1 ile 11 arası toplam 11 sonuç

Konu: 2012 Olimpiyatları Avrupa Kıtası Voleybol Elemeleri

  1. #1
    Nesil
    2009
    Yer
    Samsun
    Yaş
    30
    Mesajlar
    11,040

    Exclamation 2012 Olimpiyatları Avrupa Kıtası Voleybol Elemeleri

    Milliler iyi başladı!



    2012 Olimpiyatları Avrupa Kıtası Voleybol Elemeleri'nde Türkiye, (A) Grubu'ndaki ilk maçında Bulgaristan'ı 3-0 yendi.
    01 Mayıs 2012 Salı
    2012 Olimpiyatları Avrupa Kıtası Voleybol Elemeleri'nde Türkiye, (A) Grubu'ndaki ilk maçında Bulgaristan'ı 3-0 yendi.

    İlk sete çok iyi başlayan (A) Milli Takım, blokta pasör Naz ve kaptan Esra, hücumda ise Neslihan ve Eda ile etkili oldu. Milliler, ilk teknik molaya 8-4, ikinci teknik molaya ise 16-9 önde girdiler. Bulgaristan, setin sonlarına doğru farkı eritmeyi başarsa da 1. set 25-21 Türkiye'nin üstünlüğüyle geçildi: 1-0

    İkinci sette de rakibine göz açtırmayan ay-yıldızlı ekip, ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. Savunmada açıklar veren ve hücumda da bir türlü toparlanamayan Bulgar ekibi, 2. teknik molayı 16-9 geride tamamladı.

    Türkiye bu seti de 25-17 alarak skoru 2-0'a getirdi.

    Üçüncü sette diğerlerinden farklı olmadı. Kaptan Esra bu bölümde de hücumda son derece etkili olurken, pasör Naz hızlı hücumlarda Bahar ve Eda'yı iyi kullandı.

    Türkiye, ilk teknik molasını 8-2, ikinci teknik molasını ise 16-8 üstün geçtiği seti 25-15 aldı ve maçtan 3-0 galip ayrıldı.

    TVF Başkent Salonu'nun tamamına yakını dolarken, seyirciler milli takımı, ellerindeki Türk bayraklarıyla coşkulu bir şekilde destekledi.

    Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Avrupa Voleybol Konfederasyonu Başkanı Andre Meyer, (A) Milli Takım'ın ana sponsoru Vakıfbank'ın Genel Müdürü Süleyman Kalkan ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, karşılaşmayı protokol tribününden takip etti.

    (A) Milli Takım, gruptaki ikinci maçını yarın saat 19.00'da Hırvatistan ile yapacak.

    Türkiye: 3 - Bulgaristan: 0

    Salon: TVF Başkent
    Hakemler: Aliaksandr Piasetski xxx (Beyaz Rusya), Susana Maria Rodriguez Jativa xxx (İspanya)

    Türkiye: Gözde xxx, Bahar xxx, Neslihan xxx, Esra xxxx, Eda xxx, Naz xxx (Gülden xxx (Gizem xxx)
    Bulgaristan: Mariya Filipova xx, Nenova x, Rabadzhieva xx, Zarkova xx, Yaneva x, Vasileva x (Strashimira Filipova xx, Desislava Nikolova x, Karakasheva x, Emiliya Nikolova x)

    Setler: 25-21, 25-17, 25-15
    Süre: 67 dakika (25, 22, 20)

  2. #2
    Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½
    Yaş
    39
    Mesajlar
    8,683

    Default

    Dün zorlanmadan kazandık, Olimpiyatlar'a çok yaklaştık, artık başarmalılar.
    "YÜCE ATATÜRK"

  3. #3
    Nesil
    2009
    Yer
    Samsun
    Yaş
    30
    Mesajlar
    11,040

    Default

    Filenin Sultanları'ndan aynı tarife!

    2 Mayıs 2012 21:01 | NTVSpor.net
    Olimpiyat Elemeleri ilk maçında Bulgaristan'ı 3-0 ile geçen Filenin Sultanları, Hırvatistan'ı da aynı skorla devirdi. A Grubu'ndaki ikinci galibiyetine ulaşan Milliler, maçın bitişiyle büyük sevinç yaşadı.

    Facebook'ta Paylaş






    2012 Olimpiyatları Avrupa Kıtası Voleybol Elemeleri'nde Türkiye, A Grubu'ndaki ikinci maçında Hırvatistan ile karşı karşıya geldi.
    Karşılaşmadan 3-0 galip ayrılan Milliler, böylece 2. gün sonunda grubunda 6 puanla liderliğe yükselerek yarı final yolunda çok büyük bir adım attı.
    Maçın ilk teknik molasına 8-5 önde giren Milliler, Gözde'nin servisleriyle farkı açtı ve ikinci teknik molaya 16-10 girdi. Üstünlüğünü sürdüren Filenin Sultanları ilk seti 25-19 tamamladı ve 1-0 öne geçti.
    İkinci setin ilk teknik molasında 8-3 üstünlüğü olan Milliler, teknik molanın ardından farkın kapanmasına engel olamadı ve ikinci teknik molaya girilirken fark 1'e indi. Filenin Sultanları ikinci seti de 25-20 önde tamamladı ve durumu 2-0 getirdi.
    reklam
    Üçüncü setteki ilk teknik molaya 8-4, ikinciye de 16-11 önde giren Milliler, sahadan 25-14 galip ayrıldı ve 3-0 ile gruptaki ikinci galibiyetine ulaştı.
    A Milli Takım, gruptaki üçüncü maçını yarın saat 19.00'da Almanya ile yapacak.

  4. #4
    Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½
    Yaş
    39
    Mesajlar
    8,683

    Default

    Olacak olacak, inancımız tam.
    "YÜCE ATATÜRK"

  5. #5
    Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye
    Mesajlar
    7,898

    Default

    Almanya'ya karşıda 3-1'lik bir galibiyet alındı.

    Voleybolda Fenerbahçe'nin gösterdiği başarı ister istemez milli takım üzerine de yansıyor. O yüzden hiçbir şey tesadüfen gerçekleşmez.

    Rakiplerimiz ya Polonya ya Rusya olacakmış.

  6. #6
    Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal
    Mesajlar
    3,984

    Default

    Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Almanya'ya karşıda 3-1'lik bir galibiyet alındı.

    Voleybolda Fenerbahçe'nin gösterdiği başarı ister istemez milli takım üzerine de yansıyor. O yüzden hiçbir şey tesadüfen gerçekleşmez.

    Rakiplerimiz ya Polonya ya Rusya olacakmış.
    Sırbistan-Polonya ikisiyle de yarım kalan hesap vardı, Polonya gelmiş. Bakalım eşleşirsek inşallah rövanşı alırız.

  7. #7
    Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal
    Mesajlar
    3,984

    Default

    Rusya ilk seti almış 14-16 gerideyiz 2.sette de. Bu seti almamız lazım.

  8. #8
    Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal
    Mesajlar
    3,984

    Default

    26-24 aldık 1-1 setler.

  9. #9
    Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal
    Mesajlar
    3,984

    Default

    Geldi final: 3-1

    Setler: 26-28 / 26-24 / 25-16 / 25-21

  10. #10
    Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½
    Yaş
    39
    Mesajlar
    8,683

    Default

    Olacak olacak, voleybolda artık ekol olmamız lazım, Fenerbahçe 3 senedir Final Four oynuyor avrupanın bir numaralı kupasında ve bu sezon da şampiyon oldu, geçen sene Vakıfbank aynı kupayı aldı, bu başarıları sürdürmek, kulüp takımlarının yabancı kaliteli oyuncularla bu kupaları alıyor şeklinde olmadığını göstermek ve artık dünya voleybolunda saygı duyulan, hep zirveyi zorlayan bir ülke olduğumuzu gösterme zamanı. Olimpiyatlarda gelecek başarı da bunu sağlayacaktır, devamlılık da sağlanırsa, artık hep en iyiler arasında oluruz.
    "YÜCE ATATÜRK"

  11. #11
    Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal
    Mesajlar
    3,984

    Default

    Türkiye-Polonya: 3-0

    Olimpiyat vizesini aldık.

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •