-
Bülent Ataman Futbolu Bıraktı
Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle 20 maç ceza alan Bülent Ataman, ''Yaptığım şeyin doğru olduğunu savunmuyorum ama olaylardan sonra kimse arkamda olmadı. Cüneyt Çakır ile jübilemi yaptım. Bundan sonra futbol oynayabileceğimi sanmıyorum'' dedi.
Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle 20 maç ceza alan Bülent Ataman, yaptığının bir hata olduğunu ve asla savunulacak bir tarafı olmadığını belirterek, "Ancak ben adam öldürmedim, hırsızlık yapmadım. 20 maç gibi bir cezayı hak edecek hiçbir şey yapmadım. Bize kısaca 'sen futbolu bırak' dediler. Biz de Cüneyt Çakır ile jubilemizi yaptık. Bu kafayla bundan sonra futbol oynayabileceğimi düşünmüyorum. Ancak orada üç büyük takımdan biri olsa acaba durum bu hale gelir miydi.? Ben hakeme hiç bir fiili tacizde bulunmadım. Bunu görüntülerle kanıtlayabilirim" dedi.
HAKEMİ ASLA DARP ETMEDİM
Hakeme kart görmemek için sarıldığını söyleyen Bülent Ataman, olay anını şöyle anlattı:
"Ben Vestel Manisaspor' un 'abisi' konumundayım. Pazubandını takmasak da o takımın kaptanı görevini yapıyoruz. Orada bir pozisyon oldu, Selçuk arkadan çocuğa tekme salladı. Kırmızı kart da görebilirdi. Zaten durumumuz ortadaydı son haftalarda. İçeride oynuyorduk. Ben de gittim oraya müdahale etmek için. Ben oraya gittim ama sarı kartı göze alarak gittim zaten. Giderken uslubumda asla bir kötülük yok. Hakeme, 'Hoca birkaç haftadır zaten yeniliyoruz, durumumuz ortada, biraz doğru yönet' dedim. Sonuçta kendi evimiz ve hakeme bir baskı olsun diye. O da, 'Geç kalene' dedi. Hakemle aramızda bir konuşma geçti, hakem bana sarı kart gösterecekti. O sırada Ümit yanıma geldi, 'Abi kalene geç kart göreceksin' dedi. Ben de, "Ya zaten kart göreceğiz, gitsin filan' dedim. O sırada yan hakem yanımda, hakem de benim 5 - 6 metre arkamda. Yan hakem bunları hakeme küfür diye iletmiş. Ben de bu olaydan sonra hakeme gittim sarıldım, 'Aman hocam gösterme' diye yalvardım. Ama sağlam kafayla düşündüğümde gösterecekse zaten gösterecek, buna yapacak birşey yok. Bunu Cüneyt Çakır da açıklar. Kırmızı karttan önce benim hakeme hiç bir fiili tacizim olmadı. Karttan sonra 'yok hakeme tokat attı, kokartını yırttı' falan diyorlar. Görüntüler var ortada, bunların hepsi çekildi. Savcılığa da bunların CD' lerini verdik. Cüneyt hoca da sağolsun bizi mahkemeye vermiş. O sinirle doğrudur hakeme bir yanlış hareketim var" dedi.
20 MAÇTAN SONRA BİZ DE FUTBOLU BIRAKIRIZ
Yaptığının yanlış olduğunu ve savunulacak bir durumu olmadığını söyleyen Bülent Ataman, "Kendimi savunmuyorum. Yaptığımız yanlışın da farkındayım. Şimdi bunu oturup düşündükten sonra insanın aklı başına geliyor. Ama 20 maç ceza da çok ağır bence. Bana neden 20 maç ceza veriyorlar bunu anlamadım. 20 maçı hak edecek hiç birşey yapmadım. Zaten kulüp de kadro dışı bıraktı, o hafta boyunca herkes bizi yerde yere vurdu. İlk bakışta haklı olarak ama bana göre haksız. Ama en azından biri demeli ki, 'Bu adam neden bunları yaptı?'. Yaptığımın yanlış olduğunu üstüne basa basa söylüyorum. Ama oluyor yani, hata bu. Bazen halı sahada maç oynuyoruz, birbirimize giriyoruz. Bunlar olacak şeyler, olmaması gerekiyordu ama oldu. Ama Allah' a şükür yüz kızartıcı birşey yapmadım. Hırsızlık yapmadım, namussuzluk yapmadım. Yaptığım sportmenliğe aykırı bir davranış. Bundan sonra 20 maç benim futbol hayatımı bitirir zaten. Onlar yapmadan ben bırakayım. Kulüp zaten kadro dışı bıraktı. Olaylardan sonra uyuyamıyordum. Cezayı öğrendikten sonra şoke oldum. Psikolojik olarak bayağı yıprandım. Bırakalım Türk futbolu temizlensin, madem bu futbolu sadece biz kirlettik. En azından verdiğimiz zararın karşılığı bu olsun yapacak bir şey yok. Biz de futbolu bırakırız" dedi.
HAKEMLER FUTBOLCULARI BİRAZ ANLAMALI
Olaydan sonra Cüneyt Çakır'ı aramayı düşündüğünü söyleyen Ataman, "Cüneyt Çakır' ı ben olaylar bu boyuta gelmese arardım. 'Hocam orada sana bir yanlış müdahalem var' derdim. Ama olaylar yan hakemden kaynaklanıyor. O gitti söyledi. Orta hakemin bir suçu yok. Bunu sonradan anlıyorsun tabi. Ama yan hakemin art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta o beni tanımıyor ben onu. Bence yanlış duydu söylediğim kelimeyi. Cüneyt hocanın da kimse babasının oğlu değil. Ama bence hakemlerin biraz daha futbolcu psikolojisini anlaması lazım" diye konuştu.
BİR SUÇ İŞLEDİK CEZASINI ÇEKECEĞİZ
Ataman, olayların bundan sonraki yaşantısını hem maddi hem de manevi anlamda olumsuz etkileyeceğini belirterek, "Bir suç işledik. Bunun cezasını çekeceğiz. Allah'a şükür aç değiliz, açıkta değiliz. Kalkıp ta ağlayacak değiliz. Bizimde bir gururumuz bir onurumuz var. Ama maddi olarak tabi baktığında baya bir zarara uğradım. Ben bundan sonra 5-6 yıl daha futbol oynarım. Ama oynasamda bu olay beni baya bir etkilecek gibi. Aslında ben futbolu bırakmayı düşünüyorum. Tahkime filan başvurmayı düşünmüyorum. Avukatlarım yaparsalar yapacaklar birşeyler. Ama düşünüyorum, düşünüyorum bana neden 20 maç verdiler anlamıyorum. Ben adam mı öldürdüm?. Cambaz gibi oynuyoruz ipte. Nereye sürerseler oraya. Ben kimseye vurmadım, kimsenin kokartını da yırtmadım. Kazağında filan bir parçalanma yok. Ama ben duyuyorum ki Federasyon'a Sayın Haluk Ulusoy'a giden kazak parçalanmış gibi şeyler. Bu kazak kargoda mı parçalandı?. Görüntülerde var. Ben soyunma odasına gidip hakeme tekrar saldırmadım. Ama onu da derler, 'Bülent soyunma odasına gitti hakeme saldırdı' diye. Burası Türkiye. Çünkü kimse Bülent' e sahip çıkmıyor arkasında durmuyor. Bülent' e 20 maç da verseler 40 maç da verseler kimsenin birşey diyeceği yok. Sonuçta bu cezayı bana veren insanlarında bir art niyeti olduğunu sanmıyorum. Ama görüntüleri gerçekten izleyip verdiyseler bana 20 maç vermemeleri lazımdı. Çünkü ben 20 maçı hak edecek birşey yapmadım. Geçen sene bir futbolcu hakeme yumruk attı. 10 maç aldı. Ben vurmadım 20 maç aldım" diye konuştu.
ANADOLU TAKIMI OLMANIN DEZAVANTAJI VAR
Maçtan sonra, 'Fenerbahçe olsa, o maç tatil edilir miydi?' diye bir açıklama yaptığını söyleyen Ataman, Anadolu takımlarında oynamanın bu tür konularda dezavantajı olduğunu söyledi. Ataman, "O gün Vestel Manisa olmasa büyük takım olsa o maç o hale gelmezdi. Vestel Manisaspor fair-play kuralları içerisinde birşeyler yapmaya çalışıyor. Doğru olanı yapıyorlar bence beni kadro dışı bırakmaları da doğrudur. Sonuçta ben de sütten çıkmış ak kaşık değilim. Ama bazen doğrular doğru olmuyor. Bankalar hortumlanır, büyük ihalelerde devleti zarara uğratırlar ceza alınmaz, küçük çocuk gider bakkaldan çikolata çalar ceza alır. Bizim durumumuz da böyle oldu. Yapacak birşey yok" dedi.
ARTIK BUNDAN SONRA SAKIZ ADASINA GİDERİM
Ataman olaydan sonra birçok kişiden destek telefonu aldığını belirterek, "Olaydan sonra tanıdığım tanımadığım bir sürü insan aradı beni sağolsunlar. Kulüp başkanlarından malzemecisine kadar. Herkes çok destek oldu. Onlara buradan teşekkür ediyorum. Olumsuz tepkiler de aldım. Doğru bişey yapmadım ama sanki doğru bişey yapmış gibi destek de gördüm. Şu anda Vestel Manisaspor ile iki senelik sözleşmem var ancak bu saatten sonra zor. Zaten kulübün bize bakış açısı belli. Ben Rizespor maçından önce Almanya birinci liginde bir takımdan teklif aldım. Bizim maçlarımızı izlemeye geleceklerdi. Ama bu cezadan sonra bırakın Almanya' ya Sakız adasına ancak giderim" şeklinde konuştu.
HERKESTEN ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM
Ataman, yabancı futbolculara da ayrım yapıldığını ifade ederek, "Ben yabancı futbolcu olsam bu kadar ceza almazdım. Hagi adama tükürdü 4 maç ceza aldı. Demek ben hakeme vursam, Allah' tan AB' ye giriyoruz da idam kalkı, ömür boyu yerdik. Bir futbolcu asla bir memur olamaz. Yeri geldiğinde topa kafasını sokmasını bilecek. Ben oraya iyi niyetimle gittim birşeyler yapmaya çalıştım. Ama üzgünüm başaramadım. Bugün olsun tekrar yaparım, bu benim doğamda var. Sonuçta kötü niyetli değilim, ama yanlış oldu. Ben bu takımla 14 tane maç oynadım 24 puan aldık. Aldığım paranın her kuruşunu hak etmeye çalıştım. Hak ettim veya edemedim onların takdiri. Herkesten özür diliyorum. Hayırlısı olsun. Üzdüğüm insanlardan özür diliyorum. Tekrar söylüyorum yaptığım doğru bir haraket değil. Yapacak birşey yok. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Ama jubilemizi Cüneyt hoca ile yapmış olduk. Bu 20 maç o anlama geliyor" dedi.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Mesaj Yetkileri