Sayfa 9 / 14 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
241 ile 270 arası toplam 403 sonuç

Konu: FM 2012 Taktik ve Antreman hakkında soru-cevap odası

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

bunlarda o tıkı taka taktıgındekı tempoyu ve genıslıgı arttırdıımdakı vazıyet

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

MENTALITY (ANLAYIŞ) AYARI NE IŞE YARAR?

Oyuncuların ve takımın Mentality ayarı ne işe yarıyor sizce ?

Tüm takımın oyuncularının anlayış ayarını ayrı ayrı yaptıktan sonra takımın anlayış ayarını yaptıgımızda bir etkisi olur mu? mesela 11 oyuncuyu da defanfis yapıp takım ayarındaki anlayışı en sona dayasak ne olur?

Bir de stoperin anlayışını en sona getirsek(atak yönünde) ve santraforun anlayış ayarını da utra defansif yapsak ne olur?

Yani bu mentality (anlayış) ayarının oyuna etkisi nedir sizce ?

hep siz mi soracaksınız, biraz da ben sorayım da beyin fırtınası yapalım
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Quote Originally Posted by nannar View Post
    MENTALITY (ANLAYIŞ) AYARI NE IŞE YARAR?

Oyuncuların ve takımın Mentality ayarı ne işe yarıyor sizce ?

Tüm takımın oyuncularının anlayış ayarını ayrı ayrı yaptıktan sonra takımın anlayış ayarını yaptıgımızda bir etkisi olur mu? mesela 11 oyuncuyu da defanfis yapıp takım ayarındaki anlayışı en sona dayasak ne olur?

Bir de stoperin anlayışını en sona getirsek(atak yönünde) ve santraforun anlayış ayarını da utra defansif yapsak ne olur?

Yani bu mentality (anlayış) ayarının oyuna etkisi nedir sizce ?

hep siz mi soracaksınız, biraz da ben sorayım da beyin fırtınası yapalım
    Hocam ben kendimce cevap vereyim;
    Bence mental ayarlar oyuncunun oyun içindeki hareketler bütününü kapsıyor. Bu açıdan bakılınca bahsettiğiniz extrem durumların oyuna yansıması olmayacaktır. Bir forvet oyuncusunun defansif yönü olmadığı için oyunun bu yönününü oynayamacak, potansiyelinin altında performans sergileyecektir.
    Bu anlattıklarım özelinde, bunların varsayım olduğunu unutmadan, bence mentalite oyuncunun direk pas, uzaktan şut, boş koşular ve dribling gibi ayarlarının ortalaması olur gibime geliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bence mentality;

Oyuncunun saha içerisinde pozisyon alma ( posistioning) ve karar alma ( Decision) özelliklerini etkiler , mentality yi yüksek tutarsanız topsuz oyunda saha içersinde Takım dizilşinin izin verdiği ölçülerde en ileride pozisyon almaya çalışır. Topla oynadığında ise pas seçeneklerini genelde ileriye doğru kullanma eğilimi gösterir.( belkide yana veya geride oyuncuya pas verme daha iyi olabileceği halde )

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

ciddi anlamda bu mentality olayını tam olarak çözebilen varmı bilmiyorum ben yahu Yani ben 2 DC'nin birinin mentality'sini sona dayadım, diğerini en aza indirdim. sahada topsuz alanda birisi daha geride duruyor diğerine göre.Aynı şeyi MR ve ML ile denedim.MR'ye maximum, ML'ye minimum mentality ayarı verdim.ataklarda MR rakip ceza alanındaydı sürekli. ML ise savunmada sol bek ile neredeyse kucak kucağa oynadı.

Nesil
    2011
    Yer
    Ankara

Ankaragücü ile kontra atak oynuyorum takım talimatlarında neler yapmalıyım ?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

hızlı tempo,geride savunma,geniş alan,kendi yarı alanında pres yaparsan etkili kontralar bulabilirsin sanırım

hocam
    bnde uzun zamandır fm oynuyorum özellikse son 2 senede oyun çok değişti maç içinde asistanın tavsiyeleri doğrultusunda oyuncu prs yapmıyor yada bu oyuncu tempoyu artırırsa daha iyi olur gibi tavsiyeler veriyor bunlar inigilizce tabi.bu durumda oyuna ne gibi değişimler yapmam lazım her maç aynuı uyarıyı alıoyorum oyuncunun pres özellklerine bakıyorum tam saha da yani anlamıyorum.

birde hocam maçlarda ne kadar taktiği ayarlasamda değiştirsemde dan dun top oynanıyor mesela sürekli kısa paslarla da çıkmayı denesem olmuyor.toucline ayarlarınıda work ball and pass to feet yapıyorum yinede olmuyor birde bu touclineinstructionda presi artırmak icin bi secenek var mı mesela gol attıktan sonra herhangşi bi talimat vermek yada gol yedigimizde cabuk gol atmak icin yapmamız gereken bir ayarlama var mı yardımcı olursanız sevinirm şimdidden teşekkür ederim

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by cyclone11 View Post
    hocam
    bnde uzun zamandır fm oynuyorum özellikse son 2 senede oyun çok değişti maç içinde asistanın tavsiyeleri doğrultusunda oyuncu prs yapmıyor yada bu oyuncu tempoyu artırırsa daha iyi olur gibi tavsiyeler veriyor bunlar inigilizce tabi.bu durumda oyuna ne gibi değişimler yapmam lazım her maç aynuı uyarıyı alıoyorum oyuncunun pres özellklerine bakıyorum tam saha da yani anlamıyorum.
    birde hocam maçlarda ne kadar taktiği ayarlasamda değiştirsemde dan dun top oynanıyor mesela sürekli kısa paslarla da çıkmayı denesem olmuyor.toucline ayarlarınıda work ball and pass to feet yapıyorum yinede olmuyor birde bu touclineinstructionda presi artırmak icin bi secenek var mı mesela gol attıktan sonra herhangşi bi talimat vermek yada gol yedigimizde cabuk gol atmak icin yapmamız gereken bir ayarlama var mı yardımcı olursanız sevinirm şimdidden teşekkür ederim
    pres olayında "yeterince pres yapmıyor" oyuncunun ayarlarından ziyade kendi futbolcu karakteriyle alakalı oyuncu seçimine dikkat etmen lazım yani . Diğer konuya gelince, ben klasik taktikle oynuyorum ama modernd taktikte kenar komutlarında pres yapmak için bir komut var. o komutların türkçeye çevirisi mevcut forumda. ona bir göz at istersen.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

hassle opennents pres bıde defans cızgını rush yapıcan ayrıca narrow da var touchlıne da

peki nannar hocam yoğunsun biliyorum bu yoğunlukta çok fazla kişiyede yardım etmeye çalışıyorsun ben sıfırdan bi kariyer yapmak istiyorum yani en alttan bana bu konuda taktik ve antrenman konusunda yardımcı olurmusun sık pas yapan hızlı çıkmaya çalışan yaratıcı 2 forvetli ve tek forvetli bi ofansif bir defensive taktik yapabilirmisin yada elinde varsa yönlendirebilirimisin.basamaklarıo yavaş yavaş ama emin adımlarla çıkmak istiyorum ilgin için şimdiden çok teşekkür ederim

hocam mrhb fulham takımıyla 3 sezondur oynuyorum.takım 1,sene 5ci 2,sene 3cü 3,sene şampiyon oldu sımdı ıse 3yıldır 100 gol atan gol kralı cıkaran ekıp gol atamıyor cogu mac ıyı oynadıgım halde 0-0 veya 1-1 bitiyo takım cok ıyı aama sorun ne? yenı antrenorler aldım hepsı kaliteli antremanprogramı aynı ve memnunum, atak, dırek ,wıde, much creatıtvıty ,pres cok deil, defansı brz geride kuruyorum.oyuncuların hepsı ayrı ayrı ayarlanmıs. diziliş taktikler isimli taktikle aynı 4-2-2-2kadrom 1-ter stegen 2-dl jhose angel 3-dr romario 4-bassong 5-galeano 6-bertolaccı 7- blasi matuidi 8-brayn ruız 9-james roudrigues 10-kolbein sigpourson 11- danny welbeck yardımcı olursanı cok sevirm tesekkurler

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

önceki yıllarda rakipler sana karşı dengeli ya da atak sistem tercih ediyordur. Takım büyüyünce rakipler daha çok kapanarak oynayacagı için önde savunma ,kontrollü organize oyun ve daha çok pres ile etkili olunabilir... yani direk pas stili oynadıgında rakipler sana

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

yani direk pas stili oynadıgında rakipler sana karşı dengeli oynadıgı için gol pozisyonun bol olur ama savunmaya çekilince kısa pasla hızlı tempo daha çok iş görür

hem tempo hem pres nasıl olur? takım bogulmasmı?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

presle tempo dengesini iyi kurmak lazım tabi. ikisini de yüksek tutarsak takım 60-65 dk da biter

hocam ne yapsam olmuyor takım cok kacırıyo cabuk yiyiyor , mentality normal short pass,narrow, mixed creativity, tempo ve pres br daha fasla ve dengeli, defensive line brs önde,, yine gidiş iyi deil,, ne oldu o takıma anlamıyorum,,?team meting yaptım tepki yok private chat yatım herke kötü oldugunu kabul ediyor ama sonuc yok,,acaba formasyonmu değiştirsem? 4-2-2-2 çödümü bilgisayar?offff offfff.

Türk milli takimina uygun bir taktik varmi acaba?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by sinyor fahri View Post
    hocam ne yapsam olmuyor takım cok kacırıyo cabuk yiyiyor , mentality normal short pass,narrow, mixed creativity, tempo ve pres br daha fasla ve dengeli, defensive line brs önde,, yine gidiş iyi deil,, ne oldu o takıma anlamıyorum,,?team meting yaptım tepki yok private chat yatım herke kötü oldugunu kabul ediyor ama sonuc yok,,acaba formasyonmu değiştirsem? 4-2-2-2 çödümü bilgisayar?offff offfff.
    bir takım kötü gidince moraller de düşüyor ve oyuncular normal kalitelerini sahaya yansıtamıyor. maç kazanmak lazım moral için.

Quote Originally Posted by tosyalinl View Post
    Türk milli takimina uygun bir taktik varmi acaba?

bu alanda sadece soru-cevap yapıyoruz

Peki, anladim, konuyu herhalde yanlis anladim. Soruma cevap bulabilecegim bir konu varmi peki?.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

ben bu aralar yogunluktan atölyeye bakamıyorum, şurdaki arkadaşlar yardımcı olabilir sana

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=103264

Tesekkür ederim

hocam sorunu buldum galiba takımda defans ve orta saha oynayan oyuncular kısa pas ve sıkı pres oynayıp cross ball trough ball long shots aşırı yapmıyorlar hepsi dengeli oynuyor, forvet ve kanattaki oyuncular as pres dırek pas ve creeatıvıty much mentality ataking oynuyorlar,, takımın butun ayarlarını tam ortada normale cektım takım düseldi,, yorumlarsanı sevınırım

Kafami karistiran bi soru var. Mac öncesi hazirlik idmanlarinda yani takimi ofansif ya da defansiv yönden hazirlama mevzusunda bu idman sadece mactan bir gün önce mi yapiliyor yoksa maca kadar olan her günde mi?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

1 maç bittikten sonra ertesi gün dinlenme falan vermezsen gelecek maça hazırlıklar başlıyor. sen hangi gün maça özel antremanı değiştirirsen o günden maça kadar onu çalışıyorlar

Quote Originally Posted by nannar View Post
    1 maç bittikten sonra ertesi gün dinlenme falan vermezsen gelecek maça hazırlıklar başlıyor. sen hangi gün maça özel antremanı değiştirirsen o günden maça kadar onu çalışıyorlar
    Tesekkürler. Peki maca 4 gün var 3 gün 3 farkli hazirlik secsem mesela ilk gün ofansif ikinci gün defansif ücüncü gün teamwork böyle bi imkan var mi ya da faydali olur mu ? Bir de maca kadar calisma derecesini arttirarak calistirmak mi yoksa tek bi derece ile mi calistirmak mi faydalidir?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

bence en güzeli asistana bırakmak. yoksa çok uğraştırır

http://youtu.be/vU_Zmr3WMa0

şunu oynatmak için napmamız lazım?

Ooof be Mükemmel futbol oynuyorlar.Futbolun zevki böyle çıkıyor zaten.Video'yu izledikten sonra hemen taktik yapma hevesim geldi.Aslında o kadar zor değil bu oyunu oynamak.Hızlı tempoda kısa paslarla atak futbolu oynuyorsun.Gözlemlerime göre de hold up ball sadece playmakerda işaretli olacak.Çünkü kimse ayağında topu tutmuyor.Sadece forvetler top sürüyor.Özellikle Poacher,Advanced Forward işe yarayabilir.Through the middle seçeneğide uygun.Hemen taktik yapmam lazım.

Sayfa 9 / 14 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon

Mesaj Yetkileri