1 ile 23 arası toplam 23 sonuç

Konu: Malik Fathi: Marco kadar şanslı değilim

Default Malik Fathi: Marco kadar şanslı değilim

Malik Fathi: Marco kadar şanslı değilim

Sakatlanan Christoph Metzelder’in yerine Almanya A Milli Takımı aday kadrosuna çağrılan Hertha Berlin’in Türk asıllı defans oyuncusu Malik Fathi, buruk bir mutluluk yaşadığını söyledi.

Babası Türk, annesi Alman olan Malik, "Almanya Milli Takımı’na çağrılmak benim için onurdur. Ben Türk Milli Takımı’nda oynamak istiyordum. Türkiye’den birçok yetkili maçlarımı izlemesine rağmen beni milli takıma çağırmadılar. Şimdi duydum ki, Brezilyalı Marco Aurelio’yu milli takıma almışlar. Üzgünüm, Marco kadar şanslı değilim" dedi. 22 yaşındaki Malik Fathi, 21 kez de Almanya Ümit Milli Takımı formasını giydi.

Marco'yu kaptık Malik'i kaptırdık

Biz, Brezilyalı Marco Aurelio’yu Türk vatandaşı yapıp ay yıldızlı formayı giydirdik. Almanlar ise Hertha Berlin’in Türk defans oyuncusu Malik Fathi’yi A Milli Takım’da oynatmaya başladı.

A MİLLİ Futbol Takımımız’ın önceki gün Lüksemburg ile oynadığı özel maç, ’yabancı asıllı bir futbolcunun ay yıldızlı forma giydiği’ ilk karşılaşma olarak tarihe geçti. Aynı gün Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde Almanya Milli Takımı ile İsveç arasında yapılan dostluk karşılaşması da başka bir ilke sahne oldu. Hertha Berlin takımında forma giyen Türk asıllı futbolcu Malik Fathi, Almanya Milli Takımı’nın İsveç’i 3-0 yendiği karşılaşmada Almanya A Milli Takımı’nın formasını ilk kez giydi. 46. dakikada Jansen’in yerine oyuna giren 22 yaşındaki Malik, başarılı futboluyla göz doldurdu.

Baba Türk, anne Alman

Babası Türk, annesi Alman olan Malik Fathi, Türk Milli Takımı yetkililerinden gerekli ilgiyi göremediği için, Almanya Futbol Federasyonu’ndan gelen daveti kabul ederek, Almanya Milli Takımı’nda oynamaya başladı. Malik Fathi, bu/_newsimages/2021937.jpg konudaki duygularını, "Ben Türk Milli Takımı’nda oynamak istiyordum. Türkiye’den birçok yetkili maçlarımı izlemesine rağmen beni milli takıma çağırmadılar. Şimdi duydum ki, Brezilyalı Aurelio’yu milli takıma almışlar. Üzgünüm, Aurelio kadar şanslı değilim" diye dile getirmişti. 22 yaşındaki Malik Fathi, 21 kez de Almanya Ümit Milli Takımı formasını giydi. Lüksemburg karşısında ilk 11’de sahaya çıkıp 88 dakika forma giyen Mehmet Marco Aurelio, tartışmasız A Milli Takımımız’ın en başarılı ismiydi.

Teknik direktör Fatih Terim’in ön libero mevkisinde oynattığı Brezilya asıllı futbolcu, çalışkanlığı, top kapma ve kullanmadaki becerisiyle tam not aldı. Maçı hemen hiç hata yapmadan tamamlayan Mehmet Aurelio’ya hocası Terim’den büyük övgü geldi. Milli Takım Teknik Direktörü, ağır eleştirileri göze alarak forma verdiği Mehmet Aurelio’nun mükemmel oynadığını belirterek, "Mehmet bizim Marko paşamız. Marko Paşa ilk maçı gayet iyi oynadı. 40 yıldır ay yıldızlı formayı sırtında taşıyormuş gibi rahat ve başarılıydı. Milli takıma süper bir yıldız oyuncu kazandırmanın mutluluğu içersindeyim" diye konuştu.

Hürriyet

çok yazık oldu çok...Malik'i kaybetmemeliydik ilerde ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Yalan haber...
    Cunku bu adam daha once Alman Milli takımında oynamak istedigini aciklamisti. Ya bu ya da once ki haber yalan...

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Bu adam Ne zamandan beri Hertha berlinde AS Takımda Oynuo ama ben Hİç Fathi TÜrk Milli Takımında Oynar diye birşey duymadım o kadar istese Niye ümit takımda oynamadı Yaşı daha çok genç

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

almanya 5 milyon Türk'ten nice cevherler cıkartırken bizim hala bir sol bek eksiğimiz var. düşünsenize orada fathi'nin oynadıgını.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Bu Aurelio'nun suçu değil,Fatih Terim'in suçudur.Hem Türk Milli takımında oynamak isterken neden 21 kere Almanya Ümit Milli forması giymiş anlamadım.Kendini haklı çıkarmaya çalışıyormuş gibi geldi bana.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

fathi lahm'ın tahtını sallyamasa da ii bie alman solbek olacaktır.

ve o kendi insiyatifi ile alman milli takımını secmiştir
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

O zaman Aurelio kadar şanslı değilim demyck Kendisi alman milli takımını seçmiş

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Türkiye'de zaten sol kanat sıkıntısı vardı. Bİr şansta böyle kaçtı. Tonca ön libero varken ihtiyacı olan bir mevkiye adam kazındırılsaydı olmazmıydıç

Kendisi Alman Milli Takımını seçmek istememiş, öncelikli olarak Türk Milli Takımını istemiş, ama hiç oradan şans doğmayınca Almanya'yı seçmiş.

M.Fathi keşke bir Türk takımı transfer etse (Fenerbahçe özellikle, sol kanat ihtiyacı var). Bu oyuncuyu elimizden kaçırdık.

yaa herkes iyi güzel diyoda bu adam ın mehmet school dan ne farkı var? bu da Türkçe bilmiyoki... hatta Türkçe örenmek için derslere bile başlıcam diyodu... Yıldıray ı Hamit i Halil i kapınca bu konuda da erken davranmış Almanlar... Uğur Yıldırım da Hollanda dedi ama oynamıyo... Bunu da bi maç oynatır keserler...

Nesil
    2006
    Yer
    Sükrü Saracoglu Stadı

oynasaydi sol kanat sikintisini cozebilirdi

Abi bu adamı kaybetmemeliydik.Genç bi yetenek gitti göz göre göre

sorun aurelio yu kapıp maliki kaptırmak değil sadece maliki kaptırmak burdada suç fatih terimin türkiyede 1 tane sol bek yok.. .çok iyi bi solbek i kaptırdık..

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

benim olayda takıldığım asıl nokta basın mensuplarının fatih terime malik fathi ismini sorduğunda verdiği cevap oldu.adını ilk kez alman milli takımına seçildiğinde duydum demesi akıllara hemen şu soruları getirdi?

-fatih terim yıldıray baştürkünde oynadığı hertha berlinin maçlarını takip etmiyormu?milli takıma çağırdığı bir oyuncunun performansını merak edip te maçlarını izlemiyormu?hadi vakit bulamayıp ta izleyemediği maçların özetlerine de mi bakmıyor?eğer bakıyorsa neresiyle takip ediyor iki yıldır bu takımda az çok süre alan bir oyuncuyu nasıl göremez yaptığı asistleri nasıl farkedemez?fatih terim aurelioyu milli takıma çağırdığında zaten gözümden düşmüştü bu cevabıyla da kendini benim için sıfırladı.fatih terim açıkça milli takım için hiçbir şey yapmıyor.ayda 110 milyarı sırf 3 ayda bir oynanan maçlarda taktik vermek için alıyorsa dünyada fatih terim gibi sürüsüne bereket taktisyen var.paramıza yazık!

Nesil
    2006
    Yer
    123456789

Ya cok milli takımda oyanamak istiyorsa biraz daha bekleyip fatih terimin dikkatini cekmeliydi..Almanların davetini reddetmeliydi derim

Nesil
    2006
    Yer
    Kayseri Takım:Kayseri

ya abi malıik bize baya faydalı olurdu bea yazık oldu

eğer istemiyosa oynamasın .ama adam iyi fmdede

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Malik Fathi bence çok iyi bir oyuncu. Onu değerlendirmeliydik. Alman milli takımına gitmesi bizim için kötü oldu.
    ...Eğer mücadele ettiğin noktaya varmayı ummuyorsan, mücadele edemezsin...

birakin maliki o zaten allahindan bulacak almanya sirf giciklik olsund iye türk futbolculari kadrosuna aliyor sonra da hic oynatmiyor.malikin yerine bizde aslanlar gibi sol kanatta oynacak iki futbolcu var.
    1-)Ferhat Özturun
    2-)Mehmet Sedef

Nesil
    2003
    Yer
    Istanbul

Ben Fathi'nin Ersun Yanal olduğu dönemde çok iyi hatırlıyorum Türk Milli Takımında değil ALmanya milli takımında oynamak istiyorum dediğini çok iyi hatırlıyorum, ayrıca Malik Fathi TR'de oynama daveti madem bekliyorduda neden Almanya adına askerlik yapıp Alman ordu milli takımında oynadı? Malik Fathi'yi kimse savunmasın,bu adamın Türklüğünden şüphe ediyorum,arap insanına hiçbir zaman güven duymadım Fathi'ye de duymam...

isteyen ırkçılıklsa suçlayabilir bu benim şahsi düşüncemdir...

Quote Originally Posted by FrancescoTotti
    Ben Fathi'nin Ersun Yanal olduğu dönemde çok iyi hatırlıyorum Türk Milli Takımında değil ALmanya milli takımında oynamak istiyorum dediğini çok iyi hatırlıyorum, ayrıca Malik Fathi TR'de oynama daveti madem bekliyorduda neden Almanya adına askerlik yapıp Alman ordu milli takımında oynadı? Malik Fathi'yi kimse savunmasın,bu adamın Türklüğünden şüphe ediyorum,arap insanına hiçbir zaman güven duymadım Fathi'ye de duymam...

isteyen ırkçılıklsa suçlayabilir bu benim şahsi düşüncemdir...
    söylediklerini bilmiyodum,ama bunlar eger dogruysa(süphesiz ki dogrudur)malik e almanya milli takiminda basarilar,ama oda ugur yildirim,mehmet scholl,önder turaci gibi olacak.insallah gelir milli rakima ben üzgünüm der ozamanda biz tekmeyi vurup yürü almanyaya deriz

Sheriff Misafir

Malik Fathi düşündüğünüz kadar iyi değil bence.Neden bukadar uzadı konu anlamıyorum.İsteyen oynardı Herta Berlin'de oynuyor biraz beklese dikkat çekerdi zaten.Demekki istemiyor..

Mesaj Yetkileri