Geçtiğimiz günlerde yeni sezonda yeni atılımlar yapmak istediğini söyleyen ve buna, bu sene teknik direktör değişikliği ile başlayacağız diyen Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, genç teknik direktör Yağız Çekem ile anlaştıklarını duyurdu.
Bu gelişmelerden sonra ekibimle kolları sıvadık ve Bursaspor'u önce Türkiye'ye kanıtlamak sonra da avrupa aracılığıyla tüm dünyaya tanıtmak için çalışmaya başladık.
| BURSASPOR'U TANIYALIM |
- Arma -
1963 yılında kurulan Bursaspor'un tahmini bütçesi 19M $ civarında.
Kulübün efsane ismi "Nedzad Bijedic" ve bunun yanında çok sevilen isimler de var. Mesela; Elvir Baljic, Hakan Şükür, Sinan Kaloğlu, Murat Sözkesen, Egemen Korkmaz, İsmail Güldüren ve Levent Kızıl gibi.
Kulübün ezeli rakibi ise Beşiktaş JK, bununla birlikte Karşıyakaspor, Antalyaspor ve A.Sebatspor da Bursaspor'un kara listesinde.
Kombine satışlarından her sezon elde edilen ortalama para ise 2M $ civarında.
- Stadyum -
Kapasite: 18.000 Kişi
Başkanımızla yaptığımız görüşmelerde ilk sezonda hedefimizi takımı TSL'de ilk 8'in içine sokmak olarak belirledik.
İlk sezonda bu yüzden FTK'nın üstüne de pek düşmeyeceğimizi söyleyebiliriz aslında. Çünkü UEFA'ya hemen gitmek gibi bir niyette değiliz, hem teknik heyet olarak hem de yönetim olarak. Emin adımlarla ilerleyeceğiz yavaş yavaş.
Bunu başardıktan sonra da ikinci sezon Avrupa Kupalarını hedefleyeceğiz.
Transfer politikamızı da gençlerin üstüne kurduk.
Yerli-yabancı farketmeden alacağımız tüm oyuncularımızı gençlerden seçmeye özen göstereceğiz. İleride satıp kulübü mali açıdan kalkındırmak adına büyük gelir kaynağı olacaktır bizim için.
Yine bu doğrultuda scout ekibimizi önümüzdeki sezon geliştirmeyi düşündük.
Bu sezon sadece rakiplerimizi izleyecek olan tek bir gözlemci ile çalışacağız.
Başkanımız bize transfer bütçesi olarak "1.5M $" verdi bu sezon.
Biz de hem hazırlık kampına hem de transfer çalışmalarına başladık.
- TEKNİK HEYET -
Teknik Direktör: Yağız Çekem
Asistan : Gilberto
Kaleci Koçu : Nejat Topal
Kondisyoner : Nuri Şahbaz
Koç : Bülent Yiğit
Koç : Kamil Has
Koç : Mahmut Acar
Koç : İmdat Çavuş
* Göreve geldiğimde takımı ne kadar iyi bir potansiyele sahip olarak görsem de teknik heyetinde takımın bir o kadar kapasitesinin altında olduğunu gördüm ve ben de onlarla yollarımızı ayırıp kendi ekibimi kurdum.
*http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=69954 Okudum ve kabul ediyorum.