Yönetim söz verdiği gibi basın toplantısını düzenledi. İşte o basın toplantısından kesitler;
"Burada Olmak Güzel"
Öncelikle herkese selamlar. Beni bu göreve layık gören başkanıma ayrı bir teşekkür etmek boynumun borcudur. N.Pazar kulübü, çok güzel olanaklara sahip bir kulüp ve başarıya aç.
"Futbol Evrenseldir"
Endişenizi anlıyorum arkadaşlar, ilk etapta tabi ki zorlanacağım. İlk önce futbolun dilini konuşmamız gerek oyuncularımla, merak etmeyin Sırpça kursuna başladım bile.
"Tüm Zamanımı Kulüpte Geçirmek İstiyorum"
Kulübün mevcut yapısı, yönetim ve teknik ekibin ortaklaşa yaptığı toplantı sonucu bizleri tatmin etmedi. En kısa zamanda mevcut yapıyı değiştirmek istiyorum ve teknik ekibi de geliştirmek istiyorum. Bunun içinde çoğu vaktimi kulübe ayırmam gerekiyor. Ben bu durumdan mutsuz değilim, aksine tüm zamanımı kulüpte geçirmek istiyorum.
"İşimiz Çok Zor"
Aslında bir çöküntü aldım desem yalan olmaz ama oyuncularıma saygılı davranmak istiyorum. Bu olayın ciddiyetini medyada biliyor ve biz ligin sonuncusu olarak gösteriliyoruz. Ama elimizden geleni yapacağız ve bu lige tutunacağız.
"Futbolcularla İlgilenmen Gerekir"
Oyunculara değerli olduklarını hissettirmen ve her daim onlarla ilişkili olman gerekir, en azından benim düşüncem budur. Yine bunla alakalı olarak transfer edeceğim oyuncuları her detayıyla değerlendirir ve uzun gözlemler sonucu transfer ederim.
Taraftarlara keyifli bir futbol vadeden genç teknik direktör, transfer çalışmalarına başladıklarını da dile getirdi.
- - -
Novi Pazar Yapılanma Sürecinde
Yeni teknik direktör İlter Aykal'ın başına geçmesiyle yapılanmaya giren takımda ilk adımlar atıldı. Takım 11 tane personel ile yollarını ayırdı. 2 antrenör, 5 fizyoterapist ve 4 doktor ile yollarını ayıran takım, bir as takım koçunu ekibine dahil etti.
1 Oyuncu İle Yollar Ayrıldı, 3 Oyuncu Kiralandı
Damir Besirovic,Dragan Sarac ve Elvedin Skrijelj, Prva Liga ekiplerine kiralandı. (2.lig)
24 Kişilik Transfer Listesi Hazırlandı
Transfer istediği 8 mevki için 3 alternatifli bir liste hazırlayan Aykal, şimdiden girişimlere başladı.
Lav Kup 2.Eleme Turu Kuraları Çekildi.
Novi Pazar, Sloga Bajina ile eşleşti.