Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 60 sonuç

Konu: Yeni Ali Sami Yen

Default Yeni Ali Sami Yen

İşte Seyrantepe

Galatasaray Başkan Danışmanı Refik Arkan; ihale ve inşaat süreci başlayan Seyrantepe Projesi ile ilgili her türlü detayı Serbest Kürsü’de masaya yatırdı..

Galatasaray Başkan Danışmanı Refik Arkan bu hafta Serbest Kürsü’nün konuğuydu. Galatasaray’ın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile imzaladığı protokol sonrası Seyrantepe için ihale ve inşaat süreci başladı. Refik Arkan bu konuda yazarlarımızın sorularını yanıtladı.
    * Editör: Sayın Arkan, yılan hikayesine dönen Seyrantepe için resmi olarak bir engel kalmadı. 2009 yılında Galatasaray’ın yeni stadında oynayacağını söylüyorsunuz. Galatasaray’ı bu süreçte neler bekliyor?
    * Refik Arkan: Haziran içinde de ihalenin sonlanacağını umuyorum. Ondan sonraki aşamada inşaat başlıyor. Bu süreçte Galatasaray, Sami Yen’de devam edecek. Şampiyonlar Ligi için de bir harcama yapılarak Avrupa maçlarının da orada oynanmasını hedefliyoruz.
    * Ahmet Çakar: Peki bu stat Galatasaray’a ne kadara mal olacak?
    * R.A: 100 milyon euro civarında bir tutar olacak. Ancak Galatasaray’dan para çıkmayacak. Ali Sami Yen’deki kullanım hakkımızdan feragat edeceğiz. Biz Seyrantepe’ye gideceğiz ve TOKİ kendi finansmanıyla stadımızı yapacak. Bunun karşılığında Sami Yen’in olduğu bölgeye de sahip olacak. Bu aşamada Galatasaray’dan ne para çıkacak, ne de cebine para girecek.
    * Editör: Yıllık tribün geliriniz tahminen ne kadar olur?
    * R.A: Galatasaray’ın bu stattan net tribün gelirinin 25 milyon eurodan aşağı olmaması lazım. Tüm stadın etrafında tam tur loca dönecek. Kapalı ve numaralıda iki kat loca olacak.
    * Gürcan Bilgiç: 52 bin kişi biraz fazla değil mi?
    * R.A: Ali Sami Yen’de gençlere ve bayanlara bu şartlarda hizmet veremiyoruz. Orada bu şansı yakalayacağız.
    * Levent Tüzemen: Sayın Arkan, Arena firması ile bir görüşme yaptınız. Stadı Arena mı işletecek?
    * R.A: Evet. İlk Görüşmemiz 2005’te oldu. Mimari projede bazı müdahalelerde bulunacaklar. Çalışacak personelin eğitimini üstlenecekler. Son aşamada da stadı işletecekler.Yetki ve sorumluluk onlarda olacak, biz denetleyeceğiz.
    * İskender Günen: Bu haksız rekabet yaratır mı? Herhangi bir kulüp "Ben bu sahadan vazgeçtim burayı alın bana da saha yapın" diye soramaz mı?
    * R.A: Bütün tesislerin hepsi GSGM’ye ait. Bunun onunla bir ilgisi yok.
    * A.Ç: Galatasaray’ın Mecidiyeköy’denferagat edip Seyrantepe’ye gidiyor olması bile yeterli bunun için. Çok dürüst bir anlaşma olmuş. Hiç haksız rekabet değil. Bu işten devletin zararı değil karı var.
    * G.B: Sami Yen’de kira alınıyor Seyrantepe’de alınmıyor. Galatasaray’a bir rant sağlanıyor. Devletten para çıkıyor.
    * R.A: Bu yanlış bir tespit. Tam aksine bu projeyle devletin kasasına para giriyor.
    * A.Ç: Devlet bir nevi çöpçatanlık yapıyor. Fenerbahçe Samandıra’da bulsa bir arazi ’Stat yapacağız. Saracoğlu sizin olsun’ dese aynısı Fenerbahçe’ye de yapılır.
    * R.A: Devletin cebinden para çıkmaz. TOKİ, 50 milyon dolar kazanır.
    * A.Ç: Bu işte devlet Galatasaray’a kıyak yapmıyor, Galatasaray devlete kıyak yapıyor. Yılda 1 milyon dolar kazanacağı yerden 50 milyon dolar kazanacak.
    * R.A: Şu anda 384 dönüm arazinin kullanım hakkı Galatasaray’a aittir. İhaleye girilip alınmış bir arazi. Hatta kulüp fedakarlık yaparak dönümü 120’ye düşürdü.
    * L.T: Galatasaray’a para getirecek bir Riva Projesi var. O ne aşamada?
    * R.A: Galatasaray Riva Projesi için iki ciddi alıcıyla muhatap. Biri Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir banka, diğeri de Batılı bir finans kuruluşu. Araplar daha yüksek fiyat verdiler. Ama gelinen son aşamada teminat mektuplarıyla ilgili bir detay kaldı. 3. Boğaz Köprüsü ve Karadeniz Otoyolu buranın değerini daha da artıracak. Riva, borçlarımızı kapatacak bir projeydi şimdi ekstra getirisi de olacak gibi görünüyor. Araplar şu anda 150 milyon dolar veriyor.
    * Editör: Florya Projesi ne durumda?
    * R.A: Bu proje için tesislerimizi Büyükçekmece’ye taşımayı düşünüyoruz. Buradan 60 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyoruz.

*Editör: Evvelki yıl ’Bu iş olmazsa istifa ederim’ dediniz. Başkan bu konuda çok eleştirildi. Galatasaray camiası bu iş olamayacak gibi düşünüyor.
    * R.A: Ben Galatasaraylılar’ın bu konudaki isyanına hak veriyorum. 10 yıldır konuşulan bir proje. Bu aşama taraftarda güvensizlik yarattı. Zaman içinde yol haritasında değişiklikler yapıldı. Ama şimdi 9-10 veya 11 Mayıs’ta tüm maketler ortaya konacak, detaylar ve görseller sunulacak.

* Editör: Galatasaray arazilerini satarsa yeni yatırımlar yapılabilecek yerler mi alacak?
    * R.A: Evet. Ama bu tip projeler hemen gerçekleşemiyor.
    * Editör: Özhan Canaydın olmasaydı bu proje daha mı kısa sürerdi?
    * R.A: Böyle bir proje olamazdı. Galatasaray burada bir önderlik yapıyor. Göreceksiniz bütün kulüpler bir süre sonra bu işletmeci bulup onlarla anlaşmak isteyecektir. Çok profesyonel bir anlayış olacak.

* Kazım Kanat: Stadın ismi yine Ali Sami Yen olacak mı?
    * R.A: Arazinin ana ismi Ali Sami Yen Spor Tesisleri olacak. Ama stadın ismine sponsor karar verecek. Yani isim hakkını satacağız.
    * A.Ç: Parayı verirse Özhan Canaydın Stadı olabilir mi mesela?
    * R.A: Tabii olabilir. Tribünlere de oraya sponsor olacak firmaların ismi verilecek.
    * A.Ç: Sony Galatasaray Stadı olabilir yani. Çok modern ve iyi bir düşünce.

[IMG][/IMG]

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

sanırım stadın adı alı samıyen olmucak
    özellikleri tabi güzel üstü acıp kapanabılecek kötü hava sartlarında mac oynama imkanı daha kolay olacak uefa nın en iyi 10 stad arasına girecekmis hatta ilk 5 bile
    sonra stada ulasım metro ile olacak metronun alt yapısı bıtmek üzere
    dıger cızımlerde zaten bunlar ulasım sorunu olmuyacak

bu yüzden özhan canaydına ne kadar kızdıysakta bu konudaonu alkıslıyorum ve tebrık ediyorum hakkını vermemız lazım kolay ıs degıl

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

İnşallah projede kalmaz...

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Quote Originally Posted by nekop View Post
    İnşallah projede kalmaz...
    yok yok kesin kalmıyor mayıs sonunda ihale temmuzda temeller atılıyor zaten en zoru bu anlasma imiş oda atıldı tebrikler ozhan canaydına

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

görünüşü süper.inşallah adıda aynı olur. isim hakkının satılıcak olması ve ismi sponsorun vericek olması kötü olmuş. yukarda denilen gibi sony galatasaray stadı ne kadar kötü isim ...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

tebrikerl CANAYDIN 100 yılın başında ii bir iş yaptın
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Bu sefer bende inanmaya başladım.. Daha önce bu kadar ayrıntılı konuşulmamıştı. Yeni proje hayırlı olsun Serhat'ın dediği gibi umarım projede kalmaz..

Stadın ismine gelince muhtemelen "Galatasaray Arena" veya "Sony Galatasaray" tarzı isimler olacaktır..

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Tabıkı Tebrikler ozhan canaydına bence alısamıyendekı macta pankart acılıp teşekkür edilmesı lazım cünkü gercekten kolay iş degil seyrantepeyi alıp stad dikmek özhan canaydın gelecek sene secimlerde yine baskan adayı olur zaten kongre tarafından yine secilir birde adam gibi transferler yapsa varya ozaman işte özhana helal olsun

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

cidden busefer bende inanmaya başladım
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

artık olay canaydınlıkdan çıktı ... o yüzden bende olacağına inanıyorum ... ihaleyi toki yapacak ... ihaleyi kazananda stadı yapacak ... ihale ne kadar çabuk gerçekleşirse (tarih yanlış hatırlamıyorsam 7 mayıs) stad o kadar çabuk biter ve toki de yani devlette mecidiye köye o kdar çabuk kavuşur o yüzden çok çabuk olacağı da kesin ...

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Insallah cok cabuk olur ama Özhan canaydın Gercekten Tebrik edelim arkadaslar
    Artık sabır sabır bekliyelim ve görelim zaten seneye adam gibi adamlarda alınmassa işi zor ama özhan canaydın kendini affettirmeye basladı

ayrıca bu tapu olayını merak edenler içinde ; .........
    Bjk ve F.b stadlarinin tapularini aldiginda bizde Seyrantepe nin tapusunu alacağız............
    Onlarin arazisi 30-40 dönum iken biz 120 donum un tapusunu alacağız......
    kanun çıktığı andan itibaren kulüpler tapularını alacaklar ....
    f.b ve bjk nin 30 -40 dönümken bizim alacağımız 120 dönüm ...
    biz 60 dönümüne stad yapıcaz kalan 60 dönümü de istediğimiz gibi değerlendirme şansımız olacak .... bizim f.b ve bjk den farkımız stadları alırken onlara göre daha fazla para ödememeiz olacak ki o da normal ....
    Zaten bu kanun cikarsa... 1/4 den 1/10 a kadar odeyeceksin arazi degerinin...... Simdi biz 1/4 den alsak 120 Milyon euroluk stadin 1/4 u olan 30 milyon euroya araziye sahip olacagiz. Bjk ve f.b belki 3-5 milyon euroya sahip olacaklar araziye... bu kadar basit ..... ki bu ödemeler de peşin olmayacak bildiğim kadarıyla ...

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

İsmi Aslantepe olsa güzel olur Şaka maka Sony Galatasaray ne yaa İstanbul ArenA olabilir.Galatasaray ArenA olabilir

ali samiyen adı olacak zaten sadece alisamiyen isminin önüne veya sonuna isim gelecek ki bu da en çok parayı veren şirletin adı olacak ... hatta tribünlerin bile sponsorları olacak mesela avea tribünü vodafone tribünü gibi ...

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

stada gidipde maç seyretmeden inanmam...

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

feyır pıley çerçevesinde masaya yumruğumuzu vuracağız

iş Canaydın'dan çıksada o koltukta kendisi olduğu sürece görmeden inanmam

ömrümüzü yedin canALDIN..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Vay be projesı bıle manyak.

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Neden Herkez hala ozhan canaydina kiziyor anlamiyorum siz kolay mi saniyorsunuz o arsayi alip stad dikmek evet zamaninda sozler vermedi yapmadi onda bende kiziyorum ama bu konuda ozhan canaydini tebrik ediyorum

galatasaray böyle stad yapsın helal olsun derim...

Nesil
    2006

Bir proje daha aslında çok ümitli değilim. Nasıl olsa stad resmin sol altında ki resme bakınca ne demek istediğim çok iyi anlaşılıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Maket mi gerçek mi yakında anlarız ..!

Hayırlı olsun ...

Hamit in Forması gibi olmasında İnş. Aslınıda görürüz... Ömrümüz yeterse...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul Favori Personel: Edgar Davids Favori Menajer: Jose Mourinho

bu stadı gs yönetimi yapsa stadın yapılacağına olasılk vermezdim ama bu stadı devlet yapacağı için sanırım stadı görebilecez
    ergün geçen haftalarda bi söyleşide yeni stad ile ilgili bi soruya aynen şu cevabı verdi: biz 94 yılında ilk maketi gördüğümüzde çok heyecanlanmıştık
    sanırım bu cümle her şeyi açılıo

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Ya anlamiyorum stad konusunda neden Ozhan canaydinla dalga geciliyor Butun herkez ozhan canaydini tebrik ediyor futboldan ve bazi seylerden cakmayanlar adami hala yerden yere vuruyuro evet sozler verdi yerine getirmedi ama stad konusunda tebrik ediyorum cunku o stadi o araziye dikmek kolay degil devlette oyle oyle kolay kolay stad yapmiyor

Nesil
    2006
    Yer
    Eski Açık

Bitmez bu stad haberleri ben birşey olacağini zanletmıyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Quote Originally Posted by EmRe1905 View Post
    Bitmez bu stad haberleri ben birşey olacağini zanletmıyorum
    emre kardes bu stad artik kesin yapilcak korkmayin

stadın üstte görüntüsü ....

Bu konudan 20'e yakın kural dışı, saygı ve sevgi çerçevesi dışında yazılan mesajlar silinmiş. Bundan sonra konu ile alakasız mesaj atmayın.

Nesil
    2006
    Yer
    Sükrü Saracoglu Stadı

Maket cok güzelmis

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bence çok güzel bir stad olacak..bütün gslilere hayırlı olsun..

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri