-
Büyücü Lincoln !
Büyücü Lincoln!

Galatasaray’ı İsviçre ve Almanya kamplarında takip eden muhabirimiz Raşit Altun, yeni Aslan’ı mercek altına aldı:
23.07.2007
Feldkamp, Sambacı’yı İstanbul’a sakladı, ama onu idmanlarda izlemek bile zevk. Topa dokunuşu sihirli. Linderoth tam bir savaşçı. Serkan sezona damga vurabilir. Orkun güven veriyor. Bouzid ise soru işareti
Feldkamp’lı Galatasaray, 27 Haziran’da Florya Metin Oktay Tesisleri’nde sahaya indikten 10 gün sonra kamp için İsviçre’ye gitti. Burada 6 gün kalan Sarı-Kırmızılılar, oynadıkları 2 hazırlık maçında Anderlecht’i 1-0, Young Boys’u 3-1’le devirip, OBI Cup 2007’nin sahibi oldu. 13 Temmuz’da Almanya’ya geçen Cim Bom, 9 gün süren Duisburg kampında 3 karşılaşmaya çıktı. Köln (0-0) ve Fortuna Düsseldorf (1-1) ile berabere kalan Galatasaray, son maçında önceki gün Bochum’a 2-1 yenildi. Biz de, dün sabah saatlerinde İstanbul’a dönen Aslan’ı, yeni yıldızlarıyla masaya yatırdık:
Cassio Lincoln
Feldkamp, Lincoln’ü İstanbul’a sakladı. Geçen sezon Bundesliga’nın en değerli oyuncusu seçilmişti. Topu çok seviyor. Meşin yuvarlağa dokunuşu sihirli. Top sanki vücudunun bir parçası. Antrenmanlarda izlemek bile zevk. Takım onu hemen kabullendi. İdmanlarda kullandığı frikiklerle kalecilerin kâbusu oldu... Galatasaraylılar, Lincoln’den çok şey bekliyor. Lincoln, kalitesiyle beklentiye cevap verecek kapasitede.
Hakan Şükür
Sezon hazırlıklarına hızlı başladı, Young Boys maçında sakatlandı. İstanbul’a dönebilirdi ama Kaptan takımla birlikte kaldı. Takımdan ayrı çalıştı. Lig başlayana kadar hazır olacaktır...
Ümit Karan
Forvetler arasında Kalli’nin en çok görev verdiği isim oldu. Antrenmanlarda geçtiğimiz yıllara göre daha istekli göründü. Feldkamp, Ümit’le yakından ilgileniyor. Böyle çalışmaya devam ederse, forvet hattında formaya en yakın oyuncu olur.
Necati Ateş
Kalli ile yıldızı bir türlü barışmadı. Geçen sezonu sakatlıklar nedeniyle kötü geçirmişti. Hâlâ istenen seviyeye ulaşamadı.
Hasan Kabze
İdmanlarda çok çalıştı ama Kalli’nin gözüne giremedi. Hazırlık maçlarında şanssızdı. Sarı-Kırmızılı takımla yolları ayrılabilir.
Özgürcan Özcan
Feldkamp’ın yakından ilgilendiği isimlerden biri de Özgürcan. 19 yaşındaki genç yetenek, Kayseri macerasından sonra daha tecrübeli ve güçlü. Antrenmanlarda kendini gösteriyor. Hırslı, arzulu ve istekli. İlk 11’de yer bulamasa da, bu sezon takıma büyük katkı sağlayacak.
Serkan Çalık
Sezona damgasını vurabilir. Çok çabuk. Kısa boyuna rağmen çok süratli, kuvvetli ve iki ayağını da kullanabiliyor. Kalli ondan çok şey bekliyor ve Serkan hocasının beklentilerine cevap verebilecek kapasitede.
Tobias Linderoth
Tam bir savaşçı. Ön libero, sol açık, sağ bek; her yerde görevini yaptı. Gerçek bir profesyonel. İdmanlarda bile çok disiplinli. Her teknik direktör Linderoth gibi bir oyuncuya sahip olmak ister. Kademe anlayışı üst seviyede. İsveçli, isabetli bir transfer olduğunu şimdiden gösterdi.
Okan Buruk
Antrenmanların en çalışkan ismi... Ama maçlarda hocası ona fazla şans vermedi. Sahada olduğu zaman da bekleneni veremedi. Tecrübeli oyuncunun forma giyme şansı az...
Sabri Sarıoğlu
Kampın en iyi oyuncularından. Kalli ona çok şans verdi. Sabri de bu şansı iyi kullandı. İlk 11’e en yakın isim.
Hasan Şaş
Galatasaray’da ilk 11’in değişmez ismi Hasan Şaş’ın işi bu sezon zor... Feldkamp’ın istediği seviyede değil. Hocası, topu ayağında fazla tutmasından rahatsız. Kalli’nin isteklerini yerine getirmekte zorlanıyor.
Arda Turan
Kampın göze batan isimlerindendi. Çok çalıştı ama formayı kapmak için daha fazlasını yapmak zorunda. Geçen sezonun yıldızı bu sezon yedek kulübesinde oturabilir.
Ayhan Akman
Tam bir profesyonel. İdmanların iyi isimlerinden... Yine de ilk 11’de oynama şansı az. Geçen sezon olduğu gibi, bu sezon da yedek kalır.
Barış Özbek
Güçlü fiziğiyle ön plana çıkıyor. Antrenmanların ve maçların en iyi futbolcularından biri. Çalışmayı seviyor. Alman Ümit Milli Takımı’nın da formasını giyen Barış’ı, Kalli de ilk 11’de düşünüyor.
Mehmet Topal
Ağzı var dili yok! O da çalışmayı seviyor ama bir türlü beklenen patlamayı yapamadı. Daha kararlı ve istekli olmalı. Maçlarda ne iyiydi ne de kötü. Kalli, her genç gibi onun için de bir şans. Ama yeteneklerini hocasına göstermeli.
Mehmet Güven
Kendini gösteremedi. Yetenekli ama bunu sahaya yansıtamıyor. Daha istekli, daha agresif olmalı. A takımda ikinci sezonu olmasına karşın ürkekliğini üzerinden bir türlü atamıyor. Tecrübe kazanması için kiralık gönderilebilir.
Cihan Haspolatlı
Gönderileceği yönündeki konuşmalar nedeniyle morali bozuktu. Maçlarda iyi değildi. Galatasaray’la yolları ayrılabilir.
Orhan Ak
Neredeyse kamp boyunca sakattı. Aynı mevkii için artık sadece Ferhat’la değil, yeni transfer Volkan ve genç Anıl’la da mücadele edecek. İyi niyetli ama işi çok zor.
Rigobert Song
Geçtiğimiz sezon sonunda gönderilmesi gündeme gelen Kamerunlu’nun adı, şimdi ilk 11 için geçiyor. Kampın iyilerindendi. Stoperler arasında formaya en yakın oyuncu.
Stjepan Tomas
Hırvat futbolcu bildiğiniz gibi... Tam bir profesyonel. Elinden geleni yapıyor ama üzerinde bir tedirginlik var. Takıma iki kaliteli stoper alınması ve kaçandığı yüksek ücret nedeniyle gönderilmesinin gündeme gelmesi keyfini kaçırdı. Son yılların değişmez isimlerinden Tomas’ın forması garanti değil.
Servet Çetin
Takıma çabuk uyum sağladı. Arzulu, istekli ve Galatasaray formasının ağırlığının farkında. Takım içindeki rakiplerinden bir adım önde. Sadece işine konsantre olmuş. Rekabetten çekinmiyor. İşinin zor olduğunun farkında ama kendine güveni tam...
Emre Aşık
Geçen sezon yakaladığı fırsatı iyi değerlendirmişti. Sahada ya da kulübede her zaman güven veren bir isim. Antrenmanlarda elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Örnek bir profesyonel.
İsmael Bouzid
Hava toplarında etkili. En önemli özelliği ise bir stopere oranla yüksek olan tekniği. İdman yapmayı seviyor. Fizik gücünü iyi kullanıyor. Takıma hemen uyum sağladı. Ama maçlarda güven vermedi. Yeni transferlerden kafalarda en fazla soru işareti bırakan oyuncu oldu.
Volkan Yaman
Sert şutları ve isabetli ortalarıyla dikkat çekiyor. Sol bek için en güçlü aday. Feldkamp ona güveniyor. Hocasıyla aynı dili konuşması, kendisi için bir avantaj.
Ferhat Öztorun
Yetenekli ama yeterli değil. Kalli’nin üzerine düştüğü gençlerden. Fizik gücünü artırmalı. Tecrübeli teknik adamla ciddi bir çıkış yakalayabilir. Kadroda yer almak istiyorsa, daha fazla mücadele etmeli.
Anıl Karaer
Daha ilk idmanda kendini hocasına gösterdi. Bir defans oyuncusuna göre süratli ve teknik. Feldkamp, Anıl için bir şans. Kalli’nin elinde yıldız olabilir; ilk 11’de yer bulabilir. Ancak çoook çalışmalı...
Aykut Erçetin
Beklediği şans sonunda ayağına kadar geldi. Kaderi artık kendi ellerinde. Almanca bilmesi, Kalli ile iyi iletişim kurmasını sağlıyor. Karşısına çıkan fırsatın farkında. Takımda eski olması, onu bir adım öne geçiriyor.
Orkun Uşak
Galatasaray’ın altyapısında yetişen Orkun, yuvasına döndü. Sarı-Kırmızılı formanın değerini biliyor. ‘1 numara’ olmak için Aykut kadar şansı var. Antrenmanlarda çok hırslı görünmesine karşın, maçlarda birkaç kritik hata yaptı.
Fırat Kocaoğlu
Henüz 19 yaşında. Kalli’nin en çok ilgilendiği kaleci. Mondragon’la Fevzi’nin takımdan ayrılması onun için bir şans. İyi niyetli ve çalışkan. Forma için tek eksiği biraz tecrübe...
Raşit ALTUN
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
arkadaslar bu yazıyı fanatik gazetesnde okudum ve hoşuma gitti..güzel bi kamp degerlendirmesi olmuş..bu yüzden sizinle de paylaşmak istedim..yorumlarınızı bekliyorum..
-
Bakalım bizi neler bekliyor
-
sanırım yeni transferlerden bir bouzid için soru işareti deniliyor,onunda artısı hem genç hemde defans elemanlarına göre teknik olması,bn onunda gerekli gelişimi gösterceğine inanıyorum,bide tüm herkesin kampın yıldızı olarak gösterdiği isim serkan,umarım yüksek beklentilerimizi karşılar
-
lıncoLn ve lınderoth ztn beLLı
ama servet ve bouzid bence cok sakat adam onLardan tırsıorum ben
-
Almanya Kampı'nın son dönemini canlı izleme şansım oldu. Tespitler doğru yalnızca bir isim için biraz daha dikkat diyorum: Serkan Çalık...Bu isim Galatasaray'a yıllarca hizmet verdikten sonra Avrupa'nın elit kulüplerinden birine gidecek. Bana bu izlenimi verdi. Almanya'da gerçekleştirdiğimiz bir canlı yayın öncesi Kalli ile kısa bir sohbet ettim. Serkan için söylediği sözler herşeyi özetliyor sanırım: "Almanya'dayken tüm liglerin maçlarını takip ederdim. Essen'in yaptığı özel bir maçı izleme şansım oldu. İlk on dakikada dikkatimi çeken Serkan'a 90 dakika boyunca dikkat ettim. Top onda olmasa dahi ben onu takip ettim. Maç sonunda "Serkan seneye hangi büyük kulübe gidecek" diye geçirdim aklımdan. Şanslıyım ki aynı kulüpteyiz..."
Kalli düşüncelerini açığa vermeyen bir yapıya sahip. O'nun bunları söylüyor olması Serkan'ın nasıl bir oyuncu olduğunun göstergesi diye düşünüyorum...Serkan da tıpkı Ribery gibi Galatasaray'ın şansı.
-
Galatasarayın başarılı olacağını umuyorum.İnşallah sonu Ribery gibi olmaz.
Mesaj Yetkileri