Öncelikle merhaba arkadaşlar...
Başlığa bakıp da bunu bilmeyen mi var diyenler olabilir. Ama çeşitli yerlerde çıkan haberlere okuyup inansak da yine de çoğumuzun içinde : acaba bu bir 1 Nisan şakası mı? diye tereddüd vardı. Ben de dayanamadım ve Türk Telekoma bir Bilgi Edinme başvurusu yaptım. Gelen cevap bütün tereddütlerimi ortadan kaldırdı. Ben de sizlerle paylaşayım istedim.
>From: "Bilgi Edinme" <[email protected]>
>To: <******@hotmail.com>
>Subject: ADSL HIZ
>Date: Tue, 19 Apr 2005 16:52:37 +0300
>
>Sayın **** ******
>
>
>
>256 Kbit/sn hızındaki en düşük ADSL bağlantısının 512 Kbit/sn olması
>düşünülmekte olup, konuya ilişkin hazırlık çalışmaları devam etmektedir.
>ADSL bağlantı hızı 512 Kbit/sn olduğunda web sayfamızda ve Basın-Yayın
>organları aracılığı ile değerli müşterilerimize duyurulacaktır.
>
>
>
>Saygılarımızla,
>
>
>
>
Not: Bilgi Edinme kanunu çıktığında bununla ilgili burun kıvıranlar yanılmışlardır. Ben birçok konuda bu imkandan yararlandım. Ve gördüm ki oldukça işlevsel olan bir uygulamadır. sakın yapacağınız başvuruların cevapsız kalacağını düşünmeyin. Çünkü ilk olarak başvuru yaptığınız kurum kanunla belirlenmiş haller dışında size cevap vermekle yükümlüdür. Diğer bir yükümlülüğü ise bunu yine kanunla belirtilmiş süreler içinde yapmasıdır. Son olarak artık ülkemizde vatandaş ile devlet arasındaki iletişimsizlik sorununa az da olsa bir çözüm getirdiği için; bu kanunun yasalaşmasında emeği geçen herkese (Akademisyenler, Hukukçular, Bürokratlar, Siyasiler...vb.) teşekkür etmek isterim.