CARVALHO ÜLKESİNE DÖNDÜ Moskova - </B>Rusya Premier Lig ekibi CSKA Moskova'da, üst üste yaşadığı ciddi sakatlıklardan sonra eski günlerine dönmekte zorlanan Brezilya'lı ortasaha futbolcusu Daniel Carvalho'nun, Ocak ayına kadar Internacional takımına kiralandığı açıklandı.
Her iki kulübün de resmi internet sayfasından duyurulan haberde, 25 yaşındaki futbolcunun Çarşamba günü Internacional kulübü tarafından basına tanıtılacağı bildirildi.
Brezilya'lı futbolcu ise yaptığı açıklamada, "Uzun zamandır düzenli olarak forma giyemiyordum ve umarım Internacional'da maç yapma alışkanlığını yeniden kazanırım. Aynı zamanda ailemle ve küçük oğlumla birlikte olacağım. CSKA kulübü başkanına, teknik heyetine ve taraftarlarına teşekkür ederken, bu yılki beklentilerini karşılayamadığım için de özür dilerim. Brezilya'ya gidiyorum ancak Rusya'ya elveda demiyorum. Ocak ayında CSKA'daki takım arkadaşlarıma geri döneceğim" dedi.
Internacional kulübünün alt yapısında yetişen Carvalho, 2004 yılında Moskova temsilcisinin renklerine bağlanmıştı.
2005 UEFA Kupası finalinde Sporting Lizbon'u geçerek kupaya uzanan Rusya temsilcisinin attığı 3 golde de pay sahibi olan Carvalho, maçın adamı seçilirken, aynı yıl kazanılan Rusya Premier Lig şampiyonluğunda da büyük rol oynamıştı.
2005'te Rusya'da yılın futbolcusu seçilerek bu ödüle layık görülen ilk yabancı futbolcu olan Brezilya'lı yetenek, CSKA Moskova forması altında toplam 119 resmi maça çıkarken, 26 kez fileleri havalandırmış ve 16 sarı 1 de kırmızı kart görmüştü.
Rusya Premier Lig'de içinde bulunduğumuz sezonda ise sadece 5 maçta 139 dakika görev alabilen ortasaha futbolcusu, 2003 Dünya U-20 Şampiyonu olan Brezilya Milli takımının da as oyuncusuydu.
CSKA Moskova kulübüyle 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunan Carvalho,Brezilya A Milli takım formasını ise 4 defa giyip 2 gol kaydetmişti.

Hazırlayan:Özgür İnce