Sayfa 1 / 10 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 289 sonuç

Konu: Gökyüzünü Sarı-Laciverde Boyayacağız | Fenerbahçe SK

Default Gökyüzünü Sarı-Laciverde Boyayacağız | Fenerbahçe SK

dünyanın en büyüğü olma yoluna çıkıyoruz. ama hemen olmaz, kısa-orta-uzun vadeli hedefler koymalı. kendime 10 sene ömür biçtim, 10 senede dünyanın en büyüğü olduk olduk, olamadık doğrudan emekliye ayrılacağım.

kısa vadeli hedefler:
    (1-2 sezon)

- sonuca odaklı futbol
    - her sezon şampiyon olacak hale gelmek (fb-gs-bjk yönetenler için sorun değil zaten)
    - sadece genç oyuncular almak

orta vadeli hedefler:
    (3-6 sezon)

- akıcı futbol
    - her sezon şampiyonlar ligi'nde gruptan çıkacak, mümkünse üst turları zorlayacak duruma gelmek
    - değerini bulan bazı gençleri satarak ekonomiyi düzeltmek, yıldız oyuncular için cazip bütçeye sahip olmak ve kadroda dinamizm sağlamak
    - altyapıya yatırım

uzun vadeli hedefler:
    (7-10 sezon)

- baskın futbol
    - şampiyonlar ligi'ni kazanmak
    - her sezon şl'nin favorilerinden olmak
    - hiç bir futbolcunun ilgilenmiyorum demeyeceği bir kulüp olmak
    - altyapının meyvelerini her sezon en az 2-3 oyuncuyla toplayabilecek hale gelmek

kendi profilim, 2017 senesinde:

continental b lisansım var, sunday league footballer yani en düşük profilden başlattım.
    Last edited by tevfikken : 01.Nisan.2016 at 22:11

Onaylanmıştır. Başarılar dilerim.
    ''Dürüstlük pahalı bir mülktür. Ucuz insanlarda bulunmaz.'' Hz Ömer (ra)
    Ağ ve Sistem Uzmanlığı
    Gerede Rehberi
    Kişisel Web Sitem

ilk iki sezonu oynadığım için kısaca özet geçeceğim, 3. sezondan itibaren anlatmaya başlayacağım.

2015-16:

işe meireles, kadlec ve diego'yu satarak ve fabiano'yu geri yollayarak başladık. altınordu'nun genç stoperi çağlar söyüncü'yü, atletico'dan angel correa'yı, gremio'dan luan'ı aldım, atletico'dan genç 10 numara oliver'ı kiraladık. devre arası transfer döneminde volkan şen'i montepeiller'e satarken sparta prag'ın sol kanadı krejci'yi ve monaco'nun genç stoper/sağ beki almamy toure'yi renklerimize bağladık.

uefa'da 3. turda atletico'ya elendik, türkiye kupası gruplarında kupaya veda ettik, ligde de şampiyon olduk.

- sonuca odaklı futbol hedefi sonuca ulaştı
    - sadece genç oyuncular alma hedefi sonuca ulaştı

2016-17:

16 milyonluk satın alma opsiyonunu kullanmadığım oliver atletico'ya geri dönerken, sözleşmesi sona eren topuz, alves, serdar gibi futbolcuları temizleyerek ve nani'yi man city'ye, josef'i porto'ya, stoch'u q.p.r.'a, fernandao'yu sao paulo'ya, emenike'yi dnipro'ya satarak transfer bütçesine büyük katkı sağladık. sözleşmesi biten kaleci geronimo rulli'yi, marsilya'nın genç stoperi karim rekik'i, sociedad'ın genç stoperi srdjan babic'i, önceki sezon liverpool'a transfer olan genç santrfor moussa dembele'yi, midjtylland'ın genç kanat oyuncusu pione sisto'yu ve satış listesine konan andrea poli'yi kadromuza kattık. gremio'nun genç 10 numarası lincoln'le devre arası gelmek üzere sözleşme imzaladık.

uefa'da yine 3. turda bu sefer tottenham'a elendik, ligde ve kupada şampiyon olduk.

- her sezon şampiyon olacak hale gelme hedefi başarıya ulaştı

2017-18

sezona başlarken:

tot ziens robin...

geldiğinden beri bekleneni fazla veremeyen, yedek kulübesine hapsolan ve fiziksel özellikleri iyice düşen robin van persie'nin sözleşmesini 1 sene kala karşılıklı feshettik. kendisinden geriye eğittiği (tutor'lık yaptığı) correa ve dembele'nin yükselen kararlılıkları (determination) ve sürekli bozmaya çalıştığı team harmony kaldı, teşekkür ederiz egosantrik reyiz.

güle güle volkan...

sözleşmesi biten volkan'la devam etmeme kararı aldık. rulli'nin yedeği olarak zaten morali bozulup duruyordu ve yerini daha ucuz ve kulübün altyapısından yetişmiş oyuncu kontenjanına uyacak bir kaleciye bırakmak daha doğru olacaktı. sözleşme uzatmayı çok istedi ama kendisine kulüpte ayaküstü teşekkür edip yolladık. bir de düzgün giyinip tıraş mıraş olmuş beni kandıracak, yürüü...

alper gitti!

planlama gereği 25 kişilik kadroyu korumak istediğimiz için hem gelir getirecek hem de yerini kulübün altyapısından yetişmiş oyuncu kontenjanıyla doldurabileceğimiz uygar'a bırakacak tek aday alper'di. kendisini hannover'e uğurladık, veda günü yaptığı basın toplantısında gözleri doldu. güle güle alper.

sisto da gitti!

ac milan'ın epey cazip teklifine hayır diyemedik ve şampiyonlukta büyük katkı sağlayan sisto'yu 1999'da real madrid'e giden baliç gibi tadı damakta kalan 1 sezonluk futboluyla daima seveceğiz. gerçi giderken yaptığı basın toplantısında alper'in aksine 32 diş güldü, olsun gülsün.

artık avrupada başarı için büyük oynamak istiyoruz ve transfer çalışmalarımız çok yoğun geçti. yeni başkanın borçları yapılandırmasıyla birlikte daha iyi hale gelen transfer bütçemiz bize daha büyük oynama şansı sağladı.

transferler:

1) mert yuvaya döndü!

iki sezon önce haksızca gönderilen mert'e iade-i itibarımızı yaptık. kulübün altyapısından yetişmiş oyuncu kontenjanına uyan, camianın evladı doğuştan fenerli işte daha ne olsun?

yalandan değil:

2) marco benassi fenerbahçe'de!

inter çıkışlı, livorno'lu 22 yaşındaki orta sahayı renklerimize bağladık. yüklü meblağa mal olan bu transferimizin en önemli özelliği orta sahanın göbeğinde tam bir duvar örmesi, sezon sonu yollarımızı ayırmayı düşündüğümüz mehmet topal'ın yerine adapte olup önümüzdeki 5 senenin iskeletini oluşturacak en önemli eleman olmasıdır.

3) sebastian driussi fenerbahçe'de!

river plate'in 21 yaşındaki forveti 3. bölgenin her yerinde oynayabiliyor. kalpten oynayacağının mesajını resimde vermiş bile.

4) gustavo mendoza

menejerlerin önerdiği 18 yaşındaki paraguaylı regen, scoutlar pek iyi rapor vermese de ben kendi tecrübelerime dayanarak kendisine inandım ve hemen kapızladım. u-19'a yolladım pişsin azıcık.

bu da resmi, driussi'nin kayıp kardeşini getirmişiz meğer, müge anlı'ya döndük:

Last edited by tevfikken : 01.Nisan.2016 at 22:00

2017-18 sezonu orta vadeli hedeflerimizin başlangıç sezonu. orta vadeli hedefleri tekrar hatırlayalım:

- akıcı futbol
    - her sezon şampiyonlar ligi'nde gruptan çıkacak, mümkünse üst turları zorlayacak duruma gelmek
    - değerini bulan bazı gençleri satarak ekonomiyi düzeltmek, yıldız oyuncular için cazip bütçeye sahip olmak ve kadroda dinamizm sağlamak
    - altyapıya yatırım

şampiyonlar ligi'nde başarı için ileri uçta 20 yaşındaki dembele yetmez. tecrübeli, takımı çekip çevirecek, önemli maçlarda elini taşın altına koyacak bir forvet lazım.

scoutlara dedim ki bana bitiriciliği, kararlılığı, özel yeteneği, liderliği ve dengesi en az 14 olan futbolcuları listeleyin.

bana bunları çıkardılar:

ben de bu uçuk listeden kendime makul olabilecek beş tane aday belirledim:

1) carlos tevez

34 yaşında ama çocukluk aşkı boca'da oynuyor. sarı laciverde kandırırım belki.

2) zlatan ibrahimoviç

bu mu makul? der gibisiniz ama söyleyeyim artık 37 yaşında ve son bir voli vurmak isteyebilir.

3) wayne rooney

scoutlar maliyetinin çok yüksek olacağını ama kendisinin bize gelmeye epey sıcak baktığını söyledi. hadi inşallah.

4) simone zaza

juventus'ta mutlu değil ve satış listesinde. henüz 26 yaşında, şampiyonlar ligi kozumla ikna edersem kendisini kanıtlamak için gelebilir.

5) lucas pratto

hiç avrupa sahnesine çıkmamış, unutulmaya yüz tutmuş bir star. 29 yaşında ve hala verebilecek çok şeyi olabilir.

bakalım hangisini alacağız? cevabı akşama.
    Last edited by tevfikken : 01.Nisan.2016 at 21:58

pek ilgi görmedi sanırım, kimi alacağımızı merak eden de yok. o ara taktiği sunayım:

bu ideal 11 ve diziliş:

bu taktiğim:

hazırlık maçları şöyle:

Last edited by tevfikken : 01.Nisan.2016 at 20:42

hocam sisto gönderilir mi hiç
    ibrayı al ibrayı

Quote Originally Posted by reis54 View Post
    hocam sisto gönderilir mi hiç
    ibrayı al ibrayı
    sisto önemli maçlarda hiç varlık gösteremedi, asistan raporunda negatif olarak gözükecek kadar kötüymüş meğer o özelliği...

ibra çok zor kabul ettiremedim bir türlü belki tevez... hayırlısı.

ibra ve tevez ile görüşmeler tıkanınca simone zaza'yı kiralık olarak kadromuza kattık, opsiyon yok. bakalım neler yapacak...

transfer dönemi özeti:

Last edited by tevfikken : 01.Nisan.2016 at 21:54

süper kupa fenerbahçe'nin!

zaza ayağının tozuyla geldi, oyuna girip golünü yazdı. devamı gelecek diyor, bekliyoruz.
    Last edited by tevfikken : 01.Nisan.2016 at 22:01

Nesil
    2014
    Yer
    izmir

Transferler iyi geçen sezonlarda iyi geçmiş.Tevez büyük takımlarada gitmiyor kalıyor bocada

ligdeki ilk üç maçı gol yemeden tamamladım:

şampiyonlar ligi kurasını bekliyoruz, bu sezon gruptan çıkmalıyız artık.

Quote Originally Posted by olgunege75 View Post
    Transferler iyi geçen sezonlarda iyi geçmiş.Tevez büyük takımlarada gitmiyor kalıyor bocada
    aynen hocam baya uğraştım tevez için, istediğim özelliklere tam uyan bir forvetti, olmadı. belki seneye :/

zor bir kura oldu...

ligdeki 4. maçımda başakşehir'i 1-0 yenerek 12 puanla liderliğimi sürdürüyorum, sırada şampiyonlar ligi grubu ilk maçı var.

anderlecht deplasmanında son dakikada güldük!

66'da oyuna giren driussi son dakikada güzel bir kontratak sonrası golünü yazarak 3 puanı hanemize yazdırıyor. arsenal ile dortmund 1-1 berabere kalıyor ve ilk maçlar sonunda lider oluyoruz.

rize ve trabzon maçlarında da gol yemeden 6 puan alıyoruz ve sırada şampiyonlar ligi grubu 2. maçı var, evimizde arsenal'le oynayacağız.

kadıköy'de bozgun!

cesur oynamanın faturası ağır oldu. tonla gol kaçırdık, rakibin kaleyi bulan 6 şutundan 5'i gol oldu. tecrübe farkı.

ligde 8. hafta sonunda hala gol yemedim, sırada yine kadıköy'de dortmund maçı var. bu maçı mutlaka almalıyız yoksa gruptan çıkma şansımız çok azalacak.

kadıköy'de zaza şov!

inanılmaz çekişmeli geçen maça 2 gol 2 asistle simone zaza damgasını vurdu. grupta 4 puana ulaşarak 3 puanlı dortmund'un önüne geçip 2.'liğe yükseldik. diğer maçta anderlecht arsenal'le 1-1 berabere kaldı. arsenal 7 puanla lider.

10. hafta sonunda gol yemeden devam ediyorum, sırada dortmund deplasmanı var.

Last edited by tevfikken : 02.Nisan.2016 at 03:17

penaltıyla yıkıldık...

skoru 1-2'ye getirip ikili averajda üstün duruma geçmiştik ki 88'de çalınan penaltıyla yıkıldık... arsenal anderlecht'i 4-0 yendi ve 10 puana ulaştı, dortmund'la biz 6 puandayız ama onlar 2. biz 3.'yüz.

12. hafta sonunda 11 maçtır sürdürdüğümüz gol yemeden galip gelme rekorumuz rulli'nin 3. dakikada kendi kalesine attığı golle sona erdi.

aynı zamanda ligde 32 maçlık yenilmezlik rekorumuz da sona ermiş oldu.

Last edited by tevfikken : 02.Nisan.2016 at 03:38

anderlecht'i rahat geçtik

fazla söze gerek yok, kritik bir maçtı ama rahat geçtik, arsenal deplasmanda dortmund'u 2-1 yenince 13 puanla liderliğini sürdürdü, biz 9 puanla 2.'liğe yükseldik, dortmund 6 puanla 3. sıraya indi. her şey son maçlara kaldı.

14. hafta sonunda liderliğimiz devam ediyor, ligdeki 2. golü yine kendi kalemize attığımız bir golle yedik, sağlık olsun.

arsenal deplasmanı çok kritik ve en az beş katı zor, hele dortmund'un anderlecht karşısında puan kaybı yaşaması mucize. işimiz allaha kaldı.
    Last edited by tevfikken : 02.Nisan.2016 at 03:42

ve mucize gerçek oldu!

arsenal'e 3-0 yenildik ama diğer maçta anderlecht dortmund'dan 1 puan koparınca grubu 2. bitirdik. teşekkürler anderlecht sizi de yendik iki maçta artık kusura bakmayın.

anderlecht - dortmund:

bu da puan durumu:

Nesil
    2014
    Yer
    izmir

Zaza transferi iyi olmuş Şlden çıkmakda iyi olmuş

hocam zazayı sevmiyorum ben ya çok kazmalık yapıyor

bence sisto mükemmel hocam

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Öyle ya da böyle gruptan çıkmak mükemmel olmuş. Zaza candır
    TariboWest

Quote Originally Posted by olgunege75 View Post
    Zaza transferi iyi olmuş Şlden çıkmakda iyi olmuş
    teşekkürler, zaza büyük maçlarda farklı oynuyor

Quote Originally Posted by reis54 View Post
    hocam zazayı sevmiyorum ben ya çok kazmalık yapıyor
    üstte de dediğim gibi zaza büyük maçlarda fark yaratıyor hocam, sisto ise önemli maçlarda özellikle kötü maalesef...

Quote Originally Posted by TariboWest View Post
    Öyle ya da böyle gruptan çıkmak mükemmel olmuş. Zaza candır
    teşekkürler valla ilk maçta anderlecht'i son dakikada yenmesem hepsi hayaldi

Sayfa 1 / 10 123 ... SonSon

Mesaj Yetkileri