Sayfa 9 / 19 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
241 ile 270 arası toplam 598 sonuç

Konu: Taktik Yaratma Rehberi ve İpuçları

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

Kadrom rakibe göre iyi ve ya kötü nasıl olursa olsun deplasmanlarda topu rakibe veriyor bizdeyken de top yapamadan rakibe kaptırıyoruz. Rakip yoğun pres ile topu bizden alıyor genelde. Kendimi sorgulamaya başladım artık. Yardım istiyorum.
    -Ben asimetrik 4-4-2 oynuyorum.(DMC-MC-ML-AMR-ST-ST STlerden biri destek rolünde.) Ve rakibim 4-1-2-2-1 oynuyor.
    -Pres ile benim orta sahadaki adamlarıma top yaptırmıyor. Ben ne yapmalıyım diye düşünüyorum?
    1-Ya takıma topu kanatlara taşıyın deyip ortasahayı rahatlatıyım ki bu da aslında aynı sonucu veriyor.
    2- Ya da bloklar arası mesafeyi kısaltıp kısa pas düşük tempo ile onların bana baskı yapmasını engelleyim hem top bende kalmış olur. Bana bu söylediğim oldukça mantıklı geliyor ama bunu yaptığımda da ne hikmetse değişen bi şey olmuyor pek!!
    3- Bir başka şey de topu forvetlere taşımak için uygun bi şekilde-mesela 4-4-2 baklava dizilişini alıp- diziliş değiştiriyim diyorum.

Bu saydıklarım bana oldukça mantıklı geliyor. Ne yapmalıyım başka? Siz neler yapıyorsunuz deplasmanlarda?
    turksportal...

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by wolfson View Post
    Kadrom rakibe göre iyi ve ya kötü nasıl olursa olsun deplasmanlarda topu rakibe veriyor bizdeyken de top yapamadan rakibe kaptırıyoruz. Rakip yoğun pres ile topu bizden alıyor genelde. Kendimi sorgulamaya başladım artık. Yardım istiyorum.
    -Ben asimetrik 4-4-2 oynuyorum.(DMC-MC-ML-AMR-ST-ST STlerden biri destek rolünde.) Ve rakibim 4-1-2-2-1 oynuyor.
    -Pres ile benim orta sahadaki adamlarıma top yaptırmıyor. Ben ne yapmalıyım diye düşünüyorum?
    1-Ya takıma topu kanatlara taşıyın deyip ortasahayı rahatlatıyım ki bu da aslında aynı sonucu veriyor.
    2- Ya da bloklar arası mesafeyi kısaltıp kısa pas düşük tempo ile onların bana baskı yapmasını engelleyim hem top bende kalmış olur. Bana bu söylediğim oldukça mantıklı geliyor ama bunu yaptığımda da ne hikmetse değişen bi şey olmuyor pek!!
    3- Bir başka şey de topu forvetlere taşımak için uygun bi şekilde-mesela 4-4-2 baklava dizilişini alıp- diziliş değiştiriyim diyorum.

Bu saydıklarım bana oldukça mantıklı geliyor. Ne yapmalıyım başka? Siz neler yapıyorsunuz deplasmanlarda?
    Ben oyuncu talimatlarindan calim deneme ve kisa pasi isaretliyorum. Takim talimatlarinda ise kisa pas yaraticiligi dusuruyorum defansi ilerde kurulu topu Kanatlara yolla diyorum. Boylelikle topu ayaklarinda fazla tutmuyorlar. benden dusuk takimlara % 60 uzerinde topa sahip oluyorum

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

DMC-MC-MC-AMR-AML-ST oynamak istiyorum. Diziliş defansif bi diziliş geliyor bana aslında pek sevmem bu dizilişi ama en garantisi bu gibi bu seride.

-Forvet bu dizilişte bana göre yalnız kalıyor ben de bunu engellemek için MClerden birini OyunKurucu hücum yapıcam. Aslında diğer MCnin de ileri çıkmasını hatta bazen gol de atabilmesini istiyorum. Bunun için iki yönlü ortasaha rolü ne öçlüde uygun? Standart Ortasaha hücum rolü daha mı iyi olur? DMCyi regista yapacağımızı düşünürsek standart ortasaha hücum ile çok mu ofansif bi dizilişe döner taktik?

-Defans çizgisini ileri kurmayı planlıyorum. DMCdeki oyuncum oldukça iyi bir DMC olduğu gibi pas özelliği de yok değil. Onu regista yapmayı ve bu şekilde defansta 4-1-2-2-1 gibi gözüken taktiği hücumda 4-2-3-1'e dönüştürmek istiyorum.

-Forvetin yalnız kalmasına gelince. Zaten MClerden biri ileri çıkacak hücumda. AMR ve AMLlerden biri kanat destek oynayacak o garanti ancak diğeri içe kat eden hücum mu yoksa içe kat eden destek mi karar veremedim. İçe kat eden hücum ile o kanattaki savunmam çok mu zayıflar? Amacım bu oyuncuya hücum rolü verip forvetin yalnızlığını gidermek ama bu oyuncu kanatta olacak yani pek de engellemeyecek yalnızlığı, bunun için bu oyuncuya dar alanda oyna demem ne kadar mantıklı? Bunlara cevap verirseniz çok sevinirim zaten dün de amma şey sormuştum
    Last edited by wolfson : 15.Ocak.2014 at 16:29 Reason: yazım yanlışları
    turksportal...

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by wolfson View Post
    DMC-MC-MC-AMR-AML-ST oynamak istiyorum. Diziliş defansif bi diziliş geliyor bana aslında pek sevmem bu dizilişi ama en garantisi bu gibi bu seride.

-Forvet bu dizilişte bana göre yalnız kalıyor ben de bunu engellemek için MClerden birini OyunKurucu hücum yapıcam. Aslında diğer MCnin de ileri çıkmasını hatta bazen gol de atabilmesini istiyorum. Bunun için iki yönlü ortasaha rolü ne öçlüde uygun? Standart Ortasaha hücum rolü daha mı iyi olur? DMCyi regista yapacağımızı düşünürsek standart ortasaha hücum ile çok mu ofansif bi dizilişe döner taktik?

-Defans çizgisini ileri kurmayı planlıyorum. DMCdeki oyuncum oldukça iyi bir DMC olduğu gibi pas özelliği de yok değil. Onu regista yapmayı ve bu şekilde defansta 4-1-2-2-1 gibi gözüken taktiği hücumda 4-2-3-1'e dönüştürmek istiyorum.

-Forvetin yalnız kalmasına gelince. Zaten MClerden biri ileri çıkacak hücumda. AMR ve AMLlerden biri kanat destek oynayacak o garanti ancak diğeri içe kat eden hücum mu yoksa içe kat eden destek mi karar veremedim. İçe kat eden hücum ile o kanattaki savunmam çok mu zayıflar? Amacım bu oyuncuya hücum rolü verip forvetin yalnızlığını gidermek ama bu oyuncu kanatta olacak yani pek de engellemeyecek yalnızlığı, bunun için bu oyuncuya dar alanda oyna demem ne kadar mantıklı? Bunlara cevap verirseniz çok sevinirim zaten dün de amma şey sormuştum
    Ayni dizilis ile oynuyorum bende. Kanatlara hedef kanat oyuncusu rolu veriyorum. Forvetimde yalniz kalmiyor boylelikle. Benim oynadigim kariyerde forvet oyuncum takimin en golcu ve asistcisi durumundaydi.

Abi kullandigim dizilisle ve verdigim oyuncu gorevleri ve takim komutlariyla savunmada problem yasar miyim?
    Hucum ettigimde ise kisa paslarla topa sahip olarak oynamak istiyorum.. aklima takilan tek sey, topu ileriye tasimakta bir sorun cikar mi?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Ronaldinho 10 View Post
    Abi kullandigim dizilisle ve verdigim oyuncu gorevleri ve takim komutlariyla savunmada problem yasar miyim?
    Hucum ettigimde ise kisa paslarla topa sahip olarak oynamak istiyorum.. aklima takilan tek sey, topu ileriye tasimakta bir sorun cikar mi?

Oyuncularina bagli. Cok ciddi bir ariza goremedim.

Kendi evimde benden çok güçsüz takımlara bile mahkum oynuyorum. Dizilişim böyle, talimatlarda da topa sahip ol ve yavaş tempo kullanıyorum. Ne yapmak lazım?

Nesil
    2010
    Yer
    Tokat

Quote Originally Posted by juricevic View Post
    Kendi evimde benden çok güçsüz takımlara bile mahkum oynuyorum. Dizilişim böyle, talimatlarda da topa sahip ol ve yavaş tempo kullanıyorum. Ne yapmak lazım?

Taktiğini oyuncu rolleriyle birlikte paylaşırmısın.

9. Default

Merhaba taktiğim bu; iç sahada rakiplerimi (6/6 gidiyorum) ezici bi şekilde yenmeme rağmen dışarıda bi türlü kazanamıyorum. Sıkıntı ne sizce?

Ben Guardiola zamanı Barcelona gibi oynatmak istiyorum takımımı.Bunun içinde Barcelona'yı alara taktik denemeye başladım.

Oyun anlayışım kontrol felsefem çok akıcı.

Takım direktifleri ise rakip ceza alanına paslaşarak gir rakibi rahatsız et ve topa sahip ol.

Kontrol oyun anlayışında savunma oyuncularım kısa paslar yapıyor ama hücum oyuncularım çok az kısa pas yapıyorlar.Genelde topu alan hücum oyuncularım direk top sürerek rakip ceza alanına gidiyor.Bunu dengelemek için topa sahip ol direktifini verdim ama pek etkili olmadı.

Beklediğim kadar topa sahip olamıyorum.

Oynatmak istediğim oyun önde basan rakibi kendi sahasından çıkartmayan bol ve kısa paslar yaparak rakibi açmaya çalışan bir takım

2 senedir AMR ve AML'lerin etkili oldugunu dusunmuyorum. Mac motoru veya baska bir nedenden dolayı, neden bilmiyorum.

AML ve AMR aşırı gereksiz.

AML/R oynatıp da 7.50 ortalama tutturabilen var mı? (Ronaldo, Messi vs gibilerle hiç oynamadım)

Bu 2014'de de Trequartista bitmiş. Onun da etkili oldugunu gormedim.

En sevdigim taktik mesela AMR/L 'li 4-2-3-1'dir. ama maç motoru yüzünden 352 oynuyorum. Newcastle ile ilk sezon 16 maç sonunda liderdim, liberolu, halfbackli bir taktikle, eeeh bu taktik de hileli dedim, zevk vermedi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ogsusam11 View Post
    2 senedir AMR ve AML'lerin etkili oldugunu dusunmuyorum. Mac motoru veya baska bir nedenden dolayı, neden bilmiyorum.

AML ve AMR aşırı gereksiz.

AML/R oynatıp da 7.50 ortalama tutturabilen var mı? (Ronaldo, Messi vs gibilerle hiç oynamadım)

Bu 2014'de de Trequartista bitmiş. Onun da etkili oldugunu gormedim.

En sevdigim taktik mesela AMR/L 'li 4-2-3-1'dir. ama maç motoru yüzünden 352 oynuyorum. Newcastle ile ilk sezon 16 maç sonunda liderdim, liberolu, halfbackli bir taktikle, eeeh bu taktik de hileli dedim, zevk vermedi.
    Sanchez'i AMR oynatıyorum 7.18 şuan ortalaması.Bojan'ı trequartista oynatıyorum.37 maçta 21 gol 8 asisti var.Uygun oyuncuyu seçmek önemli.

Yaptığımız taktileri maçta gözlemleyebilmek için takımın taktiğe tam olarak alışması şart mı?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by fenerliyildiz2 View Post
    Yaptığımız taktileri maçta gözlemleyebilmek için takımın taktiğe tam olarak alışması şart mı?
    Kesinlikle sart!

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Kesinlikle sart!
    yahu böyle saçma birşey var mı?

bi taktik yap, ne oldugunu anlamak için 3 ay alışma sürecini bekle. gelen çaksın giden çaksın. o zaman mantaliteyi atak yapıp 3 ay bekleyelim baktık oldu fluidity yi rigid yapalım 3 ay bekleyelim baktık olmadı fluid yapalım 3 ay bekleyelim AHA ! sezon bitti...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post

bi taktik yap, ne oldugunu anlamak için 3 ay alışma sürecini bekle. gelen çaksın giden çaksın. o zaman mantaliteyi atak yapıp 3 ay bekleyelim baktık oldu fluidity yi rigid yapalım 3 ay bekleyelim baktık olmadı fluid yapalım 3 ay bekleyelim AHA ! sezon bitti...
    Deneme yanilma ile yapmak zorunda kalmayasin diye rehberi yazdim.

Nesil
    2006
    Yer

Deneme yanilma ile yapmak zorunda kalmayasin diye rehberi yazdim.

ee bu rehberi kaç kişi ulaşabiliyor ki? oyunu oynayanların yüzde kaçı rehberdan haberdar? ve yani rehberin tonla eksiği var kafanıza göre aklınıza eseni yazmışsınız iş hiç de komple değil. oysa ki oyunun maç motorunda en ufak bir detayı atlamamak gerekiyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Kesinlikle sart!
    turnuva ,kupa gibi online maçlarda hazırlık maçı olarak oynandığını düşünürsek o maçlarda taktiğin önemi yok mu o zaman ?
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by nannar View Post
    turnuva ,kupa gibi online maçlarda hazırlık maçı olarak oynandığını düşünürsek o maçlarda taktiğin önemi yok mu o zaman ?
    Var ama cok fazla yok.

Oyunda hazirlik maclari zaten daha cok antrenman havasinda gecmek uzere ayarlanmis durumda. Sakatlik olmasin, oyuncular forma girsin diye yapilan maclar bunlar.

Tabii takim da henuz taktige alismadan oynuyor.

Eger oyunun kendi online turnuva ozelligini kullaniyorsan o zaten FMC tabanini kullaniyor. Yani taktige alisma vs.'nin pek onemi yok.

Ligde 2. sıradayım 1. ile aramdaki fark 6 puan falan.Kendi taktiğimde çöküşler yaşadım sürekli değiştirdim durum dahada kötüye gitti.mağlubiyet serileri başladı.Kadroda baya bir değişiklikler var bu kadroya taktik önerileriniz ? Şimdiden teşekkürler.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Carnage694 View Post
    Ligde 2. sıradayım 1. ile aramdaki fark 6 puan falan.Kendi taktiğimde çöküşler yaşadım sürekli değiştirdim durum dahada kötüye gitti.mağlubiyet serileri başladı.Kadroda baya bir değişiklikler var bu kadroya taktik önerileriniz ? Şimdiden teşekkürler.

Muhtemelen sen basarili oldukca rakip daha fazla kapanmaya basladi.

Rakip kapaninca ve senin ustune gelmemeye baslayinca fazla geride konumlanan orta saha oyuncularinin etrafinda pas yapmaya basladilar. Onlar pas yaptikca senin oyuncularin seyretti. Senin oyuncular seyrettikce onlar gol atmaya basladi.

Hucumda da cogalamadigin icin gol bulamamaya basladin.

Kisacasi oyuncularina biraz daha cesur gorevler vermen gerekecek. Tabii bu da muhtemelen simdiye kadar az gol yiyen savunmanin biraz daha fazla gol yemesine neden olacak.

Veya daha defansif bir oyun anlayisi ile topa sahip olarak daha suurlu bir hucum anlayisi benimseyerek geride bekleyen rakibine pas yaparak gol atmaya calisman gerekecek.

Muhtemelen sen basarili oldukca rakip daha fazla kapanmaya basladi.

Rakip kapaninca ve senin ustune gelmemeye baslayinca fazla geride konumlanan orta saha oyuncularinin etrafinda pas yapmaya basladilar. Onlar pas yaptikca senin oyuncularin seyretti. Senin oyuncular seyrettikce onlar gol atmaya basladi.

Hucumda da cogalamadigin icin gol bulamamaya basladin.

Kisacasi oyuncularina biraz daha cesur gorevler vermen gerekecek. Tabii bu da muhtemelen simdiye kadar az gol yiyen savunmanin biraz daha fazla gol yemesine neden olacak.

Veya daha defansif bir oyun anlayisi ile topa sahip olarak daha suurlu bir hucum anlayisi benimseyerek geride bekleyen rakibine pas yaparak gol atmaya calisman gerekecek.
    Hem bol pas yapmak hem de ileride basmak mümkün mü?Pas yapmak için daha defansif tercihler öneriliyor ama daha defansif tercihler savunma çizgisini daha geride kuruyor.Talimatlardan defans çizgisini ileri çıkartsak bir hücum talimatında olduğu kadar ileri çıkar mı savunma?

Nesil
    2003

Hem bol pas yapmak hem de ileride basmak mümkün mü?Pas yapmak için daha defansif tercihler öneriliyor ama daha defansif tercihler savunma çizgisini daha geride kuruyor.Talimatlardan defans çizgisini ileri çıkartsak bir hücum talimatında olduğu kadar ileri çıkar mı savunma?
    Eger rakibi rahatsiz et komutunu kullanirsan hem savunmayi cok ileriye cikartir, hem de takimin presini cok yukseltir.

Ama oyuncular baslangic mevkilerinden bu presi yapacak. Eger oyuncularin fazla gerideyse, rakibe basmak icin mevkilerinden cok uzaklasmalari gerekecek. Tabii bu da rakibe pas vermek icin zaman taniyacak. Cift DM'li bir oyun oynadigin icin de orta sahada top kapacak iki oyuncun daha cok savunmanin onunu supurmeye calisiyor. Rakip de savunmanin arasina fazla pas denemiyorsa bu iki DM'nin pek bir islevi kalmiyor.

Sadece o ikisini MC'ye cekerek ve 3 tane MC'li dizilerek orta sahada biraz daha onde basabilirsin.

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by perpetua
    X+6 oyun anlayışında olan oyuncular rakip kalede gol aramakla sorumludur
    allah allah ileri çıkışları default rarely olan stoperler de mi rakip kalede gol aramakla sorumlu oluyorlar mantalite böyle olunca?

Takımın boyunu kısa tutarak kısa paslarla oyunda daha başarılı olabilirsiniz, daha katı felsefelerle topu hızla hücuma taşıyan direkt bir oyunu benimseyerek daha başarılı olabilirsiniz.
    takımın boyunun kısaldığını oyun içi görüntülerle kanıtlayabileceğinizi hiç zannetmiyorum. keşke olsa böyle birşey ama benim gözlemlediğim hiç de böyle etkileyemiyoruz oyunu. bırak takım boyunu, defans çizgisi bile ayarımızla kılını kıpırdatmıyor. bi de diyorsunuz yok 4231le deep d.line intihardır falan. geçiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post

Taktigini yapmadan iyice dusunup mevcut oyunculara uygunlugunu iyi ayarlaman lazim. Sonrasindaki ufak degisikliklerden de cok etkilenmiyor. Yani begenmedigin bir kismi degistirirsen cok kaybin olmaz. Ayrica 3 taktik ayarlama sansin var.

(Tapatalk)

Özel rol genel rol meselesi tam olarak nedir anlamadım onu

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Özel rol genel rol meselesi tam olarak nedir anlamadım onu
    Rehberi oku ! Tam olarak oku eğer kendi taktiğini yapmak istiyosan.

Ben çok akıcı felsefede oynatıyorum takımımı ve 3 tane de özel verdim.Rehberde 0-1 yazıyor bu durumda bu oyunculara verdiğim roller bir işe yaramayacak mı?

Nesil
    2003

Ben çok akıcı felsefede oynatıyorum takımımı ve 3 tane de özel verdim.Rehberde 0-1 yazıyor bu durumda bu oyunculara verdiğim roller bir işe yaramayacak mı?
    Bu kural degil.

Akici felsefe kullanirsan oyunculara cok serbestlik taninir.
    Ozel rollerin amaci da oyuncularinin yapacaklarini kisitlamak.
    Hem cok sayida ozel rol kullanip, hem de oyuncularina serbestlik verirsen oyuncularin o ozel rollerin onlara soyledigi gibi degil, kendi kafalarina gore oynarlar.
    Yani ozel rol kullanmanin bir anlami kalmaz.

fm yeni sayılırım tam olarak oyun felsefesi tablosunu anlayamadım ne anlatılmak isteniyor biraz açabilirmiyiz

Sayfa 9 / 19 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon

Mesaj Yetkileri