Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 43 sonuç

Konu: Transfer Sistemi

Nesil
    2005
    Yer
    Aydın

Arrow Transfer Sistemi

Selam arkadaşlar. Farkettiğiniz gibi FM 2009da transfer sistemi değiştirildi ve oyuncu almak-satmak kolaylaştı. Ama bu transfer sisteminde - en azından benim oyunda- çok saçma şeyler oluyor (oyunum orjinal ve 9.2.0 sürümü bu arada)

GS ile ilk sezonu bitirdim, Lincolne Barçadan 18MN TL lik teklif geldi, sattım. Meiraya ise Real Madridden 10MN TLlik teklif geldi, onu da sattım (malum para lazım ) . Şimdi ikinci sezona başladım, 2-3 hafta geçti merak ettim acaba L10 ve Meira ne yapıyorlar takımlarında diye ve ikisinin de transfer listesinde olduğunu gördüm Hem de ikisi için istenilen miktarlar aldıkları paradan daha az.

Sizde de böyle şeyler oluyor mu? Bence transfer sistemini kolaylaştıralım derken batırmışlar iyice..

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

evet oluyor hatta oyunun başlarında yeni transferleri satılık listesinde görebiliyorsun..Mesela Barça'da Caceres ve Madrid'de Van der Vaart gibi ilerki oyunlarda düzeltilir gibi geliyor bana..İlk deneme olduğu için ayarlamayı yapamamışlar sanırım..

Nesil
    2005
    Yer
    Aydın

Ayrıca şu anda FB maçı geldi bir baktım FBde Bojan var Bildiğin Bojan Krkic, bedavaya almış FB, yok artık yani...

Yok daha neler Bojan ı bedavayamı almış ...:P

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İleriki senelerse alabilirler ve ya Barca'nın teknik direktörü kovmuştur onu
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2008
    Yer
    Kayseri

İlk sene Bojan'ın sözleşmesi sona eriyor;sözleşme imzalanmazsa gidebilir bundan doğalı yok. Benim oyunumda da Milan almıştı.

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

Barcelona,Lincoln ve Meira'yı alıp denemiştir.Bunun sonucunda iyi olup olmadığı kaanatinde satılacaklar listesine koymuş olabilirler.

Quote Originally Posted by e7obuck5 View Post
    Barcelona,Lincoln ve Meira'yı alıp denemiştir.Bunun sonucunda iyi olup olmadığı kaanatinde satılacaklar listesine koymuş olabilirler.
    Yok artık!
    Gerçekte böylemi? Takımlar tranfer edip adamların iyi olup olmadığına bakıp kötü çıkarsa satıyormu?

benim gözlemlediğim bir başka saçmalık da ilerleyen yıllarda 33 yaşındaki bir forveti arsenal e peşin 33 m euro ya, 37 yaşındaki bir kaleiciyi de chelsea ye peşin 32 m euro ya satmış olmamdır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul/Melbourne

ya evet ben bu konudan başka bir yerde daha bahsetmiştim..hadi gene 5-10 mlyon $ a alıyorlarsa sorun yok onu bende yağıyorum deneme fln için ama bazen klüpler 70-80 milyon $ veriyor adamı toplam 3 maç oynatıyorlar bütün sezon sonra da çok düşük ücrete saçıyorlar sağa sola..

bence bu olay oyunun en zayıf yönlerinden..oyuncu biraz form yakalasa bi ton para verip alıyorlar sonra da oynatmıyorlar...gerçekte olsa 70-80 e gelen adam ilk 11 in değişmezi olur..

ayrıca paylaşmak istediğim bir şey daha var. oyunda acayip bir yapay zeka var. mesela bir oyuncunun ederi yaklaşık 20 milyon euro. bir takım o oyuncuyu 60-70 m euro ya alıyor.bir sezon gayet güzel oynuyor,sakatlık gibi hiç bir sorunu olmuyor. sonra sezon sonunda 40 m euro ya satıyor. çünkü oyuncunun kalitesi 20 m euro olduğu için 40 m euro onun için çok iyi bir fiyat,ama nedense aynı oyuncuyu 70 m euro ya aldığını hesaba katmıyor.

bu sorun fm nin eski serilerinden beri var. 90 m euro ya sattığım oyuncuyu ertesi sezon 45 m euro ya aldığımı bilirim. keşke bunu biraz daha gerçekçi bir şekilde ayarlasalar.

Nesil
    2005
    Yer
    Aydın

Quote Originally Posted by BolivyaliSero View Post
    İlk sene Bojan'ın sözleşmesi sona eriyor;sözleşme imzalanmazsa gidebilir bundan doğalı yok. Benim oyunumda da Milan almıştı.
    Acayip olan bedavaya gitmesi değil, FBye gitmesi. Avrupanın birçok kulübü varken FByi tercih etmesi acayip geldi.

Neyse konu bu değil zaten, oyunda daha 2.sezonun başındayım ve dediğim gibi oyuncuları sattıktan yalnızca 2-3 hafta sonra Barça ve Real transfer listesine koymuş. Böyle birşey olabilir mi gerçekte?

Nesil
    2008
    Yer
    Sakarya

Bende R.Madrid 20-30 m Euro veriyor adamları almak için. Sonra onları B takımına yani Castillaya yolluyor. 1 sezon sonrada çok cüzi bir miktara satış listesine koyuyor.

Arkadaslar sizdede oluyormu bilmiyorum ama bende M.City piyasadaki butun oyunculari aliyorlar bana bisey birakamdilar saka bi yana her mevkilerinde nerdeyse 5 dunya yildizi war ornek olarak forvet hattin da robinho - jo - pandev- nihat- gudjohnsen ...aliyorlar 20-40 milyona , satiyorlar sonra 5-10 milyona sahsen matias fernandezi 9.02 2 sezon 4.5a aldim 2 milyon pesin 2.5milyonda 24 ay taksit olarak aldim COK SACMALIK oluyor

arkadaşlar oyuncuları kiralık yolluycam ama adamlar benden ilerde bu oyuncuları parayla alabliyolar ucuza. ordaki menüde esneklik kısmını görüşülemez yapsam benden bu oyuncuları kaparlarmı?

sonraki para kısmı var verecekleri maaşın altında...o para kısmını ayarlanmadı olarak gösterirsen alamazlar senden.Görüşülebilir seçeneğiyle alakası yok

çok teşekürederim arkadaşımmm ama bu seferde oyuncular kiralık gitmek istemiyorlar.

kiralık gitmek istememesi verecekleri parayla alakalı olduğunu sanmıyorum ama emin değilim ..şöyle denesene teklif geldiğinde bi parayla gönder save le meden çık birde parasız teklif yap bu sefer kabul etmezlerse dediğin doğrudur...Sonucu buraya yazarsan sevinirim

bazen kabul ediyor bazen yine kabul etmiyorlar ama %95 inde kiralık gidiyorlar ve sezon sonunda o takım oyuncuyu verdiği çok az parayla transfer ediyor bende elimde ilerde çok para edecek adamdan oluyorum.((

arkadaşım dediğim gibi sonraki parayı ayarlanmadı olarak gösterirsen senden alamazlar...Yada onu satabileceğin makul bir rakama getir mesela 10 mn falan o zaman isterlerse alırlar sende memnun olursun onlarda

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Oyunda diğer kulüpler bana oyuncu öneriyor istedkileri parayı hatta bazen 2 katını veriyorum ama benim teklifimi kabul etmiyorlar.

kulüp kabul ediyordur oyuncu kabul etmiyordur...Yada senin ezeli rakibinse veya aynı ligden bir takıma satmak istemiyorlarsa teklifi reddetmiş olabilirler

oyuncuyu satmak istedigim fiyata getirdim zaten ancak bu seferde onlar vazgeçtiler .fm2008 de bu yoktu ne saçma birşey yaa. oyuncuyu kirala gelişsin diye adamlar senden alsınlar ucuza.

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by muzoadux View Post
    kulüp kabul ediyordur oyuncu kabul etmiyordur...Yada senin ezeli rakibinse veya aynı ligden bir takıma satmak istemiyorlarsa teklifi reddetmiş olabilirler
    Yo herhangi bi takım öneriyor mesela Barcelona öneriyor, Arsenal öneriyor hatta küçük takımlar bile öneriyor ama ben istedikleri parayı versem bile teklif reddedildi diyor 4. sezonuma geçtim ve önerilenn futbolculara yaptığım hiçbir teklif kabul edilmedi.

sen hangi takımsın

arkadaşlar tamamdır yolunu buldum.
    en yukarda fee yazan kısmı sıfır
    gelecekteki kısmı ayarlanmadı yapın. ondan sonra oyuncuları elimizden alamıyolar uzun denemeler sonunda hallettim. ilgililere duyurulur

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Fiorentina'dayım ben.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by silent17 View Post
    arkadaşlar tamamdır yolunu buldum.
    en yukarda fee yazan kısmı sıfır
    gelecekteki kısmı ayarlanmadı yapın. ondan sonra oyuncuları elimizden alamıyolar uzun denemeler sonunda hallettim. ilgililere duyurulur
    fee yazan kısma elleme derim. Kiraladığın oyuncudan çok azda olsa para koparabilirsin..

Mesela 3 milyon ya.. Heryere yazdığından hep aynı mesajı okudum artık. Yanlış bilgilendirme var.. Doğru da neyse.

Sana 300 k veriyorlar daha sonra future fee kısmına da 2.7 M diyorlar ya... Sen sadece 2.7 kısmını "not set" yap. Bİr daha gönder.. En azından 300 k kazanmış olursun.

Ki kiralık gönderdiğin oyunucuyu büyük ihtimalle satmak istiyorsundur. Kiradan gelince satarsın yine iyi bir miktara..
    Sentugo.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by aix2 View Post
    Oyunda diğer kulüpler bana oyuncu öneriyor istedkileri parayı hatta bazen 2 katını veriyorum ama benim teklifimi kabul etmiyorlar.
    Yaptığınız teklifin cevabını(decision deadline) bugün ya da yarın seçerseniz klüp kabul etmez.O bölüm not set seçili olsun.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Y ada en geç 1 hafta olsun
    Sentugo.

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri