1 ile 15 arası toplam 15 sonuç

Konu: İst. Büyükşehir Belediye Spor | Yönetim İstifa :)

Thumbs up İst. Büyükşehir Belediye Spor | Yönetim İstifa :)

Merhaba Arkadaşlar. İlk defa hikaye yazıyorum. Şimdi aklıma geldi kuralları okumayı unuttum . Hatam olursa kusura bakmayın !

Football Manager 2007 yi aldığım zaman ,ilk oynadığımda 2006 kadar çekici gelmemişti. Sürekli kırmızı kartlar , sakatlıklar beni adeta oyundan soğuttu. Yazın saat 12 de kalkıp akşam 7 ye kadar FM 06 oynar arkadaşlarla beraber dışarı çıkar eve geldiğimizde yeniden FM oynardık. Artık durum böyle değildi. Ama Fenerbahçe'nin şampiyonluğu bana bu oyunu oynamam için ilham verdi . (Ve ardarda yapılan transferler) . Oyunu kurdum ve editörü açtım. GS ye Lincoln , Linderoth gibi transferleri koydum. FB Carlos , BJK Tello'yu monte ettim. Sıra geldi Turksportal.net e girmeye. Buradan çeşitli paketler indirdim ve kurdum. Artık oyuna başlamanın vakti geldi.

Galatasaray'ı aldım ve ilk yaptığım transfer Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz'u getirdim. Ardından Las Palmas'tan Aythami'yi geriye kalan 100K + Song karşılığından aldım. Lig başladı. Şampiyonlar Ligi'nde umduğumu bulamadım. Chelsea , Werder , Olimpiyakos'un grubundan UEFA'ya düştüm. UEFA'da çeyrek finalde Bayern Münih'e elendim. Ligde Galatasaray'ı Gençlerbirliği'nin 7 puan önünde şampiyon yaptım. FB 3. BJK 9. TS 11. bitirdi ligi. Çıkan takımlara baktım. Büyükşehir Belediye Spor , Altay , İstanbulspor. Ben bu takımlardan birini almalıydım. Çünkü GS ile her sene şampiyon olacağımı biliyordum. İst. Büyükşehir Belediye Spor 'la anlaştım. Macera burada başladı.

Büyükşehir Belediye yünetimi bana 1.300.000 € transfer bütçesi ayırdı. Takıma baktığımda satılması gereken tüm oyuncuları sattım ve bu para 9.000.000 € oldu. İlk olarak yerli sözleşmesi biten oyunculara yöneldim. Cafercan ve Özgürcan kiralık oldukları için kolayca transfer ettim. Ardından Musa kuş , Mehmet Yozgatlı , Hayrettin Yerlikaya , Çağdaş Atan , Muzaffer Bilazer ile anlaştım. Geldim yabancı transferine . Bende İspanya ve İngiltere Ligleri açık olduğu için oyuncu önermelerini değerlendirdim. İlginçtir ki Walter Pandiani 'yi 180K ya önerdiler. Ve hemen transfer ettim. Ardından Beşiktaş'ın Pontus Wernbloom'la ilgilendiği haberi geldi. Oyuncuya baktım özellikleri fazla iyi değildi. Ama Beşiktaş ilgilendiğine göre iyidir diye onu Beşiktaş'ın elinden aldım. -DMC mevkisinde çok kaliteli- Sol kanada Brezilyalı Morais'i kadroma kattım. Hızlı ve etkili ortalar açabilen asist özelliği yüksek bir oyuncu. Defansın ortasına Ezequiel Garay'ı monte ettim. Sol beke de Enrique Corrales. oyun dizilişim söyle oluştu.

GK-Özden Özgün
    DR-Gökhan Kök
    DC-Ezequiel Garay
    DC-Çağdaş Atan
    DL-Enrique Corrales
    DMC-Pontus Wernbloom
    ML-Morais
    MR-Mehmet Yozgatlı
    AMC-Muzaffer Bilazer
    FC-Walter Pandiani
    FC-Özgürcan Özcan - Cafercan Aksu

Lige başlarken yönetim ve taraftar gelmemi olumlu karşılaryıp benden kulubu ligte tutmamı istediler. Bende olnlardan ek transfer bütçesi. Olumlu yanıt aldım ve Ocak ayını beklemeye başladım. Bu sırada ligde ummadığım maçlar çıkarıyordum. Ligin ilk 3 maçını kaybetmiş ardındaki 3 maçtanda beraberlikle ayrlımıştım. 6 maçta tam 11 gol yerken 4 gol atmıştım. İşimiz var bu takımla dedim ve sabrettim. Takım yerine oturuyordu. İlk galibiyetimi 7. hafta Gaziantep'e karşı 3-0 la aldım. Ve gerisi gelmeye başladı. Bu maçı takip eden 10 maçta 6 galibiyet 1 beraberlik ve 3 yenilgi ile ligin ik yarısını 11. kapattım. Ocak ayında 5.000.000 € ile bir yabancı ve bir yerli futbolcu almak istiyordum. Yerli açığımı bomba transfer Fatih Tekke ile yaptım. 3.300.000 + %50 lik öneriye sıcak baktılar mutsuz olan Tekke teklifimi kabul etti. Yabancı transferi için ise yeterli param kalmamıştı. Hedefimdeki isim mutsuz Darijo Srna idi. Darijo Srna en kısa sürede takımdan ayrılacağını yazmıştı. bende bu transfer için yola koyldum.

Bonservis bedeli 7.250.000 € olan Srna için Shaktar 6.000.000 € istiyordu. Bende ise 1.700.000 € vardı. 1-2 Milyon € luk açığı sonraki satış yüzdesiyle kapatırdım ama geri kalan parayı nerden bulacaktım. Fatih Tekke'yi aldığım için kalabalık olabn Forvet mevkisinden Cafercan Aksu , Bayram Özgür ve Fatih Hardamacı'yı toplam 3.000.000 € ya sattım. Defans'tan Gökhan Süzen'i 300 k ya satıp , bu parayla Serkan Gedik'i aldım. Srna için kalan param 4.700.000 € idi. Teklifimi 4.700.000 € + Gökhan Kök + Sonraki satıştan %30 olarak yaptım. Kabul edildim ve Srna'yı renklerime bağladım.

Yeni kadrom şu şekilde oluştu.

GK-Özden Özgün

DR-Darijo Srna

DC-Ezequiel Garay
    DC-Çağdaş Atan
    DL-Enrique Corrales
    DMC-Pontus Wernbloom
    ML-Morais
    MR-Mehmet Yozgatlı
    AMC-Muzaffer Bilazer
    FC-Walter Pandiani
    FC-Fatih Tekke

İkinci yarıya bomba gibi başladım. İlk devrede ilk 6 maçımdan 3 puan toplamıştım. Bu devre 4 galibiyet 2 beraberlikle 14 puan topladım ve kendimi bir anda 6.ta buldum. Bir anda Avrupa yolu açılmıştı. Ardından fikstürün azizliğinden 3 büyük kuluple üstüste maç yaptım ve bunlardan 1 puan topladım - BJK 2-2 bitti - Ligin bitmesine 4 hafta kala Büyükşehir Belediye Spor 12 galibiyet 10 beraberlik 8 yenilgi ile 6. sıradaydı. Euro Vase için Trabzonspor ve Gençlerbirliği ile 4.lük için yarışıyordum. Son 4 hafta küme düşmesi kesinleşen İstanbulspor , Denizlispor , Manisaspor ve Konyasporla oynayacaktım. İstanbul'u evimde 5-1 le geçtim. Trabzon ve Gençlerbirliği'de kayıpsız geçtiler. Denizli'yi 2-1 ile yendim. Tranbzon Galatasarayla 1-1 Gençlerbirliği'de Konya'ya 1-0 yenildi.Ve Büyükşehir Belediye 5liğe yükseldim . 2puan önümde Trabzonspor vardı. Manisaspor'u 87 ve 90+2 deki gollerle 2-1 yendim. Trabzonspor ise Gaziantepspor'u 4-1 ile geçip moral bumuştu.

Son hafta Trabzonspor Bursaspor'u , Büyükşehir Belediye Konya'yı ağırlıyordu. Maça giderken Morais ve Çağdaş sakattı. Şu 11 le çıktım.

GK-Özden Özgün

DR-Darijo Srna

DC-Ezequiel Garay
    DC-Oğuzhan Eken
    DL-Enrique Corrales
    DMC-Pontus Wernbloom
    ML-Hayrettin Yerlikaya
    MR-Mehmet Yozgatlı
    AMC-Muzaffer Bilazer
    FC-Walter Pandiani
    FC-Fatih Tekke

Ekranı son skorlara getirdim ve maça başladım. Trabzon'a beraberlik yetiyordu. Maç komutlarından atağı , tempoyu yükselltim. Pasıda doğrudan olarak ayarladım. etkilş başlamıştım. Pandiani ve Tekke ilk 10 dk. birer gol pozizyonundan yararlanamadılar. Ve Konya'nın atakları gelişmeye başladı. 2-3 atak üstüste yaptıktan sonra golu 33.dk buldular. Bir an önce devrenin bitmesini istiyordum ki 44. te bir gol daha yedim. Tam o sıralarda da Trabzonspor 1-0 öne geçmişti. İkindi yarıda daha ofansif bir oyun kurgusu hazırladım. Wernbloom'u çıkarıp Özgürcan'ı oyuna aldım. Soldaki Hayrettin'i çıkarıpta Serkan Gedik'i aldım. Mehmet Yozgatli'yi da AMC ye çektim. Morais'i de MC de oynattım.

GK-Özden Özgün

DR-Darijo Srna

DC-Ezequiel Garay
    DC-Çağdaş Atan
    DL-Enrique Corrales
    MC-Morais
    AMC-Mehmet Yozgatlı
    AMC-Muzaffer Bilazer
    FC-Walter Pandiani
    FC-Fatih Tekke
    FC-Serkan Gedik
    FC-Özgürcan Özcan

İkinci yarını hemen başında 47. dk da Tekke golü attı. Durum 2-1 e gelmişti ve umutlarım artıyordu. Üstüste ataklar yapıyodum. Her an golü bulabilirdim. Trabzon maçı da 1-1 olmuştu. 60. dk da Mehmet Yozgatlı'nın golüyle 2-2 yaptım.Taktiği daha defansife çevirdim. Trazon karşısında Bursa durumu 2-1 yapmıştı. Heyecandan yermde duramıyo abuk subuk mimikler de bulunuyordum. Dakikalar 82. yi gösterdiğinde taktiğe göndün ve Topluca Hücüm'u seçtim. Ataklar artmıştı. 89.dk da Özgürcan yerde kaldı ve penaltı kazandı. Topun gerisinde Muzaffer Bilazer vardı. Penaltısı 20 olan bu oyuncu topu kaleciye nişanladı. Yere düştüm yüzümü tutuyordum. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Derken Trabzon durumu 2-2 yaptı. Her iki maöçta 2-2 bitti ve ben ligi 5. bitirdim. Euro Vase e Trabzonspor katıldı.

Ligi 15 galibiyet , 11 beraberlik ve 8 yenilgiyle 5. bitirdim. 56 puan topladım. Sezon sonu mutlu ama kızgındım. Amacıma ulaşmıştım. Asıl komiklik şimdi başlıyor. Yönetim transfer bütçesi olarak 1.800.000 € verdi. Ek para istediğimde : " Şu anki bütçe ile yapılanların karşılığını görmedik ! " Şoke olmuştum. Sezon öncesi kümede kal isteğide bulunan yünetim 5.liği beğenmiyordu. Olacak iş değildi. Sinirlendim ve save i sildim.

İste bu da benim Football Manager 2007 hikayem. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler !

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Vay be okurken cok zevk aldım bizle paylastıgın için Tesekkürler.Yönetim ayıp etmiş

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Güzel kadro kurup güzel yerde bitirmişsin ligi ama bence devam etmen daha iyi olurdu

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Vallahi haklısın kardeşim terbiyesizlik yapmış yönetim en iyisini yapmışsın.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

kardeş uzun yazıları genelde pek okumam ama ne diyeyim süper bişey bu ya.roman gibi sürükledi beni.merakım sonucunda sonuna kadar okudum.walla ben senin gibi durum olunca ben iyice hırslanıorum.bi başlıyorum.sezon sonuna kadar.anca 15.likte filan gidiyorum.öyle 2 sene filan idare ediyorum.sonra bi bakmışım 4.lükte filanım.giresunspor'laa ama.öyle şeylere sabır gerekir.sen süper transferler yapmışşsın.yerinde olsam devam ederdim.belli ki sinirli ve sabırsız bi menajerr'sin..devam kardeş beğendim menajerliğini. süper bi kariyermiş.ama sonu hüzünlü

Nesil
    2007
    Yer
    Kahramanmaraş

1 yıl daha 6.olsan yönetim en az 10mn bütçe verirdi sana ama savei sildiğin ii olmuş boşver kardeşim adamlar beğenmiyolarsa senin bi suçun yok

Nesil
    2005
    Yer
    ŞişLi + Byrmpşa Carrefour

suraya bak artıstLer 5. Liği begenmıo başkan kendını gaLatasaray baskanı faLan zannedıo heraLde

ii yapmıssın sıLmekLe

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Yonetime Bak Ya Helal Olsun Sen Yinede Buyuk Basari Yakalamissin Tebrikler
    Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?

Nesil
    2007
    Yer
    Kahramanmaraş

istspor başkanını bağlayın bana

Güzel-uzun bir kariyer olmuş sağol paylaştığın içiN...

Ligi 15 galibiyet , 11 beraberlik ve 8 yenilgiyle 5. bitirdim. 56 puan topladım. Sezon sonu mutlu ama kızgındım. Amacıma ulaşmıştım. Asıl komiklik şimdi başlıyor. Yönetim transfer bütçesi olarak 1.800.000 € verdi. Ek para istediğimde : " Şu anki bütçe ile yapılanların karşılığını görmedik ! " Şoke olmuştum. Sezon öncesi kümede kal isteğide bulunan yünetim 5.liği beğenmiyordu. Olacak iş değildi. Sinirlendim ve save i sildim.

Bende çok şaşırdım iyi yapmışsın silmekle...Takımı 5.yapmışsın daha ne istiyolarsa...

guzel kariyermis silmesen iyi olurmus ama o sinirlede bende olsam silerdim neyse baska kariyerinde grs umarim

Beyle yorumlarınız için teşekkür ederim !

Güzel bir kariyer olmuş.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Çok hoş bir kariyer olmuş bende çok beğendim.. Bravo.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Atakan38 View Post
    suraya bak artıstLer 5. Liği begenmıo başkan kendını gaLatasaray baskanı faLan zannedıo heraLde

ii yapmıssın sıLmekLe
    O zamana kadar Canaydın gider oraya

Mesaj Yetkileri