1 ile 10 arası toplam 10 sonuç

Konu: Pilot Olan var mı?

Nesil
    2006

Default Pilot Olan var mı?

Son beş aydır bu meslek ile yakından ilgileniyorum, dolgun maaşı, çalışma koşulları ve çocukluğumdan beri uçaklara olan ilgim yüzünden hep aklımda. Tanıdığım bir kaç pilotta olduğu için sıcak bakıyorum. Bu aralar pilot olmak için kurslar arıyorum, aldığım üniversite eğitimide bu meslek için uygun olduğunu öğrendim. Aramızda pilot olan veya pilotluk kursları hakkında bilgi verecek olabilen var mı?

Stella firması için bilgilendirme günleri için başvuruda bulundum. Bu firma hakkında bilgisi olan veya öneride bulunacak arkadaşlar varsa sevinirim. Teşekkürler.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Ayg var 7/24 kafası uçuk

Riskli meslek uçaktan korkarım

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

http://www.thkucusokulu.com/iletisim.aspx

thk'nın kursları var Batuhan. onlara da bir sor.

Türk Hava Yolları Üniversite açıyor yalnız bu arada. Yani cazip gelebilir ama üniversite açıldıktan sonra kursun pek bir anlamı kalmayabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bende çok istiyordum ama çok pahalı kursları diye biliyorum. Tek bildiğim bu.
    FM Gazetesi

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Dün haberlerde gösteriyordu. Bende ciddi ciddi düşünüyorum bu mesleği. Ama benim bölümümden oluyormu, üniversite sınavından kaç puan almak lazım vs. gibi hiç bilgim yok. Aylık 6 bin dolar maaştan söz ediliyor, + istediğin ülkeye yada şehre gidiyosun falan. Çok güzel bir meslek.

Bende düşünmekteyim şu sıralar. Malum 6 ay sonra üniversite sınavı var.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

üniversitenin fiziki altyapısının ve öğretim üyelerinin hazır olduğunu belirterek, eğitim-öğretime 2011 Eylül sonunda başlayacaklarını bildirdi. Lisans Yerleştirme Sınavları'nda (LYS) sayısal ağırlıklı olan MF4 ve Havacılık Meslek Yüksekokuluna TM puanı öğrenci yerleştirileceğini belirten Ban, gelecek eğitim-öğretim yılında pilotaj bölümüne 50, hava işletmeciliği bölümüne 50 olmak üzere 100 öğrenci alınacağını anlatan Ban, ek yerleştirme sonuçlarına göre de kabin hizmetleri (host ve hosteslik) ile biletleme bölümlerine öğrenci kabul edileceğini, öğrenci sayısı 300-400'e çıkaracaklarını ifade etti.
    Eğitim dili İngilizce olacak üniversitenin ücretlerine ilişkin de bilgi veren Ban, ''uçuş'' eğitimi yapılacağı için maliyetin yüksek olacağına işaret etti. Meslek Yüksekokulunda ücretlerin 10 bin TL'den başlayacağını, İşletme Fakültesinde 17 bin 500 TL, Pilotaj bölümünde bir saatlik uçuşun 312 dolara mal olması nedeniyle yaklaşık 30 bin TL olacağını bildirdi.
    http://mumcicegim.blogcu.com/turk-ha...ntisi/10474527

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by BaFraLı View Post
    Dün haberlerde gösteriyordu. Bende ciddi ciddi düşünüyorum bu mesleği. Ama benim bölümümden oluyormu, üniversite sınavından kaç puan almak lazım vs. gibi hiç bilgim yok. Aylık 6 bin dolar maaştan söz ediliyor, + istediğin ülkeye yada şehre gidiyosun falan. Çok güzel bir meslek.

Bende düşünmekteyim şu sıralar. Malum 6 ay sonra üniversite sınavı var.
    Maaşları çok yüksek, bir havayolunda pilot olarak çalışabilmek için lisans diplomasına ve matematik, fizik ve ingilizce eğitimleri görmeniz gerekiyor. Kısacası sayısal ağırlıklı bir bölüm istiyorlar, ek olarak çok yüksek seviyede iyi bir ingilizce. Tabii ki sağlık koşullarında sağlamak gerekiyor.

Ama sadece pilot olmak istiyorsanız onun için lise mezunu olmak yeterli.

Pilot olarak kazanacağız maaşlar çok dolgun, ikinci pilotlar 10bin TL gibi bir maaş alıyor ortalama.

Kurs ücretleri çok yüksek 100bin € daha fazla ödeyebilirsiniz, ek olarakda iki yıl boyunca ders çalışmanız gerekiyor. Bunlar edindiğim ufak bilgiler; ama THY Akedemediden mezun olanlar iş garantisi veriyorlar, diğer firmaların garantileri yok bu konuda.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

THY'nin kursları vardı bildiğim ancak 50 bin euro mu mı ne yatırmanız gerekiyor. Sonunda pilot oluyorsunuz galiba. Pilot olmak çok kolay biriş değil açıkçası. Türk hava kurumuna üye olmanızı tavsiye ediyorum. Onlar her türlü konuda yardım ederler.

Nesil
    2006

En kısa ve garanti yol, THY Akademi, girebilmek için önce TOEFL gibi bir kurumdan ingilizce için yeterlilik belgesi, ardından önce Türkiye'de yapılacak bir dikkat sınavı ardından Hamburg'da yapılacak hem dikkat hem matematik ve fizik bilgisi ölçen bir sınav bunları verdikten sonra sağlık raporu ve ardından yüz yüze yapılacak mülakat. Bunları başardıktan sonra ABD'de iki yıl eğitim alıyorsunuz bu eğitimin ücretini THY sizin için ödüyor; ama onlar için 5 yıl hizmet ediyorsunuz ve bu okulun parası maaşınızdan belli bir oranda kesiliyor.

Bu adım en kolayı gibi; ama mühendislik fakültesi diploması istiyorlar. Ama son yıllarda talep artığı için fizik ve kimya bölümleri mezunlarını da düşünüyorlarmış.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by Universal View Post
    En kısa ve garanti yol, THY Akademi, girebilmek için önce TOEFL gibi bir kurumdan ingilizce için yeterlilik belgesi, ardından önce Türkiye'de yapılacak bir dikkat sınavı ardından Hamburg'da yapılacak hem dikkat hem matematik ve fizik bilgisi ölçen bir sınav bunları verdikten sonra sağlık raporu ve ardından yüz yüze yapılacak mülakat. Bunları başardıktan sonra ABD'de iki yıl eğitim alıyorsunuz bu eğitimin ücretini THY sizin için ödüyor; ama onlar için 5 yıl hizmet ediyorsunuz ve bu okulun parası maaşınızdan belli bir oranda kesiliyor.

Bu adım en kolayı gibi; ama mühendislik fakültesi diploması istiyorlar. Ama son yıllarda talep artığı için fizik ve kimya bölümleri mezunlarını da düşünüyorlarmış.
    Öh diyorum

Mesaj Yetkileri