-
Oktay'dan sessiz veda !
Besiktas,Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi takımlarda forma giyen Türk milli takımının eski golcüsü Oktay Derelioğlu 33 yaşında kariyerini noktaladı. Sezon başında, futbola başladığı Fatih Karagümrük'e dönen Oktay, bu takımda kısa süre oynadıktan sonra futbolu bıraktı. Trabzonspor, Beşiktaş, Siirt, Gaziantepspor, Fenerbahçe, Samsunspor, Akçaabat Sebatspor, Sakaryaspor, Diyarbakırspor, İstanbulspor, Yalovaspor, Fatih Karagümrük, İspanya'nın Las Palmas, Almanya'nın Nürnberg ve Azerbaycan'ın Hazar Lankeran takımlarında forma giyen Oktay, jübile yapmayacağını kaydetti. "Şimdi jübile yapan yok gibi, ama insan tabii ki hatırlanmak ister" diyen Oktay, yaklaşık "15 yıl hizmet verdim Türk futboluna. Jübile yapmadığım için kimseye kırgın değilim. Artık antrenör olarak yoluma devam edeceğim" dedi. En parlak yıllarını Beşiktaş'ta yaşayan Oktay, "iyi bir kariyerim var. Bunun ekmeğini jübilede değil de teknik direktörlük kısmında yiyeceğimize, insanların bize güvenip takım teslim edeceklerine inanıyorum" diye konuştu. Türk milli takımı formasıyla Belçika'ya attığı gol hala unutulmayan Oktay, önümüzdeki sezon çok üst seviyede bir takımın yardımcı antrenörü olarak çalışmayı veya tek başına Süper Lig'de görev yapmayı hedeflediğini kaydetti. Futbolu güzelleştirmeye çalışan antrenörlerin çoğalması gerektiğini ifade eden Oktay, Türk antrenörlerden Ertuğrul Sağlam, Bülent Uygun ve Abdullah Avcı'yı başarılı bulduğunu söyledi. "Yabancılardan ise Zico'yu çok beğeniyorum" diyen Oktay, "Zico mantalite olarak çok iyi. Dışardan baktığımda çok iyi bir teknik direktör. Ancak benim için Mustafa Denizli'nin çok özel bir yeri var. İdolüm Mustafa Denizli" dedi.
Mesaj Yetkileri