isim: ilker yayin
dogum tarihi : 17.11.1977
dogum yeri : Gazi Magosa [fa magusta]
uyruk : ingiltere / kktc
meslek : eski futbolcu / manager
futbol kariyeri : torquay united 95/98 [75 mac / 35 gol]
fulham 98/01 [62 mac / 28 gol]
bolton 01/05 [ 85 mac / 47 gol]
ingiltere U20 [7 mac / 2 gol]
ingiltere A milli [4 mac / 1 gol]
merhaba arkadaslar ingiltere - fransa hazirlik macinda yasadigim sakatlik sonucunda futbola veda etmek zorunda kalmistim.[ ingiltere milli takiminda oynamamin sebebi butun girisimlerime ragmen Turk idarecilerden herhangi bir alaka goremem yuzundendir.] bende bundan sonra yeteneklerimi saha disinda manager olarak gostermek istedim. Ve Londra'daki London Sports Uni. den managerlik diplomami aldim. artik bir takim calistirmaya hazirdim.
Birgun telefonum caldi ve arayan Stuttgart baskani Erwin Staudt idi. Kendisi benimle calismak istedigini bildirdi ve beni gorusmek icin Stuttgart'a davet etti. 2 gun sonra almanya'da konusup 2007'nin sonunda kadar manager olarak klupte gorev almam konusunda anlastik. anlasma imzalandiktan sonra bana Stuttgart'in maclarini oynadigi [B]Gottlieb Daimler Stadion'nu gezdirdiler. Gercekten mukemmel bir stad. Ingiltere disina cikmayan ben bu stadi gordukten sonra basarili olup olamiyacagim konusunda endiseye dustum..
[/URL]
Daha sonra takimla tanistim gercekten iyi oyuncular var. Endiselerim biraz olsun hafiflemisti. Taktik ve antreman sistemime takimin iyice uyum saglamasi icin zamana ihtiyac vardi. Bu zamani hazirlik maclari ve antremanlar ile hizlandirmaya calistik.
Ve 01.08.06 tarihinde Gottlieb Daimler Stadion'da resmi olarak sezonu actik..
[/URL]
O gun gercekten cok heyecanliydim..
Lig basliyordu artik ama baskan disinda kimse bana guvenmiyordu. Ve ayrica hicbir transferde yapmamistim. Cunku takimin yeterli olacagina inaniyordum.. Bu bana karsi olan suphelerin daha cok artmasina yol aciyordu..
BundesLiga : VFB Stuttgart - Munchen
karsimizda BundesLiga'nin son sampiyonu vardi ve bizde sezon oncesi antremanlarda fazla yuklenmekten dolayi sakatliklara bogusuyorduk. Bu macta hedefim en az 1 puandi..
bayern forvetleri podolski ve makaay'i durduramamizin faturasi agir oldu ve maci 3-1 kaybettik..
Bana guveni zaten az olan taraftarlar bu skor karsinda hakli olduklarina iyice inanmislardi. Birde bunun uzerine Bild gazetesi ''bir ingiliz Turk'unun yapacagi anca bu kadar'' diye baslik atinca moralim iyice bozulmustu.
Hafta icinde oyuncularima munih macini unutmalarini ve onumuzdeki maca bakmalarini soyledim. taktik uzerinde ve antrenman uzerinde ufak degisikler yaparak bunlari oyuncularima uygulattim..
BundesLiga : Hannover - VFB Stuttgart
Bundesliga'nin kalburustu takimlarindan olan Hannover'e karsi oynayacaktik. Ben bu mactan umitliydim ve oyuncularim en azindan bu deplasmandan puan cikaracaklarina inaniyordum..
13. dakikada one gecmemize ragmen bu ustunlugumuzu koruyamadik ikinci yarida oyunu kendi sahamizda kabul etmemiz yuzunden 59. ve 88. dakikalarda yedigimiz gollerle sahadan 2-1 yenik ayrildik...
Bu sonuc bana basindan beri karsi olan Bild'in ekmegine yag suruyordu. Mactan ertesi gunku manset '' Das Turke im der Glonke!!'' [Turk koyune don]. Bu saldirilar karsinda bir ingiliz sogukkanlili ile duruyordum. Baskanla hafta icinde yaptigimiz toplantida bana olan guvenini yineledi ve bu tur kazalarin bir daha yasanmamasini istedigini belirtti.
BundesLiga : VFB Stuttgart - Frankfurt
Bu macta takim olarak kazanacagimiza inaniyorduk. Hedeflerimizin belirlenmesi icin cok onemli bir karsilasma idi. Ve taraftarimizla barismamiz icinde...
inanamiyorum!! 6. dakikada 10 kisi kalan rakibiz karsinda ilk yariyi 2-0 onde kapatmamiza ragmen 2. yarida yedigimiz 3 golle sahadan 3-2 maglup ayrildik..
Yedigimiz 3. golden sonra oyuncularim Markus Babbel ile Fernando Meira arasinda yasanan kavga ve taraftarimizin protestosu maca damgasini vurdu..
Sahayi yuhalamalar ve kufurler icersinde terketmek cok kotu bir duygu.. O gece istifa etmeyi bile dusundum ancak yinede vazgecmemeliydim.
hafta icersinde o macta kavga eden oyuncularima 50.000'er euro ceza kestim ve bunu tekrarlamalari halinde kadro disinda birakacagimi soyledim..
BundesLiga'da ilk 3 mac sonunda 0 puanla 18. siradaydik. Utanc verici!!
German Pokal : Homburg - VFB Stuttgart
Alman kupasinda 1. turda amator takimlardan Homburg ile karsilasiyorduk. Kolay bi mac olacagi belli idi ve bu mactan alinacak galibiyete oyuncularimin ve benim gercektencok ihtiyacimiz vardi..
Kolay bir oyundan sonra maci 2-0 aldik ve 2. tura ciktik. Bu galibiyet bile BILD'in hizini kesmedi takim neden daha fazla atmadilar diye elestirdi. Bu galibiyetin taraftarida sakinlestirdigi falanda yoktu. VFB fans adli internet sitesinde hakkimda gittsin mi kalsin mi? die anket acilmis ve %82 oraninda gitsin oyu cikmisti...
DEVAM EDECEK.....