Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 36 sonuç

Konu: Dilenciye Para Vermeyin Ekmek Verin...

Nesil
    2006

Default Dilenciye Para Vermeyin Ekmek Verin...

Sokaklarda babası ve annesi tarafından daha okul çağına gelmeden dilendirilmeye başlayan çocuklara çoğumuz acıyıp para veririz ama bu paraının nerelere gittiğini bilmeden veya bilsekte gene düşünmeden veririiz kendine ekmek veya süt alsın diye ama hiç düşünmeyiz babası ondan o parayı alıp kumar ve içki masalarında yiyeceği aslında biz çocuğa değil kumarbaz alkolik vicdanı olmayan bir adama o parayı verdiğimizi karşımıza her gün mutlaka bir kaç böyle çocuk çıkıyordur bu çocuklara para vereceğimize o parayla karnını doyurması için marketlerden süt veya ekmek alıp verip karınlarını doyuralım böylece vicdansız babasına para vermek zorunda kalmayız ve çocuğun karnının doyurararak daha büyük bir sevap işleriz...

Niye yazdın diyenler olacak aklımdan geçti bende kelimelere dökeyim dedim.

Saygılarımla...

Nesil
    2005
    Yer
    Istanbul/Moskova

güzel dökmüşsün ama bazıları varki bunlar parayı kesicilerle istiyor onlarada süt alamıyoruz

Batuhan Tam Bölüm Başlıgı İle Birleşik Bir Yazı Olmus, Sağ oLasın!...
    Ama Sunuda Düşün O Çocuk Babasına Para Götürmesse Evde Dövülecektir!...

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

aklından geçeni kelimelere dökmekle çok iyi yapmışsın batuhan bencede doğru düşünmüşsün bundan sonra senin söylediğin gibi yapacağım ama alican arkadaşımızın dediği gibi eve para götüremeyince o çocuk dayak yiyebiliyor maalesef
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by AlicanKidd_05
    Batuhan Tam Bölüm Başlıgı İle Birleşik Bir Yazı Olmus, Sağ oLasın!...
    Ama Sunuda Düşün O Çocuk Babasına Para Götürmesse Evde Dövülecektir!...

Belki babası vazgeçer ama en azından o çocuğun karnı doyar...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Evet haklısın. Ben genelde dilencilere para vermem. Bazı sahtekarlar yüzünden gerçekten muhtaç olan insanları bilemiyoruz....
    "YÜCE ATATÜRK"

Quote Originally Posted by sekopej
    Evet haklısın. Ben genelde dilencilere para vermem. Bazı sahtekarlar yüzünden gerçekten muhtaç olan insanları bilemiyoruz....
    +Önder Turacı

Dilencilere (yaşlılar hariç) para vermem. Hatta yüzüne karşı "git çalış kardeşim" derim. Onca insan işsiz ama bir yolunu bulup bir şekilde çalışıyor. Hırsızlık ve dilenmek yerinde namusunla çalışmak varken bu yollara başvuruyorlar. Bu sözlerim (kadınlara, çocuklara ve yaşlılara değildir. ayağı, bacağı tutan çalışan insanlar içindir.)

Çocuklara gelince. Batuhan'ın dediği çok doğru. Verdiğimiz paranın nereye gittiğiniz bilmiyoruz. En azından orada gördüğümüz çocuğun elinden tutup onun karnını doyurduğumuz zaman eve mutlu bir şekilde dönmesini sağlayabiliriz. Hatta elimde imkan olsada hepsini tek tek toplayıp barındırma merkezi kurup orada yaşatsam.. Ama işte hayat..

Del Piero_10 Misafir

çocuk akşam eve para getirmezse babası çok kötü halledebilir ama

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

Quote Originally Posted by Del Piero_10
    çocuk akşam eve para getirmezse babası çok kötü halledebilir ama
    bu da doğru..batuhan ın dediğide...insan ne yapacağını şaşırıyo

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul-izmir

iki ucu b.klu değnek maalesef arkadaşlar...ama dilenmek her şekilde bence acizliktir...sakat ve engeli olan inanlar hariç.burdan ahkam kesmek tabii ki de çok kolay bunu farkındyım ama benim babam anlatıyordu bana küçükken köyde yokluk içinde büyümüşler.babam okulda sabahçı amcam öğlenciymiş.yolda buluşup babam eşyalarını amcama verirmiş.böyleymiş yani durum.ama babam okuldayken amcam,amcam oluldayken babam istasyonlarda simit satmış.o günlerden bugüne gelmiş babam.böyle bir babam olduğu için gerçekten gurur duyuyorum.dilenmek yerine ne bilim selpak satmak...daha çok dokunur benim vicdanıma.neyse yaaa...

arkadaslar dilenci dediniz de ben de bir animi size anlatayim:
    ben bu yaz izmirde arkadaslarla dolasirken karsima benden büyük bir dilenci cikti yalvariyodu allah rizasi icin bi sadaka falan,bende dayanamadim cebimdeki son 50 kurusu dilenciye verdim ama vermez olaydim bakti diyo bu ne ulan diyerek bana dogu atti,bende cebimdeki bu sana acidimda verdim begenmiyosan git calis dilenci bozuntusu.baktim dilenci bozuntusu 3-4 tane arkadasini alarak ben ve arkadaslarimin pesinden tam 15-20 dakika boyunca kostular,yakalasalar sonumuz vahim,kacarken karsimiza bir tane süpermarket cikti tam icerisine girecekken güvenlik bu ne hiz nereye gidiyonuz diye bize sordu,bizde abi arkamizdan dilenci bozuntulari kovaliyo,bizi kurtar dedik abi dilencilere bakti ve dediki cabuk iceriye girin,bizde iceriye girdik ve iceride 1 saat boyunca bekledik dolastik flan,disari ciktigimizda dilenciler gitmisti abiye sordum abi ne oldu diye abi dediki polisler geldi onlari götürdü.icimiz rahatlamisti,ogünden beri yasli teyzeler haric hicbir dilenciye para vermiyom hatta büyüklerin önünden gecmiyom.

Quote Originally Posted by arda_ultraslan
    arkadaslar dilenci dediniz de ben de bir animi size anlatayim:
    ben bu yaz izmirde arkadaslarla dolasirken karsima benden büyük bir dilenci cikti yalvariyodu allah rizasi icin bi sadaka falan,bende dayanamadim cebimdeki son 50 kurusu dilenciye verdim ama vermez olaydim bakti diyo bu ne ulan diyerek bana dogu atti,bende cebimdeki bu sana acidimda verdim begenmiyosan git calis dilenci bozuntusu.baktim dilenci bozuntusu 3-4 tane arkadasini alarak ben ve arkadaslarimin pesinden tam 15-20 dakika boyunca kostular,yakalasalar sonumuz vahim,kacarken karsimiza bir tane süpermarket cikti tam icerisine girecekken güvenlik bu ne hiz nereye gidiyonuz diye bize sordu,bizde abi arkamizdan dilenci bozuntulari kovaliyo,bizi kurtar dedik abi dilencilere bakti ve dediki cabuk iceriye girin,bizde iceriye girdik ve iceride 1 saat boyunca bekledik dolastik flan,disari ciktigimizda dilenciler gitmisti abiye sordum abi ne oldu diye abi dediki polisler geldi onlari götürdü.icimiz rahatlamisti,ogünden beri yasli teyzeler haric hicbir dilenciye para vermiyom hatta büyüklerin önünden gecmiyom.
    Allah kurtarmış gerçekten. Bunlar sağı solu belli olmuyor. Aman aman bu tür insanlar herkesten uzak olsunlar.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

arkadaşım bakın size bi olay anlatıyım Kuzenim 17-18 yaşlarında dersane dönüşü bi adam 25-30 yaşlarında para istemiş bizimki de ona ''git çalış lan'' deimşi ''utanmıomusun öğrenciden para istemye hem ben sana para vercem sen gidip onla sigara alcan'' deimş.Bu herif de ''yok abi'' falan demiş. Neyse.
    O olaydan bi kaç gün sonra kzuenle dolaşıyoruz gebze çarşıda bi zayıfça adam orda benim kuzeni gördü hemen yolunu değiştirdi eelinde sigara vardı!! kuzende anlattı böle böle diye

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

ben boyle cok yasli ve kolu bacagi olmayanlara veririm gerisine gicik olurum zaten genelde bi haftasonum vardir ondada sabahin 9unda zile basmazlarmi inip dovesim gelir...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Kimseye para vermem, aksine terslerim. Gitsin çalışsın; ne dileniyor! O dilencilerin içinden ne kadar para çıkıyor akıl alınmaz.. Bir de o sahtekârlara ölsem paramı vermem..

valla artık kimin gerçekten ihtiyacı var kim numara yapıyor anlayamaz hale geldik sahtekarlar yüzünden gerçekten muhtaç olanlar mahdur oluyor...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

vallahı yaw adam sapasağlam ama dileniyor.git kardeşim çalışş,niye kolay yoldam para kazanmaya ihtiyaç duyuyosun. adamın onunu kesiyolar abi açım diyee artık onlara da inanmıyorumm

Quote Originally Posted by hizlioglu
    valla artık kimin gerçekten ihtiyacı var kim numara yapıyor anlayamaz hale geldik sahtekarlar yüzünden gerçekten muhtaç olanlar mahdur oluyor...
    Gerçekten Öyle İbo Kimin ihtiyacı var kimin yok bilemez hale geldik
    öyle görünce yardım etmemekte olmuyor ama zaten asıl ihtiyacı olan insanlar söyleyemiyor çekiniyorlar

Nesil
    2006

Birde gerçekten ihtiyacı olan insan dilenmez bunu onuruna yediremez bu kabul şuan hangimiz parasızlıktan dilenirizki bunu yerine iş arar bunlar(gerçekten dilenci olmayanlar) zaten bunu iş haline getirmiş asalak gibi yaşıyorlar.

Nesil
    2006

Ben çubuk ****er vermiştim.Acayip sövmüştür heralde dilenci.

Tamam muhtaçlara yardım etmek lazım da çoğu sahtekar dünyanın parasını alıyor.Hele yalvaranlar yok mu çok belli ediyorlar rol yaptıklarını gözüne bakarak anlarsın.Senden benden zengin çoğu
    Forumlarımızda küfür etmek yasaktır. Küfürlü mesaj yazdığı için hesabı kapatılmıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    Sivas

bence dilenci bir kadaın dileneceğine bir iş öğrense onu yapsa mesela bayan bir dilenci bebek bakıcılığı yapar çok mu zor ki ?

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

geçenlerde bitane dilenci vardı bi yandan dileniyo diğer yandan son model telefonuyla konuşuyo
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2005
    Yer
    ŞişLi + Byrmpşa Carrefour

ben yaşLı,kör,topaL frktmez hıc kımseye wermem
    aLın terıyLe hakkıyLa para kazanmak warken işin koLayına kacıoLar

onumu kesıoLar yaLwar yakar Allah rızası ıcın Allah sewdıgıne bagısLasın faLan derLer bende warsa sen bana wer yada amin teyze amin der yuzune bıLe bakmadan ceker gıderım

Nesil
    2006

Babam söylemişti bir dilenciyi yakalamışlar ve üstünde 10.000$ para çıkmış ona sormuşlar bu parayı nasıl kazandın diye ve yanıtı vermiş insanlar kerizse ben ne yapabilirim....

Quote Originally Posted by Batuhan1907 View Post
    Babam söylemişti bir dilenciyi yakalamışlar ve üstünde 10.000$ para çıkmış ona sormuşlar bu parayı nasıl kazandın diye ve yanıtı vermiş insanlar kerizse ben ne yapabilirim....
    utanmaza bak sen,ne bicim laf söylemis.zaten benim basimdan o olay gectiginden sonra ben sadece yasli kisilere sadaka veriyom.o dilenciye paralar haram olsun.

27. Default

bende yaw hiç sevmiom ölelerini ama genede para veriyoss yane

ekmek vermek daha mantıklı , verdiğimiz paraları ne yaptıkları belli değil

Default haklisiniz

bende hayatta para vermem ozellıkle aklı yerınde bayanlara gıt terzı dukkanına sana ış verırler.

Nesil
    2006
    Yer
    - ßaSHq£nT -

diLenci oLdukLarına bakmayın sizden bizden zenginLer ... !

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri