FORZA SAMPDORIA !
merhaba arkadaslar sampdoria ile yeni bir kariyere basliyorum umarim zevkli uzun suren bir kariyer olur ama uzun surebilmesinin tek nedeni sizlerin katilimi olucaktir. taktik konularini takip ediyorsaniz ordaki taktik konumda yeni bir kariyer yapip atak mantaliteli taktigimi burrda denigcegimi soylemistim umarim katilimlarinizla ilk sene sampiyonlar ligi bileti aliriz ve uefa kupasindada en kotu bir yari final umuyorum yorumlariniz lutfen eksik etmetin.
simdi takim hakkinda bilgiler vericem , daha sonra transfer ler ilk maclarla devam ederiz...
U.C. Sampdoria İtalyan futbol kulübü. sampierdarenese ve andre doria adlı iki takımın 1946 yılında cenova'da birleşmesiyle oluşmuş, tam adı "unione calcio sampdoria" olan italyan kulübü. asıl renkleri mavi beyaz, kırmızı siyahtır ve bunun nedeni de bu renklerin birleşen iki kulübün renkleri olmasıdır. Cenova şehrinin takımlarından biri olan Sampdoria maçlarını 41,917 kişilik Stadio Luigi Ferraris'te oynar. Mavi-beyazlı ekip 1991 yılında Serie A şampiyonu olmuş, ertesi yılda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynamış, FC Barcelona'ya kaybetmiştir.
Başarıları
Serie ACoppa Italia
- 1990/1991
Kupa Galipleri Kupası
- 1984/1985
- 1987/1988
- 1988/1989
- 1993/1994
UEFA İntertoto Kupası
- 1989/1990
2007
Unutulmayan Oyuncular
91 yilindan beri sampiyonlugu olmayan bir takim fakat kadrosunda palombo , cassano gibi onemli yildizlar bulunduruyor , heyecan basliyor arkadaslar ilk hedefim ilk 4 lutfen yorumlariniz eksik etmeyin...
Ariel Ortega
Juan Sebastian Veron
David Platt
Christian Karembeu
Hans Peter Briegel
Jürgen Klinsmann
Enrico Chiesa
Marcello Lippi
Roberto Mancini
Vincenzo Montella
Gianluca Pagliuca
Giuseppe Signori