Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 46 sonuç

Konu: Şampiyonlar Liginde En iyi Fener!!!

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Default Şampiyonlar Liginde En iyi Fener!!!

Futbolda kulüpler bazında dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde en yüksek kazanma oranına sahip Türk takımı Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, bu sezonki çıkışlarıyla, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde daha önce mücadele etmiş diğer Türk takımları Beşiktaş ile Galatasaray'ı, kazanma oranında geride bıraktı.
    ''Devler Ligi''nde bugüne dek toplam 34 maç yapan ve bunların 11'ini kazanan sarı-lacivertliler, maçlarının yüzde 32.35'ini kazanarak, Türk ekipleri içinde en yüksek kazanma oranına sahip takım olarak dikkat çekti. Bu sezon 4. kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş ise 24 karşılaşmada 7 galibiyet elde ederek, yüzde 29.16'lık galibiyet oranına sahip oldu ve ikinci sıraya oturdu. 10 kezle, Şampiyonlar Ligi'ne en çok katılan Türk takımı unvanını açık ara
    elinde bulunduran Galatasaray ise, 74 maçta 19 galibiyetle, yüzde 25.67 galibiyet oranıyla Türk takımları içinde son sırada yer aldı.
    ATILAN GOLLERDE DE FENERBAHÇE
    Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gol yollarında da Galatasaray ve Beşiktaş'ı geride bırakmayı başardı. Sarı-lacivertliler, 34 maçta 38 golle, maç başına 1.11 gol atarak Türk takımları içinde liderliği ele geçirirken, Galatasaray 74 maçta 73 golle maç başına 0.98, Beşiktaş ise 24 maçta 19 golle maç başına 0.79 gol atma oranı tutturdu.
    BEŞİKTAŞ MAÇ BAŞINA 2 GOL YEDİ
    Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Türk ekipleri içinde en çok gol yiyen takım Beşiktaş olurken, siyah-beyazlılar maç başına 2 gol yeme oranıyla oynadı. Fenerbahçe, 34 maçta 59 golle maç başına 1.73, Galatasaray ise 74 maçta 115 golle maç başına 1.55 gol yeme oranıyla mücadele etti.
    ZICO, LUCESCU'YU GEÇTİ
    Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, 2000-2001 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ı çeyrek finale taşıyan Rumen teknik direktör Mircea Lucescu'yu maç başına puan ve galibiyet oranında geçti. Lucesculu Galatasaray çeyrek finale çıktığı dönemde 14 maçta 6 galibiyetle yüzde 42.85'lik bir galibiyet oranı tuttururken, Zicolu Fenerbahçe aynı başarıyı gösterdiği bu sezonda 10 maçta 5 galibiyete imza atıp, yüzde 50'lik galibiyet oranına ulaştı. Yine Lucesculu Galatasaray, 2000-2001 sezonunda 14 maçta 21 puan toplayıp, maç başına 1.5 puan alırken, Zicolu Fenerbahçe ise bu sezon 10 maçta 17 puanla maç başına 1.7 ortalama tutturdu. Böylece, Brezilyalı teknik adam, Türk takımlarının başında bir sezonda hem en iyi galibiyet oranı, hem de maç başına en çok puan ortalaması tutturan teknik direktör oldu. Bu arada Alman teknik adam Christoph Cristoph Daum'un başında bulunduğu Fenerbahçe, gruplardan çıkamadığı 2004-2005 sezonunda 6 maçta 3 galibiyet ile yüzde 50'lik bir galibiyet oranı elde etmişti. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin, Lucescu ve Zico ile çeyrek finale ulaştığı
    sezonlardaki puan durumları şöyle:
    Sezon Takım O G B M A Y P
    ------- ------- --------------------------
    2000-01 G.Saray 14 6 3 5 19 24 21 (Lucescu)
    2007-08 F.Bahçe 10 5 2 3 15 14 17 (Zico)
    3 TÜRK TAKIMININ PUAN DURUMU
    Avrupa Şampiyonlar Ligi tarihinde 3 Türk takımının oynadığı maçların tablosu
    şöyle:
    Takımlar O G B M A Y
    ------------------------------------------
    Galatasaray 74 19 19 36 73 115
    Fenerbahçe 34 11 4 19 38 59
    Beşiktaş 24 7 2 15 19 48

Kaynak:mynet.com(giren bilir başlık tahrik edici düzeyde idi onu editledim)

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

İleriki senelerde çok daha iyi olucaz bundan eminim artı Avrupa'Da bambaşka bir Fenerbahçe var

Tabi Galatasarayin Sampiyonlar liginde diger 2 Türk takimindan uzak ara daha cok mac yapmasi basli basina bir olay. (:

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Seneye 2 takimda bomba gibi geliyor( Fenerbahce ve Galatasaray, ama bunlardan biri degise bilir.. Besiktasdan o kadar ümitli degilim,tabi dogru düskün transfer yapilirsa).

son 16 takiminlarin arasinda 2 Türk takimi olmasi hos olurdu. Hattaa Ceyrek finalde 2 Türk takimi

Hayal degil, olabilecek sey.

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Galatasaray 74
    Fenerbahçe 34

Ooo. Bu kadar büyük bir maç farkımız mı vardı bizim yahu ? Baya fazla oynamışız.

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    Seneye 2 takimda bomba gibi geliyor( Fenerbahce ve Galatasaray, ama bunlardan biri degise bilir.. Besiktasdan o kadar ümitli degilim,tabi dogru düskün transfer yapilirsa).

son 16 takiminlarin arasinda 2 Türk takimi olmasi hos olurdu. Hattaa Ceyrek finalde 2 Türk takimi

Hayal degil, olabilecek sey.
    Fb anladık da Gs nereye geliyor?Yavaş gelinFb ligde lider, Avrupa'da çeyrek final oynamış.İskelet kadrosunu oluşturmuş.Seneye de aynı çizgide devam edebilirler.Gs neden bomba gibi geliyor bana bunu açıklar mısın?Oynadığınız futbol çok mu umut veriyor?Gören de her maç şov yapan ligde açık ara lider bir takım sanacakSizin bizden daha çok transfere ihtiyacınız vardır belki de ...Biz sneye sol beke, ön liberoya,defansa düzgün adamlar alıp hücum hattını korursak Cl'de bu sefer gruplardan çıkarız diye düşünüyorum(Cl diyorum çünkü ilk 2'ye gireceğimize incancım tam!)

Konu hakkında ise Fb bu sene elde ettiği istatistikler ile çoğu konuda,çoğu istatistik de öne çıktı.Tebrik etmek düşer bize

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by gerrrard View Post
    Galatasaray 74
    Fenerbahçe 34

Ooo. Bu kadar büyük bir maç farkımız mı vardı bizim yahu ? Baya fazla oynamışız.
    Gerçekten fark çokmuş. Yalnız GS'nin o kadar çok maç yapıp sadece 1 kez çeyrek finale kalmasıda ayrı bir başarısızlık olsa gerek

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

inşallah o arenada mücadele eden tüm takımlarımız üstün basarılar sergıler daha ıyı yerlere gelır futbolumuz..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Jesus_FB View Post
    Gerçekten fark çokmuş. Yalnız GS'nin o kadar çok maç yapıp sadece 1 kez çeyrek finale kalmasıda ayrı bir başarısızlık olsa gerek
    + Yarı final de var

black ... ; bence sen yavas gel,ha diyorsan ben istedigim hayali kurarim karisma diye,ozaman hayal aleminde yasamaya devam et,madem kendini öyle mutlu hissedeceksin ...

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    + Yarı final de var
    Başlıkta şampiyonlar ligi yazıyor benim bildiğim GS'nin Şampiyonlar Ligindeki en büyük başarısı Çeyrek Final

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

hakkını yememek lazım..Gs'nin döneminde Cl statüsü çok farklı ve zordu..1.gruptan çıktıktan sonra yeniden 4lü ve genelde Avrupa devlerinin oldugu bi grup oluşuyordu..O gruptanda çıktıktan sonra çeyrek final vardı..bence bu başarısızlıgın en büyü etkeni bu..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Başlıkta şampiyonlar ligi yazıyor benim bildiğim GS'nin Şampiyonlar Ligindeki en büyük başarısı Çeyrek Final

Yok yanlış biliyorsun. O zmn da sampiyon kulüpler kupasıydı. Tek fark o zmn sadece ŞAMPİYONLAR katılıyordu bu kupaya... Şimdiki gibi 2. ler 3. ler yoktu ... Yani daha zordu

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    black ... ; bence sen yavas gel,ha diyorsan ben istedigim hayali kurarim karisma diye,ozaman hayal aleminde yasamaya devam et,madem kendini öyle mutlu hissedeceksin ...
    emperor... ; ne o şimdi laf koymaya mı çalışıyorsun hayal alemi imiş.Siz federasyona, hakemlere dua edin.Açtığınız beyaz sayfayı siz daha önce kaç kere kirlettiniz bi düşününEvet ben takımıma güveniyorum,hakem hataları olmasa şu anda açık ara liderdik zatenNeyse senle uğraşamıcam.Bana cevap yazmak zorunda hissetmessin kendini umarım...

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

4 ceyrek final, 1 yari final, 1 uefa kupasi finali bide super cup

Baska?

vikipediden bak
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Galatas...l%C3%BCb%C3%BC

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    Yok yanlış biliyorsun. O zmn da sampiyon kulüpler kupasıydı. Tek fark o zmn sadece ŞAMPİYONLAR katılıyordu bu kupaya... Şimdiki gibi 2. ler 3. ler yoktu ... Yani daha zordu
    Emre o zamanlar daha kolaydı.2 takım eleyip çeyrek finale çıkıyordun.Hem sadece Şampiyonlar Ligi denmiş, Şampiyon Kulüpler Kupası dahil değil konuda bahsi geçen 74 maça...Mesela bizim de bi çeyrek finalimiz varmış bu kupada ama haberim yoktuZaten bi takımı da hükmen elemişiz...Ama yine de küçümsenecek başarı değildir yarı final...2 kez gruptan çıkıp çeyrek final oynamanız daha büyük başarıdır ama bana göre

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Yarı final basarımız küçümsenemez arkadaslar tüm Türkiyenin kabul ettigi bu basarıyı yok sayaamazsınız. o zmn 2 grup gectigimiz de finalle mi esdeger ? sacma geliyor dimi evet sacma. İşleyiş degişti diye o basarılar kaybolmaz.. bknz TR kupsı da 5637 kere degişti.

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Hatırlatırım. Biz o sene turnuvanın garantili finalisti olan Monaco'yu elemişiz.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

peki bu 74 maçın içinde avrupa şampiyon klüpler kupası maçlarıda var mı yoksa sadece Şampiyonlar Ligi mi var?
    ben asla yarı finali küçümsemiyorum zaten niye öle bir şey yapayım

Kimse birbirini kandirmasin.Galatasaray Türkiyeyi Avrupada en iyi temsil eden takimdir.Basarilarimiz,kupalarimiz ortada.

Biz daha iyisini yapana kadar,en iyisi bu !

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

O zamanın statüsünden haberin yoktu sanırım böyle bir yorum yazdın...

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

peki bu 74 maçın içinde avrupa şampiyon klüpler kupası maçlarıda var mı yoksa sadece Şampiyonlar Ligi mi var?
    ben asla yarı finali küçümsemiyorum zaten niye öle bir şey yapayım
    Sen doğru anlamışsın abi.Sadece Şampiyonlar Ligi

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Yahu o zamanki işleyişten haberiniz yok sanırım. Yoksa UEFA'larda nasıl Leeds'ler,Arsenal'ler vs vs olsun yahu ? Heleki Leeds.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Kimse birbirini kandirmasin.Galatasaray Türkiyeyi Avrupada en iyi temsil eden takimdir.Basarilarimiz,kupalarimiz ortada.

Biz daha iyisini yapana kadar,en iyisi bu !
    Şu an kim Türkiye'yi Avrupa'da en iyi temsil ediyor?

Anlayana sivrisinek saz,anlamayana davul zurna bile az ...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Tarık'ın demek istediği 74'e 34 fark var lafı üzerine Şampiyonlar Ligi yeni statüsü oluşturulduktan sonra GS'nin kazandığı en büyük başarının çeyrek final olduğu. Şampiyon Kulüpler Kupası da bu kupanın öncesi fakat burada belirtilen 74 maç sadece Şampiyonlar Ligi'nde oynanmış maçlar. İçersinde Şampiyon Kulüpler Kupası'nda oynanan maçlar yok Tarık.

İnşallah Fenerbahçe önümüzdeki sezon da aynı başarılara ulaşır hatta geçer de bu başarının tesadüf , gelip gecisi başarılar olmadığını görmüş oluruz.

Seninki iyi, ben daha iyiydim tarzında çocukça atışmalara dönmeye başladığı için konuyu kapatıyorum.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Serkan haklı sebeplerden dolayı bu konuyu kapamış. ama ben açacağım Serkan'ın izniyle.

Emperor, hemen hemen her konuyu kişisel tartışmalara sürüklüyorsun. bu tutumunu devam ettirirsen direk yazarlığın alınacak. artık gına geldi.

Bunun dışında konuda bir hata mı buldunuz? bunu fanatikliğe karıştırarak dile getirirseniz daha güzel muhabbetler dönmez mi?

mesela bu konudaki hata şu: Lucescu ve Zico'nun karşılaştırılması. 2001 senesindeki statü farklıydı. galatasaray o dönemde yanlış hatırlamıyorsam Strum Graz ile öneleme maçı yaparak yükselmişti şampiyonlar ligine. sonraki 2 gruptaki maçlarını ve ve çeyrek finalde oynadığı iki maçı da katarsak galatasaray 16 maç oynadı o sene avrupada. fenerbahçe ise bu sene öneleme dahil 12 maç oynadı. galibiyet/mağlubiyet oranına göre zico daha başarılı olabilir tabii ki ama arada 4 maç var. böyle bir istatistik yapılması saçma olur.

"Tabi Galatasarayin Sampiyonlar liginde diger 2 Türk takimindan uzak ara daha cok mac yapmasi basli basina bir olay. (:"

konu bu değil. konu fenerbahçenin başarısı. fenerbahçenin başarısını çekemiyorsanız, son 3-4 senedir avrupada iyi kötü bizi temsil etmelerini çekemiyorsanız yazmayın. uzak durun. milleti tahrik etmeyin. sevinçlerine ortak olun ya da bu konudan uzak durun.

konu kaldığı yerden devam edebilir.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Evet Daum'un 6 maçta aldığı 3 galibiyette var mesela ama ilk 2'ye girememiştik. Bu şekilde karşılaştırmalarda nereden tutup çekmek isterseniz oralara çekiliyor.

Galatasaray'ın aldığı başarıları yok saymak, hiç olmamış gibi düşünmek ahmaklık olur.

Zico'nun bu başarıda payı büyük, sanırım Fenerbahçe ile avrupa maçlarında sadece 6 maçı kaybetti. Takımın başında kalması seneye avantaj sağlayacaktır bize.
    "YÜCE ATATÜRK"

Sheriff Misafir

Takviyeler gelirse başarının devamıda gelecektir.. Şu anki kadro lig için yeterli ancak avrupada kupa kazanmak istiyorsak bir kaç takviyeye daha ihtiyacımız olacaktır..

Leeds United

UEFA Kupası

Şampiyon 1968, 1971
    Finalist 1967
    UEFA Şampiyonlar Ligi

Finalist 1975
    Kupa Galipleri Kupası

Finalist 1973

wikipedi

http://tr.wikipedia.org/wiki/Leeds_United

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri