arkadaşlar bildiğim kadarıyla tüm sahaların ölçüleri standart 104 e 68 ama oyunda rize ve anderletch in sahası ince uzun görünüyor acaba gerçektede öylemi
arkadaşlar bildiğim kadarıyla tüm sahaların ölçüleri standart 104 e 68 ama oyunda rize ve anderletch in sahası ince uzun görünüyor acaba gerçektede öylemi
gercek hayattada farklı ...
nasıl oluoo o kardeşler
farklı değil yaw ne demek farklıo ekran ayarları vs. olmasın??
öle şey mi olur standarttır bence hepsi ..
ya bence farklı çünkü ben gsnin bi şamp. ligi maçında rakibin saha ölçülerini azalttığını hatırlıorum s.graz dı galiba
evet doğru sölüyorsun.. galatasaray a geniş alanda top oynatmamak için yapmışlardıOriginally Posted by çaalar
![]()
öle bişi olamaz abi nası ya ?
gerçek hayatta ew sahibi ekip isterse sahanın boyutlarıyla oynayabilir die biliyorum ben
arkadaşım fifanın belirlediği çeşitli saha boyutları var benim bildiğim kadarıyla..en üst ve alt sınırlar var yaniOriginally Posted by Vale
![]()
bencede öle bişey olmaz
benim bildiğim bütün saha botları yanıdır.ister 1 lig olsun ister 3 lig.fark etmez.olması gerekende bu.
Bence standarttır...
O zaman Chelsea oyuncularının şutları iyi diye kaleyi de minyatür yapabilirler bence böyle bişey olmaz,olamaz...![]()
abi sen uçtun minyatür kale nerden çıktı
editor den bakin isterseniz orda standartlar yaziyor
en en genis 100 en az 75(die biliyorum)
boy da 100 ile 150 arasinda bu standartlar arasinda olabilir sahanin boyu
hatta editor den sahaniin boyunu ve enini genislettiginiz vakit futbolcular daha cok yoruluyor pestili cikiyor kondisyon denen bise kalmio
Sahalar standrt arkadaşlar
Lafın gelişi söylüyorum minyatür kale fikri ne kadar uçuksa sahanın küçültülmesi de o kadar uçuk...Originally Posted by no-name-user
![]()
Böyle bişeyin imkanı yok tv'ler de de stadların boyutlarının farklı görünmesinin sebebi kamera açısı...
valla hangi takımdı bilmiyorum ama bana'da denk geldi dediğin gibi ince uzundu.Originally Posted by saruman16
![]()
Bildiğiniz gibi gerçek hayatta da saha boyutları farklı örnek vereceğim Galatasaray Samiyende süper oynuyordu Olimpiyatsitadında döküldü Ergün Penbe saha boyutunun farklı olması nedeniyle alan savunmasında zorlanıyoruz demişti FM gerçekçi bir similasyon olduğundan bilinen saha ölçüleri aynen aktarılmış evet Rize Atatürk stadı ölçüleri ufak minumum ölçülerde Man Unt sahasıda hata değil gerçekçiliğin bir kanıtı daha.
oyunu bilmemde gerçekte kesin bir sınır yok mesela ingiltere statlar daha dar ispanyada uzun ve geniş almanyadaysa daha uzun
UEFA'nın belirlediği kriterler var. Saha uzunluğu, genişliği şu şu değerler arasında olmalıdır diye. Evsahibi takım bu değerler arasında istediği boyutta oynayabilir maçlarını....
"YÜCE ATATÜRK"
olur mu öle şey sen nasıl sahanın boyutuyla oynarsın top mu bu oynuyosun saha bu standart bi şeydir bu o ingiltere liginde sahanın küçük görünmesi kamera çısı ve tribünün sahaya yakın olmasından dolayı oluyo.
Ekran ayarlarından olabilir kardeş![]()
Evet arkadaşlar biraz araştırma yaptım, TFF tarafından belirtilen kriterlere göre 1. ve 2 A'daki stadlar 68x105 m olmak zorunda fakat 2B ve 3. ligde belli değerler arasında yapabiliyorlar.
UEFA'nın kriterlerini tam olarak bilmiyorum ama GS'nin 4 sene üst üste şampiyon olduğu yıllarda Terim'in oynattığı dar alanda pres tarzı oyundan dolayı stadın ölçülerinin UEFA'nın belirlediği kriterlerde minimuma çekildiğini duymuştum.
Ama ülkemizde Federasyonun belirlediği ölçüler var ve herkeste aynı....
Bu da Federasyonun Stadyum ile ilgili talimatlarından
102 – Oyun alanı ölçüleri çizgi kalınlığı dahil 105mt x 68mt veya yerel tribün koşullarına bağlı olarak ende en az 64 mt ‘den en fazla 68 mt’ ye kadar , boyda ise en az 100mt ‘den en fazla 105 mt’ye kadar olabilecek ölçülerde olabilir. Ayrıca oyun alanı üzerindeki orta saha, ceza alanı vb. gibi çizgiler Oyun Kuralları kitapçığında belirtilen şekilde ve ölçülerde çizilmelidir.
"YÜCE ATATÜRK"
banada rizenin sahası farklı geliyor.
farklı arkadaslar örnekler veriyorum:
Stadio Olimpico :105 m x 66 m
San Siro: 105m x 68 m
Oreste Granillo: 110 m x 65 m
Mestalla: 105 m x 70 m
Santiago Bernabeu:106 m x 70m
Camp Nou :105 m x 72 m
San Mames :103m x 68 m
Anoeta :105m x 70 m
gibi değişik sürüsüne bereket örnek verilebilir.
Arkadaşlar gerçektede aynı standartlarda bu sahalar.Ekran ayarlarıyla ilgili fln değil yani.Fransa liginde de genlde tüm sahalar böyledir.lyon fln![]()
stanadrt ...............o kadar sadece ynadakı cımlerı uzun olur ma cızgıler standrtıe yane
StadLar Ya 90-45 oLur Yada 110-55...Ama ProfesyoneL KlupLerin GeneLLikLe 110-55 Ancak Bazı StadLarın CizqiLerinde HataLar oLabiLir..
Evet s.graz 3-0 da yenmişti o maçta gs yi deplasmanda herhalde o maçtı bu olay...Çünkü bir de 0-0 mı 2-2 mi ne kaldığı maç vardı..