1 ile 11 arası toplam 11 sonuç

Konu: Fransa Bisiklet Turu

  1. #1
    Nesil
    2008
    Yer
    ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    1,022

    Default Fransa Bisiklet Turu

    yav kimse takip etmiyomu fransa bisiklet turunu herhangi bi başlık açılmamış avrupa futbol şampiyonasından sonra oluşan boşlugu güzel doldurur burdan tavsiye ederim hem dağ etaplarıda yeni başlıyo herhangi bişey kaçırmış sayılmazsınız o Fransanın muhteşem güzelliklerine fransa bisiklet turu aracılığıyla eşlik edin

    Sagan kaosu da yendi



    Fransa Bisiklet Turu'nun altıncı etabını Peter Sagan kazandı. Kazaların damga vurduğu yarışta genel klasman sarsıldı

    Slovak bisikletçi, iki gün üst üste etap zaferine ulaşan Andre Greipel'i son bölümde geçerek zafere ulaştı. Genç yıldız, 2012 Fransa Bisiklet Turu'ndaki üçüncü etap zaferine imza attı.

    Épernay-Metz arasında koşulan 207.5 kilometrelik yarış hiç beklenmedik şeylere sahne oldu. Otoritelerin sprint finişi olmasını, rahat geçmesini beklediği güne kazalar, kaos, karmaşa ve yeni süperstar Peter Sagan damgasını vurdu.

    Yağmurla başlayan, kara bulutlar altında süren günde yarışın bitimine 23 kilometre gerçekleşen kaza her şeyi alt üst etti. Bir anda 50 civarında bisikletçinin dengesinin bozulduğu, düştüğü, uzun süre de yerden kalkamadığı kaza tam bir karmaşa yarattı. Genel klasman iddiası olan Robert Gesink, son İtalya Bisiklet Turu şampiyonu Ryder Hesjedal, geçen sene Alpe d’Huez’de zafere ulaşan genç Fransız Pierre Rolland, Lüksemburglu ünlü bisikletçi Frank Schleck, Amerikalı sprinter Tyler Farrar, geçen senenin İtalya Turu şampiyonu Michele Scarponi, tecrübeli sprinter Alessandro Petacchi de karmaşadan etkilenen isimlerden oldular.

    Yarışın başında başka bir kazaya karışan Andre Greipel ve büyük kaos sonrası gerilerde kalan Mark Cavendish’in yokluğunda tüm gözler Avustralyalı sprinter Matthew Goss ve Slovak bisikletçi Peter Sagan’a çevrilmişti. Fakat normal durumda hafif sakatlığı nedeniyle son sprinte katılmamayı düşünen Greipel bir anda karar değiştirdi ve iki gündür onu arka arkaya zaferlere taşıyan takımı Lotto-Belisol'un trenine katılarak finişe gitti. Alman sprinterin son bölümdeki atağına cevap veren ise Peter Sagan oldu. Slovak bisikletçi üçüncü etap zaferina ulaştı.

    1990 doğumlu Sagan, Tur'in birinci ve üçüncü etabını kazanarak tüm dünyayı kendine hayran bırakmıştı. Liquigas bisikletçisi, hafif eğimli olan o galibiyetlerinin ardından bugün de saf bir sprinteri yenerek üçlemeyi tamamladı.

    Kaza, genel klasman iddialısı birçok ismin umutlarını söndürdü. İtalya Bisiklet Turu Şampiyonu Ryder Hesjedal 13 dakika geride finiş çizgisine geldi.

    Zorlu etap sonrası sarı mayo Fabian Cancellara'da kaldı. İsviçreli bisikletçi, Tur'un ilk gününden bu yana koruduğu genel klasman liderliğini bugün de sürdürdü. Team SKY tarafından çok iyi korunan Bradley Wiggins ikincilikte, Fransız Sylvain Chavanel ise üçüncülükte kaldı

    kaynak : http://tr.eurosport.com

  2. #2
    Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3,067

    Default

    Ben uzun yıllardır takip ediyorum bisiklet turlarını ve klasik yarışlarını ancak forumda fazla ilgi gösteren olmayınca heyecanı paylaşamıyoruz. Yoksa takip eden olsa güzel kritikler yapabiliriz.
    Oğuz Kağan

    TROLLING MAKES PERFECT

  3. #3
    Nesil
    2008
    Yer
    ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    1,022

    Default

    farkettim abi ilgi olmadıgını aslında bu aralar tv de izleyecek bişey yok doktorlar dışında bisiklete yönelebilirler

  4. #4
    Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3,067

    Default

    Madem öyle bugün geçeceğimiz etaptan biraz konuşmak yararlı olabilir. Şu an yarıdan fazlası geçilmiş olan 199 km.'lik Tomblaine - La Planche des Belles Filles etabındayız.

    Etabın 103,5. km'sinde Gérardmer'de bulunan sprint kapısı geçildi. Şimdi 3,1 km'lik %6,4 ortalama eğime sahip 3. kategoriden Col de Grosse Pierre geçilecek.

    Ardından 150. km'den başlayacak olan 3,1 kim'lik %6,4 yine 3. kategoriden Col du Mont de Fourche geçilecek.

    Daha sonradan günün kaderini belirleyecek turumuzun bu seneki ilk ciddi tırmanışı 5,9 km'lik %8,5 ortalama eğime sahip 1. kategoriden La Planche des Belles Filles geçilecek. Yer yer %11-13-14 gibi eğime sahip. Son tırmanışta yaklaşık 560 metre irtifa kazanacaklar. Dünden sonra bugün biraz daha yatışabilir ortalık. Genel klasman iddiası bulunan isimlerin geri kalmasından sonra onlar için bugün bir şeyler ortaya koyma zamanı diyebiliriz.

    Etabın profili şu şekilde;

    Oğuz Kağan

    TROLLING MAKES PERFECT

  5. #5
    Nesil
    2008
    Yer
    ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    1,022

    Default

    bu saganda bişey var adam olacak bu cocuk aslında dünkü kazadan sonra daha zevkli bi yarış izleyebiliriz belki genel klasman favorileri atak yapar
    bu sky takımında böyle domestikler oldugu sürece wigginsin sırtı yere gelmez
    Last edited by semih99999 : 07.Temmuz.2012 at 19:06

  6. #6
    Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3,067

    Default

    Dün yapılan ve Thibaut Pinot'un aldığı kombine tırmanış etabından sonra genel klasmanı belirleyecek asıl önemli etap bugün yapılan Arc-et-Senans → Besançon (Bireysel zamana karşı) etabıydı.

    Bradley Wiggins, 41,5 km'lik bu etabı 51:24 ile geçerken genel klasmanda 10 sn. önünde bulunduğu Cadel Evans'a 1:43 fark atarak 1:53 önüne geçti ve bu sonuçla Alpler ve Pireneler öncesi büyük bir avantaj kaydetti.

    Yarın dinlenme günü asıl kıyamet Çarşamba ve Perşembe günü kopacak ama Wiggo balyozu indirdi.
    Oğuz Kağan

    TROLLING MAKES PERFECT

  7. #7
    Nesil
    2008
    Yer
    ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    1,022

    Default

    valla wigginsin önünde saygıyla egiliyorum genel klasman favorilerine büyük bi darbe vurdu dünkü yarışta pinot zafere giderken takım direktorune koptum yav

  8. #8
    Nesil
    2006
    Yer
    istanbul/Güngören
    Yaş
    42
    Mesajlar
    813

    Default

    Ben yarıştan çok manzarayı izliyorum daha çok

  9. #9
    Nesil
    2008
    Yer
    ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    1,022

    Default

    fransızların asi cocugu voeckler bu sefer seytanın bacagını kırdı turun başından beri yakasını sakatlıklar ve kazalar bırakmıyordu ama bu etabı alması kendisi ve takımı açısından süper oldu ayrıca 40 yaşında olmasına ragmen gençlere taş çıkaran Voigtu tebrik ederim



    Voeckler dizine rağmen

    Fransa Bisiklet Turu’nun Macon – Bellegarde-sur-Valserine arasında koşulan 10. etabını Thomas Voeckler kazandı.
    Dinlenme gününün ardından tekrar yola çıkan bisikletçiler 194.5 kilometrelik dağlık etabı da geride bıraktı.

    Thomas Voeckler son kilometreye doğru yaptığı atakla rakiplerini salladı. Son metrelerde Scarponi ve Voigt karşı atakla cevap vermeye çalışsa da bu girişimler sonuçsuz kaldı.

    4:46:26 ile günün en hızlısı olan Europcar takımının Fransız sporcusunu, Michele Scarponi üç saniye, Jens Voigt ise yedi saniye geriden takip etti.

    33 yaşındaki Voeckler, bu yıl dizinden bir sorun yaşadığı için geçen seneki performansından uzaktaydı ancak yine de bu etap galibiyeti büyük başarı olarak görülüyor.

    Yarışı ön pelotonda bitiren Britanyalı Bradley Wiggins ise sarı mayoyu korudu.
    kaynak : http://tr.eurosport.com

  10. #10
    Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]
    Mesajlar
    5,683

    Default

    Bisiklet sporunda bir tek Armstrongu tanirdim, o da dopingli cikti
    Bisiklet yarislarini severim, kim kazanmis beni pek ilgilendirmiyor ama izlemesi cok zevkli. Huzur veriyor insana.
    Turkiye turu ne zaman basliyor? O parkur da cok zevkli oluyor :]

  11. #11
    Nesil
    2008
    Yer
    ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    1,022

    Default

    türkiye bisiklet turu yapıldıya konya torkudan gabrovskı kazandı bi tane zirve finişi yaptılar bulabilirsen bi yerden izle abi kaçırma

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •