Bir oyuncuya 20 creative freedom(yaratcılık serbestliği)verdiğimizde
*oyuncu creativity özelliği 20 gibi mi davranmaya çalışır??
yoksa
*yaratıcılığı 17 ise 17nin %100 ünü mü kullanır??
Bir oyuncuya 20 creative freedom(yaratcılık serbestliği)verdiğimizde
*oyuncu creativity özelliği 20 gibi mi davranmaya çalışır??
yoksa
*yaratıcılığı 17 ise 17nin %100 ünü mü kullanır??
Taktiğine göre,taktikte nasıl serbest rol verirsen takımdan bağını maçta koparırsan %100'ünü kullanır.
free role(serbest rol) vermediğimizi düşünerek soruyorum soruyu..
örneğin player instructions(oyuncu komutları)'dan yaratıcılığı 16 olan adama;
10 puanlık(çubuğun tam ortası)yaratıcılık serbestliği verdik diyelim.
bu adam 16nın %50si kadarlık bi yaratıcılıkmı gösterir?= 8
yoksa 10puan yaratıcılık serbestliği verdiğimz için 10luk yaratıcılık mı gösterir? = 10
Senin ilk dediğin. Yüzdelik kısmı..
Sentugo.
10'luk gösterir.10'lukta kendi yaratıcılığını en iyi şekilde kullanmaya çalışır.Tabii buna diğer özelliklerde etken oluyor.
Şimdi mantık olarak şu şekilde : Aslında ne kadar oranlama yapılıyor denilse de creative freedom ile creativity arasında bü tür bir oran yoktur. O zaman zaten mixed (karışık denmezdi)
Şekil şudur az dan karışığa kadar oyuncun taktiğine uyar ki bunun oyuncu komutlarında bire bir etkileyen parametreleri de vardır, dediğin taktikten dışarı çıkmaz. karışık ile much (fazla) arasıda oyuncu verdiğin seviyeye göre yerine göre taktiğe uymaya çalışır yeri geldiğinde de ben bunu yapsam takımıma faydalı olur diye düşünür kendi yaratıcılığı kadar bir şeyler yapmaya çalışır. Karışık ile fazla arasında da oyuncun kendi yaratıcılığının elverdiği kadar yine taktiğe bağlı kalmayarak kendi düşüncesi ile bir şeyler yapmaya çalışır. Sen ara pası ver dersin dip çizgiden orta yapmayı uygun görür, uzaktan şut çek dersin sürekli içeri girmeye çalışır bunun gibi şeyler.Bu yüzden eğer oyuncunuzun yaratıcılığı ve yaratıcılıkla birlikte hareket eden etmenleri ki buna takım oyunu da dahil (çünkü takım oyununu umursamayan bir tipse sahada kafasına göre iş yapar iyicene) vasatsa çok vermemeye özen gösterin. özellikle ofansif ortasaha ve forvetlerinizin özellikleri çok iyiyse şayet onları 12-16 oranına getirebilirsiniz fakat sakın 20 mi yapmayın elinizde komple bir oyuncu yoksa ki o stardır zaten.
Güzel anlatmışsın Hacı cav cav . Bir de ne sen yine de yaratıcılık serbestliğini çok fazla adamında much yapma diyelim de takım halı saha futbolu oynamasın değil mi
![]()
Olur mu kankacım biliyorsun bugunlerde şuursuz günlerimdeyim içerik olarak doğru da yazıyı bir daha okuyunca kafam nerelere gitmiş nerelere almış beni götürmüş bilemiyorum.
Bir kere ilk paragraf satır sonu parantez içi 10 üzerinden 0
İkinci paragraf komple şekil olarak doğru ama illa normali mixed yazmaya devam ettiğim için 10 üzerinden 3 veriyorum ve bu yazımı haftanın gereksiz açıklaması olarak ilan ediyorum
Creative freedom Creativity ile alakalı değil, Flair ile alakalıdır dostlar.
Bende Kaan abi'nin anlattığı gibi biliyorum.Yani Creative Freedoom ne kadar yüksekse taktiğe bağlılık o kadar azalır..
değerli bilgileriniz için teşekkürler.yeteri kadar aydınlandım