldu.
"Toraman ve Gökhan'ın markaj bilmemesi Baroş'u çok rahatlatabilir(3 gol attı)...Eee Lincoln'ü adam akıllı rahatsız edecek sert oynayacak bir defansif orta sahada yok Beşiktaş'ta... Hal böyle olunca Lincoln'ün asistlerini Baroş'un gollerini görmek mümkün... " demişiz.
Atılan 3. gole baktığınız da anlarsınız. Gökhan ve İbo'nun Lincoln'ün ayağında ki topa bakarken arkalarında kaçırdıkları Baroş'u unutmaları bir markaj komedyasıdır.
"Beşiktaş'ta Nobre'nin oynamak istemeyeceği en önemli ikili Meira ve Servet'tir diye düşünüyorum. Çünkü bu oyunculara karşı en önemli yeteneği olan fiziğini kullanamayacaktır." demişiz.
Nobre'de çok etkisizdi. İlerde top tutup takımını atağa taşıyan Nobre ayakta zor durabildi bu ikiliye karşı...
"Delgado'nun etkinliğini ve önemli maçlarda ki formsuzluğunuda Topal bertaraf edecektir..."
Golü dışında Delgado'da etkisizdi. (Golde ne savunma, ne Santics hatalıydı. 4'lü halinde ileri çıkmış ve Delgado'yu açık ara ofsayta düşürmüşlerdi ki. Arda farkında olamadan Delgado'yu takip etti. Eee ofsayt bozmayı ne bilsin Arda? İyi niyetinin kurbanı oldu diyelim... 2 dk sonra penaltıyı yaptırınca yine gönüllerdeki yerine oturdu zaten) Delgado'nun sarı isterken kırmızıyı görenler kafilesine katılması, neden büyük futbolcu olamadığının, neden senelerdir üstüne koyamadığının göstergesidir belkide... Çünkü düşünemiyor onun yeteneklerine sahip olanlar düşünüyor ama o kendini maça kaptırıyor. Zihnini daha temiz tutamıyor. Ara pasları atamıyor. Maç içinde kalamıyor. Etkinliğini yansıtamıyor. Ben varım. Ben Delgado'yum diyemiyor.
Mustafa Denizli'nin ona karşı verdiği tepkide büyüklüğünün göstergesiydi. Zira bir Yılmaz Vural gibi taklalar atarak itiraz etmedi pozisyona... Haksızsın çık dedi eliyle... O yüzden Mustafa Denizli büyük hoca.
"Zira Bek ve Kaleciler olarakta Galatasaray bir iki boy önde Beşiktaş'tan...
Beşiktaş'ın üstün olduğu bir yön göremiyorum şu anda ve Galatasaray yener diyorum..." demişiz.
Barış'la Seriç'i kıyaslamaya Ekrem'le Balta'yı kıyaslamaya da gerek bile yoktur. İlk gol ise bir kaleci hatası Rüştü kontrol edemedi.
Neyse tahminlerim dışında bir iki şey daha ekleyeyim. Sağ açık performansı çok önemli olur demiştik Galatasaray açısından. Neden Skibbe orayı kullanmadı muamma.
Bunu gören Denizli 10 kişi kalınca... Bari sol beksiz oynayayım dedi. Yinede sol beksiz takıma sağ açığı koyamadı Skibbe.
Zira neden fizik kondisyon olarak yerlerde olan bir Ayhan'ı 70'lerde çıkarıp. Geçen hafta çok iyi oynayan Mehmet Güven'e şans vermedi. Muamma. Rakip 73'te tüm oyuncu değişikliklerini bitirirken neden Skibbe sadece iki değişiklik yaptıki o adamlarda toplamda 15 dk oynamadı.
Neden Nonda'yı çok kötü bir fiziğe sahipken, 90 dakika oynatma gereği duydu Skibbe. Neden 80. dakikada Nonda - Ümit değişikliği dahi olsa yapmadı... Muamma.
3-1 ve 4-2'den sonra farka gidebilecek. Gidemese bile oyunu kontrol edecek bir Galatasaray yaratması gerekirdi Skibbe'nin. Şuursuzca kapanmanın mantığı ne? Muamma...
Bu arada kahvehaneden çıkarken 70-80 yaşlarında Beşiktaşlı bir amca şöyle dedi.
"Demek ki tekme tokatla olmuyormuş... Demek ki top oynamayı bilmek gerekiyormuş..."
Saygılar.
Fikirlerim burada
Bu arada golden sonra İ.Toraman kameralara çok kötü yakalandı..![]()
Hakemler peki neden Delgado'nun eline odaklanıyor.Orda adam bişey anlatıyor.İlla dilini bilmesine gerek yok, futbolda vücut dili diye bişey var.Ben bir kere yaptım hemen kartı gösterdin diyor.Yani sitem var , istek yok.O kart verilen pozisyonlarda ; kart isteyen adamlar ,düşer düşmez ellerini kaldırıp hakemden kart istiyorlar. Delgado usülü ile anlatıyor.
2. penaltı ise , Uğur lincolne sarılmıyor.Elini omzuna atıyor , aynısını lincoln de Uğur'a yapıyor.Basit bir ikili mücadele.Lincoln ise kurnaz ya, hazır ceza alanındayım atıyım kendimi yere diyor.
Katılıyorum sana. Ama Besiktaslı arkadaslar eminim şuan cok kızgın. Doğru olan kararı bile bu kızgınlıkla yanlış yorumlayabilirler. O yüzden Besiktaslı arkadaslar da sagduyulu mesajlar atarsa ortam gerilmez düşüncesindeyim. Yoksa Kerem ve benim burada tarttıştıgım gibi uygun uslupla tartışmada sakınca görmüyorum![]()
2.Penaltıya penaltı degil diyen arkadaşın futbol bilgisinden çok ciddi şüphe ederim.Lütfen yani 2 penaltıda dogruydu..
Valla katılmıyorum Kerem. Msn den de tartışırız. Burada uzatmayalım, ama "Bana verdin buna niye yok?" demek de benim persfektifimde kart istemedir.
Penaltı pozisyonunun %100 oldugunu da hala savunuyorum. Neyse uzatmayalım, msnden de konuşuruz. Gerci fikirlerimiz degişmez ama![]()
Delgado'nun pozisyonda hakem sarı kartı veriyor..Tamam yanlış anladı diyelim..Ya hakemin gözü önünde Arda kendini atıyor..Hakemde bunu görüyor.Ama kart vermiyor??Niye?
Hakem bence hayet iyyid galatasaray kazanmasını bildi tebrik ederim
abi bu lafını kim görse güler (:
Kusura bakma ama sen burda sinir bir ve mağlubiyetin üzerinde etki ettiği şekilde konuşuyorsun.
yahu daha ne yapacak adam ceza sahasında tabi bırakacak işte futbol cambazı buna deniliyor, ama değil Cüneyt Çakır kim gelirse gelsin bu penaltıyı her türlü verirdi hemde tereddütsüz..
yahu ceza alanına topla girmek 1-0 ken 2-0 öne geçmek gibidir yapma gözün seveyim![]()
Uğur yaptığı hareketin penaltı olduğunu bildiği için itiraz bile etmedi biz forumu yıkacağız neredeyse.![]()
Beşiktaşın artık hakemlerle uğraşmayı bırakması lazım artık..her sene aynı senaryo..ne zaman başarısızlık olsa herkes hakemlere saldırıyor..
cisseyi,zapoyu,seriçi alırken suç kimde peki ??sen git her sene en az 20 milyon euroyu çöpe at sonra gel yenilince hakeme suç at..yönetimin zihniyeti çok kötü..
maça gelince : Skibbe 60tan sonra aydın,sabri gibi hızlı oyuncularla takviye yapsa 4te kalmazdık diye düşünüyorum..genel olarak vasat bi maçtı fakat rahat kazanmayı bildik..Tebrikler Aslanlar!!!!
Demekki ates dustugu yeri yakiyormus.
Galatasaray macin cogunu bi kanatli oynasada golleri atip kazanmasini bildi. Ben Nonda yerine Aydini sahaya surerdim, iki kanat cok daha etkili olurdu. En azindan ikinci yarida boyle bi hamle beklerdim
Öncelikle G.Saray'ı tebrik ediyorum...
Penaltıları tartışmaya gerek yok sanırım.İkiside penaltı.Asıl tartışılması gereken penaltıların yapılış şekli.İlk penaltı;Holosko'nun hatası,girmese auta gidecek top.Orada seni geçse ne olur sanki.Daha dikkatli davranmalıydı.İkincisinde ise Uğur ısrarla yapıştı Lincoln'e.Lincoln'de cin gibi aldı penaltıyı anında...
Ama kartlar konusunda aynı şeylleri söyleyemeyeceğim malesef.Delgado'nun ilk hareketine kırmızı verse itiraz etmem ama ikinci sarı son derece yanlış.Televizyon başında Delgado'yu duymadan ben bile anlıyorum ne anlatmak istediğini,Cüneyt Çakır ise dinlemiyor bile,direk eline bakıyor.Demekki futbolcunun baş parmağı ile işaret parmağı birleşince kart verilir diye bir kural var,öğrendiğimiz iyi oldu...
İlk yarım saat G.Saray'ın faul bile yapmamış olmasıda son derece garip.Ayhan'ın "Holosko'ya tekmesi,kendini yere atması ve Tello'yu bariz bir şekilde indirdikten sonra itiraz etmesi" olaylarını topladığında dünyanın her yerinde kırmızı kart eder...
Keza Arda'nın kendini atması ve ardından kart göreceğini anlayarak tamam hocam faul yok demeside çok komikti.Kendini attıktan sonra kalkıp faul verme hocam ama kartta yok diye pazarlık kavramıda doğmuş oldu böylece futbolda.Serdar Özkan'a ve G.Zan'a arkadan yaptığı faulleri ise saymıyorum bile...
Futbol'a gelirsek,G.Saray'da Baros,Lincoln ve M.Topal dışında gerçekten iyi oynadı diyebileceğimiz futbolcu yok.Aksine kötü oynadı bence G.Saray bugün.İyi oynasaydı zaten 10 kişi kalmasına rağmen bu kadar açık oynayan Beşiktaş'a 6'da atardı 7'de...
Bize gelirsek;her zaman olduğu gibi basit gol yeme hastalığımız sürdü.İlk golü ve penaltılardaki hatalar ortada zaten.Diğer gol ise klasikleşen Lincoln-Baroş AŞ. birlikteliğinden doğdu.Hücumda ise iyi oynadığımız kanısındayım.Holosko,Tello,Delgado güzel varyasyolar denediler.İkinci yarıda 10 kişi kalmasaydık Bobo'nun da girmesiyle daha farklı bir sonuç çıkabilirdi ortaya...
Sağlık olsun...
Galatasaray'ı galibiyetinden dolayı tebrik ediyorum. pozisyonlara gelecek olursak Delgado'nun kırmızı kartı bana göre biraz ağır kaçtı. Delgado orada bana hemen sarı kart verdin burda niye vermiyorsun demeye çalıştı ama el hareketi hem kendisini hem de Beşiktaş'ı yaktı. Kartı gördükten sonrada Mustafa Denizliye gidip ben ne yaptım dedi, Mustafa Denizli yüzüne bile bakmadı el ile yaptıgı kart hareketini gösterdi.
ikinci penaltıda ise Lincoln hakemi yanılttı bence. o kadar müdahale ile düşecek bir futbolcu degil Lincoln kendini yere bıraktı açıkçası. Baros ve Lincoln sezon sonuna kadar bu performanslarını sürdürebilirlerse lige damgalarını vururlar. tebrik ediyorum ikisinide.
Son olarak eklemek istediğim birşey var, Rüştü Beşiktaş'ın kalecisi olamaz. olmamalıdır. artık geçti Rüştü'den bu işler.
DeLgado Lugano gibi hakemlere gözlük tak demiyo, Topu alıyo yere atmıyo Nazik bir şekilde hakeme diyo ben yaptım sarı kart gösteriyosun diyo ama hakem yanlıs anlıyor 2. sarı kart gösteriyor. Hiç bir ligde bu harekete sarı kart vermezler ama biz çağ dışı kalmışız. 2. Penaltı pozisyonu Yan hakemde bi sorun var sanırım Ugur inceman Lincoln Tutmadı bile kafasının üstünde ellerini açıyor Ama ilginç biz şekilde Direk Penaltı oluyor.
Bir Lafımda Mustafa Denizliye;
Ya kardeşim sen galatasaray'ın maç videolarını izlemiyomusun? Arkaya çok top kaçıran bir defans karşısında nie nobre holosko ikilisini sokuyorsun anlamış gibi degilim. Seric denilen adam ligde 2 defa forma giymiştir belki adam, Adamı gönderecem diye medyaya söylüyorsun bu adamdan bu laflardan sonra hayır gelirmi? Gökhan ZaN Denilen adam Besiktasta nasıl tutuluyor onuda anlamış degilim Bu kadar ruhsuz bu kadar cılız bir adam yokya.