AEK, 1924 yılında İstanbul’un Beyoğlu semtinden Atina’ya göçen İstanbullular’ın kurduğu bir kulüp. İstanbul’un en eski kulüplerinden Pera Club’ın Beyoğluspor’la beraber devamı. Sarı-siyahlı kulüp, Türkiye’de kurulup Yunanistan’a göçmüş tek kulüp değil. Fakat AEK’in diğer Türkiye kökenli Yunan kulüplerinden farkı, Türkiye’yle olan bağını hiç koparmamış olması. Bunda Beyoğluspor’un da büyük payı var. Günümüzde hâlâ Pera Club’un amblemini kullanan Beyoğluspor'un.
Ağırlıklı olarak Atina'da, Anadolu göçmenlerinin ve alt sınıfların desteklediği AEK, 2003 yılına kadar kulübün merkezinin de bulunduğu Nea Philadelphia semtindeki "Nikos Goumas" stadyumunda oynadığı maçlarını, günümüzde inşaat halinde olan yeni stadı "Agia Sofia(Ayasofya) Stadyumu" bitene kadar Atina Olimpiyat stadyumunda oynamaktadır.
Altın yıllarını 1970'li yıllarda Loukas Barlos'un kulüp başkanlığını yaptığı dönemde yaşayan AEK, Yunan futboluna Kostas Nestoridis, Dimitrios Papaioannou, Thomas Mavros gibi yıldızlar kazandırmıştır. 80. yılını 2004 yılında kutlayan AEK, kutlamalar dolayısıyla Galatasaray ile Atina da ve İstanbul'da olmak üzere dostluk maçları düzenlemiştir.
2012-13 sezonunda tarihinde ilk kez Yunanistan Süper Ligi'nden düşen kulübün yönetimi, yüksek borç yükünden kurtulma politikasının bir parçası olarak 2013-14 sezonunda bir alt ligde değil, "2. Futbol Ligi" olarak geçen ve amatör bir lig statüsünde bulunan 3. lig'de yarışmayı tercih etmiştir.1 sezon 2.Futbol Ligi'nde mücadele ettikten sonra 2014-1015 sezonunda "Yunanistan Ulusal B Ligi"nde yani 2.Lig'de mücadele edecektir.
1 Temmuz 2016 Tarihinde Geçeceğimiz Yeni Stadımız
Taraftarımız
Türk Bayrağı Açarken
Berkin Elvan'ı Unutmazken
Lefter'i Son Yolculuğuna Uğurlarken
Türk Asıllı Stelyos Kazancidis'in Bestelediği AEK Marşı
[YOUTUBE="w1F1KDfjv_o"]AEK MARŞI[/YOUTUBE]