Trabzonspor'un genç file bekçisi Tolga Zengin, Kayseri Erciyesspor maçında yaptığı kurtarışlarla takımın galibiyetinde önemli rol oynarken, ilerisi için ümit verdi.
Bordo-Mavili takımın altyapısından yetişen ve 2010 yılına kadar Karadeniz temsilcisi ile sözleşmesi bulunan Tolga, bu sezon 11 lig maçında sahaya çıkarken, kalesinde 12 gol gördü. Brezilyalı Jefferson'dan kaleyi devralan genç file bekçisi, K.Erciyesspor maçında adeta kalesinde devleşerek galibiyetin mimarı oldu.Tolga, 3 puan elde etmelerinde tüm oyuncuların katkısı olduğunu belirterek, "Bu galibiyette, oynayanından yedeğine, sakatına kadar herkesin payı var. Ben de görevimi yaptım. İyi oynamak bizim görevimiz." dedi.
Teknik Direktör Ziya Doğan ise kaleci Tolga'nın Erciyes maçında oldukça iyi kurtarışlar yaptığını söyledi. Maçtan önce Tolga'nın midesinde ağrı hissettiğini ifade eden Doğan, "Tolga, genç bir kaleci. Dolayısıyla kendini baskı altında hissediyor. Doktorların söylediğine göre stresten böyle oluyor. Medyada kaleci arayışları haberleri de onu etkiliyor. Ama bunları kişiliği ve yeteneğiyle atlatacak." şeklinde konuştu.
Bu arada Trabzonspor'un ligdeki 33 golünün 30'unu yerli oyuncular kaydetti. Karadeniz ekibinde Umut 10, Ersen Martin 7, Gökdeniz 5 gol atarak gol yükünü çeken oyuncular oldu. Wolfsburg'a transfer olan Marcelinho 2, Stepanov ise 1 gol attı. Öte yandan Trabzonspor, Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı.