Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 70 sonuç

Konu: Bursa Avrupa Yolunda [2.Sezon]

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Default Bursa Avrupa Yolunda [2.Sezon]

Geçtiğimiz günlerde yeni sezonda yeni atılımlar yapmak istediğini söyleyen ve buna, bu sene teknik direktör değişikliği ile başlayacağız diyen Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, genç teknik direktör Yağız Çekem ile anlaştıklarını duyurdu.

Bu gelişmelerden sonra ekibimle kolları sıvadık ve Bursaspor'u önce Türkiye'ye kanıtlamak sonra da avrupa aracılığıyla tüm dünyaya tanıtmak için çalışmaya başladık.

| BURSASPOR'U TANIYALIM |

- Arma -

1963 yılında kurulan Bursaspor'un tahmini bütçesi 19M $ civarında.
    Kulübün efsane ismi "Nedzad Bijedic" ve bunun yanında çok sevilen isimler de var. Mesela; Elvir Baljic, Hakan Şükür, Sinan Kaloğlu, Murat Sözkesen, Egemen Korkmaz, İsmail Güldüren ve Levent Kızıl gibi.

Kulübün ezeli rakibi ise Beşiktaş JK, bununla birlikte Karşıyakaspor, Antalyaspor ve A.Sebatspor da Bursaspor'un kara listesinde.

Kombine satışlarından her sezon elde edilen ortalama para ise 2M $ civarında.

- Stadyum -

Kapasite: 18.000 Kişi

Başkanımızla yaptığımız görüşmelerde ilk sezonda hedefimizi takımı TSL'de ilk 8'in içine sokmak olarak belirledik.
    İlk sezonda bu yüzden FTK'nın üstüne de pek düşmeyeceğimizi söyleyebiliriz aslında. Çünkü UEFA'ya hemen gitmek gibi bir niyette değiliz, hem teknik heyet olarak hem de yönetim olarak. Emin adımlarla ilerleyeceğiz yavaş yavaş.
    Bunu başardıktan sonra da ikinci sezon Avrupa Kupalarını hedefleyeceğiz.

Transfer politikamızı da gençlerin üstüne kurduk.
    Yerli-yabancı farketmeden alacağımız tüm oyuncularımızı gençlerden seçmeye özen göstereceğiz. İleride satıp kulübü mali açıdan kalkındırmak adına büyük gelir kaynağı olacaktır bizim için.
    Yine bu doğrultuda scout ekibimizi önümüzdeki sezon geliştirmeyi düşündük.
    Bu sezon sadece rakiplerimizi izleyecek olan tek bir gözlemci ile çalışacağız.
    Başkanımız bize transfer bütçesi olarak "1.5M $" verdi bu sezon.

Biz de hem hazırlık kampına hem de transfer çalışmalarına başladık.

- TEKNİK HEYET -

Teknik Direktör: Yağız Çekem
    Asistan : Gilberto
    Kaleci Koçu : Nejat Topal
    Kondisyoner : Nuri Şahbaz
    Koç : Bülent Yiğit
    Koç : Kamil Has
    Koç : Mahmut Acar
    Koç : İmdat Çavuş

* Göreve geldiğimde takımı ne kadar iyi bir potansiyele sahip olarak görsem de teknik heyetinde takımın bir o kadar kapasitesinin altında olduğunu gördüm ve ben de onlarla yollarımızı ayırıp kendi ekibimi kurdum.

*http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=69954 Okudum ve kabul ediyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

- TRANSFERLERİMİZ -

# CELSO BORGES BURSA'DA !

Genç Kosta Rikalı ikna edildi.
    Dünya basını tarafından geçtiğimiz sezon geleceğin yıldızları listesinde gösterilen Borges artık Bursaspor forması giyecek.
    Kulüpten yapılan açıklamaya göre Borges'in kulübü olan Saprissa'ya 650.000 $ ödendi.
    Kendisi de yılda 71.000 $ 'a oynayacak.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara - Kars Arası (=

Basarılar dilerim

Daha etkileyici bir giriş beklerdim. Uzun süreli olması dileğiyle. . .

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

Basarilar. Umarim uzun soluklu olur.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

# ÇAĞLAR BİRİNCİ İLE ANLAŞILDI !

Klübü ile sorunlar yaşayan genç oyuncu ile Bursaspor'un da sol bek sıkıntısı çektiği bir dönemde masaya oturduk.
    Volkan Bekiroğlu'nun iyileşmesi zaman alacaktı, sadece Mustafa Keçeli ile de yürüyeceğine inanmıyordum.
    Çağlar'ın genç olması, milli formayı giyiyor olması bu transferin gerçekleşmesindeki en büyük etken oldu.
    Klübü Denizlispor'a taksitlerle birlikte 2 yılda toplam 1.2M $ ödenecek.
    Kendisi de yılda 115.000 $ kazanacak.

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    - GURBETÇİ ERDEM ARTIK BURSA'DA !

Hollanda'nın amatör klüplerinden Harkemase Boys'da forma giyen sağ kanat oyuncusu Erdem Yeni ile anlaştık.
    Klübüne herhangi bir ücret ödenmeyecek.
    Kendisi yılda 150.000 $ kazanacak.

Erdem'i sağ bek olarak kullanacağız.

* Aradım ancak Erdem Yeni'nin fotoğrafını bulamadım.
    Last edited by YCekem : 11.Mayıs.2009 at 21:35 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

# GENÇ GALATASARAYLI KİRALANDI

Emre Çolak...
    Aslında açık konuşmak gerekirse takımın Emre'ye ihtiyacı yoktu.
    Ancak bu genç yeteneğin kadroya derinlik katacağını düşündüğümden Romaschenko ve Volkan Şen için elimde alternatif bulunsun istedim ve kiraladım.
    Emre Çolak için herhangi bi' ücret ödemeyeceğiz.

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

Emre Colak'i yerine Alpaslan Erdem'i kiralayabilirdin

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

- HAZIRLIK KAMPI -

Tüm bu transferleri gerçekleştirirken de tabi ki hazırlık kampımızı bitirdik.
    Takımı tanıdım.
    Her maçta bir çok oyuncu deneyip bir çok taktiksel varyasyonlar uyguladık.
    Kampımızı verimli geçirdiğimize inanıyorum.

Kampta yapılan hazırlık karşılaşmalarının sonuçları;

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by MaliKaya View Post
    Emre Colak'i yerine Alpaslan Erdem'i kiralayabilirdin
    Zaten ikisinden birini kiralayacaktım. Sol kanada alternatif arıyordum çünkü.
    Galatasaray, Alparslan için kira ücreti isteyince ben de Emre Çolak'ı tercih ettim.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    TRANSFER DÖNEMİNDE GÖNDERDİKLERİMİZ

. Serdar Aziz - İstanbulspor - 0 $
    . Yenal Tuncer - Kırıkkalespor - 0 $
    . Fabricio - Academica - KİRA - 12.000 $

Ayrıca kadroda bulunan iki tane kiralık yabancı oyuncumuz vardı; onları da klüplerine geri gönderdik.
    Last edited by YCekem : 11.Mayıs.2009 at 21:59 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

kariyer hayırlı olsun kardesim. Transferlerin iyi ama su anda katkı saglayabilirler mi? Cünkü genc oyuncular almıssın. Basarılar
    TariboWest

Başarılar ..

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

- TURKCELL SÜPER LİG BAŞLIYOR -

TSL - 1. HAFTA
    Denizlispor 0-1 Bursaspor

Sezonu Denizli'de açtık.
    Amacımız yenilmemekti, gol yemezsek eğer ilerleyen dakikalarda yorulan Denizlispor'a karşı gol bulup aradan sıyrılabilirdik hatta diye düşünmüştük maçtan önce.
    Ancak Shin'in 13. dakikada gelen golü planımızı değiştirmemize sebep oldu.
    Skoru koruduk ve tipik bir deplasman galibiyeti aldık.

TSL - 2. HAFTA
    Bursaspor 1-1 Gaziantep

Taraftarımızın önüne çıktığımız ilk maç olduğundan bizim için çok önemli bir karşılaşmaydı. Tam 17.000 kişi takımı görmeye gelmişti.
    Ama şanssızlığın ancak bu kadarı olabilirdi...
    13. dakikada Tabata'nın orta sahadan attığı gol...
    28. dakikada 10 kişi kalmamız...
    42. dakikada Romaschenko'nun sakatlanıp çıkması...
    Dolayısıyla henüz ilk yarı bitmeden 2 oyuncu değişikliği hakkımızı da kullanmış olmamız...
    Ancak ilk yarının sonunda C.Borges ile bulduğumuz gol bizi ipten aldı diyebilirim.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Ümit View Post
    kariyer hayırlı olsun kardesim. Transferlerin iyi ama su anda katkı saglayabilirler mi? Cünkü genc oyuncular almıssın. Basarılar
    Zaten bu sezon öyle aman aman bir hedefimiz olmadığı için genç ve ucuza kapatılabilecek tarzda transferler yaptık. Yani, evet tespitin doğru.
    Biz bu sezon takımı ölçüp biçiyoruz.
    Seneye hedefimize yürürken bakalım kimler bizim işimize yarar diye bakıyoruz bu sezon.
    Önümüzdeki sezon ise takım yenilenecek bu seneden kendini kanıtlayan oyuncularımız da bizimle kalacak ve esas hedefimiz olan ikinci sezonda ligde kafaya oynayıp avrupa kupalarına katılma hakkını elde edeceğiz inşallah.

Ayrıca başarı dileklerini ileten herkese teşekkürler.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

TSL - 3. HAFTA
    İstanbul B.B. 0-1 Bursaspor

Kirita 18. dakikada kaleciyi de çalımlayarak hoş bir gol attı.
    Ardından 37. dakikada İstanbul'un sağ beki Rızvan kırmızı kartla atıldı.
    Bu dakikadan sonra oyunu kontrolümüz altında tuttuk. Arada bir kaleyi yoklasak da bi' sonuç alamadık.
    İstanbul'un kaleyi bulan şutu yok.
    Bursa'dan yine tipik bir deplasman galibiyeti yani.

TSL - 4. HAFTA
    Bursaspor 0-0 Fenerbahçe

Fenerbahçe oyunun kontrolünü daha bi' elinde tutsa da ortada bir maç oldu.
    Borges'in yokluğunu hissettiğimizi belirtmeliyim.
    Orta alan Fenerbahçe'ye kaldı denilebilir Borges yokken.
    Ne olursa olsun, 1 puan hiç yoktan iyidir Fenerbahçe'ye karşı.
    Bizim canımızı sıkan, kendi evimizde seyircimize hala galibiyet hediye edememiş olmamız.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

başarılar dilerim.

Nesil
    2008
    Yer
    SİVAS

Başarılar Dilerim

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

sağ bek e bir oyuncu şarttı. Gelecek sene 1 sağ bek, 2 dc alman şart..

Kadrodaki yaşlı futbolcuları iyi ücretlerle gönderebilirsen bu işi halledebilirsin..
    Sentugo.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Başarılar diliyorum
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

Fena bir baslangic sayilmaz. Takim birbirini tanidikca daha saglam isler yapabileceklerdir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Mustafa Sarp ve Sercan ile hemen sözleşme yenilek gerekiyor bir de Elinden kaçmasını istemezsin. Birde Volkan Şen ikle birlikte sol kanatta Eren Albayrak ile de oynamalısın.. Eren'İn pa sı -8.. Özellikleri ilk başta sana düşük gelebilir ancak daha sonra hızını ve kuvvetini yerine toplayıp çok iyi ortalar açıyor.. Daha sonra takımın vazgeçilmezi olabilir... Oynatmadan olmaz ama...

Gökhan güleç, Mustafa Keçeli, Zuniga, Ömer Erdoğan, Romashenko, Taedu bu oyuncuları gelecek sezona satmak lazım. Benden söylemesi...
    Last edited by sentugo : 12.Mayıs.2009 at 16:41
    Sentugo.

Nesil
    2008
    Yer
    Şanlıurfa

iyi başlamışsın gibi görünüyor. bu sezon en az UEFA ya katılırsın gibi geliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    63 - 20

Bu sene İlk 6ya Girebilecek Kapasitede Bir Takım Kurmussun BaşarıLar Dilerim
    Bazen yürekli kayıplar; Korkak zaferlerden daha önemlidir. [Fatih Terim]

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Gol yollarında sıkıntın var gibi görünüyor. En kötü ihtimal UEFA ya gidecegini düsünüyorum
    TariboWest

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Zaten bence en kötü sonuç 5. liktir.. Bu kadro ile kesinlikle ligi 5. 4. bitirebilirsin..
    Sentugo.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

İyi dilekleriniz için sağolun.
    Takım, sakatlıklarla boğuşmaktan kendini bulamadı bir türlü.
    Buna rağmen İstanbul B.B.'nin arkasından altıncı bitirdik ligi. Aramızda 5 puan vardı.
    Sezon başında yönetime belirttiğimiz hedefimizi gerçekleştirmiş olduk. [top half]
    Zaten yönetim de bunun ödülü olarak 2 sezon daha uzattı sözleşmemi.

Önümüzdeki sezonun hazırlıklarına başlıyacağız en kısa zamanda. Anlaştığımız genç yetenekler, tecrübeli isimler var.
    SS'ler ve sezonun değerlendirmelerini ekleyeceğim birazdan.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

- Kaldığımız Yerden -

2. ss

3. ss

Tüm maçların detaylı yorumlarını yapmak isterdim ancak mümkün değil.
    İlk sezon böyle olsun, ikinci sezon maç maç oynadıkça koyarım; aynı zamanda yorumlamış da olurum maçları.
    Kusura bakmayın.

-LİG TABLOSU-

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

- TSL 08-09 -

# GOL KRALLIĞI
    Delgado -BJK- 16 GOL

# ASİST KRALLIĞI
    Yattara -TS- 15 ASİST

# EN İYİ ORTALAMA İLE OYNAYAN OYUNCU
    Delgado -BJK- 7.43

- BURSASPOR 08-09 -

- En Çok Forma Giyen 5 Oyuncu -
    1.Erdem Yeni - 38 Maç
    2.Giani Kirita - 37 Maç
    3.Çağlar Birinci - 35 Maç
    4.D. Ivankov - 35 Maç
    5.Tuna Üzümcü - 31 Maç

- En Çok Gol Atan 5 Oyuncu -
    1.Sercan - 11
    2.Romaschenko - 7
    3.Kirita - 4
    4.Borges - 4
    5.Shin - 4

BURSASPOR GENİŞ BİLGİ

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

- 09-10 SEZONUNDA BURSA'DA OLACAK İSİMLER -

. "Nizamettin Çalışkan" ile kontrat imzaladık. Klübüne herhangi bir ücret ödemeyeceğiz. Kanatlar da kendine yer bulmakta zorlanmayacaktır.

. "Fevzi Elmas" ile kontrat imzaladık. Klübüne herhangi bir ücret ödemeyeceğiz. Yavuz'un yerine yedek kalecimiz olacak.

. "Süme Elyasa" ile kontrat imzaladık. Klübüne herhangi bir ücret ödemeyeceğiz. Leandro'nun yerine kadromuzda bulunması gereken bir alternatif olacak kendisi. Geçen sezon ligde 6.85 ortalama ile oynadı Ankaragücü'nde. Kendisi 25 yaşında, umarım Bursaspor'a faydalı olur.

. "Josh Lambo" ile de anlaştık. Kulübü Pana'ya 100.000 $ ödeyeceğiz.
    İlk etapta 18 yaşında olduğundan Fevzi ile birlikte Ivankov'dan haber bekleyecek, ancak kendini göstereceğinden hiç şüphem yok. Sene sonunda eminim kaleyi teslim alacaktır.
    Ancak yabancı kontenjanından ötürü kendisine hiç sırt numarası vermeden kiraya da verebiliriz.

. "Nicolas Millan" ile anlaştık. Genç yıldızın kulübü Colo Colo'ya bir ücret ödemeyeceğiz.

. "El Saka" da imzaladı. Eskişehirspor düşünce 35 yaşındaki tecrübeli isme teklif götürdük, düşük bir ücrete evet dedi. Tecrübesinden faydalanmak istiyoruz, 9 senedir Süper Lig'de forma giyiyor.
    Fiziksel özellikleri de mental özellikleri de teknik özellikleri de kadromuzdaki stoperlerden iyi. Aykut Kuyumcu gibi genç stoperlerimiz ondan çok şey öğrenecek.

- BURSA'DAN GİDENLER -

. "Zuniga" Wisla ****ow ile anlaştı.
    Sezonun ilk yarısında formda olsa da yaşlı olması ve mevkisinde Sercan gibi bir genç yetenek ve Shin gibi milli takımda, olimpiyatlarda sürekli goller atan bir forvet olunca kulübeye geçmek zorunda kaldı.
    Fiziksel özellikleri çok düştü ve kontrat yenilemedik.

. "Volkan Bekiroğlu" Diyarbakırspor'da kariyerine devam edecek.

. "Kemal Aslan" Denizlispor'da. 170.000 $ karşılığında gönderdik kendisini. Alternatifi çoktu.

. "Leandro" Leixoes ile anlaştı. 200.000 $ karşılığında gönderdik Portekiz'e.

. "Emre Çolak" ile de anlaşmamız sona erdi. Galatasaray'da eminim başarılı olacaktır.

Yazın transfer çalışmalarımız devam edecek. Bu arada Mustafa Sarp, Kirita, Romaschenko, Ozan Has ile de iç transferde anlaştık.

Yönetimin sezon açılışında bize vereceği transfer parasına göre dediğim gibi transfer çalışmalarımız devam edecektir.
    Özellikle de kaliteli bir yabancı stoper almak var aklımda.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    - SERCAN TÜRKİYE'NİN EN İYİ 3. GENÇ OYUNCUSU OLDU !

- SEZONUN EN İYİ GOLÜ KİRİTA'DAN ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ'A !
    Last edited by YCekem : 13.Mayıs.2009 at 02:40 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Sarp ile sözleşme imzalamak kolay değil ancak iyi iş başarmışsın. Gençlerin sözleşmelerini uzat. Stoper almaya gerek yok Serdar - Ömer - İbrahim - Tuna gerek duyulursa Kirita bu işi götürür. Aykut ve Cemil ile uğraşma. Solda Eren - Maxim - Volkan Şen idare eder. Sağ açık olarak bir transfer şart. Tadeu - Sercan'ın yanına adam gibi bir santrafor al. Uefa cepte. . .

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Crocodile1963 View Post
    Sarp ile sözleşme imzalamak kolay değil ancak iyi iş başarmışsın. Gençlerin sözleşmelerini uzat. Stoper almaya gerek yok Serdar - Ömer - İbrahim - Tuna gerek duyulursa Kirita bu işi götürür. Aykut ve Cemil ile uğraşma. Solda Eren - Maxim - Volkan Şen idare eder. Sağ açık olarak bir transfer şart. Tadeu - Sercan'ın yanına adam gibi bir santrafor al. Uefa cepte. . .

Sarp çok zorluk çıkardı zaten, Fener'e Kadıköy'de 3 atınca o gazla attırdım ona imzayı.
    Aykut fena gözükmüyor aslında, bu sezonda 2-3 maçta oynattım; iyi bi' görüntü çizdi. Bu sene deneyeceğim, yok olmazsa Anadolu'dan birileri mutlaka alacaktır onu.

Sağ açık için Nizamettin'i deneyeceğim. Alternatifi de İsmail Göktaş olacak. Çok büyük aksilikler çıkmazsa eğer bu iki isime güveniyorum. Zaten Volkan Şen de sağ açık oynayabiliyor.

İleri uçta da dediğin gibi bir santrafor düşünüyorum.
    Tadeu ve Gökhan Güleç'i gönderip Sercan, Shin, N.Millan ve bir transfer düşünüyorum.

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri