Beşiktaş bugün muazzam top oynadı. Eğer bu oyununu sezonun geneline iyi yayarsa, herkesin GS-FB rekabeti beklediği bir yılda aradan sıyrılabilir.
Beşiktaş bugün muazzam top oynadı. Eğer bu oyununu sezonun geneline iyi yayarsa, herkesin GS-FB rekabeti beklediği bir yılda aradan sıyrılabilir.
olcay ve oguzhani begendim obur hazirlik maclarindada iyiydiler , takim gayet iyi paslasiyor , Q7 gelirse bozulur gibi bu sistem.
Özellikle ikinci yarıda çok iyi oynadık. Hep dedim bu takıma mental ve fizik olarak sağlam bir Quaresma gelse herşey daha iyi olur ama böylesine de razıyız Beşiktaşım iyi olsun yeterki ne yapalım..
O zaman tüm takımı yollasınlar, çünkü maaşı geciken futbolcuların hepsi ihtarname çekti kulübe.Şu adamla alıp veremedikleri nedir, neden en çok Quaresma'ya bu kadar acımasızca yaklaşılıyor anlamıyorum. Sanki, diğer futbolcular çok az paralar alıyor, baba hayrına oynuyor da bir tek Quaresma parasını alıp yatıyor. Bunu, yöneticiler açısından söylüyorum. Taraftarın büyük çoğunluğu (hepsi demiyorum), Quaresma'yı çok seviyor. Quaresma da taraftarı tabii. Adam bas bas bağırıyor, taraftarla arama girmeye çalışıyorlar; beni yem ediyorlar; ama benim Beşiktaş taraftarıyla aramda sıkı bir bağ var, bunu bozamazlar diye. Maalesef, bunu yok etmek için ellerinden geleni yapıyor bazı boşboğazlar. Başta Tamer Kıran.
![]()
Carvalhal olsaydı bu sene.Gayet başarılı bir grafik çizerdik.Aybabadan umutu kestim ben.
Carvalhal hatırladığım hocalar arasında Beşiktaş'a gelen taktiksel açıdan en zayıf teknik direktördü bana kalırsa. Kenarda el kol yapması, koşması iyiydi hoştu da yetersizler yetersizi.
eto'o bitmiş.
daha oynamadan etmeden samet hocaya sallamayin yahu bekleyin bi lig baslasin 5-6 hafta oynansin.
Aslında bende hiç beğenmem Samet hocayı. Gelmesine de hep karşıydım ama yine de bekleyip görmek lazım. Tabi ki umarım utandırır benim gibi istemeyenleri. Tek dileğim bu.
FM Gazetesi
kayseri maci özetine baktimda sirf besiktasin pozisyonlari gösterilmis yahu kayserinin golden baska pozisyonu yokmuydu yoksa özeti bjk tv mi kesip bicti?
Carvalhal Beşiktaş'ın başında olsa bu sezonu da çöpe atardık. Carvalhal zamanında bu takım ite kalka ilerledi. Carvalhal'da taktik bilgisi,vizyon sıfırdı. Hep aynı ilk 11'i sahaya sürmekten takımda,kendisi de sezonun sonunu getiremedi.
Kayserispor maçındaki Olcay Şahan'ı çok beğendim. Sezona yayabilirse bu oyununu müthiş katkı sağlar takımına.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Quaresma ve Simao'ya açık kapı!
Beşiktaş Teknik Direkötrü Samet Aybaba, Quaresma ve Simao'ya açık kapı bıraktı. Aybaba, iki oyuncunun, Holosko gibi fedakarlık yapması halinde takıma dönebileceğini söyledi. Beşiktaş teknik direktörü 1 yabancı golcü için girişimlerinin sürdüğünü de belirtti.
ntvspor
Burak
Carvalhal en azından elindeki oyuncuyu kaçırmıyordu.Aybaba geldi en önemli 2 oyuncumuz Gitti.Takımın yıldızları Kadro dışı bırakıldı.Fernandes hala nasıl Beşiktaş'ta çözemedim.
Beşiktaş’ta yıllık ücretinde fedakarlık beklenen ancak yönetime 400 bin Euro’dan bir kuruş fazla indirim yapamayacağını ileten Quaresma sonunda patladı.
Yönetimle yaptığı toplantıda 400 bin Euro’dan fazla indirimi kabul edemeyeceğini belirten Portekizli yıldız bununla da kalmadı; bir çift de sözü vardı.
Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran ve yönetici Ahmet Nur Çebi’yle ‘Benimle uğraşmayı bırakın’ serzenişinde bulunan Quaresma, ‘Üzerime çok geliyorsunuz. Ben Beşiktaş’a gelmek için yalvarmadım. Sizin arkadaşlarınız bana yalvardı. İki defa özel uçakla Portekiz’e geldi. Bu sözleşme şartlarını eski yönetim sundu. Ben de sözleşmeyi imzaladım. Disiplinsiz olduğumu söylüyorlar. Ne disiplinsizliğimi bana söylesinler. Ben sahaya çıkıp futbollumu oynarım. Beşiktaş taraftarı kimin oynadığını kimin oynamadığını çok iyi biliyor’ dedi. Sözleşmesinde 400 bin dolar indirim yaptığını belirten Quaresma ‘Herkesin gözü benim aldığım parada. Artık bunları rafa kaldıralım. Ben profesyonel bir futbolcuyum. Şartlarım neyse onu alırım. Gereken indirimi yaptım. Şu anda kendime takım arıyorum. Bulursam gideceğim. Bulamazsam verilen programı 1 yıl daha uygular, paramı alırım’ sözleriyle son noktayı koydu.
Kaynak: Yeni Şafak
Read more: http://www.bjkgazetesi.com/2012/08/1...#ixzz23GPpGeVJ
Maci seyretmedim ama yorumlara gore ilk 20 dakika haricinde Kayseri kalemize gelememis. Maci da zaten D-Smart yayinlamisti. Ozet de onlara ait yani.
Olcay hazirlik maclarinda genel olarak bu cizgideydi. Dedigin gibi sezona yayabilirse cok iyi transfer olacak.
So what?
Saike
Masallah yeni safaka gore quaresma posta koymus. Te allaam..
ben beşiktaş ilk 5'e giremez diyordum sezon öncesi durumlara bakınca ama. Kim ne derse desin Almeida öyle çok kötü bir forvet değil,pektemek'de var arkalarında fernandes vardı şimdi bir de olcay var. Samet Hoca eleştirildi durdu ama bir planı varmış demekki. Muhtemelen beşiktaş kimsenin beklemediği şekilde şampiyonluğa oynayacak. Olabilirler mi sanmıyorum ama yarışın dışında kalmayacaklar gibi.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Sonunda futboldan anladığını belli eden bir kişiden aynı kalitede yorum duydum Beşiktaşla ilgili. Hiç beklenmedik şeyler olacak bu sene ama kimse farkında değil. Gutiler Simaolar Quaresmalardan sonra takımda bir tek Fernandes kalınca millet bizi elden ayaktan düştük sandı. Quaresma'yı hala deli gibi severim ama O'nun olmaması bu takıma daha faydalı olacak bunu anladım.
Bir takımda lider olur etrafında da askerler. Galatasaray'da bakıyorum bu yönden zayıflar. Melo , Selçuk , Hamit ve hatta zaman zaman engin bile topu ayağında isteyen oyuncular.
Fenerbahçe bu yönden biraz daha iyi durumda Alex ve etrafındaki oyuncular bakımından.
Ama Beşiktaş en iyi yapıya sahip takım oldu bence. (Yetenek , oyuncuların ismi , büyüklüğü vs ayrı). Ben yapı olarak Fernandes ve O'nun etrafındaki savaşçılarla öngörülenden çok daha fazla iş yapacağımza yürekten inanıyorum.
Surattaki şu ifadeye bak! Ne hale geldi adam?!
Kiloları da baya baya atmış, fit olmuş iyice.
![]()
Formamı taraftarına verdiğim bir kulübe geldiğim için çok mutluyum diyordu adam geldiğinde şimdi ne hale geldi![]()
Beşiktaş yol haritasını ilk 8-9 hafta periyodunda çizecektir.Önemli maçları var ilk haftalarda.Eğer mutlu ayrılırsa bu maçlardan,şampiyonluk için devam eder hedefleri.Yok mutsuz ayrılırlarsa avrupa kupası hedefi olur sadece.Üzerindeki baskı Gs ve Fb'ye göre daha az.Sadece lige konsantre olucakları için şampiyonluk yarışının içinde olabilirler.
Birde Fernandes'in olmuyacağı maçlarda Beşiktaş'ın neler yapıcağını merak ediyorum.Aybaba takımı onun üzerine kuruyor.Fernandes hakemle çok içli dışlı oluyor.Onun üzerindeki baskıyla çok agresifleşebilir sahada.Fernandes açıkçası Beşiktaş'ı şu anda ayakta tutan.Kadro ve hedef anlamında söylüyorum.Tabi bu benim düşüncem.Fernandes oynarsa Beşiktaş'ıda oynatır.O olmazsa yaratıcılık azalır ve çok tıkanır takım olarak.
Geçen sezon takım resmen Fernandes ve Quaresma'nın ayağına bakar hale gelmişti.Ama bu sezon Oğuzhan ve Olcay da yaratıcılık ve teknikleriyle hücumda önemli rol oynayabilirler.Hazırlık maçlarında bunun sinyallerini verdiler.Hatta kendi gözlemim değil ama Fernandes son hazırlık maçında pek etkili değilmiş.Buna rağmen çok pozisyon bulduk o maçta.Fernandes'in takımı eksik bırakma konusundaki potansiyeline katılıyorum.Çok faule maruz kalınca bazen sinirlerine hakim olamıyor.Hakemlerin dikkatli olması lazım bu konuda.Bazen rakip oyuncular faul yapmayı abartıyorlar ama ihtar bile edilmiyorlar hakem tarafından.İlk haftalarda alınacak sonuçların kaderimizi belirleyeceği fikrine de katılıyorum.İlk haftalarda çok kritik maçlar var.En az hasarla atlatmamız gerekiyor baştan kopmamak için.
So what?
Saike
Ben Olcay'ı çok beğendim çok katkısı olacaktır Beşiktaş'a bu sezon ilk 5'te yer alır bu takım...Bu arada Berat adına üzüldüm belki hoca gelişmesi için yollamıştır ADS'ye bstemese direk bonservisiyle giderdi Bank Asya'da Berat oynadı sonuçta...
Quaresma - Almeida uyumunu Ronaldo - Almeida bile sağlayamamış.Başka oyuncu sağlayamaz.
Olcay bu sezon yaptığımız en bomba transfer oldu gibi bir şey. Geldiğinde verilen paraya anlam verememiştim ama demek ki bir bildiği varmış yönetimin. Olcay ve Fernandes beni cesaretlendiriyor lig maratonu konusunda.
"Ve hala" Quaresma'ya gelince, muhtemelen satılamayacak. Kimse ona yüksek bonservis + o kadar para vermez şu performansıyla. Quaresma'ya süper diyen arkadaşlar bundan da pay çıkartabilir kendine. Öyle çok çok iyi bir futbol oynasa şimdi piyasası bir hayli olurdu. En azından şu ana kadar satılırdı. Quaresma satılmazsa büyük ihtimal denenir maçlarda. Samet Aybaba 1-2 maçta yararlı olup olmadığını, uslanıp uslanmadığını anlar. Keşke uslansa da oynayabilse. Ama onu kimse adam edemez sanmıyorum.
FM Gazetesi
Quaresma Beşiktaş'a gelince böyle olmadı.Beşiktaş eski yönetimi böyle bir oyuncuyu transfer etti ve Quaresma Beşiktaş'a en çok lisanslı ürün sattıran oyuncu oldu.Taraftarda mı bilmiyordu böyle bir oyuncu olmadığını ? Herkes biliyordu Quaresmanın nasıl birisi olduğunu ama işler sarpa sarana kötü gidene kadar kimsenin ağzı açılmıyordu.İşler kötü gidince Günah keçisi aranmaya başlandı.Yıldırım Demiröre dendi adam gitti kötü gidiş devam etti.YDnin etkisi büyüktü tabiki ama düzelen şey olmadı finans kötü ye gitti sportif başarı için adım atılmadı.Sonra bakıldı sahaya kim var günah keçisi ilan edilebilecek ? Quaresma vardı.Önceki takımlarında istenmeyip yollanan.O'ydu artık Günah keçisi.Şimdi takıma geri dönse ilk 2 maç oynasa ve yenilsek 3.maçta o olmadan bir takımı yensek. Quaresma yüzünden yeniliyormuşuz denilecek.
Aybaba İlk 11 için düşündüğü takıma 1den 11 e kadar forma numarası vermiş.Quaresma içinde 7 numara verilmiş.Cenk'e 1 numara verilirken . Almeida 9 Fernandes 4 numarayı almış. Sergen , Delgado gibi oyuncularında giydiği 10 Numara ise Olcay Şahan'a verilmiş.Bu sezon 2.Kaptanlık görevini Necip Uysal almış.
Sezon'un baslamasina bir hafta kaldi ve çubuklu forma halen çikmadi
O benim de dikkatimi çekiyor. Neden hala çıkmadı anlayabilmiş değilim.