1 ile 3 arası toplam 3 sonuç

Konu: Kalecinin takım oyununa etkisi

Default Kalecinin takım oyununa etkisi

Yaklaşık 5 yıldır VfB Stuttgart'ın başındayım. Zamanla yaş ortalaması 24 olan güçlü bir takım kurdum. İki yıldır wonderkid olarak tabir edilen Thorsten Zimmer adlı 17 yaşında bir kaleciyi hiç düşünmeden kaleye koydum.(Gustavo Munua, Thomas Kutshcak ve Bogdan Lobont gibi 3 kaleciyi satıp Remy Riou'yu yedek bırakarak)
    Fena oynamadı ama iki yıl boyunca asistandan devamlı yetersiz diye uyarı aldım. oynadıkça kendine gelir diye ısrar ettim. 2 sezonda toplam 110-120 gibi resmi maça çıktı... Yediğimden fazla atabildiğim için maç kaybettirmedi belki ama bir türlü güven de vermedi. En sonunda kafam attı 48 milyon euro basıp Akınfeev'i kaleye geçirdim. Oyuncuların yarısından çoğu geldiği gün Igor'la iyi ilişki kurdular. Maçlarda taktikte değişiklik yapmama rağmen takımın oyun mantalitesi değişti. Riskli anlarda topu taca atanlar kaleciye geri pas vermeye başladı, defanstan ileri çıkışlar arttı...
    Taktik üzerinde oynama yapmamama ve kadroda köklü değişiklik yapmamama rağmen bir oyuncu takımın oyun mantalitesini bu denli etkileyebilir mi? Tesadüf olma ihtimali nedir? Fikirlerinizi merak ediyorum...

Nesil
    2005
    Yer
    34

kalecilerin eccentricity ve communication diye özellikleri var bunlar öndeki oyuncularla iletişimlerini gösterir. Eğer genç kalecide bunlar kötü fakat akinfeevde iyiyse takımda etki göstermesi muhtemel. Influence'ın da etkisi olabilir tabi.
    gerçek hayattada kalede güven veren biri olduğunda takım oyunu değişir kuşkusuz tabi bu oyunda düşünülmüşmüdür bilemem..
    ilginç bir konuya değinmişsin bunu düşünücem teşekkür ederim.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Eccentricity en kötü özelliktir.
    Maç içinde gereksiz çıkışlar, dengesiz hareketler yapan kalecilere verilir.Ne kadar yüksekse o kadar tuhaf, dengesiz kaleci demek.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Mesaj Yetkileri