Sevgili Bursasporlular ve Temiz Futbol isteyen duyarlı Futbolseverler.

Biz Bursasporlu İşadamları,Taraftarlar,Sivil toplum örgütleri ile beraber bazı bilinen fakat uygulanmayan gerçekleri UEFA ve FIFA'ya şikayet ediyoruz.

Bunun ilk aşaması Türkiye'de gerçeklesti.Futbol federasyonuna yaptığımız başvuru neticesiz kaldı ve bunun sonucunda;
9/10/2003 tarihli ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununundan yola çıkarak Ankara Başsavcılığın'a suç duyurusunda bulunduk.

Haluk Ulusoy ve mevcut yönetim kurulu hakkında inceleme başlatıldı ve soruşturma açıldı.Bu davada büyük ihtimalle hüküm giyeceklerdir.

Bu kadar dava açılmasına karşın temiz futbol için hiç bir çaba göstermeyen Futbol Federasyonu için olayı ikinci aşamaya taşımaya karar verdik.

Bu çirkin olayı Dünya'ya duyurmak için Futbolda en üst kuruluş olan FIFA ve UEFA'ya İngilizce,Fransızca,Almanca olarak mail göndermeye karar verdik.

Aşagıdaki linkte;

Adınız Soyadınız Mail adresinizi yazarak onayladığınızda.Mailiniz FIFA ve UEFA nezdindeki en yetkili mercilere gönderilecektir.

http://www.bursasporum.com/sikayet/

Saygılarımla
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ayrıca el ile yazılan İngilizce,Fransızca ve Almanca mektuplar;

FİFA ADRESİ, BAŞKANI ,YARDIMCILARI VE ÜYELERİ

Fédération Internationale de Football Association
FIFA-Strasse 20,
P.O. Box 8044 Zurich,

Switzerland

FİFA BAŞKANI
BLATTER Joseph S. (FIFA President)

BAŞ YARDIMCISI
GRONDONA Julio H.

YARDIMCILAR
WILL David H.
JOHANSSON Lennart
HAYATOU Issa
CHUNG Mong Joon
WARNER Jack A.
VILLAR LLONA Angel Maria

ÜYELER

D HOOGHE Michel
SASSO SASSO Isaac David
TEIXEIRA Ricardo Terra
BIN HAMMAM Mohamed
ERZIK Senes
BLAZER Chuck
MAKUDI Worawi
LEOZ Nicolas Dr
DIAKITE Amadou
KOLOSKOV Viacheslav
MAYER-VORFELDER Gerhard
PLATINI Michel
FUSIMALOHI Ahongalu
OGURA Junji
CHIBOUB Slim ve

UEFA Executtive comittee

Angel Maria Villar Llona
Eggert Magnusson
Franco Carraro
Geoffrey Thompson
Gerhard Mayer-Vorfelder
Giangiorgio Spiess
Gilberto Madaíl
Grigoriy Surkis
Joseph Mifsud
Lars-Christer Olsson
Lennart Johansson
Marios N. Lefkaritis
Mathieu Sprengers
Michel Platini
Per Ravn Omdal
Senes Erzik
Viacheslav Koloskov

MEKTUP YAZMAK İSTEYEN ARKADAŞALARA ÖZEL TAVSİYE
Alıntı:
ZARFIN ÜSTÜNDE (örnek)

Michel Platini
UEFA Executtive comittee member
Route de Genève 46
Case postale
CH-1260 Nyon 2

Switzerland

Şeklinde yazıp bana ulaştırabilirsiniz.

19 Ocak'ta Bursa'da toplanacak mektuplar 23 Ocaktaki Yıllık genel toplantıya özel kurye ile direk teslim şeklinde yetiştirilecektir.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
FIFA ve UEFA'ya gönderilen Mektupların Türkçe metni;

SAYIN,

UEFA VE FİFA YÖNETİM KURULU ÜYELERİ,

12.01.2007

SİZLERE T.F.F’Yİ ŞİKAYET ETMEK İSTİYORUZ.

2004 MAYIS AYINDA OYNANAN 3 MAÇ İLE İLGİLİ TFF’YE MEKTUP YAZIP İHBARDA BULUNMAMIZA RAĞMEN, BİZE HİÇ BİR CEVAP VERİLMEMİŞ VE SORUŞTURMA DA AÇILMAMIŞTIR.

KONUYLA İLGİLİ OLARAK; 4 AYDIR TFF’DEN CEVAP BEKLEMEMİZE RAĞMEN; İNATLA, CEVAP VERMEME VE SORUŞTURMA AÇMAMA KONUSUNDA DİRENMEKTEDİR.

DELİLLERİMİZ İÇİNDE, BİR TAKIMIN 2. BAŞKANI İLE DİĞER TAKIMIN TAKIM KAPTANININ MAÇ ÖNCESİ VE MAÇ SONRASI YAPTIĞI TELEFON GÖRÜŞMELERİ VARDIR. BU GÖRÜŞMELER MAHKEME İZNİ ALINARAK DİNLENMİŞ, KAYIT ALTINA ALINMIŞ VE TEMMUZ 2006’DA TÜRKİYENİN 3.BÜYÜK GAZETESİNDE 5 GÜN YAYINLANMIŞTIR.

BELKİ TÜRKİYE’NİN ESKİ KULÜPLERİNDEN BİR TANESİ BU İŞE KARIŞMASA TFF SORUŞTURMA BAŞLATACAKTIR. BANA GÖRE SORUŞTURMALAR, OLAYA GÖRE AÇILMALI VEYA AÇILMAMALIDIR, FAKAT TFF OLAYLARI TAKIM İSİMLERİNE GÖRE DEĞERLENDİRMEKTEDİR.

TFF, BU MAÇLARI 2004 YILINDA İNCELEDİĞİ İÇİN YENİDEN İNCELEMEDİĞİNİ 19.12.2006 TARİHİNDE WEB SİTESİNE HABER OLARAK BİLDİRMİŞTİR. ANCAK BİZ ORTAYA YENİ ÇIKAN DELİLLERLE BİR SORUŞTURMA DAHA AÇILMASINI TALEP ETMEKTEYİZ.

TÜRKİYE’DE, MÜRACAAT EDECEĞİMİZ HER YERE MÜRACAAT ETMEMİZE RAĞMEN TFF, BİZE CEVAP VERMEMEKTE VE SORUŞTURMAYI TEKRAR AÇMAMAKTADIR.

TFF, KANUNLARI BU TİP SORUŞTURMALARA İZİN VERMESİNE RAĞMEN, TFF YÖNETİCİLERİNİN YANLI TUTUMLARI BİZLERİ ÇARESİZ BIRAKMAKTADIR.
26.12.2006 GÜNÜ TÜRKİYE SÜPER LİGİNDEKİ 18 TAKIMIN BAŞKANI DA , BU VE BUNA BENZER KEYFİ DAVRANIŞ VE TARAFLI YÖNETİM ANLAYIŞINA İSYAN EDEREK , TFF YÖNETİMİNİ, TEKRAR SEÇİME GÖTÜRECEK SON KARARI OY ÇOKLUĞUYLA ALMIŞLAR VE KAMUOYUNA YENİ BİR SEÇİME GİDECEKLERİNİ AÇIKLAMIŞLARDIR.

BUNUNLA İLGİLİ UEFA’NIN VE FİFA’NIN, BİZE YARDIM ETMESİNİ VE OLAYIN YENİDEN İNCELENMESİNİ İSTİYORUZ

BİZE YOL GÖSTERİP YARDIM ETMENİZİ RİCA EDERİZ.

İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER.

İLGİLİ MAÇLAR

2003/2004 SEZONU ÇAYKUR RİZESPOR - AKÇAABAT SEBATSPOR
2003/2004 SEZONU BEŞİKTAŞ JİMNASTİK K- AKÇAABAT SEBATSPOR
2003/2004 SEZONU ÇAYKUR RİZESPOR - BEŞİKTAŞ JİMNASTİK. K
Metnin Türkçe'si budur arkadaşlar.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Gönderilen e-mail sayımız Bu akşam saat 18.00 itibariyle 11.647 dir.

Yaklaşık 100 tanede elyazısı mektup hazırlanmıştır.