1 ile 4 arası toplam 4 sonuç

Konu: Formula 1 - Macaristan Grand Prix

  1. #1

    Default Formula 1 - Macaristan Grand Prix

    Macaristan Grand Prix'sini Vodafone McLaren'in klasman lideri pilotu Lewis Hamilton kazandı. Bu sezon üçüncü zaferine ulaşan İngiiz pilotu Ferrari'den Kimi Raikkonen takip etti.

    Lewis Hamilton baştan sona önde götürdüğü Macaristan Grand Prix'sini kazanarak, takım arkadaşı ve en yakın takipçisi Alonso ile arasındaki puan farkını yediye çıkardı.

    Sıralamada kendisini engelleyen Alonso'nun ceza almasıyla pole'da başlama şansını yakalayan İngiliz pilot, Kimi Raikkonen'in 0.7 saniye önünde zafere ulaştı.

    Raikkonen 70 turluk yarışın sonlarında arayı kapatmasına rağmen geçişin çok zor olduğu Hungaroring'de ikincilikle yetindi.

    11'inci yarışında 10'uncu kez podyuma çıkan Vodafone McLaren pilotu Hamilton, bu sezon üçüncü birinciliğini elde etti.

    Hungaroring'de üçüncülüğü BMW Sauber'den Nick Heidfeld alırken, son iki yılın şampiyonu Alonso dördüncü oldu.

    Sezonun geride kalan 11 yarışı sonunda Hamilton'ın 80, Alonso'nun 73 puanı var. 60 puan yapan Raikkonen, takım arkadaşı Felipe Massa'yı geçerek üçüncülüğe yükseldi. Massa Budapeşte'de 14'üncü sırada finiş gördü.

    Alonso ile Hamilton arasında yaşanan sorun, Vodafone McLaren'in bu yarışta aldığı puanların da geçersiz sayılmasına yol açtı. Temyizden iptal kararı çıkmazsa bitime altı yarış kala McLaren 138 puanda kalacak, Ferrari 119 puanla ikinci sırada.

    BMW Sauber'den Robert Kubica F1 kariyerinin ilk mücadelesine çıktığı Budapeşte'de beşinci sırayı aldı. Polonyalı pilotu Toyota sürücüsü Ralf Schumacher izledi.

    Williams'tan Nico Rosberg yedinci ve Renault'dan Heikki Kovalainen sekizinci olarak puan alan pilotlar arasına girdi.

    Kariyerinin ilk ve tek birinciliği Macaristan'da elde eden Honda'nın İngiliz sürücüsü Jenson Button, 36'nci turda yarış dışı kaldı.

    Formula 1'de sezonun 12'nci yarışı olan Türkiye Grand Prix'si 26 Ağustos'ta İstanbul Park'ta koşulacak.

    Macaristan GP sonuçları

    1. Lewis Hamilton, McLaren, 1s 35 dak 52.991
    2. Kimi Raikkonen, Ferrari, +00:00.715
    3. Nick Heidfeld, BMW Sauber, 00:43.129
    4. Fernando Alonso, McLaren, 00:44.858
    5. Robert Kubica, BMW Sauber, 00:47.616
    6. Ralf Schumacher, Toyota, 00:50.669
    7. Nico Rosberg, Williams - Toyota, 00:59.139
    8. Heikki Kovalainen, Renault, 01:08.104
    9. Mark Webber, RedBull - Renault, 01:16.331
    10. Jarno Trulli, Toyota, + 1 tur
    11. David Coulthard, RedBull - Renault, 1 tur
    12. Giancarlo Fisichella, Renault, 1 tur
    13. Felipe Massa, Ferrari, 1 tur
    14. Alexander Wurz, Williams - Toyota, 1 tur
    15. Takuma Sato, Super Aguri - Honda, 1 tur
    16. Sebastian Vettel, Toro Rosso - Ferrari, 1 tur
    17. Adrian Sutil, Spyker - Ferrari, 2 tur
    18. Rubens Barrichello, Honda, 2 tur
    b. Vitantonio Liuzzi, Toro Rosso - Ferrari, 28 tur
    b. Anthony Davidson, Super Aguri - Honda, 29 tur
    b. Jenson Button, Honda, 35 tur
    b. Sakon Yamamoto, Spyker - Ferrari, 66 tur

    En hızlı tur: Kimi Raikkonen, 1:20.047, (70'inci tur)

    CNNTÜRK.com

    not: gecikme için üzgünüm

  2. #2
    Nesil
    2003
    Yer
    Bursa
    Yaş
    42
    Mesajlar
    7,182

    Default

    Yani bu yıL ciddi anLamdan çok değişik ve zevkLi yarışLar oLuyor.ŞampiyonLuk mücadeLesinde bir kopma yok.Massa biLe iki birinciLik aLsa şampiyonLuğu zorLuyacak.Kiminin yarışın son anına kadar HamiLtonu takibi yarışı zevkLi kıLan oLayLardan dı.İstanbuL GPX i şimdi çok çok önemLi.HamiLton burdan aLacağı bir birinciLik iLe herşeyi bitirebiLir ama ben Kiminin ne oLursa oLsun bırakmayacağını düşünüyorum.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

  3. #3
    Nesil
    2006
    Yer
    Antalya
    Yaş
    36
    Mesajlar
    9,834

    Default

    Kazanmak güzel, Hamilton çaylak olarak başladığı sezonu lider bitirecek.. (:

  4. #4

    Default

    Bakalım hayırlısı olsun ama Alonso kazansın. Ölümüne Alonso.

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •