İŞE ALINIŞ HİKAYEM
16 Şubat 2007'de Valeri Gazzaev bir basın toplantısı düzenledi. Bu toplantı klüp'ün geleceği açısından çok önemliydi. Bir takım kararlar bu toplantıda verilecekti ve toplantıda sürpriz bir olay yaşandı. Bu olay Gazzaev'in istifasıydı. Gazzaev, klüpte memnun olmadığını ve ayrılmak istediğini açıkladı.
Bunun üzerine CSKA yönetiminde büyük bir telaş vardı. Hangi menajeri getireceklerini düşünürken. Ömer Faruk ÖNÇIRAK adlı adı sanı duyulmamış bir teknik direktör, CSKA Moskow klüp binasına girerek yöneticilerle konuşmak istediğini söyledi. Yöneticiler de kabul etti. Saatler süren görüşmenin ardından. CSKA'da ölağanüstü bir basın toplantısı düzenlendi.
CSKA Moskow başkanı:"Gazzaev'in takımdan ayrılması bizi derinden üzdü.Fakat yerine bir menajer bulduk.Ama bu menajeri duyunca sevinmeyeceğinizi biliyoruz. Çünkü; bu menajer Dünya'da hiç duyulmamış bir teknik direktör.Ama biz bu menajer gözündeki ışığı,hırsı gördük. Sizinde yakın zamanda göreceğinizden eminim. Bu menajerin adı: Ömer Faruk ÖNÇIRAK.
BÜTÇEM
Takımda ki bütçem fazla olmadığına kanaat getirdim ve yönetimden ek transfer bütçesi istedim.
İşte Bütçem:
İŞE BAŞLAYIŞIM
İmzayı attıktan sonra takımla birkaç saat süren görüşme yaptım. Fakat Rusça'm yeterli değildi. Bu görüşmeyle takımı tanıma şansı buldum. Ertesi gün takımla beraber antrenman yaptım ve takımda yetersiz olan mevki konusunda fikir sahibi oldum. Takımda dikkat çeken isimler;Daniel Carvalho,İgor Akinfeev ve Vagner Love'dı.
SIRADA MAÇLAR VAR
Takımın başına geçmemden 4 gün sonra hazırlık maçım vardı. Bu hazırlık maçı benim takımı daha da tanımak açısından büyük fırsattı. Maç;Bezanija ile idi ve maçın sonucunda 3-0 ile galip gelen ekip bendim.
H.BERLİN İLE UEFA MAÇIM
Takımım UEFA kupasında 4. turdaydı ve rakibi Heryha Berlin'di. Gazzaev döneminde bu eşleşmenin ilk maçı oynanmıştı.İlk maç: Hertha Berlin:0-1:CSKA Moskow . 2. maçın zamanı gelmişti ve çok heyecanlıydım.CSKA ile ilk resmi maçıma çıkacaktım.
İşte dev maç:
Çekişmeli bir maç olmuştu ve taktiğim işe yaramamıştı. Bunların üstüne de Vagner Love'ın 2 hafta sahalardan uzak kalacağı girince bayağı bir telaşlanmıştım.
Süper Kupa Finali: Spartak Moskow-CSKA Moskow
Maçta yaşananlar. Az Sonra...