-
27.Haziran.2007, 04:36
Copa America Açılış Maçı : Peru - Uruguay
Merhaba sevgili Turksportallılar;
Sizlerle bir projemizle daha karşı karşıyayız. America kıtasının en büyük organizasyonları olan Copa America’yı sizlere gün gün aktaracağız. Her gün oynanan maçlar hakkında bilgiler vereceğiz, oyuncu tavsiyelerinde, maç yorumlarında bulunacağız. Kısacası Copa America’da bilgi sahibi olmanızı sağlayacağız. İşte COPA AMERICA’DA İLK GÜN :
Uruguay 0 – 3 Peru :
Maçtan evvel herkes(doğal olarak ben de) kağıt üzerinde Uruguay’ı avantajlı görüyordu. Nden derseniz ? Belki de adı yetiyordu Uruguay’ın… Sonuçta Recobalı, Luganolu, Carinili, Forlanlı bir kadroya sahipti Uruguay. Daha da sayamadığım bir sürü yıldızı vardı. Ama demek ki herşey sadece yıldızlarla olmuyormuş. Kupanın ilk maçında bunu anladım ben.
Yıldız futbolcuların hiç birini tanıyamadım açıkçası. Özellikle de Forlan. Bence maçın en kötü ismiydi ve bizleri de hayal kırıklığına uğrattı. Uruguay daha takım olamamış. Kupayı sadece dostluk kupası olarak görüyordu heralde. Takımda ne ruh vardı ne de başka birşey. Takımda tek çabalayan 18 numaralı sağ açık Fabiàn Estoyanoff! Aslında kendisi bir forvet ama bu maçta sağ açık olarak oynadı. Özellikle dribbling yaparken tekniğinin çok üst düzey ve girdiği ikili mücadelelerde de kondisyonunun ne kadar iyi olduğunu gösterdi. Büyük ihtimalle bu turnuvada Uruguay adına patlayacak nadir oyunculardandır. Son olarak Uruguay için bu maçta Alvaro Recoba gibi bir oyuncunun eksikliğini çok aradı diyebilirim.
Peru’ya geldiğimizde ise saymakla bitmeyecek oyuncular var. Öncelikle Farfan’a değinmek istiyorum. Maçın kesinlikle en iyi adamıydı. Kendisi bir forvet ama orta sahaya kadar gelip oyunu kendisi kurdu. Duran topların ( kornerler dahil, autlar hariç
) hemen hemen hepsini o kullandı ve bunların hepsinde Peru tehlikeli pozisyonlar yarattı. Zaten ilk gol de bir duran top organizasyonundan Farfan’ın ortasıyla geldi. Bu turnuvada adından çok söz ettirecek gibi geliyor. Ayrıca Peru’da bir diğer göze çarpan isim kaleci Burton. Kalede gerçekten arkadaşlarına güven veriyor. Hem iletişimi iyi hem de çok iyi yer tutuyor. Dikkat ettiyseniz doğru yer tuttuğu için doğru düzgün uçmadı bile. Refleksleri harika. Penaltı noktasının biraz daha yakınından ikinci yarıda Forlan’dan bir vole geldi ve önünde sekmesine rağmen mükemmel bir refleksle kurtardı. Farfan ve Burton’un yanı sıra ikinci yarıda oyuna giren takımın 10 numarası Juan Carlos Mariño var. Çok da iyi olmasa da iyi bir tekniğe sahip. Onun da en önemli özelliklerinden biri duran topları iyi kullanması. Ayrıca çok iyi bir bitiricilik özellik var. Attığı golden de bu anlaşılıyor zaten.
Maç hakkında genel bir yorum yapacak olursak ilk yarısı sıkıcı ikinci yarısı keyifli bir karşılaşmaydı. Hakemin hataları oldu ama hatalarda hep adil davrandı. Uruguay kararına hatalı bir karar verdiyse daha sonraki pozisyonda Peru kararına hatalı karar verdi. Bu konuda adil davrandı diyebilir. Ama kartların çoğun haklıydı. Lakin kart vermesi gereken pozisyonlarda kart göstermedi ama öyle çok büyük de bir hata yapmadı. Kontrolü elinde tutmak için sert bir tavır takındı. Ayrıca Peru’nun bir golünü vermedi. Fakat bunun hakkında bir yorum yapamayacağım çünkü Venezuela televizyonu pozisyonun tekrarını tam göstermedi.
İşte Copa America’nın ilk maçı böyle geçti. Ben pek zevk alamadım açıkçası daha çok pozisyon bekliyordum. Peru bulduğu fırsatları değerlendirdi. Turnuvanın sürpriz takımlarından biri olacaklardır zaten. Uruguay’da hayal kırıklığı yaşattılar. Venezuela’da ilk maç böyle geçti. Ev sahibi Venezuela’nın Bolivya ile yapacağı maçta görüşmek üzere. Esen kalın…
Çağrı Zorkol
Turksportal Interactive Yöneticisi, Venezuela
Mesaj Yetkileri