Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 32 sonuç

Konu: saha boyu

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Default saha boyu

arkadaşlar bildiğim kadarıyla tüm sahaların ölçüleri standart 104 e 68 ama oyunda rize ve anderletch in sahası ince uzun görünüyor acaba gerçektede öylemi

gercek hayattada farklı ...

nasıl oluoo o kardeşler

farklı değil yaw ne demek farklı o ekran ayarları vs. olmasın??

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

öle şey mi olur standarttır bence hepsi ..

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

ya bence farklı çünkü ben gsnin bi şamp. ligi maçında rakibin saha ölçülerini azalttığını hatırlıorum s.graz dı galiba

Quote Originally Posted by çaalar
    ya bence farklı çünkü ben gsnin bi şamp. ligi maçında rakibin saha ölçülerini azalttığını hatırlıorum s.graz dı galiba
    evet doğru sölüyorsun.. galatasaray a geniş alanda top oynatmamak için yapmışlardı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

öle bişi olamaz abi nası ya ?

Nesil
    2006
    Yer
    Bilgisayar

gerçek hayatta ew sahibi ekip isterse sahanın boyutlarıyla oynayabilir die biliyorum ben

Quote Originally Posted by Vale
    öle bişi olamaz abi nası ya ?
    arkadaşım fifanın belirlediği çeşitli saha boyutları var benim bildiğim kadarıyla..en üst ve alt sınırlar var yani

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bencede öle bişey olmaz

Nesil
    2006
    Yer
    antalya

benim bildiğim bütün saha botları yanıdır.ister 1 lig olsun ister 3 lig.fark etmez.olması gerekende bu.

Nesil
    2006
    Yer
    Kebap,şalgam Diyarı Ad@nA

Bence standarttır...
    O zaman Chelsea oyuncularının şutları iyi diye kaleyi de minyatür yapabilirler bence böyle bişey olmaz,olamaz...

abi sen uçtun minyatür kale nerden çıktı

editor den bakin isterseniz orda standartlar yaziyor
    en en genis 100 en az 75(die biliyorum)
    boy da 100 ile 150 arasinda bu standartlar arasinda olabilir sahanin boyu
    hatta editor den sahaniin boyunu ve enini genislettiginiz vakit futbolcular daha cok yoruluyor pestili cikiyor kondisyon denen bise kalmio

Sahalar standrt arkadaşlar

Nesil
    2006
    Yer
    Kebap,şalgam Diyarı Ad@nA

Quote Originally Posted by no-name-user
    abi sen uçtun minyatür kale nerden çıktı
    Lafın gelişi söylüyorum minyatür kale fikri ne kadar uçuksa sahanın küçültülmesi de o kadar uçuk...
    Böyle bişeyin imkanı yok tv'ler de de stadların boyutlarının farklı görünmesinin sebebi kamera açısı...

Quote Originally Posted by saruman16
    arkadaşlar bildiğim kadarıyla tüm sahaların ölçüleri standart 104 e 68 ama oyunda rize ve anderletch in sahası ince uzun görünüyor acaba gerçektede öylemi
    valla hangi takımdı bilmiyorum ama bana'da denk geldi dediğin gibi ince uzundu.

Bildiğiniz gibi gerçek hayatta da saha boyutları farklı örnek vereceğim Galatasaray Samiyende süper oynuyordu Olimpiyatsitadında döküldü Ergün Penbe saha boyutunun farklı olması nedeniyle alan savunmasında zorlanıyoruz demişti FM gerçekçi bir similasyon olduğundan bilinen saha ölçüleri aynen aktarılmış evet Rize Atatürk stadı ölçüleri ufak minumum ölçülerde Man Unt sahasıda hata değil gerçekçiliğin bir kanıtı daha.

oyunu bilmemde gerçekte kesin bir sınır yok mesela ingiltere statlar daha dar ispanyada uzun ve geniş almanyadaysa daha uzun

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

UEFA'nın belirlediği kriterler var. Saha uzunluğu, genişliği şu şu değerler arasında olmalıdır diye. Evsahibi takım bu değerler arasında istediği boyutta oynayabilir maçlarını....
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    marsla venüs arasında bi

olur mu öle şey sen nasıl sahanın boyutuyla oynarsın top mu bu oynuyosun saha bu standart bi şeydir bu o ingiltere liginde sahanın küçük görünmesi kamera çısı ve tribünün sahaya yakın olmasından dolayı oluyo.

Ekran ayarlarından olabilir kardeş

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Evet arkadaşlar biraz araştırma yaptım, TFF tarafından belirtilen kriterlere göre 1. ve 2 A'daki stadlar 68x105 m olmak zorunda fakat 2B ve 3. ligde belli değerler arasında yapabiliyorlar.

UEFA'nın kriterlerini tam olarak bilmiyorum ama GS'nin 4 sene üst üste şampiyon olduğu yıllarda Terim'in oynattığı dar alanda pres tarzı oyundan dolayı stadın ölçülerinin UEFA'nın belirlediği kriterlerde minimuma çekildiğini duymuştum.

Ama ülkemizde Federasyonun belirlediği ölçüler var ve herkeste aynı....

Bu da Federasyonun Stadyum ile ilgili talimatlarından

102 – Oyun alanı ölçüleri çizgi kalınlığı dahil 105mt x 68mt veya yerel tribün koşullarına bağlı olarak ende en az 64 mt ‘den en fazla 68 mt’ ye kadar , boyda ise en az 100mt ‘den en fazla 105 mt’ye kadar olabilecek ölçülerde olabilir. Ayrıca oyun alanı üzerindeki orta saha, ceza alanı vb. gibi çizgiler Oyun Kuralları kitapçığında belirtilen şekilde ve ölçülerde çizilmelidir.
    "YÜCE ATATÜRK"

banada rizenin sahası farklı geliyor.

farklı arkadaslar örnekler veriyorum:
    Stadio Olimpico :105 m x 66 m
    San Siro: 105m x 68 m
    Oreste Granillo: 110 m x 65 m
    Mestalla: 105 m x 70 m
    Santiago Bernabeu:106 m x 70m
    Camp Nou :105 m x 72 m
    San Mames :103m x 68 m
    Anoeta :105m x 70 m

gibi değişik sürüsüne bereket örnek verilebilir.

Thumbs up

Arkadaşlar gerçektede aynı standartlarda bu sahalar.Ekran ayarlarıyla ilgili fln değil yani.Fransa liginde de genlde tüm sahalar böyledir.lyon fln

stanadrt ...............o kadar sadece ynadakı cımlerı uzun olur ma cızgıler standrtıe yane

StadLar Ya 90-45 oLur Yada 110-55...Ama ProfesyoneL KlupLerin GeneLLikLe 110-55 Ancak Bazı StadLarın CizqiLerinde HataLar oLabiLir..

Nesil
    2006
    Yer
    Kâinat:/Dünya/Türkiye/İst

Evet s.graz 3-0 da yenmişti o maçta gs yi deplasmanda herhalde o maçtı bu olay...Çünkü bir de 0-0 mı 2-2 mi ne kaldığı maç vardı..

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri