Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur ?

Voters
62. You may not vote on this poll
  • Fenerbahçe kazanır

29 46.77%
  • Beşiktaş kazanır

26 41.94%
  • Berabere biter

7 11.29%
Sayfa 9 / 12 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
241 ile 270 arası toplam 356 sonuç

Konu: Fenerbahçe - Beşiktaş [5. Hafta]

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Maça çok iyi başlamamıza ragmen Golü yiyen taraf biz olduk. Golden sonra İlk yarının bitimine kadar çok baskı yedik. O Bölümde gol yemememiz bizim için iyi oldu. İkinci yarıda Tek kale bir futbol oynadık. Fenerbahçe bizim gol aradıgımız bölümlerde hızlı çıkarak Gol pozisyonları yakaladı ama degerlendiremediler.Guti'nin yine akıl dolu pasında Bobo'nun yere düşmesi sonucu yakaladıgımız Penaltı ile beraberligi yakaladık.

Maçın yıldızları Beşiktaş'ta Guti, Fenerbahçe'de Dia'dır. Guti için gerçekten diyecek bir laf bulamıyorum. O paslar, Çalımlar, Aldıgı paslar bile akıllı ve zeki oldugunu gösteriyor. Aykut Kocaman'dan Bobo'nun oyuna girmesinden Sonra Gökhan'ı oyuna sokmasını bekliyordum. Gökhan girerse 2-3'ü yeriz diye düşünüyodum ama O Hamleyi yapmadı Aykut Kocaman.

Bir lafımda Taraftarımıza Gerçekten Kadıköy'ü İnlettiler. Onlarada Ayrı Teşekkürler..
    Last edited by I3esiktas : 20.Eylül.2010 at 13:50

bjk4ever, Fenerbahçeli bir tane futbolcu bile yerde yatmadı, zaman geçirmeye çalışmadı. Ne sakatlık numarası yapan Fenerbahçeli vardı sahada, ne yere yatan. Başka maçı seyretmiş olmalısın.

Kaldı ki zaman geçirmek için yerde yatsak, oyuncu değiştirsek bile bu normal. Dün R.Madrid bile R.Sociedad karşısında vakit geçirmek için son dakika oyuncu değişikliği yaptı.

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    bjk4ever, Fenerbahçeli bir tane futbolcu bile yerde yatmadı, zaman geçirmeye çalışmadı. Ne sakatlık numarası yapan Fenerbahçeli vardı sahada, ne yere yatan. Başka maçı seyretmiş olmalısın.

Kaldı ki zaman geçirmek için yerde yatsak, oyuncu değiştirsek bile bu normal. Dün R.Madrid bile R.Sociedad karşısında vakit geçirmek için son dakika oyuncu değişikliği yaptı.
    Volkan'i kastetmistim, cunku tempo yaptigimiz anlarda bunu ne adina yaptigi belliydi. Bir kaleci bir macta 3 kez tedavi olmaz, ben normal bulmuyorum. Ya sakatlanir cikarsin ya da tedavini olup oynarsin. Ayrica oyuncu degisiklikleri (Alex-Baroni, Aurelio-Bobo) de takimlarin mentalitesini ortaya koyuyor zaten. FB kendi sahasinda Anadolu takimi gibiydi, BJK deplasmanda buyuk takim gibi onca sanssizliga ragmen.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
    Volkan'i kastetmistim, cunku tempo yaptigimiz anlarda bunu ne adina yaptigi belliydi. Bir kaleci bir macta 3 kez tedavi olmaz, ben normal bulmuyorum. Ya sakatlanir cikarsin ya da tedavini olup oynarsin. Ayrica oyuncu degisiklikleri (Alex-Baroni, Aurelio-Bobo) de takimlarin mentalitesini ortaya koyuyor zaten. FB kendi sahasinda Anadolu takimi gibiydi, BJK deplasmanda buyuk takim gibi onca sanssizliga ragmen.
    Aurelio'nun sert girişinden sonra sakatlanıp çıkması bile muhtemeldi.
    Kalecilerin dokunulmazlığı vardır, sakatlanmasa yatmaz orada, ilk yarının sonunda kaç dk uzadı farkındasındır umarım.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2005
    Yer
    Hollanda

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by besiktas1903 View Post
    yani cidden sinir harbi var burda ne yani istatistikler böyle olunca siz mi maça hükmetmiş oluyosunuz.geçmiş derbileride açın benzer istatistiklerle karsılasırsınız hemde onlarda biz kazandıgımız halde Çünkü biz erken gol bulup öne geçiyoruz o süreden sonra mecbursunuz baskılı oynamaya bunu anlamak güç değil. kaldı ki 1 milyon şutta çekmiş olsanız kaç tane net pozisyonunuz var 3 diyemezsiniz bile
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by sananes View Post
    yani cidden sinir harbi var burda ne yani istatistikler böyle olunca siz mi maça hükmetmiş oluyosunuz.geçmiş derbileride açın benzer istatistiklerle karsılasırsınız hemde onlarda biz kazandıgımız halde Çünkü biz erken gol bulup öne geçiyoruz o süreden sonra mecbursunuz baskılı oynamaya bunu anlamak güç değil. kaldı ki 1 milyon şutta çekmiş olsanız kaç tane net pozisyonunuz var 3 diyemezsiniz bile
    Peki siz erken golü bulunca siz mi daha iyi oynamış oluyorsunuz?

3 Net pozisyonumuz varsa heralde farklı maçlar izledik. TRT1'i aç özet vercek asıl maçı izle

Nesil
    2005
    Yer
    Hollanda

sen beni oyle dedigimi nerde gordun. Benim onceki yorumuma bakarsan ben macin hakki beraberlikdi dedim ve oylede oldu. Fenerbahce daha fazla pozisyon buldu ama oyunun genelinde iki takimda iyi oynadi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

ben maçı canlı olarak izledim 3 tane bile pozisyonunuzun olmadıgını düşünüyorum.ilk yarıda volkanın sakatlandıgı pozisyon,toraman'ın bomboş kafası ve bide karambol pozisyonunuz var Q7'nin volesinde.
    ben biz iyi oynadık demiyorum erken gol bulan daha çok baskı yer yani herkes oynaması gerektiği gibi oynadı diyorum.Ki biz biraz becerikli olsak fark olurdu maç rahat rahat hemde
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2005
    Yer
    Hollanda

ben maçı canlı olarak izledim 3 tane bile pozisyonunuzun olmadıgını düşünüyorum.ilk yarıda volkanın sakatlandıgı pozisyon,toraman'ın bomboş kafası ve bide karambol pozisyonunuz var Q7'nin volesinde.
    ben biz iyi oynadık demiyorum erken gol bulan daha çok baskı yer yani herkes oynaması gerektiği gibi oynadı diyorum.Ki biz biraz becerikli olsak fark olurdu maç rahat rahat hemde
    Bende sakatliklar olmasaydi ve ikince yari Bobo, Necip ve Tabata girip yenerdik diyorum..

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Doğru istatiskler yalan atıyor. Maçın hakkı 5-0 Fenerbahçe lehine. Beşiktaş kötü oynadı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by I3esiktas View Post
    Doğru istatiskler yalan atıyor. Maçın hakkı 5-0 Fenerbahçe lehine. Beşiktaş kötü oynadı.
    söylediğimin çok iyi anlaşıldığını düşünüyorum yani geçen sene ki yada daha önceki maçları aç fenerbahce kazanır ama istatistikler yalan atar çünkü erken gol bulanın daha az şut atması, daha çok kapanması,daha az topla oynaması çok normal ingiltere değil burası 1-0a yatılıyor genelde derbilerde ki fenerbahce bu maç 6-7 tane güiza vari gol kaçırdı bjk için bunu söylemek güç sadece toraman'ın kafa vuruşu çok çok netti kaçmaz denecek cinsten o kadar yoksa maçın en iyi oyuncusu gutiydi,Q7de ne topuk pasları verdi gibi şeyler söylüyorum ben ama nihat'ın falan uzaktan attığı cılız şutlara bakarak fenerbahceden daha cok hak ettiğinizi söylemeniz haksızlıktır bi tarafa

Nesil
    2006
    Yer
    İzmirli / Kocaeli Üni.

Bir fenerbahçeli olarak oynanan oyundan acayip rahatsızım bildiğin anadolu takımı gibi oynadık , maç kadıköyde baskı kurması gereken takım biziz ama resmen geriye yaslandık rakibe pres yapmadık gutinin bile topla oynamasını sağladık tabi kontralardan pozisyon bulduk ama değerlendiremeyince sonuç bu oldu.
    Emre bu takımın herşeyi o çıkınca zaten topa sahip olamayan takım ortasahayı tamamen beşiktaşa teslim etti ve ortaya bütün gücüyle geriye yaslanan çirkin bir futbol oynayan takım ortaya çıktı , bazı fenerbahçeli arkadaşlar çok gol kaçırdığımızı ve hakeden tarafın biz olduğumuzu söylemiş ama katılmıyorum.
    Aykut Hocaya güvenim bu maçtan sonra iyice azaldı daha oyun felsefemiz hücüm mu savunma mı belli değil her maç bi garip oynuyoruz acilen ne oynamak istediğimize karar vermemiz lazım bugünlük oyunu bi daha görmek istemiyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Neyse biz puanımızı aldık Oyunumuzdanda çok memnunuz. Siz bizim bu oyunumuzu begenmiosanız Heralde siz her maç Barcelona gibi oynuyorsunuz. Bu Saatten Sonra sidik yarışına giremem. Kim daha iyi oynadı diye.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Ben ne diyorum sen ne diyosun neyse. Fenerbahçe ligden kopmamıştır hala yani Fatih Terim'in galatasaray'ı gibi bir patlama bekliyorum takımdan hadi hayırlısı diyelim.Dia iyiydi bugün ama Niang özellikle ikinci yarı çok bitkindi Mehmet Topuz yine ofansif olarak sıfırdı.Bilica beklenilenden çok iyiydi
    Birde yanılmıyorsam eğer Volkan maçtan sonra dediki hakem bi kez daha izin vermem demiş tedavi olması için ne alaka anlamadım yani maça devam edemiyosun zorlama sporcu sağlığı vs gibi bi kurala dayanarak söylemediyse bunu üzerinde çok durulması gereken bi tavır,sergilediği

Fenerbahçe gibi bir takımda 9 resmi maçta sadece 2 galibiyet.

Önce Young Boys´a elenip Şampiyonlar Ligine gidilemiyor.

Sonra Paok´a elenip UEFA Avrupa Ligine gidilemiyor.

Lig´de alınan 2 galibiyet Antalya ve Manisa gibi iki vasat takıma.

Trabzonspor‚Kayserispor gibi ligin güçlü takımlarını yenemiyoruz.

Herkesin büyük heyecanla beklediği Beşiktaş maçında kendi evinde deplasman takımı gibi oynayıp 1-0´a yatmaya çalışıyorsun; sonuç yine yenilen gol ve hüsran.

Lig´de 11 gol atıp 8 gol yiyiyoruz.11 gol ile en çok gol atan takımlardan olurken‚yediğimiz 8 gol ile de ligin en çok gol yiyen takımlar arasına giriyoruz.

Taktik‚teknik ve oyuncu-lar arası sorunlarıda bariz belli.Cristian‚Selçuk gibi oyuncuları banko oynatırken Stoch gibi bir isim iki maçta yedek kalıyor.

Söyleyin şimdi cidden Aykut Kocaman´a güvenmelimiyiz bu sonuçlar ortadayken? Ben geldiğindede güvenmiyordum hala da güvenmiyorum açık söyleyeyim.

Bizim evladımızdır‚Fenerbahçelidir‚futbolcu olarak efsaneler arasınada girmiştir fakat teknik direktör olarak kocaman bir sıfırdır.Karanlık günler bekliyor sanırım bizleri‚keza durum hiç iç açıcı gözükmüyor.
    Antu'dan güzel bir alıntı.

Stoch konusu
    Stoch için Kayserispor maçında iyi oynamadığı için yedek kaldı denilmiş. İyi de bu adamın kötü oynama lüksü yok mu, hep mi iyi oynayacak? Kayserispor maçındaki performansa göre oyuncu seçimi yapılacaksa, en başta Selçuk'un Beşiktaş derbisinde ilk onbirde başlamaması lazımdı. Miroslav Stoch, Trabzonspor maçında sonradan oyuna girip çok etkili olmuştu, nitekim Rusya-Slovakya maçında da daha geçen hafta iyi oynayıp bir de gol attı. Yani Stoch'un Beşiktaş derbisinde 1 dakika bile süre alamaması, Quaresma ile Guti'nin yedek kalması gibi bir şey olurdu. Bobo yedek başlayınca biz Fenerbahçeliler nasıl sevindiysek, Stoch yedek başladığında da eminim Beşiktaşlılar sevinmiştir. İ.Üzülmez gibi bir oyuncu ters kanatta, sağ bekte görev alıyorken Stoch'u bu bölgede kullanmamak bence Aykut Kocaman'ın intiharıydı. Özer girdikten sonra biraz oynadı, onun dışında hiç katkı veremedi. Dia hangi kanatta oynadıysa (ilk yarı sol, ikinci yarı sağ) o kanattan geldi ataklar. Dia'nın yanına Stoch'u da koyduğunda Beşiktaş'ın iyice savunması çökecekti, nitekim Aurelio da oyundan çıkmıştı. A.Kocaman bence kendi elleriyle altın tepside verdi maçı Schuster'e.

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Antu'dan güzel bir alıntı.
    Bunları yazanlar 9.hafta Galatasaray maçından sonra da şampiyonluk şarkıları söylerler.Skor taraftarlığından başka birşey değil bu.Şaşırmak lazım,yenildiğimiz her maçtan sonra da Alex'i yerden yere vuruyor bu kesim.

Biraz olsun sabırlı olalım sadece.Aykut Kocaman Aragones'e,Daum'a gösterdiğimiz sabrın kat kat daha fazlasını hakediyor.Olumlu değişiklikler yapmaya çalışıyor.Son 6-7 yılda Fenerbahçe'de oynayan yabancı oyunculara baktığımızda bu sene transfer edilen Stoch,Dia,Niang gibi isimler benim umudumu çok daha fazla arttırıyor gelecek için.Şu an bir dönüşüm süreci yaşıyoruz,kolay değil. Ben bu takımın iyi yerlere geleceğine inanıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Gole kadar üstün olan taraf bizdik.Yediğimiz gol maçın kaderine direk etki etti.Golün olduğu dakika bence Fenerbahçe adına tam bir şans dakikasıydı.Hakan adeta hediye etti golü.Böyle bir basit hata yapma lüksü yok Hakan'ın.Açıkcası kendisine olan güvenim sarsıldı bu hatasından dolayı.Yine golün olduğu pozisyonda Lugano'nun faulü var İsmail'e.Golü yedikten sonra dengemizi kaybettik ve savunmada Fenerbahçe önemli pozisyonlar buldu ancak farkı artıracak golü kalemize gönderemediler.Bu da bizim şanslı olduğumuz taraftı.Acaba o golü vermeseydi hakem nasıl bir maç olurdu merak ediyorum açıkcası.İkinci yarı toparlandık.Fenerbahçe kalesine yüklenmeye başladık.Çok fazla olmasa da beraberlik şansları bulduk.Toraman'ın bomboş pozisyonu,Quaresma'nın Aurellio'ya attığı orta-pas karışımı sert vuruşu Volkan'ın son anda kesmesi,yine Quaresma'nın şutu ve dönen topta Bobo'nun bulduğu pozisyon.Golü daha erken bulabilseydik daha farklı bir maç olabilirdi.Yine Fenerbahçe'de Dia yakaladığı net fırsatı değerlendirse maçı bitirebilirdi.İlk yarıda iki değişiklik hakkımızı kullanmak zorunda kalmamız Schuster'in ikinci yarıda oyuna müdahale etme şansını çok azalttı.Son hakkını kullanmak için 70'lere kadar beklemek zorunda kaldı.Daha erken müdahale etme hakkı olsa ve maçta yokları oynayan Nihat'ın yerine de formda bir Tabata'yı alabilseydi yine maçta farklı şeyler olabilirdi. Fakat bunların hiç birisi olmadı ve maç berabere sonuçlandı.Açıkcası bu maçtan beraberlik almak bizim adımıza kötü bir sonuç değil.

Maçtan önce bazı oyuncular tercih edilseydi daha iyi olabilirdi demiştim.Bunlardan en çok Nihat-Tabata değişikliğinin eksikliğini hissettik.Yine Bobo,sonradan girerek gösterdiği performansla Nobre'den daha çok iş yapabileceğini gösterdi.Keza Cenk-Hakan değişikliği de maçın kaderine etki edebilecek cinstendi bence.Sonuç olarak berabere bitti ama yerinde tercihler yapsa belki bu maçı kazanadabilirdik.Neyse artık geçti her şey.Umarım ilerideki maçlarda hocamızın kafasındaki planlar tutar.
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Tarihi bir fark olacak maçta hiç haketmediğimiz bir şekilde berabere bitirdik. Atamayana attılar. 1 kez geldiler kornerden başka yoktu hatırladığım. Resmen futbolumuzla ezdik ama olmadı. Penaltıya zaten birşey demiyorum açık ve net bobo ayağını sokuyor oraya.. Yazık oldu maça C.Çakır'ı tebrik etmek lazım berbat bir maç çıkardı..

Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
    Galiba Volkan'ın dizinin nasıl şiştiğini görmedin ?

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Sislik varsa oyundan ciksin, 50 defa oyunu kesmeye hicbir oyuncunun hakki yok. Ayrica kornerden baska pozisyon yok mu? Nobre'nin 2 sutu, Toraman'in bombos kafasi, son anda Volkan'in mudahale ettigi Quaresma sutu vs pozisyon degil zaten. Penatiya penalti degil diyen birinin zaten objektif olmasini beklememek lazim aslinda. Bence de C.Cakir berbat bir mac cikardi, FB futbol olarak eziliyorken net faulu vermeyip FB'nin golu atmasini ve maca ortak olmasini sagladi, sevinmelisiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Net Faul? Penaltıyı çaldı işte affettirmiştir.. Penaltı tabiki penaltı değil. Bobo'nun gelişinden niyetinin kaleciye takılmak olduğu belli birşey. Ayrıca madem penaltıyı veriyorsun Volkan'ıda atacaksın o pozisyonda. Her haliyle saçma bir hakem vardı. Bizim girdiğimiz pozisyonlarla Nobre'nin attığı şutları karşılaştırırsak kimin hakettiğini görürüz maçı. Neyse tebrik ederim Kadıköyden 1 puanı alarak şampiyonluk yolunda güzel bir adım attınız.

Aykut Hocanın Dia ve Niangı bencil oynamamaları konusunda uyarması lazım. Çok bencil oynuyorlar.

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Tamam haklisin orada Lugano Ismail'e faul yapmiyor, televizyondaki tum hakem hocalari da bu isi bilmiyor zaten, bosa konusuyor. Penaltida da Volkan'in mudahelesi yok, hatta Bobo ayagini sokup topa dokunup faul yapiyor, bence FB lehine faul var, hatta Bobo'ya sari kart da gerek.

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Ahmet Cakar

İTİRAZ EDENLERE SADECE GÜLDÜ
    Ve maçtaki kırılma anı... 80. dakikada Dia kaleciyle karşı karşıya. Herkes gol diye ayağa kalkıyor ama Dia bu golü kaçırıyor. Ve o dakikadan sonra futboldaki o ilahi kuvvet devreye giriveriyor. Atamayana atıyorlar. Bir ara topta Bobo çaprazdan ceza alanına girerken Volkan'ın açık ve acemice bir penaltısı var. Ve Fenerbahçe için çok şey bu dakikada bitiveriyor. Cüneyt Çakır'ın en kötü maçlarından birini izledik. Neredeyse tek doğru kararı verdiği penaltı. Fenerbahçe'nin golünde Lugano İsmail'e faul yapıyor, Çakır göremiyor. Oyunun hemen başında Aurelio'nun Volkan'a karate hareketini es geçiyor. Bilica'ya gösterdiği sarı kart yanlış. Özellikle ilk yarı oyunun sertleşmesinde başrol oynadı. Üstelik her düdüğünden sonra kendisine abartılı itiraz eden oyunculara sadece güldü. Dün geceki yönetim Cüneyt Çakır'a hiç yakışmadı.

Erman Toroglu

Fener’in golünde faul vardı
    Fenerbahçe çok gol kaçırdı ama Fenerbahçe’nin attığı gol net bir fauldü. Sebebi, Hakan büyük hata yapıp topu kaçırdığında, top Mehmet Topuz’un önüne düştü. İsmail, Mehmet Topuz’a doğru hamle yaptı. Topa vurdurmayacaktı ama Lugano, İsmail’i yaka paça indirdi
    . Mehmet Topuz da rahat rahat vurdu. O top önce Zapotocny’ye, sonra direğe gitti ve en sonunda gol oldu. Deplasman maçlarında, hele Fenerbahçe Stadı’nda Nobre ideal santrfor değil. Bobo da belki ideal değil ama hiç olmazsa Nobre’ye göre topa basıyor, daha iyi yerlere giriyor, ayağı daha yumuşak. Nobre, iç sahada faydalı bir oyuncu.
    Kaliteli bir maç olmadı ama heyecanı yüksekti. Cüneyt Çakır kötü bir maç idare etti. Gösterdiği ve göstermediği kartlar bir tuhaf. Eğer Fenerbahçe-Beşiktaş maçının oyun kurallarıyla, büyük takımların küçüklerle oynadığı maçların kuralları değişik ise tamam. O zaman küçüklerdeki oyunculara yazık olmuyor mu, senin gösterdiğin kartlarla? Schuster’in, bence istikrarlı oynayan Cenk’in yerine Hakan’ı oynatması hataydı. Cenk’le devam etmeliydi.

Metin Tokat

Ceza alanına giren Bobo’ya, Volkan’ın ayağı ile yaptığı kontrolsüz harekete verdiği penaltı ve sarı kart doğruydu. Topun yönü, savunma oyuncularının konumu gereği bariz gol şansı yoktu. UEFA’da önemli maçlarda görev alan Çakır, faul ve kart uygulamalarındaki tutarsız kararları, otoritesini kabul ettirememesi ile zorlu karşılaşmadaki genel yönetiminde başarısızdı. Müsabakanın berabere bitmesi daha fazla tartışılmasını engelledi.

Marcus Merk'in yorumlari da bu sekildeydi.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Tv'deki hocaları izlemedim ve onlara göre yorum yapmıyorum. Sadece maç anındaki tekrara göre konuşuyorum ve halada o pozisyona göre Volkan'ın ayağının yerde olduğunu Bobo'nun penaltı yapmak için ayağını taktığını düşünüyorum & tekrarları izlediğimde de Bobo'nun daha Volkan yattığı anda zaten yere doğru düştüğünü gördüm. Bu benim düşüncem. Düşünceler değiştirilemez.

Ahmet Çakar'a zaten gülen gülene itiraz edenlere gülmüş çok mu Biz onu gülmek için izliyoruz zaten

Erman ve Ahmet Fenerbahçe aleyhinde yorumlarıylada ünlüdür. Hele Erman Toroğlu'nun geçenlerde Fenere nasıl kazığı geçirdiler gibi seviyesiz yorumundan sonra onun yorumlarını tiye alıyorum.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Dün gece ki maçın yıLdızLarı Fenerbahçe adına Lugano Beşiktaş adına Guti dir. İkisi de neredeyse kusursuz maç oynadıLar. YanLız Guti penaLtıyı atarken VoLkanın sağ ayağının sakat oLduğunu hesaba katıp o köşeye doğru penaLtıyı atmasını bekLerdim. VoLkanın sağına vursaydı bence hareket biLe etmezdi. Yüreğimiz ağzımıza geLdi penaLtı kaçtı diye.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Dün gece ki maçın yıLdızLarı Fenerbahçe adına Lugano Beşiktaş adına Guti dir. İkisi de neredeyse kusursuz maç oynadıLar. YanLız Guti penaLtıyı atarken VoLkanın sağ ayağının sakat oLduğunu hesaba katıp o köşeye doğru penaLtıyı atmasını bekLerdim. VoLkanın sağına vursaydı bence hareket biLe etmezdi. Yüreğimiz ağzımıza geLdi penaLtı kaçtı diye.
    Bence Bilica, Lugano'dan daha iyiydi abi maçta. Volkan maçtan sonra penaltının da hakkını verdi, Guti çok sert vurdu, müdahele etsem de, dışarı çelmek zordu diye. O kadar sert vurmasa belki daha köşeye ya da diğer tarafa atabilirdi Guti ama o da sonuçta Guti, nasıl vurması gerektiğini biliyor. Volkan'a penaltılarda çok güvenirim, dün de çıkarıyordu neredeyse ama işte vurucu farkı.

Bir de Gökhan'ı unutmamak lazım. Son kararları konusunda kendisini nasıl geliştirir bilemem ama o sıkıntısını da çözdüğünde, komple bir bek olmuş olacak. Son harekette pas mı versem, orta mı yapsam şut mu atsam buna çabuk karar veremiyor, geçen sürede de yapacağı hareketin uygulama süresini kısaltıyor.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Bence Bilica, Lugano'dan daha iyiydi abi maçta. Volkan maçtan sonra penaltının da hakkını verdi, Guti çok sert vurdu, müdahele etsem de, dışarı çelmek zordu diye. O kadar sert vurmasa belki daha köşeye ya da diğer tarafa atabilirdi Guti ama o da sonuçta Guti, nasıl vurması gerektiğini biliyor. Volkan'a penaltılarda çok güvenirim, dün de çıkarıyordu neredeyse ama işte vurucu farkı.

Bir de Gökhan'ı unutmamak lazım. Son kararları konusunda kendisini nasıl geliştirir bilemem ama o sıkıntısını da çözdüğünde, komple bir bek olmuş olacak. Son harekette pas mı versem, orta mı yapsam şut mu atsam buna çabuk karar veremiyor, geçen sürede de yapacağı hareketin uygulama süresini kısaltıyor.

BiLica çok iyi götürdüğü bir maçı son dakika da araya atıLan topta yaptığı kademe hatası iLe mahvetti bence. Beşiktaş kaLecisinden atak başLatmış, BiLica en önde ne bekLiyor çözemedim şahsen ben. Benim açımdan çokta iyi oLdu asLında. Eğer BiLica o kadar önde durmasa Guti derinLemesine oynamayacaktı, sağa ya da soLa atıkcaktı. Bir anda o önde oLmasını gördü ve cezaLandırdı. O yüzden Lugano dedim. Kusursuz ve mükemmeL oynadı bence.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    BiLica çok iyi götürdüğü bir maçı son dakika da araya atıLan topta yaptığı kademe hatası iLe mahvetti bence. Beşiktaş kaLecisinden atak başLatmış, BiLica en önde ne bekLiyor çözemedim şahsen ben. Benim açımdan çokta iyi oLdu asLında. Eğer BiLica o kadar önde durmasa Guti derinLemesine oynamayacaktı, sağa ya da soLa atıkcaktı. Bir anda o önde oLmasını gördü ve cezaLandırdı. O yüzden Lugano dedim. Kusursuz ve mükemmeL oynadı bence.
    Bilica bu nedenle zaten üst düzey bir savunmacı olamıyor. Dengesiz hareket yapabilme yeteneği çok fazla. Bu nedenle Yobo düzeldiğinde tribüne gidecek. Querasma sola geçtiğinde Santos'a destek verip Querasma'yı durdurdular, savunmanın önde basmasına yardım etti, ikili mücadelelerde ayakta kaldı ama dediğin gibi işte.

Lugano ise işi idare etmesini biliyor. Edu ile oynadıkları dönemde de Edu'yu daha çok beğenirdim, rakibi durdurma konusunda daha iyi olduğunu düşünürdüm ama çıkardı her topa müdahale ettiğinden mutlaka hata da yapardı. Lugano akıllı oyuncu, böyle durumlarda ortalarda hiç gözükmüyor, diğer stoper hata yaparken Lugano kamerada bile olmuyor bazen. Çok maçta dikkat ederim buna, gollerin bazılarında göremem Lugano'yu. Yobo ile daha derli toplu bir savunma olabilir, belki takımı ileri itmek için savunmayı öne çıkaran Beşiktaş gibi daha önde bir savunma olabilir, Yobo ve Gökhan'ın hızını düşünerek. Beşiktaş kadar önde olmasa da, orta sahanın rakip alana geçmesini sağlayacak kadar önde olabilir, bunlar hep varsayım, haftaya İnönü'de görmek gerek takımı, Kasımpaşa kötü başladı, Yılmaz Vural sürpriz yapmayı sever, daha zor bir maç bizi bekliyor diyebilirim, bunu kolaya çevirebilecekler mi bakalım.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Tek tek pozisyon tartışmasına girersek Aurelio'nun kırmızı olabilecek hareketine sarı kart bile göstermedi hakem mesela diyerek başlayıp, 2 taraf da sayısız pozisyon sayabilir.

Volkan kalecidir, sakatlandıysa hakem maçı durdurur ve tedavisi yapılır. Sakatsa çıksaymış bahanesi de garip, sakat sakat oynayan hiç mi futbolcu yok? Kaleci sakatlandığında zaten süre duruyor, maçın sonuna ekleniyor, ne var ki bunda? Beşiktaş öyle büyük baskı kurup üst üste pozisyonlara da girmiyordu ki o dakikalarda oyunu soğutmak istesin Volkan. Zaten zamanı geçirmeye yönelik hareketlerde de bulunmadılar.

İlk devre maç 2-3 ya da 3-0 olsa, Beşiktaş istatistiklerde 2. devre daha çok saldıracağı için daha çok önde olacaktı. Fenerbahçe yıllardır derbileri böyle kazanıyor, bu sezon savunma kurgusu ve pas trafiği iyi sağlanamadığı için, geride topa hakim olup top çevirmeyi iyi yapamıyor ki Emre çıkmamış olsa belki olabilirdi, onu izlemediğimiz için söylemek doğru olmaz.

Bu nedenle bjk4ever'ın anadolu takımı gibi tahriklerine kapılmayın. Fenerbahçe sezona çok iyi başlamış olsa, hücum yapan bir yapısı olsa zaten öyle oynardı, 1 haftada bu sihirli değnek değimiş gibi değişmeyeceğine göre, maçı kazanmak için gereken doğru şekilde oynadı. 9 tane net pozisyona girdi, 1 tane attı, kaçan pozisyonlar sebebiyle kaybedilen 2 puana elbette üzülüyor insan.

Derbi maçları, kazanılacak maçlardır, o maçlarla diğer lig maçları farklıdır. Fenerbahçe haftaya da Kasımpaşa maçında böyler oynar, sonra diğer lig maçlarında da böyle oynar, o zaman hatalıdır dersin, böyle oynayarak bu ligde başarılı olmak zor çünkü ama son 22 derbide sadece 2 defa kaybeden Fenerbahçe, maçların yarısından fazlasını böyle oynayıp kazanmıştır. Dün gece eksik olan şey, 2. devre daha fazla topu tutmaya çalışıp pas trafiğini sağlamaktı. Oyuncu tercihleri de bunu kısıtladığı için bu yapılamadı.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Tek tek pozisyon tartışmasına girersek Aurelio'nun kırmızı olabilecek hareketine sarı kart bile göstermedi hakem mesela diyerek başlayıp, 2 taraf da sayısız pozisyon sayabilir.

Volkan kalecidir, sakatlandıysa hakem maçı durdurur ve tedavisi yapılır. Sakatsa çıksaymış bahanesi de garip, sakat sakat oynayan hiç mi futbolcu yok? Kaleci sakatlandığında zaten süre duruyor, maçın sonuna ekleniyor, ne var ki bunda? Beşiktaş öyle büyük baskı kurup üst üste pozisyonlara da girmiyordu ki o dakikalarda oyunu soğutmak istesin Volkan. Zaten zamanı geçirmeye yönelik hareketlerde de bulunmadılar.

İlk devre maç 2-3 ya da 3-0 olsa, Beşiktaş istatistiklerde 2. devre daha çok saldıracağı için daha çok önde olacaktı. Fenerbahçe yıllardır derbileri böyle kazanıyor, bu sezon savunma kurgusu ve pas trafiği iyi sağlanamadığı için, geride topa hakim olup top çevirmeyi iyi yapamıyor ki Emre çıkmamış olsa belki olabilirdi, onu izlemediğimiz için söylemek doğru olmaz.

Bu nedenle bjk4ever'ın anadolu takımı gibi tahriklerine kapılmayın. Fenerbahçe sezona çok iyi başlamış olsa, hücum yapan bir yapısı olsa zaten öyle oynardı, 1 haftada bu sihirli değnek değimiş gibi değişmeyeceğine göre, maçı kazanmak için gereken doğru şekilde oynadı. 9 tane net pozisyona girdi, 1 tane attı, kaçan pozisyonlar sebebiyle kaybedilen 2 puana elbette üzülüyor insan.

Derbi maçları, kazanılacak maçlardır, o maçlarla diğer lig maçları farklıdır. Fenerbahçe haftaya da Kasımpaşa maçında böyler oynar, sonra diğer lig maçlarında da böyle oynar, o zaman hatalıdır dersin, böyle oynayarak bu ligde başarılı olmak zor çünkü ama son 22 derbide sadece 2 defa kaybeden Fenerbahçe, maçların yarısından fazlasını böyle oynayıp kazanmıştır. Dün gece eksik olan şey, 2. devre daha fazla topu tutmaya çalışıp pas trafiğini sağlamaktı. Oyuncu tercihleri de bunu kısıtladığı için bu yapılamadı.

Kirmizi kart olabilirdi, dogru, ama onun kirmizi kart oldugu FB'nin golunde net faul oldugunu veya penaltinin dogru oldugu gercegini degistirmez. Erdem ve objektiflik kendi aleyhine olan pozisyonda da dogruyu gorebilmektir, o maalesef bazilarinda yok.

Elbette bir oyuncu sakat olabilir, ama 3 kere tedavi olmasi gerekiyorsa ve hele kaleci ise ben bunu normal bulmuyorum. Hadi kanamasi olsa bandaj degisir, ama dizden sakatligi ciddiyse ve mac icerisinde surekli tedavi gerekiyorsa ciksin o zaman, BJK nasil 2 oyuncu degistirdi gerektiginde? O an BJK baski kurmuyordu diyorsun da, besbelli yukleniyorduk, ki yorum yapmaktan her turlu kacinan Lig TV spikerleri bile oyunu sogutma cabasi lafini kullandiysa durum ortadadir zaten. Gerci profesyonellik bu, elbette yapacak, ama sen kendi sahanda erken 2 degisiklik yapmis ve 3 gun evvel mac yapmis bir takim karisisnda daha 60. dakikada bunu yapiyorsan sapkayi onune koyup dusunmen lazim. Hele ki senin rakibin 4. olmus bir takima 10 milyon euro harcamissa ve sen sampiyonlugu son hafta kacirmis takima 20 milyon euro'luk takviye yapmissan daha da cok dusuneceksin bunu. Siz memnunsaniz sorun yok, daha cok hayal kiriklari yasarsiniz derim ben. Futbol olarak su an BJK cok cok onde, hatta Bursa ve Trabzon bile FB ve GS'nin cok cok onunde.

Sayfa 9 / 12 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon

Mesaj Yetkileri