1 ile 10 arası toplam 10 sonuç

Konu: 4-2-4'e karşı

Default 4-2-4'e karşı

arkadaşlarım biliyosunuzki bilgisayar geriye düştüğü zmn son dakiklarda çoğu zaman 4-2-4 dizilimine geçer ve genelde golde atar.

peki biz 4-2-4 yapacağımız zaman nelere dikkat etmeliyiz. hangi mevkilere nası komutlar vermeliyiz.ve mevkilere hangi tip oyuncular koymalıyız??

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by Aydoğan View Post
    4.Son saniye bile olsa asla taktiğe girmekten usanmayın. Özellikle time wasting ve tempoyu oyunun değişen kısımlarında devamlı değiştirin. Öne geçince time wasting’i artırın mesela. Geriye düşünce tempoyu artırın. Takım sıkışık bir alanda oynayamay mahkumsa oyunu, width’i artırın. Sadece taktiklere bağlı kalmayın.

5. Rakip takım 424 formasyonuna geçerse 4 forvetine opposition instructions'tan closing down'ı never yapın.
    Aydogan arkadasimizin kendi taktiklerini kullanan arkadaslara bir kac onerisi vardi. Ben bunlari dikkate alarak kendi kullandigim taktikle denedim ve gayet memnun kaldim. Ozellikle o dakikalarda kontra oynamani tavsiye ederim. Hatta asagida linkini verdigim Aydogan arkadasimizin taktik paketinin icinde de guzel bir kontra taktigi mevcut denemeni tavsiye ederim.

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=70302

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Abicim sana tavsiyem,
    1- en az bir tane ön libero çek.
    2- orta sahanın ortasındaki oyuncularında ileri ok kalmasın. kanatlarda olması fazla sorun değil.
    3- beklerin geriye doğru oklu olsun.
    4- Width(genişlik) normal halinden biraz daha geriye, defans çizgisini ve tempoyu da aynı şekilde geriye al. Time wastingi ileri al.
    5- Counter attack ve tight marking i aktif hale getir.

öyle değil ark.lar. karşı taraf yaparken sorun yok.

ben kendim 4-2-4 yapıcam taktiğimi.gol lazım yani. ozmn ne yapmam gerek. ilerideki 4lüde nası oyuncular bulunmalı?? rakip yapınca nası defans yapmam gerektğini biliorm.bnm sorum tam tersi

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

verdigim linkteki pakette bi adet 4-2-4 taktigide mevcut. 3-0 yenik goturdugum macin 3-3 bitmesini saglayan bi taktikti.

total dominasyonda var evet ama ben o taktiğin mantığını istiorm. taktiğin neler gerektirdiğini nezmn yapılması gerektğni fln fln. direk tatktik alıp bakınca pek bişe anlaşılmıor.(en azından ben anlamıorm)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Anladım. Ben de senin gibi 4-2-4 ü iyi kullanamayanlardanım açıkçası. Daha çok
    -----FC---FC------
    -AML---------AMR-
    -----MC--MC-----
    DL--DC--DC---DR-
    Şeklinde dizilişe geçiyorum. MClere iki yönlü oyuncular, kanattaki oyunculara ise(Bekler de dahil) ileriye ok çıkartıyorum. Onun dışında kontra atak ve tight marking, target man varsa deaktif ediyorum. Tempo, width artırıyorum, pas ve time wastingi azaltıyorum. Defans çizgisi ileriye, ofsayt taktiği aktif, closing down always yapıyorum. Passingi "down both flanks" yapıyorum ve sonucunu görüyorum dostum.

Quote Originally Posted by baristayfur View Post
    öyle değil ark.lar. karşı taraf yaparken sorun yok.

ben kendim 4-2-4 yapıcam taktiğimi.gol lazım yani. ozmn ne yapmam gerek. ilerideki 4lüde nası oyuncular bulunmalı?? rakip yapınca nası defans yapmam gerektğini biliorm.bnm sorum tam tersi

Benim taktiğim long ball tempo fast şeklinde oluyo ileri uçta 2 pivot forvet kenarlarda 2 hızlı adamla son dakikalaarda muhakkak gol buluyorum ayrıca defansa sag ve sol ileri ok la destekliyorum mentaliteyi normalde bırakarak saldırıyorumm

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

5li defansa dönün, 3 MC-2 FC(iki kanata ok) yapın.
    5li: DL-DC-DC-DC-DR

Time wasting full, oyun stili en geride tamamen defansif, kontra açık.Direct pas, defans en geride.

Ağır futbol, sağlam defans, hayatta gol atamazlar
    Oyunda yapay zekanın da başarılı olduğu çözüm bu zaten.

FM08de 2-5-3üm var (ML ve MR beklere geri oklu), neler çevirdim onunla
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006

Benim anlamadığım kısım niye her takım 4-2-4'e dönerki, başka bir taktik yok mudur? Oyun yaratıcıları niye her teknik adama bu taktiği yüklemişler ki... Ligde oynadığım her takımın bu taktiği son dakikalarda oynaması gerçekliliği öldürüyor.

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    5li defansa dönün, 3 MC-2 FC(iki kanata ok) yapın.
    5li: DL-DC-DC-DC-DR

Time wasting full, oyun stili en geride tamamen defansif, kontra açık.Direct pas, defans en geride.

Ağır futbol, sağlam defans, hayatta gol atamazlar
    Oyunda yapay zekanın da başarılı olduğu çözüm bu zaten.

FM08de 2-5-3üm var (ML ve MR beklere geri oklu), neler çevirdim onunla
    Sırf bu taktik ile şampiyon olmak mümkün, Yunanistan'ın EURO 2004'e uyguladığını oyunda uygulamış oluyoruz ama; oyunun buna duran toplar dışında çözüm bulmasıda çok zor gibi.

Mesaj Yetkileri