1 ile 6 arası toplam 6 sonuç

Konu: Seyyah Gezi Rehberlik & Danışmanlık

  1. #1
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat
    Yaş
    35
    Mesajlar
    2,880

    Default Seyyah Gezi Rehberlik & Danışmanlık

    Merhaba arkadaşlar.

    Yeni hayata geçen bir oluşum hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.

    Adından da anlaşılacağı gibi, Gezi-Seyahat konusunda Rehberlik ve Danışmanlık Hizmeti vermeyi hedefliyoruz.
    Kısa bir süre sonra faaliyete geçecek olan bu oluşumdan, daha doğrusu bu hizmetin nasıl verileceğini kısaca açıklamak istiyorum.

    Bildiğiniz gibi son yıllarda, özellikle genç toplumumuzun tabir-i caizse gözünü açmasıyla yaz tatillerinde Avrupa'ya seyahat, Interrail, WAT gibi aktiviteleri sıklıkla yapmaya başladığı aşikar. Hatta şahsen ben de bu akımın bir parçasıydım Bu tür seyahatlere Seyahat Acentalarının çizdiği plan ve programlar dahilinde paket turlar vs satın alınarak gezi yapılıyor.

    Ancak bir de belirli bir paket içerisinde sınırlı kalmak istemeyen, tamamen kendi insiyatifiyle gidilecek ülke ve şehirleri belirleyip, planını kendisi oluşturup ona göre gezmek isteyen, fakat nereden başlayacağını ve nasıl planlanacağı konusunda zamanı olmayan kişiler de mevcut. İşte biz burada devreye giriyoruz. Bu kişiler için, bir "Seyahat Acentası" mantığıyla değil, bir "Rehberlik ve Danışmanlık Hizmeti" mantığıyla hizmet ve deneyimlerimizi sunacağız.

    Peki nasıl olacak?

    Gitmek istediğiniz destinasyonları bize söylüyorsunuz. Örn." Paris, Amsterdam,Barcelona, Lizbon" gideceğiniz ülke ve şehirler hazır. Tüm transfer biletleriniz hazır (Uçak,Tren,Otobüs)

    Peki ya nerede kalacaksınız?

    Siz hangi standartta bir hostel/hotel isterseniz orada. Çoğunlukla "Backpackers" denilen sırt çantalı gezginlere hizmet vereceğimiz için bunun cevabı hostel oluyor. Kaç yataklı odada kalmak istediğiniz, şehir merkezine uzak ya da yakın tercih etmeniz vb. durumları göz önüne alarak standardınızı belirliyoruz ve size 1 hafta sonra aynı standarda sahip 3 Hosteli resim ve özellikleriyle beraber size ulaştırıyoruz, seçiminizi yapıp bize dönüş yapıyorsunuz. Artık kalacak yeriniz de var.

    Peki ya ödeme nasıl oluyor?

    Tüm bu belirtilen harcamaları hesaplıyoruz. Hesap tutarının bir kısmını (2/3) sizden alıyoruz ve bilet/rezervasyon işlerini sizin yerinize biz yapıyoruz. Biletleri size teslim ederken kalan tutarı (1/3) da ödüyorsunuz.

    Peki siz nereden kazanıyorsunuz?

    Bizim kazancımız, size oluşturduğumuz gezi masraflarının (Bilet+Hostel Rezervasyon) tutarının sadece %10 kısmını Rehberlik ve Danışmanlık ücreti olarak talep ediyoruz.

    Örnek bir hesap yapacak olursak:

    Ulaşım:
    İstanbul - Paris (90€)
    Paris - Amsterdam (40€)
    Amsterdam - Barcelona (30€)
    Barcelona - Lizbon (15€)
    Lizbon İstanbul (95€)

    Hostel Rezervasyonları:
    Paris 2 gün (40€)
    Amsterdam 2 gün (35€)
    Barcelona 2 gün (30€)
    Lizbon 2 gün (25€)

    Toplam: 395 € + %10 = 434,5 €

    Bu miktarın dışındaki tüm harcamalar tamamen kendi kişisel harcamanız olacaktır. Yukarıdaki hesap dışında hiç bir ücret sizden talep etmiyoruz.

    Ayrıca size vereceğimiz hizmet bunlarla da sınırlı değil. İlk kez yurt dışı deneyiminiz olduğunu düşünerek, yolculuk tarihinden 1 hafta önce sizlerle bir oryantasyon toplantısı gerçekleştireceğiz. Ayrıca seçtiğiniz şehirlerle ilgili gezilmesi/görülmesi gereken yerleri, tadılması gereken tatları, katılımı önerilen aktiviteleri derlediğimiz bilgileri bir katalog haline her şehir için ayrı ayrı ister pdf, ister yazılı döküman halinde sizlere sunacağız.

    Ayrıca, ilkbahar ve son bahar mevsimlerine özel aktivitelerimiz de olacak. Örneğin gezi planında Barcelona'ya gitmek isteyen bir gezgin için tarihler uygun olduğu takdirde Barcelona Futbol Takımı'nı yerinde izleme seçeneği sunabileceğiz. Ya da Atina'ya giden bir basketbolsever için Olympiacos ya da Panathinaikos Basketbol takımlarının herhangi bir Euroleague maçını izleme fırsatı sunabileceğiz.

    İlk başta söylediğim gibi, henüz yeni bir oluşumuz. Hatamız gediğimiz elbette olacaktır ancak sizler için maksimum kalite, minimum fiyat prensibini hayata geçirmek için sıkı ve çalışkan bir ekiple çalışıyor olacağız.

    Bizi sosyal ağlardan takip etmek için;

    Facebook : https://www.facebook.com/SeyyahRehberlikVeDanismanlik
    Twitter: https://twitter.com/SeyyahRD
    Gmail: [email protected]

    Bize ait gerekli duyurulara bu adreslerden ulaşabilirsiniz.

    Açıkçası bu konuyu bu forumda gündeme getirme konusunda tereddütlerim vardı. Çünkü herkesin malumu "Saat ve Parfüm" olayı. Bu yüzden tereddüt duyarak yaklaşacağınızı biliyorum. Az çok tanıdığımız insanlarsınız hepiniz. Yüzyüze görüştüğüm insanlar da var aranızda. Eğer olur da bir gezi yapmak isteyip kapımızı çalarsanız, tüm görüşmeler yüz yüze olacağından az çok niyetimizi de anlarsınız.

    Şimdilik takipte kalmak için sosyal ağları kullanmanız yeterlidir. Çünkü çok yeniyiz ve güvene kazanmaya ihtiyacımız var. Sorularınız varsa da sorabilirsiniz.

    Teşekkürler..
    Last edited by barahir : 20.Temmuz.2013 at 16:21

  2. #2
    Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya
    Yaş
    35
    Mesajlar
    2,141

    Default

    Hayırlı olsun Mehmet. Gelecek yaz bu tarz bir seyahat planlıyoruz, umarım başarılı olursunuz ve bizde kısmet olursa sizin rehberliğinizle bir avrupa turu yaparız.

  3. #3
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat
    Yaş
    35
    Mesajlar
    2,880

    Default

    Teşekkürler Serhat. Şu ana kadar beklediğimin üstünde geri dönüş oldu açıkçası. Tutsa da tutmasa da yollarız sizi inşallah bir tura.

  4. #4
    Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir
    Yaş
    32
    Mesajlar
    5,459

    Default

    Bu konu akıllara "Selman Ozturk" ü getirdi ister istemez
    Football is simple,but Football Manager is not

  5. #5
    Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    31
    Mesajlar
    8,557

    Default

    Hayırlı olsun Mehmet abi inşallah başarılı olursunuz. Yalnız bir de web sitesi yapmanız daha çok yararınıza olur gibi. İnsanlara daha çok güven verirsiniz, talep daha çok olur. Hee birde alıcağın komisyonda ufak bi indirim yapıcan artık biz geldiğimizde
    Screw you guys, I'm goin' home

  6. #6
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat
    Yaş
    35
    Mesajlar
    2,880

    Default

    Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Bu konu akıllara "Selman Ozturk" ü getirdi ister istemez
    Konuyu yazarken ben bile gülümsedim bir an zaten

    Quote Originally Posted by Spy.94 View Post
    Hayırlı olsun Mehmet abi inşallah başarılı olursunuz. Yalnız bir de web sitesi yapmanız daha çok yararınıza olur gibi. İnsanlara daha çok güven verirsiniz, talep daha çok olur. Hee birde alıcağın komisyonda ufak bi indirim yapıcan artık biz geldiğimizde
    Eyvallah Özgür teşekkür ederim Web sitesi için arkadaşlar uğraşıyor inşallah en kısa zamanda faaliyete geçecek o da. Komisyon konusunda ise zaten arkadaşını getirene güzel indirimler var kafamızda

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •