Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 39 sonuç

Konu: neden böyle?

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Default neden böyle?

1-neden çoğu maçı hakettiğimiz halde kazanamıyoruz
    2-neden bizim 10 şutumuz gol olmazken rakibin 1 şutu gol oluyor.
    3-neden rakibin frikik özelliği 12 olan adamı frikikten neredeyse 90 a asarken bizim frikik özelliği 17 olan oyuncumuzun şutu kaleyi bile bulamıyor.
    4-neden bizim gole ihiyacımız varken zaman bir pozisyon bile olmadan geçiyor.
    5-neden bitiriciliği 17 olan oyuncu bile topu daha taşa atıyor.
    6-neden büyük bir takıma karşı öne geçtiğimizde karşı takım şaha kalkıp 3-4 tane gol atıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul- Samsun- Isparta

Dediklerin olumlu olsaydı sen Dünya'nın 1 numaralı takımı olur ve her maçı kazanırdın. Böyle oluncada oyunun zevki kalmaz bir daha oyuna girmezdin. Oyuna girmeyince ne olurdu ; Futboldan bile soğurdun belki..

Nesil
    2008
    Yer
    Usa

Bunlar gerçek hayattada rastlanan şeyler.Bu olaylar bazen senin lehine olurken bazende rakibinin lehine olur.Mesala 1.maddeyi ele alalım.Avrupa Şampiyonası yarı final maçı.Türkiye-Almanya.Oyunu domine eden bizdik.Oyunun kontrolü sıklıkla bizdeydi.Finali gerçekten haketmiştik ama olmadı işte.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

evet doğru bunlar gerçek hayatta da rastlanan şeyler ama bu kadar sık rastlanınca insan soğuyor bu oyundan

gerçekte 2-3 maç fakat FM 08 de sezonda 38 maç yaparsın 21 inde aynı olay olur oyunun sıkan yönü bu

bence bütün bunlar bahane oynuyan oynuyor bn herne kadar bunlar olsada oyundan zevk almaya çalısıorum sonuçta hayatımın anlamı değil fm

konuyu açan arkadas haklı her maç tek kale oynuyorum ama adamlar 3 defa gelirse 2 si gol oluyor mesela benim takımım 1-0 önde maçın son dakikalarında tehlike oluyo ama bilgisayar öndeyken inanılmaz hızlı geöiyo dakikalar sakın time wasting demeyin hepsini dendeim ama olmuyor

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

arasıra oLsa oyunun rengi deriz ama her maç böyLe oLunca insan bir adım geri atıyor ister istemez.
    Oyunun oyuncuLarı zorLamak ve onLarın daha iyi oynamasını sağLamak için yaptığı birşey bu.Yani 20-4 istatistikLe maç kaybetmek.Ama bunLarı mutLaka farketmişLerdir ve fm 09da bunLarı düzeLtecekLerdir.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

evet ben oyunu bırakma aşamasına geldim artık fm 2005 veya 2007 oynamayı düşünmeye başladım tabii ki bu benim sorunum ama bundan yakınan sadece ben değilim en azından fm 2009 da bunlara bir çare bulunmalı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Vala bu saydıkların hiç benim başıma gelmedi.. Sadece 3-5 maçta sezon içinde oluyo.. Bu da çok normal

Nesil
    2006
    Yer
    Island

Quote Originally Posted by juanov View Post
    Bu konuda çok haklısın.Benim başıma defalarca geliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by FenerBahceLi View Post
    Vala bu saydıkların hiç benim başıma gelmedi.. Sadece 3-5 maçta sezon içinde oluyo.. Bu da çok normal
    işte bu ilginç ya sen çok şanslısın yada ben bu oyunu oynamayı pek beceremiyorum galiba

simdi su var eger oyuncunun bitiriciligi 20 yse ama composure wea consantrationu dusukse oyuncu bitiriciligi degil mental ozellıklere gore pozısyon sonuclanır..buyuk maclarda kaybederken zamann hızlı gecmesnn sebebide rakibin golu bulunca taktıgını degistrp kapanması.. ole zamanda taktıgını deıstrmeden defansı ılerı alabrsn...frıkık olayında bır tek sana katlıyorum ama bnm frıkıklerımı atan adamn ozellıgı 12 yınede her sezon 5 10 tane atıo blkı mental ozellıklerle ılgldr..

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

evet o durum sadece bitiricilikle alakalı değil biliyorum ama oyuncumuzun diğer özellikleri de iyi olsa yine de kaçırıyor.frikik olayına gelince bir kariyerimde bende uğur yıldırım vardı(frikik 20)ama 10 tane bile gol atamadı ama rakipler frikikten bana rahat 10 gol attı.

iste oda formla alakalı iyi form tutmus bır oyuncu her zaman cok gol atar bndekı selcuk ınan uzak sutu 11 her yıl en az 15 uzaktn gol atıo orda hidden attr. olayı war hanı sureklılık buyuk maclar falan war onnara gre belirlenio ama bne katılıorm suna taktıgme gore orta saha oyuncularm hep kalecıyle karsı karsıya kalıp daglara taslara wuruo orda haklısın..

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

çoğu maçda böyle olmuyor bir iki maçda oluyor...
    ama çok sinir bozucu oluyor olduğu zamanda...

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

hepsinin bir maçta gerçekleşmesi imkansız ama bana bunların bazıları çok sık oluyor özellikle hakettiğimiz halde kazanamama durumu yüzünden oynadığım 9 maçın 4 ünde berabere kaldım

Nesil
    2008
    Yer
    istanbul

this is football baska söze gerek yok

takımı iyi incele bulursun.benim başıma benzer olay geldi.ikinci lig takımı çalıştırıyorum güzel defansım var top kapma markaj cesaret pozisyon alma 14 her şey güzel adamı oynatıyorum yan toplardan bi sürü kafa golü yedim.sinirlerim gerildi her şey kötüye gidiyordu bir oyuna mola verdim gerçek futbol gibi düşündüm aklıma takıldı oyunu açtım biirde ne göreyim defansımın boyu169 cm ........

bunların içinde katıldığım tek nokta karşı takımın şahlanma olayı istersn 3-0 yap adam 5 qoL atıo istediğin değişikliği yap faydasız

Nesil
    2006

Burada sorduğun sorular gerçek futbol maçlarında yaşanıyor mu?

Bu soruduğum sorunun yanıtı evet olduğu için ve bu oyunda gerçekcilğe önem verdiği için bu yazdıklarının olması doğaldır. Oyunun daha gerçekci kılıyor.

3-neden rakibin frikik özelliği 12 olan adamı frikikten neredeyse 90 a asarken bizim frikik özelliği 17 olan oyuncumuzun şutu kaleyi bile bulamıyor.
    6-neden büyük bir takıma karşı öne geçtiğimizde karşı takım şaha kalkıp 3-4 tane gol atıyor.
    1,2 - Futbolun adaleti yoktur. FM'nin de..
    3 - Her zaman frikikten gol atamayan dünya yıldızları da var. Ronaladinho, Ronaldo.. Buna karşın Frikikten arada sırada "asan" futbolcular da oluyor.
    4 - Pozisyona girmek için birşeyleri değiştirip taktikleri vermen lazım. Olmazsa onu da değiştirip başka taktikler..
    6 - Onun adı büyük takım.. adı üstünde. Sende büyük takım yönetsen full attack yaparak geriden gelip öne geçebilirsin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Gol bulmak istediğimde benim neden pozisyonum çıkmıyor? Sorusunu biraz ezbere sorduğun fikrindeyim. Ben her seferinde gerekli taktiksel değişiklikleri yaptığımda pozisyon, hatta son dk golleri bile buluyorum..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Benim anlamadığım neden her zaman bu bal rakiplere oluyor da bize olmuyor..Berbat oynuyoruz diyelim her zaman fark yiyoruz..1 şut çekip 1 gol atmıyoruz..Adaletin nedir FM?

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

arkadaş futbolun adaleti yoktur demiş maçlarının en az %60 ında adalet olmazsa oyunu nasıl oynayacağız ayrıca son dakikalarda ben de gol atıyorum ama genelde yiyorum

bu konuda sana son derece hak verıyorum..macta ozellıkle de ıkıncı yarı da yenık duruma dustukten sonra ne yaparsan yap macın gozununun onunde akıp gıtmesı cok sınır bozucu..tamam ben her seferınde macı cevırelım demıyorum ama oyle bı taktık yapıorumkı o taktıkle ya yerım ya atarım ama pozısyon olmadan bıtemez..ıste bu durumda hıc bısey ızlemeden okadar taktıkle ugrastıktan sonra hele...cok sınır bozucu

arkadaş futbolun adaleti yoktur demiş maçlarının en az %60 ında adalet olmazsa oyunu nasıl oynayacağız ayrıca son dakikalarda ben de gol atıyorum ama genelde yiyorum
    tek kale oynadığın maçı kaybedersen başka ne diyebilirim.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

evet hem de bu sürekli oluyor

Nesil
    2007
    Yer
    Amasya / Merzifon

Ya bir sürü takım yönettim dedikleriniz pek başıma gelmedi . Benim sorunlarım da var ama bunların iyi mi kötü mü olduğu tartışılır :P

1- Neden her maç tempoyla mentaliteyi ve genişliği artırdığımda hemen gol atıyom ?
    2- Neden 18-19 yaşlarındaki bir genci Türkiye'de as oynatınca kötü oynuyor da Milan, Liverpool gibi takımlarda as oynattığımda maaşallah dedirtecek kadar oynuyor ?

Bunlar FM nin güzelliği ve hepsinin çözümü var

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

1 ve 2. Tek forvet kullanıyorsundur, şanssızsındır, takım konuşması baskı oluşturmuştur.

3. Bu her maç olmaz, bir de sen 3 adamı baraja dikerken, rakibin 5 adam diker, bundan da olabilir.

4. Rakip time wasting'i artırıyor ve zamanı geçiriyor, sen de time wasting'ten kısmıyorsun veya forvet sayını artırıp daha hücumcu bir formasyona geçmiyorsun.

5. Bitiriciliğin 17 olması atacağı her şutu gole çevireceği anlamına gelmez, composure gibi mental özellikler ve oyuncunun nereden topa vurduğu da önemlidir.

6. Daha tempolu ve daha atak bir taktiğe geçiyorlar ve sen de önlem almıyorsun da ondan.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri