1 ile 18 arası toplam 18 sonuç

Konu: Porto Şampiyonlar Ligi'nden men edildi

Hybrid View

  1. #1
    Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    8,046

    Default Porto Şampiyonlar Ligi'nden men edildi

    UEFA, 4 Haziran'da Porto'nun Şampiyonlar Ligi'ne gidip gitmeyeceğine karar verecek.

    Portekiz şampiyonu Porto'nun 2003/2004 sezonunda iki maçın sonuca tesir edecek davranışlar içinde bulunduğu tespit edilmiş ve 6 puanı silinmişti. Şimdi UEFA, matematiksel olarak gitmeye hak kazanan Porto'nun Şampiyonalr Ligi'nde oynamayıp oynayamayacağına karar verecek.

  2. #2
    Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    8,046

    Default

    Porto'ya şok ceza

    UEFA, sonunda beklenen kararı vererek Apito Final (Bitiş düdüğü) davasında suçlu bulunan Porto'yu bir yıl boyunca tüm Avrupa kupalarından men etti.

    Porto, 2003 - 04 sezonundaki iki maçta şike yapmakla suçlanmıştı. Açılan davanın sonuçlanmasıyla birlikte Portekiz devi suçlu bulunmuştu. Bu gelişmeler üzerine lacivert beyazlılara ceza verip vermeyeceği merakla beklenen UEFA sonunda konuyla ilgili bir toplantı yaparak kararını verdi.

    UEFA'nın aldığı karara göre; Porto, Avrupa kupalarından bir yıl süreyle men edildi. Cezanın dayanağı olaraksa Şampiyonlar Ligi kurallarının birinci maddesi gösterildi. Bu maddeye göre; Şampiyonlar Ligi'ne katılacak takımların hiç bir şekilde bir şike olayına bulaşmamaları gerekiyor.

    Borsa'ya bildirildi

    Portekiz kaynaklı haberlerde Porto'nun gerekli tebligatı aldığı ve borsaya ceza hakkında bilgilendirmede bulunduğu belirtiliyor.

    Bir ümit var hâlâ

    Resmi kararın açıklanmasıyla beklediği cezayla yüzleşen Porto'nun yöneticilerinin içinde hala biraz ümit bulunuyor. 2006 yılında benzer bir cezaya çarptırılan Milan'ın yerel mahkemelerce aklanmasının ardından UEFA'ya itiraz ederek yeniden Şampiyonlar Ligi'nde yer alma hakkı elde etmişti. İşte Portekizli yöneticiler de benzer bir uygulamayla yeniden devler ligine katılacaklarını umuyorlar.

    Eğer Porto'nun tüm itirazları sonuçsuz kalırsa, ligi dördüncü bitiren Benfica devler ligine katılacak

  3. #3
    Nesil
    2007
    Yer
    59-39
    Yaş
    32
    Mesajlar
    4,596

    Default

    En DoğrusuBudur...

  4. #4
    Del Piero_10 Misafir

    Default

    2 sene önce Milan'ın Şampiyonlar Ligine nasıl katıldığının hesabını kimse veremez.

  5. #5
    Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34
    Mesajlar
    13,628

    Default

    Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    2 sene önce Milan'ın Şampiyonlar Ligine nasıl katıldığının hesabını kimse veremez.

    Kim katılacaktı ki onların yerine ? Juventus falan mı ?

  6. #6
    Nesil
    2006
    Yer
    Antalya
    Mesajlar
    1,335

    Default

    Acaba eğer katılabilirsek bizim 3 torbadan kuralara katılmamızda etkili olacakmı bu olay.Sonuçta UEFA sıralamasında bizim önümüzde olan 3 takım eğer gruplara kalamzsa Fenerbahçe 3.torbaya girebiliyordu.

  7. #7
    Nesil
    2006
    Yaş
    35
    Mesajlar
    6,844

    Default

    Porto bu sezon şampiyon olurken tarihi bir başarı elde etti. Yirmi puana yakın bir fark ile şampiyon oldular. Porto gibi yıllardır Avrupa sahnesinde olan bir takımın bu durumda olması üzücüdür. Şampiyonlar Liginde gözlerimizin arayacağı bir kulüp olacaktır.

  8. #8
    Nesil
    2007
    Yer
    Ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    9,473

    Default Şampiyon Devler Ligi'nde yok!

    Şampiyon Devler Ligi'nde yok!


    Portekiz Birinci Futbol Ligi´nde (Bwinliga) sezon şampiyonu gelecek sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi´ne katılamayacak.


    Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) 2003-2004 sezonundaki iki maçta karıştığı rüşvet olayı nedeniyle Porto’nun gelecek sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılmasını yasakladı. Porto, yetkililerinin söz konusu karara itiraz edeceği kaydedildi.

    Fanatik

  9. #9

    Default

    İyi olmuş...Zaten Porto her sene şampiyon oluyo ligde niye rüşvet veriyolar ki...

  10. #10
    Nesil
    2006
    Yer
    Island
    Mesajlar
    3,038

    Default

    Bu sene Şampiyonlar Ligi garip olacak.Değişik yüzler göreceğiz.

    Fiorentina,Atletico Madrid,Twente,Villarreal,Zenit

  11. #11
    Nesil
    2007
    Yer
    34
    Yaş
    32
    Mesajlar
    2,176

    Default

    Portekiz şampiyonu Porto Kulübü'nün başkanı Pinto de Costa, UEFA'nın verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasına itiraz edeceklerini açıklayıp, ''İçimiz rahat, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız'' dedi.

    UEFA Disiplin ve Kontrol Komitesi'nin dün aldığı kararla 2003-2004 sezonunda, Portekiz liginde iki maçta hakemlere rüşvet verme suçundan 1 yıl Avrupa kupalarından, dolayısıyla normalde lig şampiyonu olarak oynaması gereken Şampiyonlar Ligi'nden men edilen Porto, çözüm yolu bulmaya çalışıyor.

    Kulüp Başkanı de Costa, bugün basına yaptığı açıklamada, ''Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımızdan kesinlikle eminiz'' derken, ''altın düdükler'' olarak adlandırılan 2003-2004 yılında yaşanan yolsuzluk olaylarının, Porto Kulübü'ne ve kendisine karşı yapılan bir girişim olduğunu iddia etti.

    De Costa, gerek Portekiz Futbol Ligi Disiplin Komisyonu'nun geçtiğimiz ay verdiği Porto'nun 6 puanının silinmesi, kulübe 150 bin Avro para cezası verilmesi ve kendisinin 2 yıl futboldan men edilmesi kararına, gerekse UEFA'dan aldıklara cezaya itiraz edeceklerini ve hatta tazminat davası açacaklarını söyledi.

    De Costa, ''Sahada kazanmak istiyoruz, çünkü biz en iyiyiz'' diye konuştu.

  12. #12
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    33
    Mesajlar
    5,885

    Default

    madem en ıyı sızsınız ne gerek var şikeye teşvik primine.. bence cok yerınde bır karar

  13. #13
    Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    8,046

    Default

    Porto tüm sempatileri bir anda yok etti yazık ettiler kendielrine ...

  14. #14
    Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri
    Yaş
    34
    Mesajlar
    7,034

    Default

    Şike yapmalarına hiç gerek yoktu yazık ettiler

  15. #15
    Nesil
    2006
    Yer
    Pekin
    Yaş
    34
    Mesajlar
    12,340

    Default

    Doğru bir karar bencede.
    So what?
    Saike

  16. #16
    Nesil
    2007
    Yer
    istanbul
    Yaş
    33
    Mesajlar
    2,208

    Default Porto'nun Şampiyonlar Ligi'nde oynamama cezası kalkacak

    UEFA Porto’ya verdiği Şampiyonlar Ligi’nden bir yıl men cezasını kaldırdı. Böylece Porto’nun yerine devler ligine katılması beklenen Benfica’nın hayalleri suya düştü.


    UEFA tahkim kurulu, Porto’ya önümüzdeki sezon için verilen Şampiyonlar Ligi’ne katılmama cezasını kaldırdı. Portekiz şampiyonu ekip bu cezaya itiraz etmiş, konuyu bu sabah İsviçre’nin Nyon kendindeki bürosunda görüşen UEFA yetkilileri de bugün itibariyle cezanın kaldırılmasına karar verdi.

    Tahkim kurulu kontrol ve disiplin kurulu tarafından verilen cezayı iki sebepten ötürü kaldırdı. Birinci sebep, Portekiz Ligi disiplin komitesinin Porto’yu cezalandırmak isteyip istemediğinin bilinmek istenmesi, ikinci sebepse Benfica ve Vitoria de Guimaraes kulüplerinin Porto’nun cezasından önce dinlenmesi gerekliliğiydi.

    Bu konu yeniden UEFA Kontrol ve Disiplin kuruluna gidecek ve son karar 1 Ağustos’ta Şampiyonlar Ligi kuraları çekilirken duyurulacak.


    KAYNAK:goal.com

  17. #17
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    6,640

    Default

    UEFA heyecan olsun diye 1 Ağustos'ta açıklayacak
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

  18. #18
    Nesil
    2006
    Yer
    İzmir
    Yaş
    36
    Mesajlar
    3,078

    Default

    olması gereken oldu

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •