Sayfa 95 / 141 İlkİlk ... 45859394959697105 ... SonSon
2,821 ile 2,850 arası toplam 4247 sonuç

Konu: Fenerbahçe Transfer Haberleri

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Roberto Carlos'a da böyle diyordu herkes ama sonunda ayakkabısı yerine kendisini alınca bu seferde yaşına taktılar. Olmaz diye bir şey yok. Zor olduğunu kabul ediyoruz ama olmaz diyemeyiz. Zamanla göreceğiz.İnşallah alabilir yönetimimiz..

Şu para meselesine takılmış gidiyor bir de, yok sizin onun bonservisini veremezsiniz, yok sizden başka o kadar parayı falanca oyuncuya kimse vermez gibisinden, yahu para sizin cebinizden çıkıyor da biz mi bilmiyoruz? Fenerbahçe'nin mali durumu bellidir, gelirleri, giderleri bellidir, hangi noktada olduğu bellidir. Ayrıca ödenen ücretlerin bir şekilde taraftar desteğiyle karşılandığı bellidir. 100 binin üzerinde taraftar kartın satılması az bir şey değildir. Parasal anlamda hiçbir sıkıntı olmaz Fenerbahçe'de, olsa olsa oyuncuyu "Türkiye'ye getirmenin" zorluğu olur, "Fenerbahçe'ye getirmenin" zorluğu olmaz. Türkiye liginde oynamak bazı oyuncular için cazip gelmediğinden zorluk çıkar o kadar, onun dışında Fenerbahçe hiçbir anlamda zorluk çekmez.

Xabi Alonso transferi de Fotomaç, Fotospor ürünü değil ayrıca, bu haberi Tuttomercato sitesi yayınladı, ayrıca bazı yabancı medyalarda da yayınlandı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bence de bu tartışma bence uzamamalı..Herkes istediğine yıldız diyebilir.Mesela ben Fenerli Gürhan'la Cimbomlu Aydın'ı da Beşiktaş'lı Aydın'ı da yıldız olarak görüyorum.Kişilere göre yıldız kavramı değişir..

Konumuza dönersek Fenerbahçe Senna'yı alırsa iyi transfer yapar ama fazla Güiza'dan sonra fazla da para vereceğini sanmıyorum.Daha ucuza daha yetenekli futbolcular bulunabilir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Fenerbahçe madem güney amerika'dan daha çok futbolcu getiriyor keşke deivid maldonado yerine bruno mezenge renato gibi futbolcuları alsa..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Fenerbahçe'nin iyi bir scout'u olsa zaten bu parayla müthiş transferler yapar ama malum takımlarımızın Avrupa ve Brezilya sevdası.. (:

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Antalya arasında

Arkadaşlar gerçkten aurelio meselesidir alonso meselesidir gereksiz tartışmalar yapıyoruz, benim de katıldığım yer var katılmadığım yer var , savunduğun düşünceni söyle ama saygı sevgi çerçevesinde söyle , fanatizmden uzak bi şekilde söyle..

Her neyse aureliodan boşalan yere mutlaka yerli / yabancı bir isim alınmalı maldonada selçuk deniz barış var , e var tamam da bunlar yeterlimi o mevki için? Tabiki hayır geçen sene de bunlar vardı ama devre arasında yabancı kontejanını bu bölge için kullandık maldonadoyu aldık , demekki eksik var gerçkten bu bölgede..

Nitekim Emre'nin kaç maç oynayıp oynamayacğını da bilmiyoruz.. Üç kulvarda yarışacağımız için sağlam kadroyla sezona başlamalıyız..

Ben olsam çok kaliteli bir ortasaha oyunsuna, ( hem defansif hem ofansif yönce katkı sağlayacak) çok iyi bir bonservis bedeli vererek takıma katarım, appiahla takas kezmanla takas olanaklşarını bile düşünürüm yönetimin yerinde olsam.
    Herşeye sahip olmak isteyen elindekini de kaybediyor..

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by physicist87 View Post
    Arkadaşlar gerçkten aurelio meselesidir alonso meselesidir gereksiz tartışmalar yapıyoruz, benim de katıldığım yer var katılmadığım yer var , savunduğun düşünceni söyle ama saygı sevgi çerçevesinde söyle , fanatizmden uzak bi şekilde söyle..

Her neyse aureliodan boşalan yere mutlaka yerli / yabancı bir isim alınmalı maldonada selçuk deniz barış var , e var tamam da bunlar yeterlimi o mevki için? Tabiki hayır geçen sene de bunlar vardı ama devre arasında yabancı kontejanını bu bölge için kullandık maldonadoyu aldık , demekki eksik var gerçkten bu bölgede..

Nitekim Emre'nin kaç maç oynayıp oynamayacğını da bilmiyoruz.. Üç kulvarda yarışacağımız için sağlam kadroyla sezona başlamalıyız..

Ben olsam çok kaliteli bir ortasaha oyunsuna, ( hem defansif hem ofansif yönce katkı sağlayacak) çok iyi bir bonservis bedeli vererek takıma katarım, appiahla takas kezmanla takas olanaklşarını bile düşünürüm yönetimin yerinde olsam.

Güzel söylüyorsun ama takım yani başkan oyuncu takasına zaten soğuk bakıyor.

@BlackEagle19o3

Senna gelebiliyorda Alonso nedene gelemiyor?Yani tamam Alonso hem yaş itibari ile hemde bulunduğu yer itibarı ile Senna'dan iyi ama sonuçta bu parası ile herşey..

Egemen güzel bişey söyledi artık büyük takımlarımız,Türkiye'ye gelmek için ikna ediyorlar oyuncuyu.Yani Fenerbahçe'ye tamam ama Türkiye işin içine girince sarpa sarıyor..

Alex,Ortega,Anelka transferlerinde hep böyle oldu para da anlaşılıyor,klüp ile anlaşılıyor ancak ne işimiz var Türkiye'de diyor futbolcular.Hepsini Fenerbahçe Resmi dergisindeki röportajlardan okudum
    Last edited by GeNç KaRTaL : 12.Temmuz.2008 at 20:22 Reason: Silinen mesajdan alıntı olduğu için düzeltilmiştir.

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Şu Xabi Alonso için bide ben bir-iki laf etmek istiyorum. Keşke gelse, keşke gelse ama çok zor. Juve'ye gitmeyen adam Fener'e zor gelir. Yani hiç demek istemiyordum bunu ama kendimizi çok büyütüyoruz. Alonso sadece tatlı bir rüya.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Türkiye'ye gelmeyeceğini yazmıştı gazeteler turnuva sırasında..

Nesil
    2006
    Yer

Neden gelmesinki Türkiye'ye Gökhan?

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Bende bilmiyorum,ancak turnuva sırasında performansı göze batınca gazete okumuştum Türkiye'de oynamayı düşünmüyormuş

Nesil
    2006
    Yer

Bende Fenerbahçe teklif yaparsa gelirim dediğini okumuştum, babası falan da demişti ama işte hangi birine inanıcaksın

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

bir de taraftar beklentisinden dolayı Aurelio gibi birisi gidince gelen daha gösterişli olmak zorunda diye düşünüyorlar

Alonso FB'ye değil Türkiye'ye gelmez arkadaşlar ama 2-3 yıl sonra gelebilir bence.Bu yaşlarını iyi takımlarda geçirmek ister.

Senna gelebilir ama takımının ne diyeceğini bilemeyiz.İlk Nihat'ı vermediler şimdi belki de Senna'yı vermezler.

FB Brezilya'dan sonra İspanya'dan oyuncu alıyor.Bu nedir ya? Türkiye'den ve benzeri ülkelerden hangi takımda böyle bir düşünce var anlayamıyorum.Tüm transferlerin ispanya'dan veya Brezilya'dan gelmesi gerekmiyor.Biz bu düşünceden dolayı gereksiz bir oyuncuya 8 milyon euro veriyoruz.Ama o paraya o adamdan daha iyi 2 adam alınır.Ama biz yinede sadece ispanya,brezilyadan veya çevresine bakıyoruz.Bizzim iyi oyuncuları almamız lazım.Sadece ispanyalı olması için o kadar para vermeyelim.Gidip italya'dan fransa'dan iyi bir orta saha alalım.22-23 yaşında hem ucuz hem de potansiyelli oyuncular var onları alalım.Artık bu işlerden vazgeçmeli FB.

Güiza gelince ligde gol krallığında 1-Güiza 2-Semih olur.Türkiye'deki en iyi 2 forvet diyebiliriz.Ama Semih'e hangi gözle baktığınıza da bağlı.Güiza'ya nazar değmesin!!! (Kezman,Ortaga...)

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Bence dediğin politika biraz da teknik direktöre bağlı.Yani adam tanıdığı bildiği ile çalışmak istiyor.Çünkü hem etrafındakileri yani futbolcuları tanımıyor bu bağlamda tanıdıklarını tavsiye ediyor.Zaman kısıtlı olduğu için futbolcu izleyemiyorlar.

İşin aslı bir arkadaşın dediği gibi Scout'lara bırakıp tüm dünyayı izlettirmek transfer eylül'de başlatıp martta bitirmek..

Ancak profesyonel olmayanlarla bu iş gitmez.Sadece piyasada olan oyuncları pahalıya alırız.Eskiden ne güzel Eto'ya teklif yapardı,Robinho,Pato bunları çok genç iken getirmek isterdi..

Ancak şimdi tamamen şova yönelik iyi oyuncuları alıyor.

Gökhan İnler alınsa iyi transfer olur ama bugün gazetede okudum almak için girişimde bulunmuşuz ama 15 milyon Euro gibi astronomik bir miktar istemişler. Bu parayı vermeyiz İnler'e, eğer şöyle 5-6 milyon Euro'ya kulübü verirse alabiliriz. Hoş, daha önce bizde olan bir oyuncu için bu kadar para sayar mıyız, orası da meçhul, zira Daum'un hatası yüzünden bu kadar yüksek bedeller vermeyebilir başkanımız.

Nesil
    2006
    Yer

15 milyon euromu ??? Astronun da astrosu nomik olarak Daum'un hataları saymakla mı biter yaw neyse , Türkiye liginde bulamazmıyız orta alanda oynayacak bir oyuncu?

Quote Originally Posted by physicist87 View Post
    15 milyon euromu ??? Astronun da astrosu nomik olarak Daum'un hataları saymakla mı biter yaw neyse , Türkiye liginde bulamazmıyız orta alanda oynayacak bir oyuncu?
    Türkiye liginde ideal bir isim var, o da Mehmet Topuz. Onu da kulübü bırakmıyor maalesef. Aslında Topuz'u almanın tam zamanı, tam ihtiyacın olduğu zaman.

Üçlü orta sahaya bakar mısın,
    Mehmet Topuz - Deniz Barış - Emre Belözoğlu
    ------------------- Alex -------------------
    ----------- Güiza -------- Semih -----------

Çift yönlü bir orta sahamız olur üçlü, hem defansif hem ofansif, Topuz ile Emre çift yönlü, Deniz ise tek yönlü. Topuz esasında ön libero mevkiinde oynayamaz, fakat defansif katkılarıyla ön liberonun açıklarını kapatır. Ön libero oynayacak isim o zaman önemli olmaz, yeter ki yanındaki diğer orta sahaların defansif yönü kuvvetli olsun, mücadeleci olsun. Topuz da buna uygun bir isim. Ben bile oynasam böyle bir orta sahanın göbeğinde sırıtmam

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Türkiye liginde ideal bir isim var, o da Mehmet Topuz. Onu da kulübü bırakmıyor maalesef. Aslında Topuz'u almanın tam zamanı, tam ihtiyacın olduğu zaman.

Üçlü orta sahaya bakar mısın,
    Mehmet Topuz - Deniz Barış - Emre Belözoğlu
    ------------------- Alex -------------------
    ----------- Güiza -------- Semih -----------

Çift yönlü bir orta sahamız olur üçlü, hem defansif hem ofansif, Topuz ile Emre çift yönlü, Deniz ise tek yönlü. Topuz esasında ön libero mevkiinde oynayamaz, fakat defansif katkılarıyla ön liberonun açıklarını kapatır. Ön libero oynayacak isim o zaman önemli olmaz, yeter ki yanındaki diğer orta sahaların defansif yönü kuvvetli olsun, mücadeleci olsun. Topuz da buna uygun bir isim. Ben bile oynasam böyle bir orta sahanın göbeğinde sırıtmam
    Şuana kadar Emre 'nin hangi defansif özelliginden bahsediyorsun.Emre tamamen ofansif bi futbolcudur.Eger ön libero alınırsa, Emre'nin kadroya girebbileceginide sanmıyorum.Emre tamamen stratejik bir transferdir
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Şuana kadar Emre 'nin hangi defansif özelliginden bahsediyorsun.Emre tamamen ofansif bi futbolcudur.Eger ön libero alınırsa, Emre'nin kadroya girebbileceginide sanmıyorum.Emre tamamen stratejik bir transferdir
    Emre'yi anlayamamışsın

Emre MC'dir ne ön liberodur, ne de ofansif bir oyuncu.

Stratejik değil, ağır oyunu aşmak ve Alex'in dribbling eksikliğini kapatmak için çok gerekli bir transferdir.

Emre olmasaydı Emre gibi bir oyuncu transfer edilecekti, Alican Gs'lısın sanırım ve böyle düşünmen çok normal aslında.

Alex'in ve orta sahanın top taşıma işini Deivid yapıyordu, hoş bu da baskı altında çok zorlanmak demek.

Zaten orta saha geride çok pas yaparak, yan top yaparak top üstünlüğü ile rakibin pozisyon sayısını azaltmak üzerine kurulu oyunda ligi domine etmekte çok zorlanıyordu takım.

Ligin en iyi oynayan ve en iyi takımıydı ama Anadolu takımları gibi savunma oynuyordu, az ama öz pozisyon bulup gol atıyordu (bkz. Milan).

Hal böyle olunca (ki Deniz'in sakatlığından sonra) tüm 2. önliberolar hiç performans veremediği için Aurelio top yapamadı, oyun tıkandı.

Artık Fenerbahçe tek top yapmak istiyor, bu yüzden topu açabilecek çift yönlü bir MC'ye ihtiyaç duyuyor.
    Emre bir DMC kadar olmasa da pres yapan, alan daraltan bir oyuncudur, 28 gün askerliği de onun form tutmasında çok faydalı olacaktır, yat-kalk-koş kolay iş değil, (ben de basketbol oynadım) sezon öncesi bir ay koşarak tüm sezon kondüsyonumu korumuştum.

Bence istemeden doğru olan yapıldı.
    Aurelio oyunu inanılmaz yavaşlatıyor (çok iyi oyuncu olmasına rağmen), bu yüzden Gs Tugay'ı göndermişti.
    Şimdi oraya çabuk, anlık düşünen, alan daraltan bir oyuncu lazım.

Xabi Alonso'ya olmaz demek çok saçma
    Suat'ı unuttunuz galiba.
    Xabi tam bir DMC'dir, Aragones'in amacı 3lüyü kurmak, deli gibi presle boğmak - Senna-Xavi-Iniesta

Unutmayın Barca Deco-Xavi-Iniesta oynadı, Xavi ve Xabi aynı stildeler.

Artık şimdi bomba bir DMC bulmak olacak görevleri, Maldonado ve Kezman'dan biri gidecektir.

Aurelio'ya sevinmek diğer takım tarafları için hüsran olur, boşa heveslenmek olur, DMC alınır ama AMC hiçbir şey ile alınamaz kolay kolay, Alex'in gitmesi esas bozardı takımı.

Fenerbahçe gücünden hiçbir şey kaybetmeyecektir.
    Ligde 4-3-1-2, ŞL'nde zaman zaman 4-3-1-2 zaman zaman 4-4-1-1 oynayacaklar muhtemelen, Aragones 4-4-2 ve 4lü orta saha sistemlerini benimseyen taktisyen bir hocadır, diğer takım taraftarları için daha zor bir lig olacak
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Emre'yi anlayamamışsın

Emre MC'dir ne ön liberodur, ne de ofansif bir oyuncu.

Stratejik değil, ağır oyunu aşmak ve Alex'in dribbling eksikliğini kapatmak için çok gerekli bir transferdir.

Emre olmasaydı Emre gibi bir oyuncu transfer edilecekti, Alican Gs'lısın sanırım ve böyle düşünmen çok normal aslında.

Alex'in ve orta sahanın top taşıma işini Deivid yapıyordu, hoş bu da baskı altında çok zorlanmak demek.

Zaten orta saha geride çok pas yaparak, yan top yaparak top üstünlüğü ile rakibin pozisyon sayısını azaltmak üzerine kurulu oyunda ligi domine etmekte çok zorlanıyordu takım.

Ligin en iyi oynayan ve en iyi takımıydı ama Anadolu takımları gibi savunma oynuyordu, az ama öz pozisyon bulup gol atıyordu (bkz. Milan).

Hal böyle olunca (ki Deniz'in sakatlığından sonra) tüm 2. önliberolar hiç performans veremediği için Aurelio top yapamadı, oyun tıkandı.

Artık Fenerbahçe tek top yapmak istiyor, bu yüzden topu açabilecek çift yönlü bir MC'ye ihtiyaç duyuyor.
    Emre bir DMC kadar olmasa da pres yapan, alan daraltan bir oyuncudur, 28 gün askerliği de onun form tutmasında çok faydalı olacaktır, yat-kalk-koş kolay iş değil, (ben de basketbol oynadım) sezon öncesi bir ay koşarak tüm sezon kondüsyonumu korumuştum.

Bence istemeden doğru olan yapıldı.
    Aurelio oyunu inanılmaz yavaşlatıyor (çok iyi oyuncu olmasına rağmen), bu yüzden Gs Tugay'ı göndermişti.
    Şimdi oraya çabuk, anlık düşünen, alan daraltan bir oyuncu lazım.

Xabi Alonso'ya olmaz demek çok saçma
    Suat'ı unuttunuz galiba.
    Xabi tam bir DMC'dir, Aragones'in amacı 3lüyü kurmak, deli gibi presle boğmak - Senna-Xavi-Iniesta

Unutmayın Barca Deco-Xavi-Iniesta oynadı, Xavi ve Xabi aynı stildeler.

Artık şimdi bomba bir DMC bulmak olacak görevleri, Maldonado ve Kezman'dan biri gidecektir.

Aurelio'ya sevinmek diğer takım tarafları için hüsran olur, boşa heveslenmek olur, DMC alınır ama AMC hiçbir şey ile alınamaz kolay kolay, Alex'in gitmesi esas bozardı takımı.

Fenerbahçe gücünden hiçbir şey kaybetmeyecektir.
    Ligde 4-3-1-2, ŞL'nde zaman zaman 4-3-1-2 zaman zaman 4-4-1-1 oynayacaklar muhtemelen, Aragones 4-4-2 ve 4lü orta saha sistemlerini benimseyen taktisyen bir hocadır, diğer takım taraftarları için daha zor bir lig olacak
    Lütfen ben emre'nin afedersiniz ama alex ten en azında bu yıllardan farkı olmadıgını düşünüyorum.Pres yapmıyor emre.Emre çalım atıcak kaptırsa elini beline koyup duracak.
    Last edited by GeNç KaRTaL : 12.Temmuz.2008 at 22:16 Reason: Kişilerin görüşlerine katılmadığımızı daha saygılı bir şekilde belirtelim.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Arkadaşlar Xabi Alonso diyorsunuzda (bende gelmeyeceğini düşünüyorum) bu adam Aurellio'nun yerini dolduramaz bence.Neden? Aynı stil oyuncular değiller.Xabi defansif yönden Aurellio'dan daha kötü ofansif açıdan daha iyi.Zaten Aragones milli takımdada benzer stildeki Senna'yı tercih ediyordu.
    So what?
    Saike

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Appiah konusu ne oldu kesin olarak gidicek mi? Yoksa kalıcak mı?

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Appiah ile ilgili noter tesbiti yapılıyor idmana katılmadığına dairYani gönderecekler ki bunu yapıyorlar.

Ayrıca Egemen kadro süper oldu ilk defa 3lü orta saha bu kadar heyecanlandırdı.Ama yine bu kadroda DL ve DR'nin yani gökhan ve Carlos'un fiziğinin sağlam olması lazım.Ayrıca Emre kaç maç oynayacak o var.Bir de sonra olarak Deniz eski formunu yakayabilcekmi?

Hepsinin dışında Topuz'da en az 5mn€

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by JunkChorn View Post
    Ama onun gibisi avrupada en az 15 mn€ bence fenerbahçe topuz'u alırsa çok iyi transfer olur

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by JunkChorn View Post

Kayserispor Mehmeti 5 Milyon €'ya satma kararı alsa ertesi gün Samandırada eşohfmanları üzerine çeker

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul-Ümraniye

Quote Originally Posted by a.arıcı-11 View Post
    Kayserispor Mehmeti 5 Milyon €'ya satma kararı alsa ertesi gün Samandırada eşohfmanları üzerine çeker
    Beyler bazı şeyleri kabul etmek gerekir.Son yıllarda tek tük yıldız çıkartıyoruz onları da çok abartıyoruz[Parasal bakımdan].Kayserispor 12 Mn$ istemişti Topuz için.Bu para oldukça fazla bir miktar.Topuz'u alacağıma 3-5 daha katarım Avrupadan isim yapmış birisini getiririm diye düşünüyor doğal olarak başkanlar bence de haklılar.
    20alex20...

Hayattan canlı ölüm, günahtan baskın rahmet;
    Beyoğlu tepinirken ağlar Karacaahmet...

Necip Fazıl Kısakurek

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Pişekar View Post
    Beyler bazı şeyleri kabul etmek gerekir.Son yıllarda tek tük yıldız çıkartıyoruz onları da çok abartıyoruz[Parasal bakımdan].Kayserispor 12 Mn$ istemişti Topuz için.Bu para oldukça fazla bir miktar.Topuz'u alacağıma 3-5 daha katarım Avrupadan isim yapmış birisini getiririm diye düşünüyor doğal olarak başkanlar bence de haklılar.
    İyide Mehmet Topuz şu an Türkiye'de en yetenekli oyunculardan biri ve yerli bir oyuncu o yüzden Mehmet Topuz için 5 milyon € bence idael bir rakam.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul-Ümraniye

Quote Originally Posted by a.arıcı-11 View Post
    İyide Mehmet Topuz şu an Türkiye'de en yetenekli oyunculardan biri ve yerli bir oyuncu o yüzden Mehmet Topuz için 5 milyon € bence idael bir rakam.
    Oyunculuğuna lafım yok canım.Bir de 5 milyon € ile 12 Milyon $ aynı rakamlar mı kur bilgim fazla yoktur da.Mehmet'ten başka kaç tane yetenekli oyuncu var ki ülkemizin vatandaşı olan?
    20alex20...

Hayattan canlı ölüm, günahtan baskın rahmet;
    Beyoğlu tepinirken ağlar Karacaahmet...

Necip Fazıl Kısakurek

Xabi Alonso'nun gelmesi çok zor. Oyuncu hiç düşünmeden Liverpool için 8 yıllık mukaveleye imza attı ve bu takımını sevdiğini gösterir.Liverpool'da Xabi'yi bırakmayacaktır.
    Bence ön liberoya takviye gerekmez ama kaleye bir takviye yapılması gerekiyor.

Sayfa 95 / 141 İlkİlk ... 45859394959697105 ... SonSon

Mesaj Yetkileri