1 ile 27 arası toplam 27 sonuç

Konu: FIFA 6+5 diyecek!

Hybrid View

Default FIFA 6+5 diyecek!

FIFA '6+5' diyecek!

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, yabancı oyuncu kontenjanı için 6+5 kuralını önermeyi düşünüyor.
    Blatter'ın, Mayıs ayında Avustralya'nın Sydney kentinde düzenlenecek 58. FIFA Kongresi'nde her ülkeye göre farklılık gösteren yabancı oyuncu kontenjanına sınırlama getiren 6+5 kuralını önereceği belirtildi.

İsviçreli yönetici, konuya ilişkin dün yaptığı açıklamada, ''Gittikçe daha fazla yabancı oyuncuyla sözleşme imzalayan kulüpler, kimliklerini kaybediyor'' dedi.

Bazı kulüplerin, söz konusu teklife karşı çıkabileceği belirtildi.

06.02.2008

Kaynak : AA

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Umarım böyle birşey yapılmaz. Bu milli takımımızın ölüm fermanıdır.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by gerrrard View Post
    Umarım böyle birşey yapılmaz. Bu milli takımımızın ölüm fermanıdır.
    ne alakası var...

görmüyomusunzu italyayı almanyayı ispanyayı...

adamlarda kısıtlama yok milli tkm ları şov yapıyor...

belki bize yararlı olacak neden yargısz infaz...???

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by mostblow View Post
    ne alakası var...

görmüyomusunzu italyayı almanyayı ispanyayı...

adamlarda kısıtlama yok milli tkm ları şov yapıyor...

belki bize yararlı olacak neden yargısz infaz...???
    Bu konu ile ilgili noktayı koymak istiyorum. Çünkü tek pencere olaylara bakıyoruz. Ben Galatasaraylıyım. Uefa başarısı örnek gösterilir ancak ondan öncede kabul etmiyordum, şimdide yabancı sayısı artarsa ancak Avrupa'da başarılı oluruz anlayışını kabul etmiyorum. Bu Türk futboluna zarar getirir. Bir çok anlamda zarar getirir.

Diğer ülkelerde bu sınırlama yok ama milli takımları şov yapıyor bu kısıma sonuna kadar katılıyorum. Ancak bunu Türkiye'ye uyarlamak ne kadar doğrudur. İspanya'da yabancı sınırlaması yok ama Tores nerde oynuyor. Liverpool'da üst kalitedeki bir ligde yer alıyor. Fabregas nerde oynuyor Arsenal'de.

Yani işin mantığı şudur. Adamlarda serbest olabilir. Milli takımlarını az da olsa kendi liglerinde oynayan gerisini Avrupa'da üst düzey liglerde oynayan oyunculardan kuruyorlar. Daha da açayım. Kendi ülkelerine oyuncu kabul ederken dışarıya bir çok kendi uyruklarında oyuncu gönderiyorlar.

Şimdi Türkiye'ye bakalım. Kaç oyuncumuz yurt dışında oynuyor. Milli takımın çoğu ülke sınırlarındaki oyunculardan kurulacak. Galatasaray,Fenerbahçe,Beşiktaş belki yerlilerinden vazgeçmez. Ama anadolu klüpleri pahalı Türk oyuncu yerine Avrupa'dan daha iyisini veya dengini getirerek yada az para vereyim idare etsin yeter anlayışı ile Türk oyuncuların önünü kesecektir.

Büyük klüplerimizin vazgeçmediği yerli oyuncularla Milli takımı ayakta tutabilirsiniz. Ama bu insanlarında belirli bir oynama yaşları var. Serbest kalması kuralıyla Anadolu klüplerinde oynayan oyuncuların aşağıdan gelen genç yeteneklerin önünü kestiniz. Peki 3 büyüklerdeki o vazgeçmezler dediğimiz Türk oyuncular nereden geldi. Uzaydan mı? Yoksa anadolu klüplerinden mi?

Ülkemizde zaten alt yapı sorunlu, bu sorun yüzünden oyuncu bulmakta zorluk çekiyoruz. Ülkemizde kendini geliştiren futbolcu yokken bu kural çıkarsa oyuncular gaza gelir mantığı ne kadar tutar onuda ayrı tartışırız.

Şimdi Milli takıma zararı olur mu? Olmaz mı? Yargısız infaz mı? Düşünmeden konuşmak mı? Siz değerlendirin. Bu tarz bir sistemin gelmesinin sadece oluşturacağı bir nedenden bahsettim. Daha da açabiliriz.

6+2'ler 6+20000'leride hiç bir takım tercih etmeyecektir. Oynatamadıktan sonra almanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Bu konu ile ilgili noktayı koymak istiyorum. Çünkü tek pencere olaylara bakıyoruz. Ben Galatasaraylıyım. Uefa başarısı örnek gösterilir ancak ondan öncede kabul etmiyordum, şimdide yabancı sayısı artarsa ancak Avrupa'da başarılı oluruz anlayışını kabul etmiyorum. Bu Türk futboluna zarar getirir. Bir çok anlamda zarar getirir.

Diğer ülkelerde bu sınırlama yok ama milli takımları şov yapıyor bu kısıma sonuna kadar katılıyorum. Ancak bunu Türkiye'ye uyarlamak ne kadar doğrudur. İspanya'da yabancı sınırlaması yok ama Tores nerde oynuyor. Liverpool'da üst kalitedeki bir ligde yer alıyor. Fabregas nerde oynuyor Arsenal'de.

Yani işin mantığı şudur. Adamlarda serbest olabilir. Milli takımlarını az da olsa kendi liglerinde oynayan gerisini Avrupa'da üst düzey liglerde oynayan oyunculardan kuruyorlar. Daha da açayım. Kendi ülkelerine oyuncu kabul ederken dışarıya bir çok kendi uyruklarında oyuncu gönderiyorlar.

Şimdi Türkiye'ye bakalım. Kaç oyuncumuz yurt dışında oynuyor. Milli takımın çoğu ülke sınırlarındaki oyunculardan kurulacak. Galatasaray,Fenerbahçe,Beşiktaş belki yerlilerinden vazgeçmez. Ama anadolu klüpleri pahalı Türk oyuncu yerine Avrupa'dan daha iyisini veya dengini getirerek yada az para vereyim idare etsin yeter anlayışı ile Türk oyuncuların önünü kesecektir.

Büyük klüplerimizin vazgeçmediği yerli oyuncularla Milli takımı ayakta tutabilirsiniz. Ama bu insanlarında belirli bir oynama yaşları var. Serbest kalması kuralıyla Anadolu klüplerinde oynayan oyuncuların aşağıdan gelen genç yeteneklerin önünü kestiniz. Peki 3 büyüklerdeki o vazgeçmezler dediğimiz Türk oyuncular nereden geldi. Uzaydan mı? Yoksa anadolu klüplerinden mi?

Ülkemizde zaten alt yapı sorunlu, bu sorun yüzünden oyuncu bulmakta zorluk çekiyoruz. Ülkemizde kendini geliştiren futbolcu yokken bu kural çıkarsa oyuncular gaza gelir mantığı ne kadar tutar onuda ayrı tartışırız.

Şimdi Milli takıma zararı olur mu? Olmaz mı? Yargısız infaz mı? Düşünmeden konuşmak mı? Siz değerlendirin. Bu tarz bir sistemin gelmesinin sadece oluşturacağı bir nedenden bahsettim. Daha da açabiliriz.

6+2'ler 6+20000'leride hiç bir takım tercih etmeyecektir. Oynatamadıktan sonra almanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum.
    İspanya örneğini vermişsin bende sana İngiltere Almanya İtalya örneğini verebilirim.Oyuncularının %95i yerel ligde oynuyor hem liglerinde yabancı sınırlaması yok bunu nasıl açıklayabiliriz?

Yabancı sınırlaması sistemi yıllardır uygulanan bir sistem Galatasaray (2000-2002 yılları arasında)dışında başarılı olan tek bir klübümüz yok.Herkes rezil olup dönüyor.O zaman burada ters giden birşey olmalı di mi birşey eksik yapıyoruz.Bende diyorum ki 10 yıllık bi deneme süresi verilsin Yabancı sınırlamasından esnek olalım klüplerede bu açıklansın planlarınızı ona göre ayarların diye.Bakalım milli takım klüplerimiz ne halde.Neden önyargılı davranıyoruz yoksa aramızda geleceği görenler mi var?

Böyle devam edersek türk futbolu 1 adım ilerleyemez
    Last edited by Fernando Gago : 17.Şubat.2008 at 17:13

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bence de kötü ama bir bakımdan diğer Avrupa ülkeleri için yararlı bizde zaten sınırlı
    Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?

Nesil
    2006
    Yer
    Hakkari

Bu uygulama Türkiye'de de hayata geçirilirse Türkiye, Brezilya'nın alt yapısına döner..
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Nesil
    2006

Yararlı olacağına inanıyorum. Böylece kulüplerimiz Avrupa Kulüpleri ile baş edebilir. Tabii yetenekli oyuncular gelirse.

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

zaten 6+5 saçma olur çünkü hiçbir yabancı türkiyeye yedek beklemek için gelmez yapılacaksa saha içindede artması lazım yada 6+2 olarak kalsın

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Bencede çok iyi olur Avrupa takımları ile başa baş mücadele etmk kolaylaşır.

Nesil
    2006
    Yer
    Hakkari

Avrupa kulüpleriyle bu şartlarda da baş edilebilir.Avrupa'daki başarısızlığı bu kontenjana bağlamak çok yanlış.Böyle şeylerin arkasına sığınmayalım..
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Quote Originally Posted by PESkolik View Post
    Avrupa kulüpleriyle bu şartlarda da baş edilebilir.Avrupa'daki başarısızlığı bu kontenjana bağlamak çok yanlış.Böyle şeylerin arkasına sığınmayalım..
    Haklisin..

Basarisizligi kontejana baglamak sacmalikdir....

böyle olursa artik ligimizin kalitesi düser..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Çok güzel olur Adalet istiyoruz

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Tüm ülkelerde eşit olması gerekiyor.O zaman bizim ülkemizde serbest bırakılmasına gerek kalmaz.Gerçi bunun kabul edileceğini pek sanmıyorum.Fifa çok diretirse belki kabul olur.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

kabul edilirse nasıl olacak ki..Mesela Arsenal de 2-3 tane ingiliz var onlar da oynamıyor.Yabancıları yollayacaklar mı?Bence hayata geçmez bu proje

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Bana göre 6+5 uygulanırsa Türk Milli Takım'ının çöküşü olur..

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Milli takımın kalitesi neden düşüyor ki arkadaşlar? Şu anda zaten 6 yabancının sahada oynama hakkı yok mu? Sadece 3 tane daha yedek olarak yabancı bulundurabileceksin o kadar.Bunun milli takıma zararı ne anlamadım.Hadi serbest bırakılsa hadi bir derece(bu fikrede katılmıyorum) haklısınız..
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Milli takıma neden etki etsin ki iyi olan zaten formayı kapıyor klübünde Gökhan Gönül'ü hangi yabancı futbolcu kesebilir ki Fenerbahçede veya Ardayı hangi yabancı futbolcu kesebilirki Galatasarayda.Fenerbahçe haricinde klüplerimizde finansal kriz var.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

çok saçma, blatter herşeyi halletmiş gibi bir de bu işe el attıysa, garanti geçer bu kural,bence ortalık çok karışır,

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Ortada bir başarısızlık varsa bunun tek nedeni olamaz fakat yabancı sınırlamasının etkilerini de göz ardı etmek mümkün değil. Büyük kulüplerin 6+5'e olumlu yaklaşacaklarını düşünmüyorum.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

6+2 çok iyi bence kalmalı yoksa bazı takımlar hiç TÜRK oynatmayacak...

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Ağzı olan konuşuyor Blatter de dahil buna. Artık kimse neyin doğru olduğunun farkına varamayacak kadar şaşırmış durumda.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bir yabancı sınırı olması gerekiyorsa böyle olmalı Fifa inşallah bu kuralı devreye sokar. Her takım Avrupa'da eşit şartlarda mücadele etmeli. Ayrıca neden Türk oyuncuları oynamasınki +5 sonuçta ligde ilk 11'de 5 Türk futbolcusu şu anda olduğu gibi oynayabilecek. Avrupa için takviye ekip 5 yabancı bulundurabileceğiz.

Klüpler bence 6 as yabancı 5 tane ilerisi için genç oyuncu alarak bu kural konduğunda iyi yönde değerlendirmeliler.

Sheriff Misafir

Yeteneksiz Türk oyuncuların mecburen alınması ve oynatılması hatta bir nebze yetenekli diyebileceğimiz oyunculara astronomik ücretler istenmesi önlenir.. Bir zararı olacağını sanmıyorum.. Uefa listesini verirken alt apıdan yetişmiş 4 oyuncu göstermek mecburi.. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam o ülkede yetişmiş 8 oyuncuda mecburi.. İnanıyorumki Türk futbolunun ve Milli Takımdaki oyuncuların kalitesini artıracak bir karar olacaktır eğer kabul edilirse..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Çarşamba günü karşılaşacağımız Sevilla ekibinin kadrosu(İstanbul'a gelecek)

De Sanctis, Palop, Daniel, Mosquera, Dragutinoviç, Crespo, Fazio, Escude, Adriano, Renato, Poulsen, Maresca, Keita, Jesus Navas, De Mul, Duda, Diego Capel, Kone, Luis Fabiano, Kanoute

Kaç tane ispanyol var ? Bir elin parmak sayısını geçer mi ? Kilit oyunculara bakalım kaç ispanyol var?

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Yabancı kuralından dolayı forma giyemeyen,yabancılarla rekabet edemeyen türk oyuncularda Türkiye liginden daha düşük liglere gitsinler o zaman.Sonuçta aynı mantığa gelir şimdikiyle.Milli takım zarar marar görmez.Ligimizde daha kaliteli olur..
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    Okul

Zaten 6+2 var bizdede birşey farketmez, hatta bizim için avantaj bile olabilir.

Mesaj Yetkileri