Bu arada Cengiz, bana sanki Lugano ve Edu'nun jumping değerleri 16 düşük geldi, sanki ikisi de birer puan arttırlıp 17 olabilir diye düşünüyorum. Ne dersin, bu değerlerde ısrarcı mısınız?
Bu arada Cengiz, bana sanki Lugano ve Edu'nun jumping değerleri 16 düşük geldi, sanki ikisi de birer puan arttırlıp 17 olabilir diye düşünüyorum. Ne dersin, bu değerlerde ısrarcı mısınız?
alemde tekiz, hepinize yeteriz..
Koray hocam. Diğer takımlarda Kahe gibi bir adamın değerini 14 olarak belirlemişiz. Kıyaslama yaptığımızda. Kahe edudan 10 kafa topunun 7 sini Lugano'dan da 6 sını alır. Lugano daho güçlü ve dengeli çünkü.
Bence 16 rakkamı uygundur. 186 ve 187 boyundaki kişiler için
Fikirlerim burada
Sinan bence Edu yada Lugano'nun değerlerindense Kaha'nin jumping değeri değiştirilirse daha mantıklı olabilir, 14 düşük olmuş gibi.
Last edited by perpetua : 25.Aralık.2008 at 10:32
He Ömer Abiden geri döndüyse o zaman durum farklı, 14 bence de ideal
Şaka bir yana Ömer Abi bence jumping konusunda en doğru kararı verecektir, eğer o oyuncuyu iyi gözlemlediyse ki gözlemlemediği birine müdahele etmez zaten. Son araştırmamda Ömer Abiyle jumping üzerine tartışmamız üzerine bir çok hatadan döndüm, başta Toraman ve Nobre az daha abartılı jumping değerleriyle çıkabileceklerdi. Şuan da bile Toraman 14 Nobre 15 ile yüksek bile sayılabilecek değerlerde, bir de müdahele etmeseydi düşün artık![]()
Valla sana ettiği müdahale mantıklı olmuş. Bence jumping; zıplama yeteneğinden ziyade, allah vergisi boyumuzun bir getirisi. Nobre ve Toraman çok uzun değil ama biri güçlü -dengeli diğeri çevik ve iyi hızlanıyor. Bu sayedede topluyorlar parsayı
.
Neyse canım şeften iyi mi bileceğiz.Tövbe tövbe. Sonsuz saygılar Şef.
![]()
Fikirlerim burada
Ben Jumping yazdığınızı niye Marking gibi algıladım, hahaha.
Ciddi yorulmuşum bugün işyerinde..
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Cengizciğim Alex'in historyde ufak bi karışıklı var sanırım.
Lugano'nun bitiriciliğide artırılabilinir, ileriye çıktığında gol atmadan dönmeyen bir isim. Zaten bu sezon ilk yarıda Fenerbahçe'nin defansı, Fenerbahçe'nin forvetlerinden daha fazla gol attı.
Batuhan attığı goller ya kafa golüyle ya da karambolde. Bitiricilikle alakası yok sanırım bu tür gollerin.
(/s)
Güiza'yı eleştirmek için acele ediyor bazı arkadaşlar. Kolay değil öyle ispnaya'nın cilalı sahalarından gelip burada tarla gibi sahalarda oynamak. Ayrıca EURO2008 nedeniyle hayli az tatil yapabildi. Yeni ülke, yeni insanlar, uyum sorunu...
Benim iddiam şu: " Bu adam Fenerbahçe'yi ligin 2. yarısındaki performansıyla şampiyon yapacak."
Lig'de oynanan 16 mactan, 8 tanesi Fenerbahce stadinda yapildi.
Iki mac Suni cim uzerinde Ankaragucu ve Hacettepe karsisinda oynandi.
Denizli
Konya
Eskisehir
Kocaeli
Sivas
Antep
diger maclar...
Kocaeli'ya karsi gol atti..
Kaldi geriye Denizli, Konya, Eskisehir, Sivas, Antep
Antep'in sahasi iyi olmak zorunda cunku zaten kisa paslasmalarla oynayan bir takim, basarili olmak icin duzgun sahaya ihtiyaclari var.
Kaldi Denizli, Konya, Eskisehir, Sivas
16 macin 4'u belki de kotu diyebilecegimiz sahalarda.. 14 macta 3 gol var ayak ile atilan.
Ozur yaratmaya gerek yok Guiza icin. Guiza'nin Mallorca'da attigi golleri izleyince, hatta bu sezon Fenerbahce'de attigi golleri izleyince esasinda Guiza'nin neden Fenerbahce'de basarili olmadigi belli oluyor.
Fenerbahce'nin temposu 5, Fenerbahce'nin oynayabildigi tempo 5, Guiza'nin temposu 15. Fenerbahce defanstan cok ama cok hizli cikamazsa, rakibi surekli kontra'da yakalayamazsa Guiza'nin yuksek gol rakamlarina cikma ihtimali cok az.
ağzımdan almışsınız sanki yorumu şefim. bi arsenal maçını düşünürsek güizanın en verimli maçıydı bence.çünkü arsenal basıyor fb top sarkıtıyordu sürekli. güiza ço pozisyon buldu ama kaçırdı.
nese kısaca Fb ye Türkiye sınırları içinde güiza yaramaz. ama CL de çok iş yapar.
Bu jumping olayında bir yorum yapmak isterim. Jumping oyuncunun maksimum çıkabildiği yükseklik demek. Pace oyuncunun maksimum hızı. Acceleration da ne kadar çabuk hızlanabildiği.
Oyuncunun sahada ne kadar çok en yüksek hızında koşacağını work rate, determination gibi özellikler belirler demiştik. Bu, jumping için de geçerli olabilir mi? Work rate, determination, bravery, agression gibi mental özellikler oyuncunun kimi pozisyonlarda daha az zıplayacağını belirtebilir mi? Eğer öyle ise, Kahe'nin jumping'inin de artması gerekebilir.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
bence dievid ve lincoln örneklerini düşünerek guizaya biraz daha sabırlı olmalıyız..
BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
Şeyh Edebali
Fiziksel ozellikler disinda mantikli. Ama su anda fiziksel ozelliklerin toplamina bakinca, Guiza ligin fiziksel olarak en iyi oyuncusu kivaminda. Yani ya butun lig fiziksel ozellikler acisindan dusuk (bence degil), ya da Guiza fiziksel ozellikler acisindan yuksek (Ispanya'dan geldigini goz onunde tutarsak daha yuksek ihtimal).
¤ Maraton | iddaa ¤ ALEX, TÜRK OLUYOR!..
Fenerbahçe büyük bir bombayı patlatmak üzere.. 2004 yılında Türkiye'ye gelen ve o tarihten bu yana Fenerbahçe forması giyen Brezilyalı oyuncu önümüzdeki sezon ''Türk vatandaşı'' statüsünde forma giyecek..
Hürriyet'in haberine göre. Sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Alex Sarı-Lacivertli kulüple yeniden anlaşmanın yollarını ararken, imza atması durumunda 20 Haziran 2009 tarihi itibariyle Türkiye'de 5 yılını dolduracağı için önümüzdeki sezondan itibaren ''Türk vatandaşı statüsünde'' oynayabilecek.
Ancak Alex daha önce Brezilya Milli Takımı forması giydiği için A Milli Takımımız'da oynayamayacak..
Fenerbahçe Yönetimi, Alex'in önümüzdeki sezon Türk olması durumunda ise bu futbolcuyla yeniden anlaşma sağlarsa yerine yabancı bir futbolcu transfer edebilecek..
Alex'in Türk isminin ise ''Ali'' olacağı öğrenildi..
Bilidiği gibi bu sezon başı Trabzonspor'un Gine'li oyuncusu İbrahima Yattara 5 yıldır ülkemizde top koşturduğu için Türk Vatandaşlığı'na geçmişti.. Yattara'nın da önümüzde sezon Türk vatandaşı olarak forma giymesi bekleniyor.
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Bir gün girsek biz mezara | Gözümüz kalmaz arkada | Evladıma miras bu sevda
Ben konusunu açmıştım
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Menejerde neden 10 yıl bu süre?
Alex vatandaslik isini bekleyelim biraz..
Haber belirtildi, bekleniyor gibi kelimelerle dolu ne de olsa.. Transfer haberi olunca ne kadar itimad ediyorsak, bu haber icin de ayni durum.
Eger TFF bu vatandas olduktan sonra 5 yil bekleme kuralini kaldirirsa, Alex ve Yattara vatandas olur. Hemen ardindan da ligdeki butun yabanci oyuncularin vatandas olmasi icin butun kulupler bakanlar kuruluna basvurur ki hemen vatandas olsunlar.
Oyuncular kendi ulusal takımlarında (A takım) oynarsa 5 yıllık süre 10 yıla çıkıyor.