Hep söyleriz ya İstanbul’un dışına şampiyonluk çıkmaz diye. Şu an ligimizde inip çıkan takımları saymadığımızda Galatasaray Beşiktaş ve Fenerbahçe İstanbul’u temsil eder.Her uluslar arası turnuvaya ilk onlar gider.Peki bu adil mi sizce.Değil diyorsanız daha beterini söyleyelim.Ligdeki 11 takımın aynı şehirden olduğunu düşünün.Şehrin hemen her sokağında bir stadyum ve her sokağın başında ayrı ayrı maçlara gitmek için hazırlanan 11 farklı takım taraftarı.2 stadyum düşünün arasındaki mesafe 100 metre.Aynı anda bu statlarda farklı maçlar yapıldığını ve bir taraftan çıkan sesin diğer sahadaki oyuncuyu nasıl etkileyeceğini hayal edin.Bu şehirde aynı anda 3 takım taraftarının birbirleri ile kavga ettiğini kafanızda canlandırın.Dünyanın adını ezbere bildiği yıldızların bu sokaklarda doğduğunu ve bu rekabetle büyüdüğünü düşleyin. Her yıl ülke şampiyonun bu şehirden çıktığını düşleyin. Öyle basit ülkelerin basit şampiyonları gibi değil. Müzelerinde sayısız kıtalar arası başarı kupası bulunan takımlar.
Son olarak bu ülkeye gitmek için bürokratik işlemlerle uğraşmayacağınızı düşünün. Tam bir futbol ülkesi ve orada olmanız için istemeniz yeterli. Gittiğiniz hafta 3 yada 4 derbi maça seyirci olarak katılmak için yapmanız gereken tek şey istemek.
Ne güzel hayal kurduk değil mi? Keşke gerçek olsaydı diyeniniz varsa hemen bavulunu hazırlasın Arjantin’e gidiyoruz. Yanlış duymadınız bu futbol ülkesi ARJANTİN. Maradona’lı Batistuta’lı Boca Juniors; Ortega’lı Crespo’lu River Plate; Sergio Aguero’lu Oscar Ustari’li İndependiente; Racing, San Lorenzo; Quilmes; Arsenal; Lanus; Velez Sarsfield; Banfield; Argentinos Juniors takımlarının tamamı Buenos Aires şehrinde. Ülkenin yüzde %80 i futbolla yakından ilgili olunca bu takımların aralarında oynadığı her maça Galatasaray-Fenerbahçe derbisindeki kadar taraftar gitmesi normal karşılanıyor. River-Boca arasındaki tüm maçlar şehrin bir ucundan diğer ucuna her sokak arasında rekabet ve derbi anlamına geliyor. Öyle ki bu maçlar dünyanın sonucu en çok merak edilen klüp maçları listesinde her yıl ilk sırada yer alıyor. Esas ilginç olan ülkenin en çok önem verilen 2. derbisi olan Racing-İndependiente maçları. Zira iki stadın birbirine uzaklığı sadece 100 metre. Aynı mahalleden çıkan 2 takımın eşsiz mücadelesi.
İşte bizde böylesine bir futbol ülkesi olan Arjantin'den SAN LORENZO'yu seçiyoruz ve kariyerimize başlıyoruz...
SAN LORENZO
Kuruluş Tarihi : 1908
Stad: Pedro Bidegani (43.494)
Evet arkadaşlar.Amacımız burda iyi bir başarı yakalayarak Avrupa'ya geçmek...
Hazırlık Maçlarımız:
Bakalım bu macera bizi nerelere kadar götürecek....
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Evet arkadaşlar nihayet zorlu lig maratonumuz başlamış bulunuyor.
Lige önce Argentinos mağlubiyetiyle çok kötü bir başlangıç yaptık ve San Martin beraberliğiyle bu kötü gidişimiz devam etti.Daha sonra oyuncularımızla yaptığımız birebir konuşmalardan sonra artık seri yakalamamız gerektiğini kendilerine anlattık.Ardından Lanus,Huracan ve Racing Club galibiyetleri geldi.1-0...Netice olarak 3 puanı hanemize yazdırmış olsak da bu skorlardan taraftarların memnun olduğu söylenemez.Ancak yeni bir ekibiz ve zamana ihtiyacımız var...
Şimdi de 9 gün içerisinde 3 defa karşılaşacağımız Estiduantes maçları geldi.1'i lig ve 2'si Copa Güney America'da olmak üzere zorlu maçlar oladu.Copa Güney America'da evimizde 1-1 kalarak çok önemli bir avantajı kaçırdık.Ancak ardından ligde 2-1'lik sonuçlar 3 puanı alan taraf olduk.Şimdi sırada rövanş maçı için deplasmana gidiyoruz.Umarım tur atlayan taaf biz oluruz....
Bu maçlar sonunda arkadaşlar oluşan puan durumu şöyle:
![]()