http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=69954 - Okudum kabul ediyorum.
Çin futbolunda sıcak gelişme. Çin süper lig takımlarından Beijing Kurt teknik adam lakaplı Gökhan Akdenizli'yle 1 yıllık sözleşme imzaladı. Yönetimin basın mensuplarına yaptığı açıklamada. Çok düşündük bizi başarıya taşıyacak genç bir teknik adam aradık. Aramalarımız 3 ay sürdü. Gökhan Akdenizli'yi ikna etmemiz ise 2 ay. Gerek dil problemi gerekse farklı kültür problemini aştık. Şimdi sıra başarılarda.
Gökhan Akdenizli :
Gerçekten Çin'e gelme fikri başlarda pek sıcak bulmadığım bir düşünceydi. Ancak bekar oluşum yaşımın genç ve tecrübeye aç oluşum beni bu zorlu yola itti. Klüp yönetiminin bana sunmuş olduğu ayrıcalıklarıda düşünürsek Çin'deki kariyerim sıradışı olacağa benziyor. Beni bu kariyerde yanlız bırakmayacak olan TSİ ailesinin desteğini şimdiden arkamda hissediyorum.
HOŞBULDUK BEiJiNG....
Beijing Guoan, Çin Süper Ligi'nde mücadele etmekte olan futbol takımı. 1992 yılında kurulmuştur. Maçlarını 33.000 kapasiteli Beijing Fengtai Stadyumu'nda oynar.
Klüp bilgimiz. Medya tahminlerine göre bu ligi 3.cü sırada bitirmeliyiz..
Kadromuz. Tanımadığımız futbolcularla dolu. Vasat bir kadro. Ligin açılış tarihine dikkat ederseniz transferdede baya zorlanıcaz. Free oyunculara yönelmeliyiz..
Hedefi şampiyonluk olarak belirledik ve yönetim bize 2mytl bütçe ayırdı...
İlk transfer gerçekleşti. Tecrübeli oyuncu Nuri Çolak'ı kadromuza bonservis bedeli ödemeden kattık. Oyununcun Türk ve tecrübeli oluşu transferde ön planda olan unsurdu..
ikinci Transferimi yine bir tecrübe. İtalyan Tacchinardi.. Bu ligte çok iş yapar diyoruz.
Ve 3cü transferimiz Brezilyalı Mauricio genç oyuncuya bonservis bedeli ödemedik..
Çin futbolunun batıya kapalılığı belimizi büktü transferlermiz bu noktada sınırlı kaldı. 4 yabancı futbolcudan başka kadronuzda oyunduru bulunduramıyorsunuz. Yandık ki ne yandık : )