1 ile 10 arası toplam 10 sonuç

Konu: Neden Avrupa olmuyor??

Default Neden Avrupa olmuyor??

Evet arkadaşlar bildiğiniz gibi şampiyonlar liginde ve uefa da takımlarımız ilk maçlarını oynadı Galatasaray ve Kayseri avantajlı skorlar alırken Fenerbahçe ve Trabzon hayal kırıklığı yarattılar.Özellikle trabzonun bu kadar zayıf bir rakip karşısında böylesine zorlanması ve bebaberliği son dakkada kurtarması,fenerbahçenin kiev'e inanılmaz pozisyonlar vermesinin sizce sebebi nedir??
    Yoksa biz türkiye olarak oyuncularımızın ve takımlarımızın güçlerini fazlamı abartıyoruz?
    Sorun yabancı sınırlamasındamı?
    Hedefleri seçerken yanlışmı yapıyoruz?
    teknik direktörler ve(veya) oyuncarın futbol zekarımı yetersiz kalıyo?
    ya da aklınıza gelen herhangi başka bi problem varmı...

Bana göre 2000 ve 2002 yıllarında kazanılan başarılardan sonra oyuncularımızı çok abartık,bi düşünsenize 2002de hasan şaş,emre,yildiray,alpay,rüştü kariyerlerinin en iyi dönemini yaşadılar ama baktığımızda ne daha önce ne daha sonra öyle yüksek bi perfomansa ulaşamadılar.
    Aynı zamanda bence genç oyuncuların yetişmesi için kaliteli liglerde oynaması şart diye düşünüyorum.
    Sizinde düşüncelerini bekliyorm.Teşekkürler

Avrupada tabikide çok başarılıyız diyemem ama yine çok kötü değiliz.Ayrıca Trabzon avantajlı bir skor almıştır.deplasmanda 1 gol atarak berabere kaldı.Avantajsız sadece fenerbahçe var onlarda isterlerse yenebilirler.Kayserispor çok iyi bence.İlk defa avrupada mücadele etmesine rağmen daha yenilgileri yok.Daha öncede dediğim gibi ben bu seneden umutluyum.Ayrıca ben fenerin elenmesini istiyorum .Fener rakibimiz diye değil.Fener Şampiyonlar ligine gitse bence çok ileri gidemez.Ama UEFAda ilerleyebilir.Beşiktaş galiba seribaşı olacak diğer turda.Yani gruplara kalması kolay olacak.Yabancı sınırlaması falan değil.Bunlar zamanla olcak işler ve biz her sene daha iyi oluyoruz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben bu seneden umutluyum.

Ama avrupadaki son yıllardaki başarısızlıklarımızın sebebi; bence YANLIŞ TRANSFERLER. T.Direktörler sürekli isim yapmış ve pahalı oyuncularla ilgileniyorlar, sonuç olarakda bu transferleri gerçekleştiremiyorlar yada sadece 1 transfer yapıyorlar. Oysaki dünyada birçok daha göz önüne çıkmamış genç yetenekler var. Çok üst düzey performans sergileyen futbolculardan bahsediyorum. Örneğin bir Brezilya Ligi maçı seyrederseniz bunun örneğini görürsünüz. Avrupada başarı sağlayan kulüplere bir bakın. Alt yapılarından, güney amerika kulüplerinden vs. hep genç yıldız çıkarıyorlar.
    ...Eğer mücadele ettiğin noktaya varmayı ummuyorsan, mücadele edemezsin...

Nesil
    2006
    Yer
    Hakkari

bu sene gruplara 4 takımımızda katılacak gibi gelio Fener 3-1 lik bi skor aldı ama telafi edilmicek bi skor diil tur atlayabilirler kayseri ye baktığımızda ii bi başlangıç yaptılar umut veriolar GS 5-2 lik bi skorla büyük bi avantaj yakaladı büyük ihtimalle şl ye katılcak TS ilk 2 maçta pek ii oynamadı ama Apoel maçından avantajla döndü apoeli eleyeceğimize kesin gözüyle bakıyorum
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Nesil
    2005
    Yer
    BALIKESİR

fener bjk ts kayseri uefa gruplarına
    gs de ş ligine katılır büyük bir ihtimal

Galatasaray Uefa Kupasını alırken kadrosunda genç isimler ağırlıklıydı. Takımlarımızın düzeni yavaş yavaş oturduktan sonra başarı kesin gelecektir. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş tecrübeli futbolcuların yanında bu sene ağırlıklı olarak genç futbolculara şans vermeye başladı. Yıldız futbolcu almaktansa yetiştirip oynatmak her zaman karlıdır. Bu sene bunu yapıyoruz ve bu sene tüm takımlarımızdan başarı bekliyorum..

Nesil
    2003

Futbolda cok kaliteli oyuncu ile kaliteli oyuncuyu ayiran en onemli unsur zihinsel ozelliklerdir. Bir cok futbolcumuz yeterince zihinsel gelismeyi gostermeden bir kac haraketi iyi yapabildigi icin yildiz ilan ediliyor ancak daha sonra kendilerini gelistirmiyorlar.

Eksik olan alt yapi, futbolcunun 16-17 yasinda futbolcu olmasi yerine, genclerin daha erken yasta kesfedilip futbol egitimi ile genel egitimini basarili olarak bir arada goturebilmesi gerekli. Daha genc yastan futbolun dogrulari ve yanlislari ogretilmeli ki bu genc 22 yasina gelip ligimizde devamli oynamaya basladigi zaman yapilmamasi gereken seyleri daha yeni yeni ogretmek zordur cunku aliskanliklari kirmak zordur.

Turkiye'den cikan oyuncularin bir cogu Allah vergisi hunerleri ile futbol hayatlarini surduruyor bunun ustune fazla bir ekleme yapmiyorlar. Futbol sahasinda Avrupa ve Guney Amerikali meslekdaslari kadar hizli dusunemiyor futbol sahasinda az sonra ne olacagini iyi sezemiyorlar. Bu nedenle oyunu yavaslatan, direk kaleye gitmek yerine bol bol yan pas yaptigini gozlemliyoruz oyuncularimizin.

Teknik olarak bir cok Avrupali oyuncu kadar iyi oyuncularimizin buyuk bir kismi. Fiziksel olarak da cok buyuk bir farkimiz olmadigini dusunuyorum ama zihinsel olarak cok eksigimiz var.

Quote Originally Posted by perpetua
    Futbolda cok kaliteli oyuncu ile kaliteli oyuncuyu ayiran en onemli unsur zihinsel ozelliklerdir. Bir cok futbolcumuz yeterince zihinsel gelismeyi gostermeden bir kac haraketi iyi yapabildigi icin yildiz ilan ediliyor ancak daha sonra kendilerini gelistirmiyorlar.

Eksik olan alt yapi, futbolcunun 16-17 yasinda futbolcu olmasi yerine, genclerin daha erken yasta kesfedilip futbol egitimi ile genel egitimini basarili olarak bir arada goturebilmesi gerekli. Daha genc yastan futbolun dogrulari ve yanlislari ogretilmeli ki bu genc 22 yasina gelip ligimizde devamli oynamaya basladigi zaman yapilmamasi gereken seyleri daha yeni yeni ogretmek zordur cunku aliskanliklari kirmak zordur.

Turkiye'den cikan oyuncularin bir cogu Allah vergisi hunerleri ile futbol hayatlarini surduruyor bunun ustune fazla bir ekleme yapmiyorlar. Futbol sahasinda Avrupa ve Guney Amerikali meslekdaslari kadar hizli dusunemiyor futbol sahasinda az sonra ne olacagini iyi sezemiyorlar. Bu nedenle oyunu yavaslatan, direk kaleye gitmek yerine bol bol yan pas yaptigini gozlemliyoruz oyuncularimizin.

Teknik olarak bir cok Avrupali oyuncu kadar iyi oyuncularimizin buyuk bir kismi. Fiziksel olarak da cok buyuk bir farkimiz olmadigini dusunuyorum ama zihinsel olarak cok eksigimiz var.

evet bizim ligimizde yan top çok fazla yapılıyor. oyunu dikine oynamıyorlar. benim de dikkatimi çok çekti bu özellik...

Nesil
    2006
    Yer
    annenin yanından

Quote Originally Posted by Laz_Asker_61
    fener bjk ts kayseri uefa gruplarına
    gs de ş ligine katılır büyük bir ihtimal
    sen bjk lisin dimi?

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

bence fb ve gs gruplara kalırlar gs ye zaten kesn gözüyle bakılıor fb ise ş.saraçoğlundaki o atmosferle 2-0 gibi bir skor yakalayacağını düşünüyorum diğer takımlarımız ise %80 uefa gruplarına katılırlar
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Mesaj Yetkileri