Kaptan’ı aradım telefonla… Kahvaltısını böldüm… Tahminimin ötesinde morali yerindeydi… ”Takma Ümit” dedim, aldığım cevapla irkildim… Ters geldi… Normal bir cevap değildi.. Sıradışıydı:
“Boşver Melih Abi, gençlere, Can’a, Kerim’e tepki koymasınlar da, bana, kaptana tepki versinler, önemli değil, ben kaptanım, göğüslerim, onlar fidan, yeşermeden solmasınlar..”
Bir süre kaldım, konuşamadım.. Normal bir oyuncu, böyle bir telefona ne cevap verir? ”Abi, kasığım çekti, birilerinin hatalarını geçiştirmek için riske girdim, bir gece önce çocuk sabaha kadar uyutmadı, bağırsak enfeksiyonum vardı vs.vs…”…
Hiçbir bahane öne sürmedi.. ”Gençlere kıymasınlar da benim için yeter”… Aynen söyledikleri buydu… ”Dostça bir telefonda konuşulanları yazabilir miyim?“ diye sordum.. ”Sen bilirsin “ dedi… Ben de bunu sizlerle paylaşmak istedim… Bir gece önce tribünde ona bağırıp çağıranların bilmesini istedim.. Hoş,tribünlerin diğer yarısı da sahip çıktı ama, burada öne çıkartmak istediğim kaptanın cevabı… Bu tepki her futbolcuya olabiliyor… İş yapan herkes hata yapıyor.. Sizin gibi, bizim gibi.. Hatasızlık Allah’a mahsus…
Melih Şendil