-
22.Haziran.2006, 12:50
Aurelİo'dan Bomba AÇiklamalar
AURELİO'DAN BOMBA AÇIKLAMALARSambacıdan itiraflar
Fenerbahçeli Marco Aurelio Brezilya'dan döner dönmez çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kaçan şampiyonluğun hala etkisini üzerinden atamadığını belirten Aurelio, 'Şampiyonluğu nasıl kaçırdık hala inanamıyorum. Taraftarlarımızın gözyaşları gözümün önünden gitmiyor. Onlardan ancak 100. yılda şampiyon olarak özür dileyebiliriz' dedi. Aziz Yıldırım'ın istifa haberini duyduğunda inanmadığını ve teyit etmek için Türkiye'de tanıdığı herkesi aradığını söyleyen Brezilyalı, 'Kulaklarıma inanamadım ve adeta şok geçirdim. Böyle bir şey nasıl olur diye kendime sordum. Neyse ki geri dönme kararı verdi. O kulüp için çok önemli, yeri kolay kolay dolmayacak bir isim. 100. yılda onu başımızda görmek beni çok mutlu etti.' ifadelerini kullandı.
CİDDİ TEKLİFLER ALDIM
Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunu ve buradan ayrılmayı düşünmediğini de ifade eden Aurelio sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bu yıl çok ciddi teklifler aldım. Ama ben Fenerbahçe'den kopamam. Ancak Fenerbahçe gitmemi isterse, ayrılırım.'
Türk Milli Takımı'ndan teklif gelmesinin kendisini mutlu edeceğini ve oynamak için şartları düşüneceğini söyleyen yıldız futbolcu, 'Ama unutulmamalı ki ben 28 yaşındayım. Genç futbolcular var. Onların önünü kesmek istemem. Yine de böyle bir teklif beni gururlandırır' şeklinde konuştu.
FAZLASIYLA HİSSEDECEK
Nobre ve Tümer'in ezeli rakipler arasındaki transferleri için çok iddialı bir değerlendirme yapan Marco, 'İki takım da bu iki oyuncunun eksikliğini fazlasıyla hissedecek. Fenerbahçe çok iyi bir golcü almazsa Nobre'yi çok arar. Beşiktaş da Tümer'in yerini dolduramaz' ifadelerini kullandı. Tümer ve Alex'in yan yana oynamasının takım içinde sıkıntı yaratacağı yönündeki eleştirilere de katılmadığını ifade eden Aurelio, 'Brezilya milli takımında Kaka ve Ronaldinho yan yana oynuyor. Hem de mükemmel oynuyor. Tümer ve Alex de bizim Kaka ve Ronaldinho'muz olur' diye konuştu.
PEK ANLAYAMADIM
Anelka'nın 'Alex pasları bana değil Nobre'ye atıyordu' şeklindeki açıklamalarına da şaşıran yıldız oyuncu, 'Anelka ile konuşmadım ama eğer yapmışsa bunu pek anlayamadım. Brezilyalılar'ın kendi aralarında birbirlerini kayırdığı şeklindeki haberler bu yıl hep çıktı. İki yıl şampiyon olduğumuzda her şey iyiydi. Başarısızlık gelince herkes bir şeyler yazıp, çizmeye başladı. Takım içinde herkes eşit. Bu haberler nereden çıkıyor çok merak ediyorum' dedi.
Fenerbahçe teknik direktörlüğü için adı geçen Scolari'nin gelmesini çok istediğini de söyleyen Aurelio, 'O muhteşem bir çalıştırıcıdır' diye konuştu. Fenerbahçe'nin R. Carlos, Adriano ve Crespo gibi isimleri de alabileceğini iddia eden Marco, 'Fenerbahçe kimi isterse alır. Zaten R. Carlos haberleri iki ay önce Brezilya'da da yazılmıştı. Fatih Tekke'nin de gelmesini çok isterim. Onunla Trabzon'da 1 yıl oynadım müthiş bir golcü. Keşke onu da alsak' diye konuştu.
Tatil için gittiği Brezilya'nın Rio kentinde gaspçıların saldırısına uğrayan ve canını zor kurtardığını anlatan Aurelio, 'Eşimle birlikte arabadaydık. Neye uğradığımızı şaşırdık. Rio'da çok sık olan şeyler bunlar. Bir ara her şeyin bittiğini düşündüm ve ölüm korkusunu yaşadım. Sonra da ne isterlerse verdim. Hatta yeni aldığım BMW marka otomobilimi bile. Neyse ki canımıza kast etmediler. Önemli olan da sağlığımızdı. O anı hayatım boyunca unutamam' şeklinde konuştu.
BEN KATOLİĞİM
Kendisine hakkında çıkan, 'Satanist olmaktan son anda kurtuldu ve Hıristiyanlığı seçti' şeklindeki haberi gösterdiğimizde ise gülme krizine girip şoke oldu. Yanıtı ise çok netti, 'Benim ailem katoliktir ve inançlarına son derece bağlıdır. Ben de o şekilde yetiştirildim ve doğduğum günden bu yana inancımda en ufak bir değişiklik de olmadı.'
BAŞKA ŞANSIMIZ YOK
Aurelio bizim için Dünya Kupası'nı da değerlendirdi: 'Brezilya bu inanılmaz kadrosuna rağmen hiç iyi oynamıyor. Bizimkiler daha hiçbir şey göstermediler. Zaten göstermeye başlarlarsa onları hiç kimse durduramaz.'
Tecrübeli futbolcu sözlerini Fenerbahçe taraftarı için verdiği şu anlamlı cümleyle noktaladı: 'Ben yalancı durumuna düşmemek için mesaj vermek istemiyorum. Çok çalışıp onların isteklerini yerine getireceğiz. Başka şansımız yok.'
Kaynak Akşam Gazetesi
-
22.Haziran.2006, 13:39
ben öyle bombalık bir açıklama göremedim ama payalaşım için teşekkürler....
-
22.Haziran.2006, 14:04
ben aynı baslıgı aktardım 1907haber.com la. cok gusel konusmus adam
-
22.Haziran.2006, 14:08
bence de güzel konuşmuş
FENERBAHÇE
Hep Destek Tam Destek
-
22.Haziran.2006, 15:38
bu adamı seviyorum
Mesaj Yetkileri