Giderim Çizme’ye, çıkarım zirveye… ( Fiorentina ) v9.0.1
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=69954
Kuralları okudum, kabul ediyorum…
Hikayemiz..
40 yıldır italya’da şampiyonluk göremeyen Fiorentina artık buna bir son vermek amacındaydı. İlk olarak kadrosunu kaliteli futbolcularla donatmak isteyen mor menekşeler; Milan’da aradığını bulamayan Gilardino’yu renklerine bağladı. Frey ve Mutu gibi takımın yıldızları dev kulüpler tarafından ısrarla istense de satmayan fiorentina kulübü, şampiyonluk için ne kadar kararlı olduğunu ispatlıyordu.
Fiorentina camiası bu hayalleri kurarken, Mor menekşelerin teknik patronu Cesare Prandelli gelen talihsiz bir haberle sarsılmaktaydı. Hanımının fenaşalarak hastaneye kaldırıldığını duyan Prandelli soluğu hastanede alıyor, doktorlarla durum değerlendirmesi yaptıktan sonra çok üzgün bir şekilde kulüp binasının yolunu tutuyordu.
Başkanla bir araya gelip istifasını veren Prandelli mazeretini ise şu şekilde açıklıyordu: “ Karım ciddi bir rahatsızlık geçiriyor, doktorlar onunla yakından ilgilenmem gerektiğini söylediler, ben de o iyileşene kadar teknik direktörlüğe ara verme kararı aldım. Umarım beni anlayışla karşılarsınız… Böyle olmasını istemezdim, çok üzgünüm”
Bu sözler karşısında afallayan başkan Prandelli’yi anlayışla karşılamak zorunda kalıyor, karısının iyileşmesi için şifa dilerken, her türlü ihtiyacında kapılarının kendisine sonuna kadar açık olduğunu bildiriyordu eski teknik direktörlerine.
Gelişen bu ani olaylardan sonra olağan üstü toplantı yapan Fiorentina yönetimi; takımın başına Fatih Terim’in de önerileriyle Feyyaz Kandemir’i getirir.
Acele alınan bu karar camiada homurdanmalara yol açmıştır. Taraftarlar henüz çok genç olan Feyyaz Kandemir’in takımı yönetemeyeceğini düşünürken, İtalyan basınındaki Fiorentina kalemleri ise bu gelişmeleri sert dille eleştiriyordu…
Basın faslı
Genç menajer basına tatılırken söz alan başkan Diego Della Valle“ Bugün burada Fiorentina futbol takımının yeni menajerini tanımış bulunuyorsunuz. Onu buraya biz getirdik. Ona güveniyoruz, her türlü sorumluluk Fiorentina yönetimine aittir. Başarı da, başarısızlıkta. Feyyaz Kandemir’e yeni görevinde başarılar diliyorum “
Yönetimden başka destekçisi olmayan Feyyaz Kandemir ise “Burada bulunmak benim için bir rüya. Elime geçen bu fırsatı çok iyi değerlendireceğim. Fiorentina’yı özlediği tüm başarılara ulaştıracağıma söz veriyorum”
Kulüp Bilgileri
Başarılar:
Serie A şampiyonluğu: 1955/1956, 1968/1969
İtalya kupası şampiyonluğu: 1939/1940, 1960/1961, 1965/1966, 1974/1975, 1995/1996, 2000/2001
Kupa galipleri kupası şampiyonluğu: 1960/1961
Hazırlık maçları ve transferler birazdan.